Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
954
Cevap
4
Favori
138.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: FRAPS

feelulive ,
    Solo 7 ile wharfedale 9.6 ı karşılaştırma konusunda bize bilgi verebilirmisiniz.Amacım kullandığım bu sistemin , pahalı sistemlere göre performansının ne olduğu konusunda fikir sahibi olmaktır.

bir kere aynı kulvar değil bu sistemler bildiğin gibi ama işlev aynı ;ses vermek,
    wharfedale den aldığım ses yamaha amfiye de bağlı birşey,başka amfilerle de bas,tiz ,mid tonlamalarında farklılıklar olması kaçınılmaz,
    bu ön hatırlatmalardan sonra şunları söyleyim;
    yamaha+wharfedale ikilisi normal seste dinlerken sesi ne kadar açarsan aç ben bozulmam der gibi,gerçi ben açamıyorum,yani gücünü belli ediyor,
    solo 7 de öyle değil,sesi açsam patlayacalarmış gibi his var içimde ama bunlar tamamen his,sesi açıp denemeler yapmadım, yapamam...
    wharfedale de enstrümanlar daha belirgin canlı müzik misali ayrı ayrı duyuluyor,solo7 de tiz mid birbirine daha yakın ve oldukça renklendirilmiş bir sesi var,
    her iki sistemde de müzik dinlemeyi seviyorum,2sinin de ayrı tadı var.
    hele 300liralık solo7den böyle ses almak keyif verici bir şey.yamaha amfi+wharfedale 9.6 yuvarlak hesap şu an 2000lira.

• ek olarak iyi bir stereo için sadece amfi ve hoparlör için en az 4000 lira harcamak gerek,kablo,cd player vs saymıyorum.
  • merhaba arkadaşlar microlab solo7 yi alalı 1,5 sene oluyor halada çok memnunum yalnız size bir konuda bilgi vereyim hoparlör sistemini nekadar uzun süre kullanırsanız kulak zevkinize okadar uygun hale geliyor sürekli bass tiz ayarını tutturmak hoparlör yerleşimini kurmak ses kaynağı kablolama vs. derken ilk aldığınız sesden çok daha iyi olduğunu anlayacaksınız düşüncelerinize katılıyorum solo7den %15 daha iyi ses alabilmek için %100 daha fazla para vermek gerekiyor ve kime göre %15 oda tartışılır sadece ton farkı bu iş fiyatla ölçülmüyor bir sistem pahalıysa o sisteme fiyatından dolayı kötü yorum yapamaz oluyoruz neden peki ? sistem pahallı bilmem anlatabildimmi

buarada solo7 leri yerden 50cm yükseltmek için marangozda solo7nin tabanıyla aynı ölçülerde mdf kutu yaptıracağım yerden yükseldikçe daha iyi ses veriyor...
  • bende solo7 ler ıcın ayak almayı ıstıyorum ama guzel bısey bulamadım hb dada bı ayak gordum

http://www.hepsiburada.com/sonorous-sp-100b-hoparlor-ayaklari/productDetails.aspx?categoryid=17290&productid=evsonosp100b

ama tasarımı felan hosuma gıtmedı hem solo7lerle guzel durmaz hemde benım odama yakısmaz

pıyasada bulabıleceğım sızın bıldığınız baska hoparlor ayağı varmı ?
  • Arkadaslar mrb,

istanbul da avrupa yakasında yada online magazalarda MICROLAB SOLO5 yada SOLO4 un satıldıgı yer bılıyormusunuz ? Odamın ebatlarına göre solo4 veya solo5 uyuyor. Tesekkurler..
  • yarın işten döner dönmez solo 7 almaya gitcem :) sonunda kavuşuyorum solo 7ye.. herhal saat 6.30 gibi tamamen kurmuş olurum :) ama şimdi odada nereye koycam onu düşünüyorum.. öküz gibi şeyler :
  • İşine karısmak ıstemem ama sunu soylemek istiyorum. Odanın ebatlarına göre bir boyutta hoparlor alman senın yararınadır. Benım mesela odam 6.6 m2 oldugu ıcın 5" den buyuk hoparlorler hic iyi olmaz. Öküz gibi diye nitelediginiz hoparlor o yuzden odanıza uygun mu degıl mı bılemem ama bunu bir gözden gecırıp ona göre almanızı tavsiye ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: mawoix

yarın işten döner dönmez solo 7 almaya gitcem :) sonunda kavuşuyorum solo 7ye.. herhal saat 6.30 gibi tamamen kurmuş olurum :) ama şimdi odada nereye koycam onu düşünüyorum.. öküz gibi şeyler :
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgaabi

İşine karısmak ıstemem ama sunu soylemek istiyorum. Odanın ebatlarına göre bir boyutta hoparlor alman senın yararınadır. Benım mesela odam 6.6 m2 oldugu ıcın 5" den buyuk hoparlorler hic iyi olmaz. Öküz gibi diye nitelediginiz hoparlor o yuzden odanıza uygun mu degıl mı bılemem ama bunu bir gözden gecırıp ona göre almanızı tavsiye ederim.
    quote:

yarın işten döner dönmez solo 7 almaya gitcem :) sonunda kavuşuyorum solo 7ye.. herhal saat 6.30 gibi tamamen kurmuş olurum :) ama şimdi odada nereye koycam onu düşünüyorum.. öküz gibi şeyler :

odam 13 m2 ama 2 yatak (abimle aynı odadayız), 2 komidin, öküz gibi bi gardılop ve kitaplıkla beraber odada adım atcak yer kalmıyor gibi bişi..

• mawoix odada adım atılacak bı yer yoksa o hoparlorı almanı pek tavsıye etmem :)
    Gercı cok bos bır odada da ses gerı gelır o daha da kötü ama 13 m2 lık bı oda ıcın bu hoparlor yınede buyuk bana sorarsan :)

Bu solo modellerının solo4 veya solo5 modellerını bulabılsem bende alıcam ama nette goremedım satan bı yer bılen varsa soylesın
  • tolga kardeş dün akşam kargo ulaştı bana.. kurdum hoparlörü fln ama iş güç fln bi türlü nasip olmadı ses açmak... malum akşam eve gelebiliyorum ama akşamlarıda sesi açamıyorum.. inş bi ara öğlen fln eve uğrayabilirimde sesi denerim..
  • Hayırlı olsun. Ev mustakılse test etme ısını daha rahat yaparsın sesı acarak.Aksı takdırde komsular sıze sopayla gelırse karısmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaabi -- 23 Haziran 2009; 21:53:45 >
  • x540la sesi sona vurabiliyordum ama bunla yapabilcem mi bilmiorum :D yarın işten 6 gibi gelcem.. sesi açıcam sona bakalım ne olcak
  • İyi hadi bakalım. Ne tarz muzıkler dınledıgını de belırtırsın detaylı olarak bilgi verirsin bize
    quote:

x540la sesi sona vurabiliyordum ama bunla yapabilcem mi bilmiorum :D yarın işten 6 gibi gelcem.. sesi açıcam sona bakalım ne olcak
  • Sözde ithalatcısı oldugunu soyleyen microlab bayisini aradım. Ellerinde solo5 veya solo4 modellerının olup olmadıgını sordum. Yok dediler peki getirmeyi düsünüyormusunuz ? Karsımdakı kısı canından bezmıs gıbı davranıyordu. Bunlar nasıl bayi böyle anlamadım. Herkesin odası solo6 ve solo7 ıcın musaıt degıl sonucta. Bayi diye gecınıyorlar ama hıc alakaları bile yok..!!!
  • quote:

Sözde ithalatcısı oldugunu soyleyen microlab bayisini aradım. Ellerinde solo5 veya solo4 modellerının olup olmadıgını sordum. Yok dediler peki getirmeyi düsünüyormusunuz ? Karsımdakı kısı canından bezmıs gıbı davranıyordu. Bunlar nasıl bayi böyle anlamadım. Herkesin odası solo6 ve solo7 ıcın musaıt degıl sonucta. Bayi diye gecınıyorlar ama hıc alakaları bile yok..!!!

türkiyedeki hangi firma işini doğru düzgün yapıyor ki?? hepsi yarım yumalak çalışıyor..

quote:

İyi hadi bakalım. Ne tarz muzıkler dınledıgını de belırtırsın detaylı olarak bilgi verirsin bize
    quote:

x540la sesi sona vurabiliyordum ama bunla yapabilcem mi bilmiorum :D yarın işten 6 gibi gelcem.. sesi açıcam sona bakalım ne olcak

walla tam olarak bende ne tür dinlediğimi bilmiyorum.. çünkü her tür dinliyorum (rap, jazz hariç).. techno rock pop vs vs.. sesler orta düzeyde geldi bana.. son seste biraz fazla ses bozuyor gibime geldi.. x-540 bile böle bozmuyordu.. ve bassları bana çok güçsüz geldi.. zaten wooferin yanaklarını görünce bu fazla vuramaz demiştim.. doru çıktı.. anca güm güm vuruyor.. etrafı sarsamıyor.. tizler muhteşem.. midler 10 üzerinden 6 fln alır bence.. sanki mid sesler böle boğuk katı bi şekilde geliyor

sistemle film izleme şansımda oldu.. tabi müzik sistemi bu ama genede bi filmde de deneyim dedim.. denedim ve pek beğenmedim..

böyle önerebileceğiniz eko ayarı fln varsa çok sevinicem.. ben eko ayarı hiç yapmıyordumda.. bu arada siz arkadaki treeble ve bass ayarını nasıl ayarlıyorsunuz??

bu arada ben o/b kart kullanıyorum.. yakında ses kartıda alıcam.. solo 7 ile hangi ses kartı gider??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 26 Haziran 2009; 10:26:13 >

• Bu sesın kotu gelmesının nedenı ıle bu konuda oncekı sayfalarda belırtılmıstı sanırım mawoix;

1 cisi onboard ses kartı. Ancak şu unutulmamalı kı her zaman en pahalı ses kartı da alsan hoparlorden alabılecegın kalıtelı ses, hoparlorun kendısıyle de alakalı. Ben mesela emektar creative live 5.1 ses kartımla kullandıgım frisby 5.1 den 2+1 e donusturdugum hoparlorumde ıyı bır ses aldıgımı soyleyebılırım. Tabi ki cok dengelı degıl. Zaten muzık dınlemek istiyorsan 1+1 sistemlerden sasmayacaksın. Dolayısıyla ses kartını degistir derim (onboard ses kartın nedır bılemıyorum ama bir efsane vardı AC97 onboard hatta benım ılk pc de vardı bu muthıs bır ses kartıydı :) )

http://www.hepsiburada.com/creative-sound-blaster-live-24-bit-eax-5.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd12302
    uygun fıyatıyla bunu onerebılırım ama sanırım vista desteklemıyor surucusu var mı bılmıyorum yorumları okuyup bılgı edınebılırsın.

http://www.hepsiburada.com/creative-audigy-value-7.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd700981

bu da yine uygun fiyatlı bir ürün. Bunu da inceleyebilirsin..

Birde titanium serisi var ama dijital monitor gırısı oldugu soylenıyor kı bu ekstra bisey. 2 lınkten 2 ncısını alabılırsın bende creative bir ses kartı kullandıgım ıcın muzıgı kalıtelı dınlemek ıcın sıstemınle paralel olarak fazlasıyla yetecegını dusunuyorum.

2 cisi kullanılan kablolardan kaynaklanan bir problemde olabılır. Bununla ılgılı oncekı sayfalarda bir arkadas donusturucu vs den bahsetmıstı (lale kablo vs) Bununla oldukca degıstigini belırtmıslerdi. Genelde pek onemsenmeyen ama ses kartı ıle hoparlor arasında bir aracı gorevı goren kablolar da en az dıger 2 bılesen kadar önemli :)

Nette solo 6 ve 7 ıle ılgılı vıdeolar gordum tıtretıyordu bayagı odayı :) Senın hayalkırıklıgı yasaman ılgınc. ?

• quote:

Bu sesın kotu gelmesının nedenı ıle bu konuda oncekı sayfalarda belırtılmıstı sanırım mawoix;

1 cisi onboard ses kartı. Ancak şu unutulmamalı kı her zaman en pahalı ses kartı da alsan hoparlorden alabılecegın kalıtelı ses, hoparlorun kendısıyle de alakalı. Ben mesela emektar creative live 5.1 ses kartımla kullandıgım frisby 5.1 den 2+1 e donusturdugum hoparlorumde ıyı bır ses aldıgımı soyleyebılırım. Tabi ki cok dengelı degıl. Zaten muzık dınlemek istiyorsan 1+1 sistemlerden sasmayacaksın. Dolayısıyla ses kartını degistir derim (onboard ses kartın nedır bılemıyorum ama bir efsane vardı AC97 onboard hatta benım ılk pc de vardı bu muthıs bır ses kartıydı :) )

http://www.hepsiburada.com/creative-sound-blaster-live-24-bit-eax-5.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd12302
    uygun fıyatıyla bunu onerebılırım ama sanırım vista desteklemıyor surucusu var mı bılmıyorum yorumları okuyup bılgı edınebılırsın.

http://www.hepsiburada.com/creative-audigy-value-7.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd700981

bu da yine uygun fiyatlı bir ürün. Bunu da inceleyebilirsin..

Birde titanium serisi var ama dijital monitor gırısı oldugu soylenıyor kı bu ekstra bisey. 2 lınkten 2 ncısını alabılırsın bende creative bir ses kartı kullandıgım ıcın muzıgı kalıtelı dınlemek ıcın sıstemınle paralel olarak fazlasıyla yetecegını dusunuyorum.

2 cisi kullanılan kablolardan kaynaklanan bir problemde olabılır. Bununla ılgılı oncekı sayfalarda bir arkadas donusturucu vs den bahsetmıstı (lale kablo vs) Bununla oldukca degıstigini belırtmıslerdi. Genelde pek onemsenmeyen ama ses kartı ıle hoparlor arasında bir aracı gorevı goren kablolar da en az dıger 2 bılesen kadar önemli :)

Nette solo 6 ve 7 ıle ılgılı vıdeolar gordum tıtretıyordu bayagı odayı :) Senın hayalkırıklıgı yasaman ılgınc. ?

acaba konumlandırmam mı yanlış.. akşam eve gidince hoparlörü koyduğum yerlerin resmini koyuyum..

• hoparlörleri böyle konumlandırdım.. resim pek net deil ama idare edelim..

• Hep soyluyorum bu hoparlorler 8-10 m2 odalar için degil.30 m2 ideal akustigi sağlamanız için yoksa ses boğulur tizleri midleri Z5500 gibi alırsınız ... Kendi sistemimin resmini koyucam akşam.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.