Mg hs var bide Chery tigo 8 pro var Chery hakkında ne düşünürsünüz mg hs ve Chery tigo 8 pro arasında kararsız kaldım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MG HS Kullanıcıları... (12. sayfa)
-
-
Arkadaşım hs almıştı geçen ay. Ben de düşünmüyor değilim. Çini İngiliz’i geçtim tek eksisi yakıt gibi duruyor bence. Ama o yükte keyifte aracın yaktığı verdiğiniz fiyatı ile düşündüğünüzde çok sorun edilecek bir durum değil gibi. Astradan geçti memnun ben egeadan geçsem eksik hiçbirşey bulamam zaten
Chery kısmına gelince benim için hsden en büyük eksisi ncap puanı ve güvenlik. Keşke hiç lazım olmasa, belki bir kez lazım olacak ama hayat kurtaracak. Sadece omoda5te 5 yıldız ve skor var sanıyorum.
kısaca ben olsam eğer 7 kişilik büyük bir araç aramıyorsanız hs alır geçerim. Yine de yanıltmak istemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyvahnecdet -- 6 Ekim 2023; 17:1:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba ben bu menüyü aktive edemedim yapabilen var mı acaba?
Aşağıdaki videodaki adımları takip et girebilirsin menüye.
ismail demirkayayoutubeMG HS LUXURY HAREKET HALİNDE VİDEO İZLEME :) mg hs watching video on the movehttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=8dFU3s2NqgA
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Herkese merhaba, yaklaşık 2 hafta önce MG HS Luxury marka aracı satın aldım. Genel anlamda memnunum fakat kafama takılan bazı şeyler var ve tecrübe edenlerden fikir almak istiyorum.
- Bu araca DSG şanzımandan geçiş yaptım, açık bir şekilde otopark hızlarında ve park manevralarında araç ciddi kararsızlık yaşıyor ve kontrol etmek hiç kolay değil. Ayrıca, vites geçişlerinde (özellikle geri vitese geçişte) hafifte olsa vuruntu hissediyorum.
- İlk kalkış sırasında 10 KM hıza ulaşınca, gaz pedalında yani ayağımda hafif bir sürtme hissediyorum. Sürekli olan bir şey değil genellikle ilk kalkışta oluyor bu. Daha çok motor soğukken yani sabahları başıma geliyor gibi hissediyorum.
Tüm mesajları okudum, çoğu kişi belirli zaman sonunda (haritalama ve alışma süreci) bu vuruntu ve kararsızlık sorununun geçtiğini belirtmiş her ne kadar garipte olsa açıkcası bu biraz rahatlatıcı. Ama gaz pedaltından gelen tıkırtı ya da sürtme sesini tecrübe eden oldu mu onu merak ediyorum. Bu arada aracı aldığımdam beri neredeyse düzgün bir yol yapma fırsatım olmadı sürekli dur kalk ve kısa mesafeler yapmak zorunda kaldım şuan 150 km civarında hala.
Not: Bayiye bilgi verdim ve yakın zamanda kontrole gideceğim ama sizin tecrübeleriniz varsa duymak güzel olacak.
-
Merhabalar,
Ben de 2 haftadır MG HS Luxury aracımı kullanıyorum. Aracımı teslim alır almaz koruma paketi uygulattım. Seramik kaplama, 5 cam filmi, kaput filmi (farlar ve ön çamurluklar dahil), ön cam su itme ve deri koruma uygulandı. Bunun yanında bagajın alt bölmesine ince bir halı kaplatarak eşya koymaya uygun hale getirdim. Halı bagaj döşemesiyle aynı renk olduğu için orijinal gibi durdu. Eşya koyunca alttaki keçenin zarar görmemesi için faydalı oldu. Ayrıca hem ön hem arka plakalıklar çıkartılarak plakalar doğrudan yapıştırıldı. Hem böyle çok daha şık durdu hem de ön park sensörü hatası giderilmiş oldu. Kauçuk paspaslar ve bagaj havuzunu internetten alarak yerleştirdim.
Android Auto ve Car Play normalde kablolu olarak kullanılabiliyor. Ben Android kullandığım için bir kablosuz AA dönüştürücü cihaz aldım. 90 derece açılı USB kablo ile kullandığımda öndeki kapaklı bölmeye sığdı. USB müzik içinde küçük boyutlu bir bellek kullandım. Böylece hem USB müzik hem de kablosuz Android Autoyu öndeki kapak kapalı duracak ve cihazlar görünmeyecek şekilde kullanabiliyorum. Bağlantı gecikmesi hiç yaşamıyorum. Arabaya oturup çalıştırdığımda doğrudan ekranda Android Auto haritası çıkıyor.
İzlenimlerim:
- Arabanın yalıtımını ve konforunu çok beğendim.
- Çarpışma önleme, arka çapraz uyarısı vb. güvenlik sistemleri iyi çalışıyor.
- Yakıt tüketimi bu seviyede bir araç için normal. Trafik durumuna göre şehir içinde sürüş ortalaması 10 litrede görüyorum 6,5 litrede.
- Araç soğukken ilk vites geçişinde gaz pedalında sürtünme veya vuruntu hissi bende de var. Sonradan dur kalklarda yapmıyor.
- Aracın USB müzik yazılımı zayıf. Bir klasördeki müzik dosyaları bitince sıradaki klasöre geçiş yapmaması can sıkıcı. Ayrıca favori radyolar arasında direksiyondan geçiş yapılamaması konusu var. Ses kalitesi de ortalama seviyede. Aracın genelde verdiği yüksek kalite hissine uymayan bir ses sistemi var.
- Kırmızı/bordo arası tondaki döşeme rengi bence çok şık. Ambiyans aydınlatmada geceleri güzel duruyor. Sadece ön yolcu koltuğunun bele denk gelen alt kısmında çok küçük bir siyah leke olduğunu fark ettim. Nazar boncuğu olarak kalacak artık.
Bu forumdaki paylaşımlardan çok faydalandım. Özellikle plakalık meselesini burada görmesem park sensörünün hatalı çalışması çok canımı sıkabilirdi. Sorusu olan olursa ben de yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca araç sahiplerinden müteşekkil bir WhatsApp grubu varsa katılmak isterim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben cam filmleri ve seramik için bilgi alırken arka sağ sol ve bagaj camının orijinalinde karartma olduğundan dolayı sadece tercih edilirse ön kapılar ve ön cam yapılabileceğini söylediler. Showroomda duran araçlarda gerçekten arka camlar karartmalıydı bu yüzden sadece ön kapıları film yaptırdım. Ön cam genelde tercih etmiyorum ama yanlar kapanınca içerisi kararacağı için hafif loş olur diye düşündüm ama pek tahmin ettiğim olmadı ön camdan içerisi çok net görülüyor.
Bunda, yan camları en küçük numara ile kaplatmamda etkili tabi ki. Yeni teslim alacaklar ön cam için belki en en en düşük değerli cam filmi tavsiye edebilirim. (Trafik kuralı açısından yasak ama tabi ki takdir araç sahibinin)
Müzik sistemi açıkcası benim için şaşırtıcı oldu belli ki ses sistemi araca yetmemiş. Daha tok ve surround bir ses sistemini bu araç kesinlikle hak ediyordu.
Bugün ve yarın biraz araçla km yaparak şanzımanın dur kalk vitesleri haricinde de dişlileri olduğunu öğretmeye çalışacağım:) (Yol bulabilirsek tabi)
Genel anlamda araçtan memnunum, DCT acemisiyim belki doğal bir süreç ve sizde de aynı şeyin olduğunu duymak biraz daha işin genele yayıldığını anlamama yardımcı oldu. İlerleyen zamanlarda tam bir + / - mesajı kesinlikle atacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoc07 -- 8 Ekim 2023; 13:47:54 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Orjinal karartma camlar ısı kesmede başarılı olmuyor. Uv koruması da yeterli değil. Karanlık olmaması adına üstüne açık bir film geçmek gerekir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben yan arkalara 1 numara yan önlere ise 2 numara yaptırdım. Arka cama da yapıldı ama numarasını unuttum. Ön cama dokunmadım. Gayet güzel oldu memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siber84 -- 15 Ekim 2023; 14:1:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese Merhaba. Yarın yani 9 Ekim Pazartesi günü inşallah ben de MG HS Luxury teslim alacam. Hemen cam filmi ve seramik kaplama yaptırmak istiyorum ama nerede güvenle yaptıracağım emin olamadım. İstanbul Avrupa yakasındayım.
Şimdiden hayırlı olsun hocam, kazasız belasız kullanın.
Ben direkt bayisinde yaptırdım. Kaput, ön sağ - sol çamurluklar kaplama. Ön iki cam film. + seramik kaplama 18.000 lira pazarlıkla anlaştık.
Stek’ten fiyat almıştım kaplama parça başı 8.500 lira (iki çamurluk tek parça sayılıyor). Açıkçası film + seramik derken çok daha maliyetli olacaktı. Muhtemelen daha kaliteli olurdu ama bütçemi çok aşmak istemedim. Kuzey bayisinden fiyat alabilirsiniz belki yardımcı olurlar
Teşekkür ederim. Bende Kuzeyden teslim alacam. Sabah bir sorayım kaç diyecekler.
Ziebart kaça çıktı üstad. Komple kaplama dimi.
Komple kaplama 37000 e falan geldi
Bayiden yapılması taraftarı değilim ama kuzey mg işlerini çok övüyordu. Yine de bilgi almak lazım. Ben aracı başka yerden aldığım için dışarda yaptırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrah1mhd -- 9 Ekim 2023; 6:1:51 >
Hayırlı Olsun Hocam...
Güzel Günlerde Kullanın inşAllah...
Kaça aldınız aracı?
Takas vs indirimi yapılıyor mu?
Ne zaman sipariş verdiniz de alıyorsunuz?
Güncel alım süreci konusunda bilgilendirir misiniz?
Hocam, sizin aracınızda bu gaz pedalında yaşanan (soğukken, ilk vites geçisinde) sürtünme / titreşim hissi mevcut muydu? Eğer daha önce varsa hala devam ediyor mu?
-
Mg hs test ettim fakat direksiyonu baya sert geldi bana, sizdekiler de sert mi? Yoksa test aracinda mi sorun vardi
Hangi araç ile kıyasladığınız fark ediyor bence. Ben, Golf 7.5'tan geçiş yaptığım için ona göre biraz daha sert, ayrıca şerit takip sistemi devrede olsada olmasada araç sanki sürekli bir kuvvetle direksiyona müdahale ediyormuş ve dengede tutmaya çalışıyor gibi hissiyat veriyor. Muhtemelen sertlik olarak algıladığımız şey bu olabilir. Sonuç olarak aynı şeyi bende düşündüm ama bu ağırlıkta bir araç için direksiyonun bi tık sert olması bence kabul edilebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X