Şimdi Ara

Mga disk iyi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an ön disklerim bosch marka, balata değişimi öncesi tornalayacağım ancak yaklaşık 800₺ oluyor çiftini tornalayınca.

Adedini 300-500 arasına tornalıyorlarmış

sıfır mga ise 1000₺

bu arada bu bosch disklere hangi balatayı taktıysam ötme yaptı. Bu yüzden tornalayıp yeni balata takmayı düsünüyordum. Ama dedigim gibi hangisi daha mantıklı bilmiyorum.

balata olarak ise ferodo seçeceğim. Uygun mudur?

edit: mga 1600tlye geliyor. o baktıgım muhtemelen pahalı satan bir yerin adet fiyatıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 4 Temmuz 2024; 22:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• filo araçlarının onarım ve bakımda çoğunlukta kullandığı Martaş'ın kendi markası

Çin menşei'li (çoğu bosch ve kalite parça üreten firmalar gibi)

tabi nasıl kullanılacak ? performans mı ? ticari kullanım mı ? gibi...

mga disk mga balata tercih edilebilir...

4 yıl önce markayı soran bir başlık var;

https://forum.donanimhaber.com/mga-yedek-parca-kaliteli-mi--146831761

og:site_name
    Martaş Otomotiv Türkiye'nin Otomotiv Yedek Parça Dağıtım Devi
    https://www.martas.com.tr/tr-TR/catalogue/mga/957

• infinite kullanıcısına yanıt

Araç kangoo 3. Normal günlük kullanım. Öyle hız vs yapmam max 130 basarım ancak fren konusu ciddi bir iş olduğu için sormak istedim. Mga balatalar için kimi iyi kimi kötü diyor ancak diskleri hakkında pek yorum göremedim

• Balata konusunda mgaya güvenebilir miyim bilmiyorum. Şu an aracımdaki optimal balatalar daha 5bin km olmadan dış sacını kaydırıp diske sürtme yapmıştı, tekrar gidip ustama söktürmek zorunda kalmıştım. Bu yüzden en azından ferodo gibi bilindik markalar alayım diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 2 Temmuz 2024; 17:18:39 >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

disk ve balatayı aynı anda takarsan en az sorunu yaşarsın

asbes maddesi artık kullanılamıyor (yasak,kansorojen) ancak ses, cikleme, cıyaklama ile erken km'lerde karşılaşabilirsin...

onun dışında frene çöke çöke kullanmayacaksan gündelik kullanımı karşılayacaktır.

• Ate nin ürünleri iyidir tavsiye ederim,

• somet 16 kullanıcısına yanıt

hocam ate bütçemi aşıyor. beni riske atmayacak, güvenilir markalar arasından fiyat/performans oranı yüksek bir şey seçmem lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: facepunchS

hocam ate bütçemi aşıyor. beni riske atmayacak, güvenilir markalar arasından fiyat/performans oranı yüksek bir şey seçmem lazım.

Trw veya Ferodo olabilir,

• son 2 balatayı mga kullandım ondan önce trw ve bildik markalarıda kullandım. mga daha iyi bence 25 yıldan fazla oluyor arabam var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Uzun süre yokuş inilen rotalarda deneyiminiz oldu mu hiç? Sıcaklığa karşı dayanımında problem yaşadınız mı?

• somet 16 kullanıcısına yanıt

balata klipsleri sadece trw'den çıktığı için trw almak durumunda kaldım.

ferodo'nun bazı modellerinde var diye gözüküyor ancak benim araç için W koduyla biten ferodolar vardı parçacılarda, onda da balata klipsleri yok. o yüzden tek seçenek trw idi benim için.

disk için ise mevcut bosch disklerin kalınlığı kurtardığı için torna yaptıracagım. bulabildiğim en ucuz disk 1600tl. bunun yerine 600tl torna yaptırmak mantıklı geliyor mevcut butcem icin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.