Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muratalagoz

gerektirmiyor hocam 2 adet bağlantı girişi var bitane pc bitane de aux ses veren herşeyden ses alabilirsin

tamam o zaman sağol.
  • Merhaba solocular :) Konu Solo 7 olmasına rağmen, Kardeşi olan Solo 6 hakkında bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. Alalı 1 hafta oldu, Beklentilerimi iyi derecede karşıladı Sesler net, Yükseltince bozulma yok evde muzik dinlemek için çok yeterli Frekans testtide yaptım fiyatına göre çok çok kaliteli. Zaten piyasada 1+1 bu türde bu ölçülerde hiç yok. Aşağıda benim masa üstü fotoyu ekledim Evet masa uygun degil yakın zamanda degişecek, kabinler birbirine yakın kabinlerin arkasına denk gelen masanın boşlukları olmasına rağmen yine yakın oda akustik ses için küçük ama yinede memnunum.

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..

Birde Arka tarfda bulunan Bass Treble ayarlarında Bass da orta kısımda tek bir kamede Treble da ise 2 kademe mevcut ben Biraz fazla Bass sevdigim için Treble 1. kademede bıraktım. O ayarlama konusunda bizleri aydınlatacak biri var mı? Tabi kullanıcının isteğine göre ayar yapması için yapılmış ama benim istedigim Standart ses için nasıl ayar yapmak yapmamız lazım?

İkisinide tamamıyla kısarak mı?
    Veya tam sona kadar açarak mı?
    Yoksa aynı Kademe izasına getirerek mi?

Ve şunada deginmeden geçemeceğim 2. kabin ile yapılan kablo baglantıdaki vidalama işlemi bence yanlış yapılıyor. Hiç bir önemi faydası olmaması rağmen değinmek istedim. Diğer yabancı sitelerdeki fotolarda da aynı şekilde baglamışlar, biraz gıcık oldum :) Bence baglantı olayının aşağıdaki gibi olması lazım.

Yani mantıklı degil mi?

Somunu açtıktan sonra kablonun iletken ucunu dikine bir şekilde içine sokarak iç kısımda bulunan yarıktan ucu hafifce yukarı veya aşağı bir şekilde geçirdikten sonra fazlalığıda etrafa dolayıp somunu bükelim..

• Bende birkaç ay önce Solo7 almıştım ve dün sağ hoparlörüm bozuldu. Garanti kitapçığı duruyor ama faturasını bulamıyorum o yüzden ne yapıcam bilmiyorum, tavsiyesi olan varsa sevinirim. Benim sağ olarak kullandığım üstünde amfi devresi ve açma kapama tuşu bulunan tek hop.ler bikaç gün önce acaip cızırtılar çıkartıyordu durduk yere, heralde elektrik dalgalanması yada alan kirliliği dedim bikaç priz değiştirdim ama sonuç aynı olunca göz ardı ettim geçer diye. Ama bugün toptan gitti o tek hop.ler, ses geliyor ama belliki cross-over (? doğru söyledim umarım) devresi çalışmıyor, yani tweeterdan da bas sesler çıkmaya çalışıyor ve acaip bir gürültü oluyor. Hiç bi yerinde açılırsa garanti geçersizdir etiketi olmamasına güvenrek bi açıp bakıyım dedim, görünürde birşey yok; anladığım kadarıyla sağ ve sol kanal için ayrı ayrı iki entegre board kullanmışlar, bunlar ana boarda dik bir şekilde oturtulmuş, bir tanesi elimle yaptığım oynatma hareketlerine karşılık veriyor, yani birini oynatınca bozuk sesli olan sağ hop.lerim o anlık düzeliyo, ama kalıcı olmuyor.
    Bunu ucuza tamir ettirebileceğim bir yer bileniniz var mı acaba, yoksa distribütör faturasız da ilgilenir mi?

• hocam eğer izmirdeyseniz babama bir baktırırım o bu işlerden iyi anlıyor.
  • alakan için çok teşekkürler arkadaşım ama malesef istanbuldayım.

+ ek bilgi: hop.lerin şu anki davranışı şöyle: ilk elektriği açtıktan sonraki 2-3 dk boyunca ses normal ama o cızırtılar duyuluyor, ondan sonra cızırtılar gidiyor ve ses gene gürültüye dönüyor. birkaç defa bekleyip denedim, davranış hep aynı. ısınmayla alakalı da olabilir sorunu sanırım...
  • SOLO-7C modeli çıkmış uzaktan kumandası var. Ücretsiz kargo 278 tl. Bir tanede ben alıcam bakalım LBT ile nasıl olacak. Setin en büyük eksikliği kumandasıydı artık bu zahmet yok

http://www.vatanbilgisayar.com/microlab-solo-7c-solo-7c-1%201-speaker/productDetails.aspx?I_ID=39898
  • quote:

Orijinalden alıntı: kramer_hpal

alakan için çok teşekkürler arkadaşım ama malesef istanbuldayım.

+ ek bilgi: hop.lerin şu anki davranışı şöyle: ilk elektriği açtıktan sonraki 2-3 dk boyunca ses normal ama o cızırtılar duyuluyor, ondan sonra cızırtılar gidiyor ve ses gene gürültüye dönüyor. birkaç defa bekleyip denedim, davranış hep aynı. ısınmayla alakalı da olabilir sorunu sanırım...

hocam birşeyi farkettim bu cihaz elektrik dalgalanmalarına karşı çok zayif! benimki 1 hafta sonra arıza yaptı yerine yenisi verdiler şimdi voltaj koruyuculu priz kullanıyorum
  • Bende solo 7c ye geçmeyi planlıyorum..
    Elimde x-540 var bunu satıp geçicem..
    Yalnız sıkıntılar var.Vatanın sitesinde solo 7 c 110 w rms dıyor.Burda ve hb ' da 150w rms dıyor.
    Hb de solo 7 = 150w , vatanda solo 7c(kumandalı versiyon) 110 w diyor.
    Acaba sonra çıkan kumandalı versiyon mu böyle ?

Ve solo 7 ile solo 7c ' nin arasında ne gibi farklar var kumanda haricinde ?
    Kumanda input yazıyor ; on off düğmesi mi orası ?
    Ve en uygun fiyat su an nerede?
  • hocam sadece kumanda farkı var sanırım onun dışında birşey yok en uygun world cardın varsa vatan bilgisayar
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratalagoz

hocam sadece kumanda farkı var sanırım onun dışında birşey yok en uygun world cardın varsa vatan bilgisayar

murat reklam yapma kardeşim
  • arkadaslar bu setı vatanda dınledım gercekten hayran kaldım.... hepsıburadaya bakıyordum bıtmıs gorunuyordu meger solo 7c yı baska bır depermanta koymuslar... 255tl sızce nasıl fıyat
    http://www.hepsiburada.com/microlab-stereo-amplifikatorlu-2.0-ahsap-ev-sinema-hoparlorleri/productDetails.aspx?categoryid=152491&productid=evmicrolabsolo7
  • birde arkadaslar solo7c yı acıp kpatmak ıcın ılla arkadakı dugmeyımı kullanıyosunuz.. kumandadan acma kapama yokmu.. sıstemı sureklı hareket ettırıp acıp kapamak zor olsa gerek
  • ben hep acık bırakıyorum
  • solo 7 nın ana kolondakı o sagdakı dugme sadece ses dugmesı gorevımı goruyor.cıhazı acıp kapamıyormu. sanırım solo7c de o dugmede yok.. voltajdan etkılenmemesı ıcın ben cıhazı kapamak ısterım acaba bu kumandayla mevcutmu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 14 Ekim 2009; 10:00:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

arkadaslar bu setı vatanda dınledım gercekten hayran kaldım.... hepsıburadaya bakıyordum bıtmıs gorunuyordu meger solo 7c yı baska bır depermanta koymuslar... 255tl sızce nasıl fıyat
    http://www.hepsiburada.com/microlab-stereo-amplifikatorlu-2.0-ahsap-ev-sinema-hoparlorleri/productDetails.aspx?categoryid=152491&productid=evmicrolabsolo7

Bu linkteki üründe solo7c yazmıyor. Uzaktan kumanda kontrolü yazıyor. Oradan anlaşılıyor 7c olduğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: NVN

quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

arkadaslar bu setı vatanda dınledım gercekten hayran kaldım.... hepsıburadaya bakıyordum bıtmıs gorunuyordu meger solo 7c yı baska bır depermanta koymuslar... 255tl sızce nasıl fıyat

Bu linkteki üründe solo7c yazmıyor. Uzaktan kumanda kontrolü yazıyor. Oradan anlaşılıyor 7c olduğu.

cihazın arkasında açma kapatma düğmesi var o şekil açıp kapatıyorsunuz kumandaya yapmamışlar malesef

• solo 7c yı vatanda ses kartlı bı pc de denedım ses cok ıyıdı.. sonra onboard bı pc de denedım ses cok kotu geldi... sony mp3 playere taktım vatandakı elemanda şok oldu ses kısık ve kalıtesızdı.. sanırım elımdekı sony srs-zp1000 hoparlorle devam edecegım yola..
  • Merhaba arkadaşlar
    Solo 6 hoperlorle ilgili bir sorunum var.
    Aldıkdan 1 hafta sonra garip bir şekilde durduk yere, sol hoperlorden sağa gore 6-7 kat daha fazla ses gelmeye başladı. Sağ normal veriyor ama sol gerekenden daha fazla, hatta hoperlor üzeriden sesi sonuna kadar kapattığımda bile sağdan ses kesiliyor ama soldan kısık bir şekilde ses gelmeye devam ediyor. 2-3 gün sonra kendi kendine düzeldi, ama 1-2 gün sonra yine bozuldu ve hala bozuk. PCden ve ya kablolardan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum, her türlü şeyi denedim ama düzelmedi. Yarın garatiye göndereceğim ama sizlerin de bir fikrini almak istedim. Belki deneyebileceğim başka şeyler vardır.
    Teşekkürler.
  • Arkadaşlar, benim de bir sorunum var. Hoparlörler pc'ye bağlıyken sol taraftan sağa göre daha fazla ses alıyorum, daha fazla demeyeyim de, asıl sesi sol hoparlörden, ekosunu sağdan alıyormuşum gibi oluyor. birkaç gündür böyle ve beni gittikçe daha fazla rahatsız etmeye başladı. pc'de ses ayarlarında balance ortada, diğer ayarlarda bir sorun bulamadım. solo 7 modelini kullanıyorum, pc'ye içinden çıkan stereo kabloyla bağladım. mp3 player'ı deneyince böyle bir sorun çıkmıyor. hangi ayardan olabilir, nereye bakayım ne yapayım arkadaşlar?
  • Bende logitech z3e 2.1(40watt) var ama artık sesi yetersiz gelmeye başladı. Sizce z3e ile Solo7c arasında ne kadar bi fark vardır? Yani değişiklik kesin olarak kendini hissettirirmi? Birde bu hoparlörler için ayak kullan varmı?(sadece müzik için kullanıcam, zaten film vs..lerde pek fark etmiyo sesin ayrıntısı benim için)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.