Şimdi Ara

Mezunum mf den tm ye geçsem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LÜTFEN OKUYUN YARDIMA İHTİYACIM VAR. Beyler şimdi ben sayısal 130 k dan mezuna bıraktım. Matematikle pek sıkıntım yok ama fen beni kusturtuyor bikaç gündür çalışmaya başladım biyolojide 1 konu ilerleyemediğimi farkettim. Fen benim psikolojimi bozmadan tm ye mi geçsem bana akıl verin beyler. 30 matematik civarında yapabilirim tarih coğrafyam iyidir genel kültürüm iyi ordan geliyor. Sadece edebiyat var oda ezberle hallolur fizik kimya biyoloji varken kurban olayım edebiyata. Durumum şu şekilde ben bu sene bilgisayar mühendisliği istiyordum. Hiç bir yeteneğim yok yazılıma karsı sempatim yok seçme amacım yükselen bir meslek ve yurtdışına çıkmak kolay hedef koymamın tek amacı bu. Ama işler yolunda gitmiyor ben kendimi fenle oyalarken ilgilenemeyeceğim matematik 20 - 25 lerde kalacak yine. Fendende bu sene 5-6 şar yapmama rağmen bu sene 7-8 er olcak ve bana taş çatlasın 40-50 k getircek bunun yerine tm ye geçip ilk 10 k ya girmek daha mantıklı gelmeye başladı. Benim sayılarla aram iyi böyle hukuk tarzı kafam kadar kitaplar beni boğar. Benim için sayılarla uğraşan sözel baskın olmayan ve yurtdışı eğılımı olan bölümleri önerir misiniz. Geçmelimiyim geçersem hangi bölüme geçeyim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Başka sorcak kimsem yok görüşleriniz benim için önemli.

• Bu arada sözel yönüm baskın mesela şöyle anlatayım sbs de yanlışlarım şöyleydi 1 yanlış türkçe 1 sosyal 4 matematik 10 fen ama lisede hep sayısaldaydım kendimi sayısal hissettim mühendis olacaktım şu aralar lan sen sayısal mısın gerçekten diye sorgulamaya başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pomar -- 3 Eylül 2018; 0:29:6 >
  • İktisat-işletmeyi araştır. Ama bu eğitimi kaliteli veren 3-5 üniversite var diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tlow123 -- 3 Eylül 2018; 0:42:23 >
  • Beyler görüşlerinize ihtiyacım var lütfen bişeyler yazın görüşlerinizi bildirin
  • Tlow123 T kullanıcısına yanıt
    Hocam o 2 bölüm boğaziçi hariç diğerlerinde okunursa aç bırakır(kaba tabirle) gibi öyle duydum
  • pomar P kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi dışında odtü, bilkent, galatasaray, koç gibi okullar da iyi eğitim verir. Ama sen boğaziçine girip ortalaman 2 olarak mezun olursan yine kötü bi işe girersin. Not ortalaması çok önemli hele ki yurtdışı için. Bu saydığım okullar dışında da iyi yerlere gelebilirsin ama pek tavsiye etmiyolar. Bu 5 okuldan(belki daha fazladır benim bildiklerim bunlar) güzel bi ortalamayla mezun olursan güzel bi iş sahibi olursun. Bu her bölüm için geçerli sadece işletme iktisat için değil.
  • Tlow123 T kullanıcısına yanıt
    Dostum uluslararası ticaret hakkında ne düşünüyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pomar -- 3 Eylül 2018; 0:49:3 >
  • pomar P kullanıcısına yanıt
    O bölümü çok araştırmadım açıkçası, bilmiyorum.
  • Eşit ağırlıktan ybs bölümünü de araştırabilirsin
  • bence çok güzel tm bölümleri var , ben tmden birkaç bölüm beğenmiştim fakat sözel olması beni korkutuyor, fenim iyi benim. ayriyeten tm bölümlerinde de yurtdışına çok rahat çıkılabiliyor , örnek vermek gerekirse

işletme, iktisat,psikoloji bunların yurtdışı geçerliliği çok iyi , yüksek lisansta falanda çok rahat gidersiniz. bir kere daha düşünün eğer yapabileceğinize inanıyorsanız.

mf ile uğraştığınız zamanda tm ile uğraşırsanız ilk 10k bile gelebilir
  • ysb223 kullanıcısına yanıt
    Hocam ybs hakkında bir fikrim yok bu sene puanlar nasıl olmuş bılmıyorum gec3n sene Boğaziçi ybs 15 k ile alıyordu galiba bu sene arkadaşim 3 k ile girdi. boğaziçi den sonra adam gibi bir devlet okulu yok malesef ybs için. Hepsi vakıf hangi üniversitiye önerirsiniz mesleğin çalışma alanları nasıldır
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: pomar

Dostum uluslararası ticaret hakkında ne düşünüyorsun
    Bounda kazandım bu sene iş imkanı olarak altta kalır yanı yok.
  • mekolac44 M kullanıcısına yanıt
    Kaçla kazandınız
  • geçen yıl ben de mf iken mezuna kalınca tm'ye geçtim, iyi ki de geçmişim. fenle aram kötü, matematiğim iyiydi senin gibi. ha bana kalırsa fen de düzenli çalışmayla artık halledilecek bi şey ama kendinde o motivasyonu görmüyorsan yapmamak, çalışmamak için bin türlü bahane buluyorsun, o yüzden keşke ilk sene tm de olsaydım diyorum ben. 30 net matematik bu yıl tm için olağanüstü sıralar getirirdi, umarım seneye de olur. kendine inanıyorsan kesinlikle yap. bu sene mf olsam orta bi okulun sıradan bi mühendislik bölümüne girerdim muhtemelen. bogazici odtu bilkent galatasaray gibi okulların iibf bölümleri varken sıradan mühendisliklerin lafı olmaz.

bu yıl tercih döneminde bogazici ticaret mezunlarıyla konuştum, harika bi bölüm, bogazici ismi seni zaten çok iyi yerlere taşır. benim konuştuğum kişi mercedes'te bi bölge muduruydu, coca cola da çalışanlar vardı yeni mezun, bölümde iki dil zorunlu var, ikinci sınıftan itibaren zorunlu staj var, her yönden iyi bir bölüm. bu yil 15binden kapadı, seneye bence daha da ilerleyecek. odtü'nün iibf bölümlerini de düşün (gs'deki iibf'lere tercih ederim) iktisat ve işletme uçtu bu yıl, siyaset ve uluslarası çok değişmedi. fakat hepsinde bölüm ne olursa olsun Boğaziçi ve odtü çatısı altında okumak çok şey katar insana, is nasılsa bulunur. sosyal imkanlarını araştır bol bol, ikisi de bu konuda Türkiye nin en aşmış okulları, hem sana da motivasyon olur. tm kolay bi alan, mat yapınca üç beş edebiyat yapsan bile çok iyi bir sıralaman oluyor.

mezunların hatası çalışmamak oluyor, özellikle ea dan hazırlanan mezunlar biraz salıyor, ea ilk 20bin kolaydır ama 10bin için salamazsin. mezuna kalmanın verdiği bıkkınlık ve yorgunluk da var tabi, hepsine dikkat edersen güzel bi okula yerleşirsin. bol şans :)

• Hocam ben mezun değilim. 12. Sınıfım. Benzer durumlar bende de oldu. Ben 9. Sınıftan beri hep tıp istedim. Ama isteme sebebim siizn bilgisayar istemenize benzer sebeplerdi. Bana fen çalışmak hele de biyoloji çalışmak işkence gibi geliyordu.

12. Sınıfın yazında tmye geçmeye karar verdim. Okul açılınca da okul idaresi ile görüşüp geçeceğim. Bence siz de geçebilirsiniz. Tmnin bölüm olanakları sanıldığı kadar kısıtlı değil. Herkes sadece hukuk var diye görür ama öyle değil. İşletme, iktisat, uluslararası ilişkiler gibi bölümler çok güzel bölümler. Sadece dandik üniversiteler yüzünden çöp olarak görülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşman

geçen yıl ben de mf iken mezuna kalınca tm'ye geçtim, iyi ki de geçmişim. fenle aram kötü, matematiğim iyiydi senin gibi. ha bana kalırsa fen de düzenli çalışmayla artık halledilecek bi şey ama kendinde o motivasyonu görmüyorsan yapmamak, çalışmamak için bin türlü bahane buluyorsun, o yüzden keşke ilk sene tm de olsaydım diyorum ben. 30 net matematik bu yıl tm için olağanüstü sıralar getirirdi, umarım seneye de olur. kendine inanıyorsan kesinlikle yap. bu sene mf olsam orta bi okulun sıradan bi mühendislik bölümüne girerdim muhtemelen. bogazici odtu bilkent galatasaray gibi okulların iibf bölümleri varken sıradan mühendisliklerin lafı olmaz.

bu yıl tercih döneminde bogazici ticaret mezunlarıyla konuştum, harika bi bölüm, bogazici ismi seni zaten çok iyi yerlere taşır. benim konuştuğum kişi mercedes'te bi bölge muduruydu, coca cola da çalışanlar vardı yeni mezun, bölümde iki dil zorunlu var, ikinci sınıftan itibaren zorunlu staj var, her yönden iyi bir bölüm. bu yil 15binden kapadı, seneye bence daha da ilerleyecek. odtü'nün iibf bölümlerini de düşün (gs'deki iibf'lere tercih ederim) iktisat ve işletme uçtu bu yıl, siyaset ve uluslarası çok değişmedi. fakat hepsinde bölüm ne olursa olsun Boğaziçi ve odtü çatısı altında okumak çok şey katar insana, is nasılsa bulunur. sosyal imkanlarını araştır bol bol, ikisi de bu konuda Türkiye nin en aşmış okulları, hem sana da motivasyon olur. tm kolay bi alan, mat yapınca üç beş edebiyat yapsan bile çok iyi bir sıralaman oluyor.

mezunların hatası çalışmamak oluyor, özellikle ea dan hazırlanan mezunlar biraz salıyor, ea ilk 20bin kolaydır ama 10bin için salamazsin. mezuna kalmanın verdiği bıkkınlık ve yorgunluk da var tabi, hepsine dikkat edersen güzel bi okula yerleşirsin. bol şans :)
    Sen yeni mezunlara bak dostum adamların zamanında üni okumak bile bir olaydı yani üni okuyunca hem de iyi bir ünide okuyunca direkt top pozisyonlara geliyordun şimdi öyle değil

• Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    sen merak etme, puanı bu saydığım okulların hepsine tutan biri olarak hepsini araştırdım. p&g, unilever, mckinsey gibi ne kadar şirket varsa boğaziçi'de her yıl staja öğrenci avlamak için stant kuruyor, keza odtü'de de aynı şekilde, koç ve bilkent'i zaten saymıyorum. yeni mezunlar için açıp linkedin'e bakın, linkedin tercih döneminde çok yardımcı oldu, mutlaka kullanın, mezunlar şu an nerde, hangi ülkede, ne pozisyonda çalışıyor hepsini mezuniyet yıllarına kadar görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşman

sen merak etme, puanı bu saydığım okulların hepsine tutan biri olarak hepsini araştırdım. p&g, unilever, mckinsey gibi ne kadar şirket varsa boğaziçi'de her yıl staja öğrenci avlamak için stant kuruyor, keza odtü'de de aynı şekilde, koç ve bilkent'i zaten saymıyorum. yeni mezunlar için açıp linkedin'e bakın, linkedin tercih döneminde çok yardımcı oldu, mutlaka kullanın, mezunlar şu an nerde, hangi ülkede, ne pozisyonda çalışıyor hepsini mezuniyet yıllarına kadar görebilirsiniz.
    Tercih listeni sırasıyla yazar mısın
  • Düşman kullanıcısına yanıt
    15 k ile kapattı diye bahsettiğiniz boğaziçi uluslararası ticaret mi hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.