Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayrıca laptopların ses çıkışları berbat , aynı höparlörleri masaüstünde ve laptopda denedik, Masaüstü ses kalitesinde ezici üstünlük sağladı.

Bu arada sistemde kısık bir şekilde gelen çızırtı varmı ? Ben hala bu sorunumu çözemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRAPS

reymor01 Hayırlı olsun,
    Ayrıca laptopların ses çıkışları berbat , aynı höparlörleri masaüstünde ve laptopda denedik, Masaüstü ses kalitesinde ezici üstünlük sağladı.

Bu arada sistemde kısık bir şekilde gelen çızırtı varmı ? Ben hala bu sorunumu çözemedim.

çok saol...

evet sesi sonlara doğru yaklaştırınca bi dip ses var ama sanırım laptoptan kaynaklanan bi sorun...

zaten sesi o seviyelere kadar getirmediğim için sorun olmuyor,hiç duymuyorum bile,şimdi sen söyledin diye son ses yapıp dikkat ettim...
  • Bende en kısık sesde bile hışırtı geliyor.Ben bundan bahsetmiştim.
  • Bugün ve yarın daha detaylı inceleyeeğim,söylediğin sese de dikkate edeceğim FRAPS...
  • dip gurultusu yok hoparlorlerin sizde topraklama problemi olabilir arkadaslar...
  • fraps da topraklama problemı var ben daha once bahsetmıstım onun bahsettı seylerın aynısı benım sıstemede olmustu ılk baslarda , topraklama yapınca kesıldı

ayrıcı volume duğmesı saat 12 yonunu gectıkden sonra sıstemın kendı dıp gurultusu duyalma sevıylerıne gelıyor saten ceyrek gecıyo pozısyonuna kadar acılıyor max ses

ben genelde ceyrek kala pozısyonunda tuttuğum ıcın dıp gurultusu duymuyorum
  • arkadaşlar dolar nezaman düşecek ve fiyatlar nezaman normale dönecek sizce parayı biraz daha elde tutup doların düşmesini beklemelimiyim paramın değerini bilen biriyim
  • Devlet
    ----|
    ---

----|
    Vatandaş

hamdolsun memleketın yarısı halınden memnun bızde zevk almayı öğrenecez yapacak bıse yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 2 Mart 2009; 13:36:53 >
  • Solo 7 güzel bir set. Sesler dengeli. Memnunum. Tabiki en iyisi değil ancak bu fiyat aralığında gayet başarılı. 15 senelik müzisyenim; bateristim. Kulağımda ona göre net, dolgun, zengin, keskin sesler arıyor. Bassların yüksek seste ve anlık tepkilerde hafiften sıkışması ve yetersiz kalması nedeniyle bass takviyesine kaşınmaya başladım. Arandım durdum araştırdım; maliyeti düşük ve kompakt bişeyler bakındım. Microlab FC serisine bakındım ancak solo 7 ye takviye olacak kadar güçlü gelmediler. Sonunda dün güzel bir kazık yiyerek Vatan Bilgisayardan Z2300 aldım. Geldim eve önce burda önerildiği gibi Solo 7 ler öne, Z2300 arkaya bağladım. Ses çıkmadı, ayarlarla oynadım saçma sesler falan geldi. Ses kartı onboard Realtek ALC889A. Bence başarılı. Sonra Z2300 ün takıldığı slotu değiştirmeden ayarlardan hem Solo 7 yi hemde onu "ön hoparlör çıkışı" olarak gösterdim. Ses düzeldi. İkisininde volume ayarlarını dengeledikten sonra başladım müzik dinlemeye..
    Öncelikle Z2300 ün uyduları cidden vasat. Woofer güçlü, bağırıyor ama "bağırıyor". Bass ayarı yarıdayken saçma bir uğultu ekliyor müziğe. Çeyreğe aldım ve z2300 ün sesini biraz kıstım. Biraz daha düzeldi ses. Tabi odada gezdirmediğim yer kalmadı wooferı. Şuanda buruk bir şekilde memnunum. Bakalım biraz daha "burn in" süresi geçsin, hoparlörler alışsın; woofer ın yumuşayacağına umudum var. Çok sert ve gürültü şeklinde şuan çünkü. Filmlerde ve oyunlarda güzel ama. Gürültü sevenlere birebir..

Şimdi gelelim yaptığım yanlışlara;
    <Öncelikle büyük bir zamanımı yorumları okuyarak, tavsiyelere bakınarak geçirdim. Unutmamanız gereken şey şu olsun özellikle hoparlör tavsiyelerinde; herkesin zevki farklıdır, kimine güzel gelen kimine gelmez. Eğer ben Tiesto cu olsaydım evet Z2300 biçilmiş bir kaftan. Ancak eğer bir jazzcıysanız sadece bir gürültü kaynağı.
    <İçimde kalan uhte şu; keşke şu masrafları yapmasaydımda AudioEngine 5 ve beraberinde AudioEngine AS8 wooferı alsaydım eminimki daha etkili ve dengeli bir set yapmış olurdum.
    <Bu müzik işine hiç girmeyecektim... :) Bu kaşıntı bitmez sizlerinde bildiği gibi; olan cüzdana oluyor...
    <Bu işin sonu yok, belki AE setide bir zaman sonra tatmin etmeyecek beni. Şu aralarda binlerce lira hi-fi sisteme veremeyeceğim için hani derler ya "kır kıçını otur yerine" diye; aynen onu yapmak zorundayım.
    <Z2300 dense Solo 7 ye verdiğim para daha anlamlı geldi bana. 2 adet solo 7 yapmak isteyen arkadaşlarda vardı, bence yapmasınlar. Ayrıca solo 7 ve z2300 de yapmasınlar. Ama işte kesinde konuşamıyorum, bazı arkadaşlarımda aşık oldu bu kuruluma. O yüzden siz siz olup dinlemeye, denemeye çalışın ve öyle karar verin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Lecter -- 3 Mart 2009; 17:57:14 >

• Yarın KV Pusu başlıyor arkadaşlar tekrar,projeksiyonu kurup Solo 7 leri bağlayacağım bakalım nasıl bi performans verecek...??
  • Dün yaptım home cinemamı KV Pusu bambaşka oldu beaaa

Uyudan çıkan 5m lik 3 lü tos fişin sarı olanın Epson projeksiyonuma diğer iki ucuda kırmızı beyaz olanlarıda Solo 7 nin ses girişlerine taktım,yaklaşık 2-3 metre arayla tam karşıma koydum...

Gerçekten dizi bambaşka zevk verdi,uzun zamandır yayında olmadığı için epeyi özlemde vardı...özellikle mematinin sesi çok fena geliyo yawsss tok tok güllü erhan konuşuncada tizler çoşuyooo

Büyük odada ses gerçekten çok daha etkileyici oluyor,odamdaki sesden oldukça farklı ve tatlı bi ses vardı...

• Herkes sistemini göstermiş bari bende göstereyim konu şenlensin. Fotoğraf kötü olduğu için üzgünüm webcam ile çektim.

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..
  • @fraps senın webcam benım x800 den guzel foto cekıyo walla

bı resımde ben atıyım dağınıklık ıcın kusura bakmayın , bakarsanızda farketmez sabahın bu saatınde işden gelıpde oda felan toplayamam

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..
  • fred kardeş o penguenler ne yaa... walla kırıldım... ne matrak adamlarsınız... şahsen bende öle şeyleri severimde bizim çevrede öle şeyleri süs olarak kullanınca çocuk gözüyle bakıolar...
  • her insanın içinde bir çoçuk vardır
  • Bilmiyorum sizdede öylemi; tüm bağlantıları tekrar tekrar kontrol etmeme rağmen Solo 7 de bir problem var. Sağ ve sol yanlış taraflardan geliyor. Normalde anfili hoparlör sağ olması gerekirken sol sesi veriyor soldanda sağ sesi geliyor. Bende anfili hoparlörü sola aldım öyle kullanıyorum. Dediğim gibi bağlantılarda ve ses ayarlarında sorun yok. Garip..
  • Dr. Lecter
    Büyük ihtimalle ses kablosunu amfili kabine yalnış takmışsındır.kırmızı ve beyaz renkli kabloların yerlerini değiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr. Lecter

Dediğim gibi bağlantılarda ve ses ayarlarında sorun yok. Garip..

• Evet beyler; ben derimki Solo 7 de kullandığınız anfi ayarlarını paylaşalım. Yani Pc den yada kaynaktan yapılan ayarları değil. Ben bassı flat yani tam ortada, treble ı ise 12 yi 7-8 geçe ayarında kullanıyorum. Diğer ince ayarları ise pcden yapıyorum. Yanlız bir tiz konusunda sıkıntım var; anfi den açınca ses bozuluyor, eq ayarlarından yükseltiyorum ama tam istediğimi alamadım daha. Bakalım; bu Asus Escensse XT stereo ses kartını bekliyorum; eminim onboarddan ona geçince hoparlörlerin(z2300 dahil) önündeki perde kalkıcak..
  • onboard realtek alc883 ses kartım sonradan aldığım creative audigy value den ıyı ses verıyor desem ne dersınız

tizlerde cok cok barız daha ıyı , creative gore de daha yumusak ses verıyor

edit:

onboard ses kartı + vista + solo7 = off manyak oldu diyorum

off tizlere doyum olmuyo yumuşacık ve keskin tam istediğim gibi oldu creative value ses kartına boşa para vermişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 8 Mart 2009; 10:38:54 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.