Şimdi Ara

MF4 30kya girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.MF4 Puan türünde 30k ya girmek için günde kaç saat çalışılmalıdır?
    2.Diğer derslere nazaran geometrim kötü, ne kadar etkiler?
    3.Calışılma sırası nasıl olmalıdır?(Mat-1,Mat-2,Ygs Bio,Lys Fizik...)
    4.Özel çalışma metotlarınız var mı ? :))

Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler...

• Şimdi temelin nasıl bu önemli bi soru mesela. Temeli olmayan birisinin çooooooook her senesi süper olan bir insanın da o kadar çok çalışmasına gerek kalmaz. Ama bence her zaman elinden gelenin en iyisini yapmalı hedefini büyük tutmalısın. Neyse hacı çalışma sırasına gelecek olursak bence önce aranın kötü olduğu dersin üstüne gitmeye bak ki onunla uzun süre muhattab ol alışmaya çalış. YGS için önce matematiği halletmeye çalış çoğu kişi en çok puan ordan gelir ve ana derstir yani. Sonra fen derim ben. Çünkü eşit ağırlıklar arasında olduğu gibi sayısallarda da öne çıkarır seni. Özellikle başlarda. Kimya zaten en basitidir ygsde. Çok az konu var ve kolaydır da. Fizikle aranı kesinlikle iyi tut üstüne git hem de çok çünkü hem MF4 sün hem de LYS'de fizik dersine karşı daha emin olursun. Fiziği seversin yani konular pek aynı değil. Biyoloji ygsde malesef ayrı değil fizik kimya biyo aynı puanı getirir. O yüzden biyoloji çalışmak zorundasın ve ygsde çalıştığın biyoloji lysde getirir bir şeyler. Türkçeyi de paragrafta sıkıntın varsa önce uzun uzun paragraf soruları çöz öyle hallet ama tekrar ediyorum uzun paragraf soruları. Sonra da dil ve anlatımı halledersin ki genelde dil ve anlatımla uğraşırsın tahminimce :) Bir sosyal için el kitapları oluyor onları sene başından her gün 15dk tekrar etsen var ya süper bir şey olur zaten ygsnin sonuna kadar büyük çoğunluk biteceği için en sonunda da sosyal çalışır ultra combo yaparsın :D Ben sene başında değil en sonunda çalıştım keşke başından çalışsaydım dedim çünkü sosyal gerçekten çalışınca hemen etkisini gösterir. LYSde yine matematik matematik. Sonra geometri ve fizik. Bu ikisini nasıl sıralarsın bilmem bence eksiğine göre yap. Aralarında minicik puan farkı var ( Fizik önde). Sonra kimyaya yüklenirsin. Bana kalırsa fizik kimyanın çoğunu halletmeden biyoloji çalışma derim. Zaten başlarda ezberlersen sonlara doğru da unutabilirsin. Biz bunları sıraya koyduk ama zaman sıralaması değil hani en çok ilk dediklerime yüklenirsn yani :D Çalışma metodu derken ben genelde matematikte mesela konu anlatımlı kitaplara çooook önem verirdim ya da geometride. Oradaki örnekler gerçekten çok önemli. ve duvarlarıma not asardım her gün tekrar iyiydi. ve çalıştıktan sonra ben bu konuyu başkasına anlatabilirm diyorsan o zaman hakkını vermişsin demektir :) He bir de ygs sürecinde sakın lys çalışmayayım deme zaten sonucu asıl gösteren lysdir. lys matematiğe ygs sürecinde de başlayabilrsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRunner -- 6 Ağustos 2012; 7:32:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FreeRunner

Şimdi temelin nasıl bu önemli bi soru mesela. Temeli olmayan birisinin çooooooook her senesi süper olan bir insanın da o kadar çok çalışmasına gerek kalmaz. Ama bence her zaman elinden gelenin en iyisini yapmalı hedefini büyük tutmalısın. Neyse hacı çalışma sırasına gelecek olursak bence önce aranın kötü olduğu dersin üstüne gitmeye bak ki onunla uzun süre muhattab ol alışmaya çalış. YGS için önce matematiği halletmeye çalış çoğu kişi en çok puan ordan gelir ve ana derstir yani. Sonra fen derim ben. Çünkü eşit ağırlıklar arasında olduğu gibi sayısallarda da öne çıkarır seni. Özellikle başlarda. Kimya zaten en basitidir ygsde. Çok az konu var ve kolaydır da. Fizikle aranı kesinlikle iyi tut üstüne git hem de çok çünkü hem MF4 sün hem de LYS'de fizik dersine karşı daha emin olursun. Fiziği seversin yani konular pek aynı değil. Biyoloji ygsde malesef ayrı değil fizik kimya biyo aynı puanı getirir. O yüzden biyoloji çalışmak zorundasın ve ygsde çalıştığın biyoloji lysde getirir bir şeyler. Türkçeyi de paragrafta sıkıntın varsa önce uzun uzun paragraf soruları çöz öyle hallet ama tekrar ediyorum uzun paragraf soruları. Sonra da dil ve anlatımı halledersin ki genelde dil ve anlatımla uğraşırsın tahminimce :) Bir sosyal için el kitapları oluyor onları sene başından her gün 15dk tekrar etsen var ya süper bir şey olur zaten ygsnin sonuna kadar büyük çoğunluk biteceği için en sonunda da sosyal çalışır ultra combo yaparsın :D Ben sene başında değil en sonunda çalıştım keşke başından çalışsaydım dedim çünkü sosyal gerçekten çalışınca hemen etkisini gösterir. LYSde yine matematik matematik. Sonra geometri ve fizik. Bu ikisini nasıl sıralarsın bilmem bence eksiğine göre yap. Aralarında minicik puan farkı var ( Fizik önde). Sonra kimyaya yüklenirsin. Bana kalırsa fizik kimyanın çoğunu halletmeden biyoloji çalışma derim. Zaten başlarda ezberlersen sonlara doğru da unutabilirsin. Biz bunları sıraya koyduk ama zaman sıralaması değil hani en çok ilk dediklerime yüklenirsn yani :D Çalışma metodu derken ben genelde matematikte mesela konu anlatımlı kitaplara çooook önem verirdim ya da geometride. Oradaki örnekler gerçekten çok önemli. ve duvarlarıma not asardım her gün tekrar iyiydi. ve çalıştıktan sonra ben bu konuyu başkasına anlatabilirm diyorsan o zaman hakkını vermişsin demektir :) He bir de ygs sürecinde sakın lys çalışmayayım deme zaten sonucu asıl gösteren lysdir. lys matematiğe ygs sürecinde de başlayabilrsin :)

Düz lisede okuyorum.Temelimin çok zayıf oldugunu zannetmiyorum çalıştıgım konuları anlayabiliyorum dediğim gibi geometride bazen görmek çok zor oluyor o kadar.Okulda not ortalamam 70 civarı.

Ayrıca konu anlatımı çalışmak her zaman hoşuma gidio test çözmekten daha iyi :):)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ea 300kdan ilk 10k
    2 yıl önce açıldı
    tm 10k mezuna kalmak
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.