Şimdi Ara

MEZUNLARA TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
4
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi gunler arkadaslar. Forumda varsa ve tekrara dustuyse ozur dilerim simdiden ancak baktim ama bulamadim. Oncelikle amacim, kendim bizzat kat ettigim zorlu ve mesakkatli yollardan ardimdan gececek genc kardeslerim icin gerek puf noktalari gerek problemlerin cozumune yardimci olmak olsun, deneyimlerimi paylasmaktir. Hatta bu hareketi biraz daha buyutup, mezunlar sayisal, mezunlar sozel seklinde grulara ayrilmak ikinci hedefim. Kisaca kendimi tanitayim. Ben Omer Emre. Medeniyet universitesi tip fakultesinde okuyorum. İlk sene 16k olup tip kazanamadim. İkinci yani mezun senemde bir cok zorlukla karsilasmama ragmen 5k oldum ve iddiam izledigim yolu dogru ve programli izleyecek olan arkadaslarin, Allahin izniyle istedikleri gercekci hedeflere kavusabilecekleridir.
    Not: Evime dondugumde ygs/lys sonuclarimin gorselini paylasacagim.
    Not: Eger forum kurallarina uyuyorsam devamini edit seklinde ekleyecegim.
    Not: oegoktas@gmail.com tum kardeslere elimden geldigince yardimci olmak icin buradan iletisim kurabilirsiniz.
    ...

EDIT:

Evet arkadaslar ilginize tesekkur ederim sorulari bekledim ki duzenli bir sekilde yazabileyim. Oncelikle gereken kitaplar benim onceligim sunlar;
    -Dersanelerde satilan ancak disarda sadece ikinci el ulasabileceginiz FEM DERGİ ler
    -Soru bankalari olarak da FEM simetri ve Fem Ygs/Lys.
    Not: Burda paralel darbeci gibi muhabbetler yazmayin lutfen. Bu adamlardan en cok tiksinen, anlarin zararini en cok cekenlerden biri benim ancak kitaplarinin kalitesi su goturmez. Bir de ikinci el temiz alirsaniz para da kazandirmamis olursunuz. Soru bankalari icin farkli kaynaklar olabilir ama konu anlatimi icin ozellikle dergileri bulmanizi oneriyorum.

Umarim, sonunda guzel fikirler edinecegin yazi..

Sistem;
    1-Arkadaslar ben su sekilde ilerledim. En basic olarak once konuyu dergiden calisip ayni gun (onemli noktalardan biri bu ayni gun olmasi) sorusunu cozmeniz. Soru sayisi konu ne olursa olsun en az 150-200 olmasi cok onemli.

2-Plan yapilmasi ve plana mutakip kalinmasi ikinci bir durum. Plan aksatildiginda gerekirse keyfinizden kisip o plani o haftada tamamlamaniz gerek. Ve planinizin sonunda en az iki kez ygs tekrari ve bir kez tam noktansiz sekilde lys tekrarini kapsamali. Planlar aylari degil gunleri kapsamali. 7ser gunluk plan en uygunu olacaktir.

3- Lutfen ve lutfen, her turlu sosyal medyanizi kapatin. Kapatamazsaniz bile kisin. Cunku bu sene sizin 12. Sinifinizdan cok daha onemli unutmayin. Hatalarinizi biliyorsunuz, cok daha imkaniniz var.

4- Yapamadiginiz sorulari o konuyu calistiginiz hafta icinde kesinlikle sorun. Cunku soru cozmenin mantigi yapabildiklerinizi gormek degil; yapamadiklarinizi, eksiklerinizi bulup onlari gidermek.

5- Size ters gelebilir ama buna guvenin. Once lys den baslayin eger lys de geriye cektiyseniz. Cunku eminim ki bir cogunuz lise hayati boyunca ders calistiginiz zamanin %70 inde filan ygs calistiniz ve en cok eksiginiz lys de.

6-En gec agustos 15 te filan baslayin. Normal donemden once baslayip hem isinma turlari atarsiniz, hem uzgunlugunuzu uzerinizden atarsiniz hem de bu surecte elde ettiginiz taktikleri degerlendirmis olursunuz.

7- Her hafta deneme yapin. Denemelerin sonuclarini kucuk bir yere not alip ilerlemenizi gozlemleyin. Eger bir ay icerisinde ortalama 3-5 net artmazsa planlariniİ ve calisma programinizi gozden gecirin.

8-Sadece ygs degil Lys denemesi de yapin. Netiniz ne kadar dusuk olursa olsun Lys denemesi de yapin ki konulari tamamen aklinizdan cikarmayin.

Onemli Not: Hatirlamadiklarim olabilir. Tatilde oldugum icin musait olamiyorun ozellikle geceleri musaitim. Lutfen cekinmeyin aklinizdaki tum sorulari sorun. Elimden geldigince yardimca olmaya calisacagin arkadaslar. oegoktas@gmail.com

Not: İki farkli senedeki sonuclarim mertcb kisisi tarafindan yorumlara eklenmistir.

Hepinize basarili seneler arkadaslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeremregoktas95 -- 25 Temmuz 2016; 0:37:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sene kisaca nasil calistigini ve ne gibi zorluklarla karsilastigini yazsan cok iyi olur. Bu arada tebrik ederim ve hayirli olsun.

• Hocam neler yaptiginiz kisaca anlatirsan cok makbule gecer

• Hocam kaynak tavsiyesinde de bulunursaniz seviniriz özellikle LYS fizik ten nasıl Yaptınız nasıl çalışınız herkesin fiziği kötü geldi bu sene

• up
  • Bu sefer adam gibi çalış mallanma

• Bekliyoruz hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TAnRının Gölgesi T kullanıcısına yanıt
    Lys fizik ilk girdigimde 13 y 2b ikinci sene 4 y yaptim. Yine yazida belirttigin gibi Fem ygs/lys kitabi ve birey lys fizik B (ZOR OLAN) i bitirmistim. İnan bana dostum be kadar cok soru cozersen farkinda olmadan bilgilerin de kafanin icinde o kadar cok toparlaniyor. Cok soru cok soruu... Mailleselim saglicakla :)

• BabyFace57 kullanıcısına yanıt
    Elimden geldigince anlatmaya calistim dostum. Ayrintili sorularin olursa en icten sekilde yardimci olmaya calisirim. Kolay gelsin basaracaksiniz :)

• Nyan Cat kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim. Aslinda bir sene sonra yazmak nasip oldu hep kendimce bildiklerimi paylasmak istedigim bir konuydu sonunda paylasabildim. Umarim yardimci olmusumdur. Kolay gelsin simdiden :)

• 2017 fem dergi cikacak mi bu dergileri nasil aliyoruz

• sizce mezunlar ne zaman başlamalı çalışmaya
  • Fem ve yayinlari kapatildigi icin 2017 basimi tabiki yoktur piyasada. Ama cok bir degisiklik olmuyor eski basimlarla @rengeyiği16

Ben okullar acilmadan 1-1.5 ay once baslamistim ama yavas tempoda. @tıpstar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.