Yapıştırmayı da denedim ama çözüm olmamıştı. Ben de düşündüm ama plakayı kesmek veya üzerinde herhangi bir yerinden vidalamakla ilgili de ayrı sıkıntılar olduğunu duydum. |
MG HS Kullanıcıları... (10. sayfa)
-
-
Hocam plakayı değil plakalığı kaldırıyorsunuz. Plakayı da ya yapışkanla ya da artık neyse kullanılan sağlam bir şekilde tutturuyorsunuz. Bayinin isminin yazdığı plakalık ne gibi bir sorun çıkarabilir? Acaba modifiye muamelesi mi görüyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ön park sensörünün mesafe göstermemesi bir eksiklik. Size yapılan açıklama ise tamamen neyse…. Diğer araç kullanıcılarının dikkati dağılmıyor da bir bizde mi sorun oluyormuş? Geri giderken öndeki nesnesin mesafesi ne kadar önemliyse (!) ön park ve yaklaşmalarda çok daha önemli. Bence garantiyi etkilemeden dışarıdan çözülebilir
Ön çarpışma önleyiciyi deneyimleyen var mı? Çalışması nasıl? Zor durumlarda kurtaracak gibi mi? (Aniden çıkan çocuk, bisikletli vs.)
yanlış anlaşıldım sanırım. tabi bayinin adının yazdığı o plastik plakalığı çıkarmakta sorun yok. plakayı üzerinden vidalamak sorun yaratıyor. eğer plakalığı çıkartıp direkt plakayı takacaksanız vidalamaktansa yapıştırmak daha doğru bir tercih olur.
-
Evet, plakaya işlem yapılmaması gerekiyor. Etrafındaki siyah kenarlardan küçük siyah vidalarla vidaladım. Sorun olacağını sanmıyorum. En mantıklısı güçlü silikon yapıştırıcı tabii.
-
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Bugün aracı inceleme ve test sürüşü yapma fırsatım oldu. Çok beğendim almak istiyorum ancak makyaj durumu kafamı karıştırıyor. Bayi net bir bilgi vermedi, ne zaman gelecek bilmiyoruz diyorlar. Aracın makyajlı halinin ne zaman geleceğine dair net bir bilginiz var mı?
Bu model satışa Kasım 2022 de başladı. 1 seneyi tamamlamadan makyajlı halini getireceklerini sanmam. Birde tabi aynı donanım paketli üretim durumu ne durumda. İç tarafı da makyajlanan mı yoksa eskisi ile aynı iç taraflı mı gelecek? Ben olsam araç modeli (üretim tarihi) 2024 olanları getirirdim, o da mart nisan ayına denk geliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gayet guzel calisiyor. Gecen hafta ara sokakta yola atlayan bir yayayi algiladi ve frenledi.
-
Sizce makyaj beklenir mi?
Felaket şekilde arada kaldım. Şu an aktif olarak sadece İngiltere de satışta. Ne bayiler ne müşteri hizmetleri net bir tarih vermiyor. Kredi imkanı ve fiyat daha da artmadan almak var, alınca da 2024 ilk çeyrekte makyajlanırsa sıkılmak var. Çok aradayım
Yerinizde olsam beklemem. Makyajda dış tasarımda değişiklikler var ama içinde, motor şanzımanda dişe dokunur değişiklik yok. Bana göre kapsamlı bir makyaj yok. Bilgi eğlence ekranında iyileştirme olduğu söylenmiş ama onun da arayüzü aynı. Tabii tercih sizin. Ben makyajlı kasasını beğenmedim. Bu araca agresiflik olmamış, mevcut kasa daha ağırbaşlı duruyor.
-
Sizin cevabı okumadan ben de deneyimledim. Makas atan bir manyak yüzünden önümdeki araç çok ani fren yaptı. Araç benden önce refleks verdi. Başka araçlardan geçenler için normal olabilir ama ben Symbol’den geçtiğimden değişik geliyor.
Yaya tepkisini de kamp sandalyesiyle denemiştim. Ona istediğim tepkiyi vermemişti. Deneyimi paylaştığınız için teşekkürler.
Gecmis olsun, benim onceki aracimda da herhangi bir acil durum frenleme vb olmadigi icin benim de garipsedigim vakitler oldu tabi.
Bu arada soyle bir detay da vereyim, yaya (ve muhtemelen bisiklet) algiladiginda cikan uyari ve sembol ayni. Araclara verdigi uyaridan farkli bir uyari yapmiyor gorsel ve sesli olarak.
-
On park sensorunun plakaligi okumasi problemi yasayan arkadaslar icin:
PU Sealant - Poliuretan Mastik; bu isi delme vidalama olmadan yapmanin en guvenli yolu.
Hava sartlarina ve isiya dayanikli bir malzeme. Cok kisa surede de kuruyor. Dayson PU Sealant - Mastik vs seklinde arama yaparak kolayca bulabilirsiniz.
Hizalayip maskeleme bandiyla tutturun (Cok gerek de yok bu arada). Kisa bir sure sonra yerinde saglam duracak kadar kuruyor zaten. Geceden yapin, sabaha tas gibi olur :)
Bu islemden sonra 4000 km yol yaptim. Yikattim. Uzun yola gittim. Sikinti yok.
-
Size zahmet vereceğim aracinizin son yazılım güncelleme ekranının resmini paylasirmisiniz. Bende de aynı durum var vuruntu vs. Teşekkür ediyorum şimdiden
Ben aracımı dün teslim aldım yazılım resimdeki gibi. Bu güncel yazılım mı? Bilgilendirme yapar mısınız ? Çok teşekkür ederim şimdiden.
Ben aracımı dün (23.09.2023) teslim aldım. Arkadaşların bahsettiği gibi geçişlerde vuruntu var. Acaba resmini attığım yazılım sürümü sizin önceki sürümle aynı mıdır? Sizin attığınız resimde en alttaki seri numarası farklı yazıyor. Diğer üst tarafta yazan ise aynı. Acaba benim aracımdaki son sürüm mü yoksa bayiden almadan güncelleme yapılmamış mi eski sürüm mü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güncel sürüm fotoğrafıni paylaşabilir misiniz? Teşekkür ediyorum
Dun (23.09.2023) tarihinde yazilim guncellemeye goturdum. Guncel yazilim versiyonunun fotografini cekip paylasirim.
Arkadaslar, genel olarak cift kavramali otomatik sanzimanlarda araca bilgi vermek onemli. Vites gecislerinin fabrika cikisi bir haritalamasi olmakla birlikte, bu haritalama, araca surus datasi girdikce ufak tefek degisikliklere ugramaktadir.
Benim aracim 4500 km'yi gecti. Surus verileri arttikca sanzimanin calismasi yumusaklasti. Vuruntu kalmadi.
Bu noktada vuruntu ile cift kavramali sanzimanin rutin calismasi sirasinda olusacak tepkileri karistirmamak onemli. Bu sanziman turunun, otomatik sanziman turleri icinde en "direct-drive" olarak tanimlanabilecek tur oldugunu unutmamak lazim. Ayaginizi gazdan hizli cekmek, ya da 1. veya geri vites gibi disli orani yuksek bir vitesteyken gaz tepkilerinin arac uzerinde sert tepkiler yaratabilecegini kabullenmek gerekiyor.
Bunlar, ileride gelecek bir haritalama/yazilim guncellemesi ile azaltilabilir. Bir onceki aracim DSG sanzimandi. O aracta da boyle seyler yasiyor muydum? Evet. Ama genel olarak daha yumusakti. Peki neden? Cunku aracimdaki sanzimanin haritalamasi, 5-10 kmh hiz araliginda 2. vitese gececek sekilde yapilmisti. Konfor saglamak amaciyla baski plakalarini siyiriyordu sanziman. Bunu bilincli olarak yapiyordu. Baski plakasinin (debriyaj) siyrilmasinda bir problem yoktur. Tasarim amaci zaten budur. Disli kutusundaki dislileri asiri yuklerden ve guc/tork dalgalanmalarindan korumak icin baski plakasi siyirir/kayar. Baski plakasi ne kadar cok siyirirsa, uzun vadede o kadar cok asinir ve cabuk tukenir.
MG HS aracim icin konusursak, anladigim kadariyla bir DSG kadar siyirma/kayma yapmiyor. Volanla daha direkt bir baglanti sunuyor, haritalanmasi bu sekilde. 1-2 gecisleri daha hizli haritalanabilir. Daha dusuk hizlarda 2. vitese gecebilir. Sikisik trafikte bir sure sonra ayagimi gazdan cektikten sonra suzulmeye basliyor. Guzel davranislari da var. 1-2 gecisini gazi daha hizli vererek hizlandirabilirsiniz. Deneye deneye ogreneceksiniz.
Amacim marka savunuculugu yapmak degil tabii ki. Lakin sunu demem lazim ki, beklentileri duzgun kurmak lazim. Sikisik trafik durumlarinda kesinlikle en konforlu sanziman degil. Haritalamaya bagli olarak dusuk viteslerde sert tepkiler verebiliyor, evet. Ama trafik durumlari haricinde beni hic uzmedi.
Ilk 2000 3000 kmyi sanziman icin bir rodaj gibi dusunun. Farkli surus datalari vermeye calisin. Sikisik trafige girin, sahil yolunda sakin gidin, otoyolda sakin gidin, guvenli ve uygun bir yerde devirli ve sert kullanin. Butun datalari verdikten sonra sanzimanin davranislari cok ciddi sekilde gelisecek.
-
Çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp çok detaylı bir bilgilendirme paylaşımında bulunmuşsunuz. Söylediklerinize uymaya çalışacağım. Eğer uygun bir zamanınızda son güncellenmiş yazılım fotoğrafını da paylaşabilirseniz çok sevinirim. Tekrar teşekkürler. Selamlarımla 🤚
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X