Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gerçeği yansıtmadığı ortada

microlab, logitech, creative vb. ürettiği sistemlere para vermek o sektörü beslemiyor mu
    solo7 üreten firma 250 liraya mal edip 300 liraya sattığını mı düşünüyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

bence de şahsi fikriniz olmalı
    gerçeği yansıtmadığı ortada

microlab, logitech, creative vb. ürettiği sistemlere para vermek o sektörü beslemiyor mu

ARkadaş belli bir noktadan sonra istediğiniz kadar para verin, mükemmele kolay kolay yaklaşamazsınız diyor.Ve sınırı solo 7 ye göre ayarlamış, çünkü bu set 200-250 ytl arası satılıyor

Bende aynı şekilde düşünüyorum, sonuçta herkesin kulağının birbirinden farklı olması yüzünden , höparlörden gelen tonlamaları da farklı değerlendiriyoruz.Bütün ses sistemlerinde kullanılan höparlör teknolojisi aynı olduğu için , bir noktadan sonra verilen para sadece sesde tonlama olarak değişim yaratıyor.Birde insanın tatmin olma duygusu var
    Bende sınırı stereo sistemler için 500 ytl olarak görüyorum.Bundan sonrası gereksiz masraftır.

Eğer mükemmel sesi arzu ediyorsanız höparlör teknolojisinin değişmesini bekleyiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

bence de şahsi fikriniz olmalı
    GENELİ yansıtmadığı ortada

• yanlış düşünüyorsunuz
    binlerce dolar harcayıp sistem alanlar boşa para vermiyorlar
    eğer solo7; kendinden 3-4 kat pahalı olan bir sisteme yakın ses verebilir diyorsanız buyrun gelin
    denemesi bedava
  • arkadaşlar solo7 alacaklar için ucuz bir site linki aşağıdadır
    KDV dahil 256 YTL
    http://cedrix.com.tr/?git=showdetails&ukod=SGspkmc20_0006&ktg=urun&blm=01
  • Şimdi bunu alınca elimdeki logitech x530 5.1 de kenarda yatmasın diyorum, solo 7 2.0 ile birlikte ikisi birarada verimli kullanılabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: al-ozaria

Şimdi bunu alınca elimdeki logitech x530 5.1 de kenarda yatmasın diyorum, solo 7 2.0 ile birlikte ikisi birarada verimli kullanılabilir mi?

Teorik olarak stereo çoklayıcı sayesinde mümkün kullanabilirsiniz fakat ne kadar verimli kullanırsınız tartışılır sonuçta x530 surround solo ise stereo bir sistem amaçları çlışma prensipleri farklı hepsinden öte güç farkından ötürü dengeyi tutturmanız çok zor olacaktır sonuç olarak kulağınıza bir nevi işkence uygularsınız fakat düzenek kurup ruh halinize veya o anki media ortamına uygun hoparlör takımını seçip kullanabilirsiniz yani 2 sistemde pc takılı olur fakat istediğiniz zaman basit bir anahtar ile dilediğinizi aktive edip diğerini deaktive edebilirsiniz.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 10 Mayıs 2009; 0:49:43 >

• ben de solo 7 siparişi verdim arkadaşlar,küçük odaya pratik çözüm oldu,bakalım nasılmış
  • bugün solo 7 kutusunu kargodan kucaklayıp eve geldim,neyse ki ev yakın,ama asansörsüz 5. kata çıkarmak yordu,evden çıkmam gerektiği için sadece kontrol amaçlı sete bakayım dedim,tek hoparlörle test yaptım biraz,mp3 player ı kutudan çıkan rca kablo ile bağlayıp biraz müzik dinledim,tiz bas ayarlarını arttırıp azalttım,gerçekten iyi cevap verdi ama orta ayarda kullanmak daha iyi olacak çünkü max tiz ve bass yorucu olabilir kulakları ama tiz ve bas karakteristiği hoş. mp3 ü kapatınca hoparlör zırıldamaya başladı mp3 ü açınca ise kesildi,artık bu durumu yarın eve dönünce uydu alıcısına bağlayıp deneyeceğim aynı durum olacak mı bakalım,tek hoparlörle ve mp3 player ile ilk izlenimim olarak sesi güzel,dinlemekten zevk alacağım gibime geliyor.
    kutudan çıkan hoparlör kablosu oldukça ince bendeki 2.5 mm lerle değiştirebilirim,bir de rca kablo da sıradan.takılı olmayan diğer hoparlörün ızgarasını çıkardım ama çok zor,diğerini çıkarmak ise daha zor gibi elimde kalmasın diye zorlamadım.kullanınan sürücü ve kabin malzemeleri orta kalite,çizilmeye müsait dikkat etmek gerek,işçilik olarak çok iyi değil ama kötü de değil,wharfedale-yamaha setimin yanında amatör gibi kaldı sonuçta multmedya ama önemli olan sesi,yarın eve dönünce diğer cihazlarla da denerim,yıllar önce aiwa müzik setimiz vardı zevkle müzik dinlerdim aynı zevki bu aletle de yakalayacağımı umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 16 Mayıs 2009; 22:56:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: feelulive

bugün solo 7 kutusunu kargodan kucaklayıp eve geldim,neyse ki ev yakın,ama asansörsüz 5. kata çıkarmak yordu,evden çıkmam gerektiği için sadece kontrol amaçlı sete bakayım dedim,tek hoparlörle test yaptım biraz,mp3 player ı kutudan çıkan rca kablo ile bağlayıp biraz müzik dinledim,tiz bas ayarlarını arttırıp azalttım,gerçekten iyi cevap verdi ama orta ayarda kullanmak daha iyi olacak çünkü max tiz ve bass yorucu olabilir kulakları ama tiz ve bas karakteristiği hoş. mp3 ü kapatınca hoparlör zırıldamaya başladı mp3 ü açınca ise kesildi,artık bu durumu yarın eve dönünce uydu alıcısına bağlayıp deneyeceğim aynı durum olacak mı bakalım,tek hoparlörle ve mp3 player ile ilk izlenimim olarak sesi güzel,dinlemekten zevk alacağım gibime geliyor.
    kutudan çıkan hoparlör kablosu oldukça ince bendeki 2.5 mm lerle değiştirebilirim,bir de rca kablo da sıradan.takılı olmayan diğer hoparlörün ızgarasını çıkardım ama çok zor,diğerini çıkarmak ise daha zor gibi elimde kalmasın diye zorlamadım.kullanınan sürücü ve kabin malzemeleri orta kalite,çizilmeye müsait dikkat etmek gerek,işçilik olarak çok iyi değil ama kötü de değil,wharfedale-yamaha setimin yanında amatör gibi kaldı sonuçta multmedya ama önemli olan sesi,yarın eve dönünce diğer cihazlarla da denerim,yıllar önce aiwa müzik setimiz vardı zevkle müzik dinlerdim aynı zevki bu aletle de yakalayacağımı umuyorum

Sistemin hayırlı olsun.
    Bende z2300 yanında uydu olarak solo kullanmak istiyorum fakat tek takıldığım konu uzaktan kumandasının olmayışı .

• quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orjinalden alıntı: feelulive

bugün solo 7 kutusunu kargodan kucaklayıp eve geldim,neyse ki ev yakın,ama asansörsüz 5. kata çıkarmak yordu,evden çıkmam gerektiği için sadece kontrol amaçlı sete bakayım dedim,tek hoparlörle test yaptım biraz,mp3 player ı kutudan çıkan rca kablo ile bağlayıp biraz müzik dinledim,tiz bas ayarlarını arttırıp azalttım,gerçekten iyi cevap verdi ama orta ayarda kullanmak daha iyi olacak çünkü max tiz ve bass yorucu olabilir kulakları ama tiz ve bas karakteristiği hoş. mp3 ü kapatınca hoparlör zırıldamaya başladı mp3 ü açınca ise kesildi,artık bu durumu yarın eve dönünce uydu alıcısına bağlayıp deneyeceğim aynı durum olacak mı bakalım,tek hoparlörle ve mp3 player ile ilk izlenimim olarak sesi güzel,dinlemekten zevk alacağım gibime geliyor.

Sistemin hayırlı olsun.
    Bende z2300 yanında uydu olarak solo kullanmak istiyorum fakat tek takıldığım konu uzaktan kumandasının olmayışı .

saol dostum,
    eve geldim hemen uydu alıcısına bağladım,power xl radyoyu açtım,ses gerçekten beklediğimden de iyi,biraz renkli geldi ama güzel,kullanıldıkça daha da güzelleşeceğinden eminim,
    evet kumandası olmaması bir handikap,illa ki arkadaki on-off tan kapatmak gerek,ses geçişlerini kaynak cihazları kapatıp açarak yapmak gerek,
    fc530 alacaktım ama 4 parça olduğu için ve solo 7 kadar iyi ses veremeyeceğini tahmin ederek solo 7aldım

• ek olarak şu an dinlediğim sese bakarak verdiğim 278liraya acımıyorum,bazen alışveriş yaptığınızda aldığınız şeyden memnun kalmaz verdiğiniz paraya acırsınız ya,bende böyle bir duygu yok şu anbir de kumandası olsaymış daha iyi olurmuş ama olsun....2 de sehpa ayarlarsam çok daha iyi olacak görüntü ve ses olarak,şu an yerde olmalarına rağmen ses gayet güzel yayılıyor ama yakışanı sehpaya oturtmak.
  • Öncelikle setiniz hayırlı olsun,

Stereo bir höparlör sistemini ,akustiği kulaklıkla dinlenmeye göre ayarlanmış mp3 playerlara bağlayınca ses doğru dağılmaz.Ayrıca uydu alıcılarının ses çıkışı ne kadar iyi olabilir orası tartışılır

Bu yüzden iyi bir ses kartında ,ayrıntılı bir şarkı dinleyerek fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız memnuniyet duyarım.

iyi günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRAPS

Öncelikle setiniz hayırlı olsun,

Stereo bir höparlör sistemini ,akustiği kulaklıkla dinlenmeye göre ayarlanmış mp3 playerlara bağlayınca ses doğru dağılmaz.Ayrıca uydu alıcılarının ses çıkışı ne kadar iyi olabilir orası tartışılır

Bu yüzden iyi bir ses kartında ,ayrıntılı bir şarkı dinleyerek fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız memnuniyet duyarım.

iyi günler

teşekkürler fraps,
    uydu alıcısının iyi bir ses çıkışı yok elbet ama ordan çıkan ses solo 7 ye girince güzelleşiyor,sıcak şeker bir sesi var , bu sesi ancak arada bir equalizer ile elde edebilirdim heralde

şimdi laptobun kendi ses kartıyla dinliyorum,harici bir kartım yok maalesef ama ben yine memnunum bu haliyle de ,bu solo 7 de var bişeyler ama sürücülerinde ama amfisinde, neye bağlasanız farketmiyor hoş tatlı bir ses veriyor,
    eksi tarafı ses fazla parlak,tiz mid birbirine girmiş gibi,baslar bazı parçalarda kontrolsüz ama her parçada değil,eğlenceli renkli ses isteyenler için birebir hem de bu fiyata.
    bir de ancak kulak dayayınca duyulabilen cızırtılı bir ses geliyor,yukarda bir arkadaş aynı problemden bahsetmişti,tv antenlerine yakın olduğundan kaynakladığını söylemişti,ben de son katta oturuyorum,sanırım benim problemim de aynı sebepten.

• "eksi tarafı ses fazla parlak,tiz mid birbirine girmiş gibi" yazmıştım yukarda,winamp club-dance modlarında idi bunu yazarken,classical a alınca ses daha dengeli ve doğal oldu,demek ki hem solo 7 de tizler yarıda hem de winampte de yarıdan fazla olunca aşırı parlak gelmişti ses.
  • solo7 de pek eq ayarı gerek yok bence gercı herkesın kulağı farklıdır

benım yaptığım eq 125 hz lerı bırazcık kısıyorum 1,5 2 db cıvarı kadar cunku kolonların rezonansı bu frekanslarda tavan yapıyor ve rahatsız edıcı oluyor onun dısında tızlerı sevdığım ıcın 8 khz lerı 2,5db kadar kaldırıyorum 16 yı 2 db , 4khz 1db , 2 khz yıde 1,5 db kadar kısıyorum gayet guzel oluyor
  • mp3 player ı bağlayınca dip gürltüsü olmuyor ama laptoba bağlayınca oluyor nedense
  • laptop daha fazla bılesen ıcerdığı ıcındır buyuk ıhtımalle (hdd vga vs)

ben pcde kullanıyorum ılk baslarda benımde boyle bı sorunum vardı benımkı elektrık sıstemınde toprak hattı olmadığı ıcınmıs 6lı grup prızden kalorıfer peteğine topraklama yapınca duzelmıstı
  • bu topraklama nasıl yapılıyor acaba ,wharfedale lere kulağımı dayayınca hafiften bir tısss sesi geliyor,microlab takiler kadar olmasa da,eski evde böyle bir ses almıyordum,bu evde topraklama yok sanırım.
  • feelulive ,
    Solo 7 ile wharfedale 9.6 ı karşılaştırma konusunda bize bilgi verebilirmisiniz.Amacım kullandığım bu sistemin , pahalı sistemlere göre performansının ne olduğu konusunda fikir sahibi olmaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.