Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: FRAPS

Dr. Lecter
    Büyük ihtimalle ses kablosunu amfili kabine yalnış takmışsındır.kırmızı ve beyaz renkli kabloların yerlerini değiştir.

Update;
    Hepsiburada' dan Manhattan marka 2xRCA - 3.5mm kablo almıştım bağayı kaliteli diye; sesten menunum fakat sıkıntı ordan çıktı. Kırmızıyı beyaza, beyazıda kırmızıya taktım sorun düzeldi. Yani sorun kablodaymış. 35 lirada para verdik iyimi...

Not: Pm atarak ilgilendiğin için saol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Lecter -- 8 Mart 2009; 16:36:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

onboard ses kartı + vista + solo7 = off manyak oldu diyorum

off tizlere doyum olmuyo yumuşacık ve keskin tam istediğim gibi oldu creative value ses kartına boşa para vermişim

Bendede onboard ALC889A var. Vista yüklü, Foobar' dan WASAPI yada Realtek, hangisini seçersem seçeyim istediğimi alamıyorum. Hele Realtek' te bir boğulma söz konusu. Aslında çok göreceli bu mevzular, ayarlar olsun, kulak hassasiyeti olsun yada ne bileyim memnuniyet çıtası olsun.. Yok; bu Asus' un yeni kartı ilaç gelecek ilaç..

• quote:

Orjinalden alıntı: Dr. Lecter

quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

onboard ses kartı + vista + solo7 = off manyak oldu diyorum

off tizlere doyum olmuyo yumuşacık ve keskin tam istediğim gibi oldu creative value ses kartına boşa para vermişim

Bendede onboard ALC889A var. Vista yüklü, Foobar' dan WASAPI yada Realtek, hangisini seçersem seçeyim istediğimi alamıyorum. Hele Realtek' te bir boğulma söz konusu. Aslında çok göreceli bu mevzular, ayarlar olsun, kulak hassasiyeti olsun yada ne bileyim memnuniyet çıtası olsun.. Yok; bu Asus' un yeni kartı ilaç gelecek ilaç..

hocam benım yaptığım ayar olayını anlatayım bı deneyın

solo7 nın arkasından tızlerı sonuna kadar acın baslarıda 12 ye 10 var pozısynuna gelın orta noktadan bıraz kısın yani (ben cok bass sevmıyorum bu sekılde bana dengelı gelıyor)

realtekden cıkıs ayarlarını 24 bit 192 khz olarak ayarlayın

ekolayzırı yumusak olarak ayarlayın

en son olarak playerın eq ayarından 1 khz yi 1.5db 1.5 khz yide 0.6 db artırın
    (ben aımp ın 2.51 build 330 versıyonunu kullanıyorum ıstersenız sızde denemek ıcın aimp kurun)

birde aimp in secenekeler > çalıcı kısmından 32 bit ve software mixing işaretli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 8 Mart 2009; 20:44:08 >

• bunu ne zaman aldın goltta yok bide satan varsa söleyim 2. el olur
  • Benm bass seviyesi ortanın biraz altında,tizlerde biraz üzerinde,bu şekilde bile basslar bazen fazla geliyor ve playerdan kısıyorum,genelde mid ve tiz ağırıklı dinlemeyi seviyorum....eq ağrim genelde şu şekil olur;

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..
  • aranızda solo7 satan varmı 250ytl den aşağı olsun resim atın msn
    mehmetcin_1907@hotmail.com
  • İstanbulda en ucuz nerden bulabilirim? Birde benim ses kartı onboard ayrıca ses kartı almam gerekir mi çok farkeder mi?
  • @Dr. Lecter

yukarda yazdıklarımı denedınmı acaba

bıde ne tarz muzıkler dınlıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 12 Mart 2009; 8:35:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr. Lecter

Solo 7 güzel bir set. Sesler dengeli. Memnunum. Tabiki en iyisi değil ancak bu fiyat aralığında gayet başarılı. 15 senelik müzisyenim; bateristim. Kulağımda ona göre net, dolgun, zengin, keskin sesler arıyor. Bassların yüksek seste ve anlık tepkilerde hafiften sıkışması ve yetersiz kalması nedeniyle bass takviyesine kaşınmaya başladım. Arandım durdum araştırdım; maliyeti düşük ve kompakt bişeyler bakındım. Microlab FC serisine bakındım ancak solo 7 ye takviye olacak kadar güçlü gelmediler. Sonunda dün güzel bir kazık yiyerek Vatan Bilgisayardan Z2300 aldım. Geldim eve önce burda önerildiği gibi Solo 7 ler öne, Z2300 arkaya bağladım. Ses çıkmadı, ayarlarla oynadım saçma sesler falan geldi. Ses kartı onboard Realtek ALC889A. Bence başarılı. Sonra Z2300 ün takıldığı slotu değiştirmeden ayarlardan hem Solo 7 yi hemde onu "ön hoparlör çıkışı" olarak gösterdim. Ses düzeldi. İkisininde volume ayarlarını dengeledikten sonra başladım müzik dinlemeye..
    Öncelikle Z2300 ün uyduları cidden vasat. Woofer güçlü, bağırıyor ama "bağırıyor". Bass ayarı yarıdayken saçma bir uğultu ekliyor müziğe. Çeyreğe aldım ve z2300 ün sesini biraz kıstım. Biraz daha düzeldi ses. Tabi odada gezdirmediğim yer kalmadı wooferı. Şuanda buruk bir şekilde memnunum. Bakalım biraz daha "burn in" süresi geçsin, hoparlörler alışsın; woofer ın yumuşayacağına umudum var. Çok sert ve gürültü şeklinde şuan çünkü. Filmlerde ve oyunlarda güzel ama. Gürültü sevenlere birebir..

Şimdi gelelim yaptığım yanlışlara;
    <Öncelikle büyük bir zamanımı yorumları okuyarak, tavsiyelere bakınarak geçirdim. Unutmamanız gereken şey şu olsun özellikle hoparlör tavsiyelerinde; herkesin zevki farklıdır, kimine güzel gelen kimine gelmez. Eğer ben Tiesto cu olsaydım evet Z2300 biçilmiş bir kaftan. Ancak eğer bir jazzcıysanız sadece bir gürültü kaynağı.
    <İçimde kalan uhte şu; keşke şu masrafları yapmasaydımda AudioEngine 5 ve beraberinde AudioEngine AS8 wooferı alsaydım eminimki daha etkili ve dengeli bir set yapmış olurdum.
    <Bu müzik işine hiç girmeyecektim... :) Bu kaşıntı bitmez sizlerinde bildiği gibi; olan cüzdana oluyor...
    <Bu işin sonu yok, belki AE setide bir zaman sonra tatmin etmeyecek beni. Şu aralarda binlerce lira hi-fi sisteme veremeyeceğim için hani derler ya "kır kıçını otur yerine" diye; aynen onu yapmak zorundayım.
    <Z2300 dense Solo 7 ye verdiğim para daha anlamlı geldi bana. 2 adet solo 7 yapmak isteyen arkadaşlarda vardı, bence yapmasınlar. Ayrıca solo 7 ve z2300 de yapmasınlar. Ama işte kesinde konuşamıyorum, bazı arkadaşlarımda aşık oldu bu kuruluma. O yüzden siz siz olup dinlemeye, denemeye çalışın ve öyle karar verin..

uyduları boşver z2300 ün subwooferiyle solo7 iyi bir ses veriyormu

• Güzel alete benziyor. ama çok büyük yaw.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dost..:)
    uyduları boşver z2300 ün subwooferiyle solo7 iyi bir ses veriyormu

Ben şuanda gayet memnunum. Z2300 ün plastik uydularını Creative Gigaworks S750 nin titanyum tweeterlı, ayrı mid hoparlörlü uydularıyla değiştirdim cidden ses çok değişti. z2300 ün basslarını dengelediğinde şuanda eksik kalan bir frekans, detay yok gibi. Gayet güzel oldu diyebilirim. Hatta Solo 7 yi satsammı diye düşünmeye başladım.. :-) Soruna gelirsek Solo 7 + z2300 wooferının uyumu güzel oldu. Sonuçta iki sette nispeten sert karakterli, sırıtmadı yani. Solo 7 nin bass ayarını biraz kısınca daha güzel oldu, sanki crossover ayarı yapılmış gibi. Ya sonuçta hi-end yada hi-fi sistemlerden bahsetmiyoruz; ne kadar iyi yada kötü olabilirki..
  • Ya ben bundan bi tane alıp Dvd'ye bağlamak istiyorum olur mu acaba?
  • dvdnin stereo analog çıkışlarından bağlarsın
  • arkadaşlar istanbul'da uygun fiyata nerede bulabilirim ben bu aleti ?
    distribütörüne sordum adamlar bir yere yönlendirdiler, 380ytl fiyat çıkardı yuh dedim...
    tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • windu,
    ben 140 dolar+kdv ye istanbul eminönünden mağazadan aldım.
    işte adresi burası

Akasya Bilgisayar / Cedrix / Everest / Microlab
    Mimar Vedat Cd. Kızılay İş Hanı (Doğubank Karşısı) Kat:3 No:51
    Sirkeci / İSTANBUL /TÜRKİYE
    Tel : 90(212) 528 89 57
    Tel & Fax : 90(212) 528 89 58
  • Arkadaşlar Solo 7 setimi satmaya karar verdim. Amcamdan bir stereo amfi elime geçti, Solo 7 leri satıp yerine bookshelf tarzı hoparlör bakıcam. 1 aylık daha toplamda 6-7 kere dinleyebildim, paketinden çıktığı gibi, ne son ses denemesi yapılmıştır nede ses seviyesi çeyreği geçmiştir. Sıfırdan farksız, sıfır hata, sıfır çizik.. :)
    Pazarlıksız 250ytl den vericem, faturalı, kutulu, garantili, torbalarına kadar herşeyi mevcut.. İzmir-Çeşme' deyim..

http://forum.donanimhaber.com/m_30439231/mpage_1/key_//tm.htm#30439231

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Lecter -- 16 Mart 2009; 2:08:34 >
  • Yahu ben satmadan önce herkes Solo 7 arıyordu, ben satınca dağıldı millet.. Sorun bendemi anlamadım, gidip bir gusül alayım bari..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Lecter -- 18 Mart 2009; 21:34:32 >
  • ben sıfır 240 a almıştım ama tabi ben ilk çıktığında almıştım 2oo7 de

arkadaşlar ben kararsızım acaba solo7 nin yanına subwoofer olarak kullanmak için z2300 alayımmı uyduları kullanmayacağım sadece subwoofer sizce alayımmı özellikle filmlerdeki o derin bassları duymak için
  • Solo 7 yi uzun süre kullanmayı düşünüyosan al derim. Zaten bahsettim yukarda ne yaptığımı, ben öyle kullandım. Creative uydulu Z2300 ve en sonundada uydusuz Z2300 ve Solo 7 şeklinde kullandım. Yani z2300 ü aktif woofermış gibi. Solo 7den bassları kulağına göre kıstınmı, iki sistemi volume ve tonaj olarak senkronize edebildinmi süper oluyor. Bakma ben hi-fi ye geçtiğim için satıyorum ikisinide, aslında evladiyelik bir ikili oldu ikisi beraber.. Z2300 almaya karar verirsen haberim olsun, kaçırma bendeki aleti sıfırdan farksız..
    Aslında bende kararsızım Z2300 ü satmakta. Bir kenarda dursun diyorum aktif woofer baabında. Filmdi oyundu felan lazım olabilir. Gerçi Monitor Audio RS6lar geldi bugün denedim, 6.5 luk bass sürücüsüne rağmen resmen dalga geçti Z2300 wooferı ile. Ki 100 liralık Sansui anfiyle deneyebildim, anfim yok daha. Subwoofer testlerinde denedim fark attı resmen woofera. Z2300 den daha alt frekanslara inebiliyor. Ama işte insanda kıyamıyor bunları oyuna filme sürmeye. Bilmiyorum işte karar veremedim bir türlü..

• arkadaşlar,selam..solo 7 aktif bi hop. yani kendinden ampli'li di mi? hepsiburada'da 330milyon be ya! sevgili "fraps",sirkeci'de verdiin adres kredi kartı olaylarına gelir mi? yani taksit felan?... bi de arkadaşlar,ses çıkışında problem yaşıyorm,pc'nin onboard ses kartından mı,yoksa elimdeki eski ampli bozuntusunun ses girişlerinde mi problem bilemiyorum.. ve ses kartı almayı düşünüyorm: asus xonar D2/PM 7.1 ile creative x-fi titanium pci-e arasında kaldım...bitaraftan da m-audio audiophile 2496 var... bu konuda fikri yua da tecrübesi olan var mı acep?...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.