Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar su an evde kendimce kurdugum htpc ye bagli microlab fc 730 serisi urun var. sesinden apartman da yasadigimi da dusunur isek ziyadesi ile memnunum. ancak gorsel olarak on front hoperlorlerin fiziki boyutlari bana biraz kucuk geliyor. Ondeki iki front yerine solo 7 kullanabilirmiyim. Sanirim kumandasiz salt kabin olan modeli daha uygun olabilir. Ses kalitesin de degisim olabilir mi (pozitif yada negatif yonde). boyle bir deneme yapan yada konuya hakim arkadaslarimiz dusuncelerini yazarlar ise verilecek cevaplara gore solo 7 alacagim.
    saygi ve sevgilerimle..
  • solo 7 ve aktif kaliteli bir sub woofer ile nasıl sonuç alabilirim acaba
    deneyen oldu mu hiç?
  •  ..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..

İlk başta böyle bağladım. Ucunu kulaklık girişine bağladım. Am ses çok hoşuma gitmedi. Sonra divx playerıma 5+1'imi bağladım (TV pek seyretmiyorum, LVD TV mi ancak film amaçlı kullanıyorum) Solo7c'yi de PC ye bağladım. PC de onboard ses katımla bile ses iyi. Ama kolonlar: 'Beni ses kartıyla dinlersen çok daha iyi sonuç alırsın' diyor. Ses katım arızalı. Yenisini alıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: NVN

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..

İlk başta böyle bağladım. Ucunu kulaklık girişine bağladım. Am ses çok hoşuma gitmedi. Sonra divx playerıma 5+1'imi bağladım (TV pek seyretmiyorum, LVD TV mi ancak film amaçlı kullanıyorum) Solo7c'yi de PC ye bağladım. PC de onboard ses katımla bile ses iyi. Ama kolonlar: 'Beni ses kartıyla dinlersen çok daha iyi sonuç alırsın' diyor. Ses katım arızalı. Yenisini alıcam.

demek kolonlar; 'Beni ses kartıyla dinlersen çok daha iyi sonuç alırsın' diyor, bu teknoloji bayağı gelişmiş hayret. Şaka bi yana, ses kartı aldıktan sonraki tecrübelerini bekliyorum, herkeze iyi haftasonları

• Ok. ses kartı değişince de fikrimi yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NVN -- 7 Kasım 2009; 18:37:38 >
  • Sayin nvn :
    5.1 sisteminizde frontlari solo 7 ile degistirme sansiniz olur ise neticeyi muhakkak bizlere yazmanizi dileriz.
    saygilarimla
  • uzun süre forumu takip ettikten sonra varandan solo 7c yi aldım.
    bu zamana kadar creative i-trigue 3600 dan müzik dinliyordum.
    2.1 den 2.0 a geçince müzik niye stereo yani 2.0 da dinlenir daha iyi anladım
    müzk stereo kaydediliyo ve biz de müziği 2.0 olarak dinleyebiliyoruz
    kumandada on/off komutu yok.
    arkada pc ve aux olmak üzere iki farklı girişi var
    ben aynı anda her ikisini de aynı anda bağladığımda yoğu bir "ııınnnn" sesi geldiğinden sadece pc ye bağladım.
    laptopun kendi ses ıkışı yetersiz geldiğinden creative sb play usb ses kartı aldım.
    çok da farketti dersem yalan olur.
    x-fi daha iyi olabilir
    ses dengeli, ne baslar boğuluyor ne tizler çınlıyor
    kapalı mekanda sigara içmenin yasaklandığı şu kara günlerde ev eğlenceleri için son derece gerekli bi alet diyebilirim
    kumanda fazla basit. daha şık olabilirmiş.
    ahşap kalitesi ve rengi güzel, koyu kiraz renk kesinlikle ucuz durmuyor.
    eve getirinceye kadar canım çıktı çok ağır bi set. ücretsiz kargo seçeneğini değerlendirin
    her erkeğin stereo seti olmalı
    en alınası cihaz budur
    gerçek hi-fi almaya bütçe yetmiyosa tabi

• öncelikle herkeze merhabalar abilerim benim elimde :http://www.sherwoodusa.com/prod_rx4109.html diye anfim var ve 500w lık jbl subwooferim var şuan sadece jbl bağlı anfiye ve kısık seste bum bum dinliyom ses yok çünkü solo 7c almayı düşünüyorum ancak bu solo 7c yi alırsam bnm anfime bağlayabilirmiyim bu konuda bana yardımcı olacak deneyimli abilerimden yardım bekliyorum şimdiden teşekür ederim
  • bi cevap yazabilecek yokmu aydınlatın beni:D
  • wooferda çıkış soketleri mevcutsa solo7c yi bağlayıp kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 17 Kasım 2009; 18:49:19 >
  • woofer bildiğimiz araba wooferi solo7c,http://www.sherwoodusa.com/prod_rx4109.html bu anfi ve sub wooferi bağlayabilirmiyim almayı düşünüyorummda solo7c yi acıklayıı bi yol gösterin

• Shiptar

Solo7 de kendi içinde amfi bulunduğu için amfiye ihtiyaçı yoktur. Yani Bunlar Aktif hoparlörlerdir.

Sen hem elindeki Woofer ve Amfiyide kullanmak istediğin için sana Pasif iki Hoparlör gerekli, tabi yinede baglamak istiyorsan baglaya bilirsin Amfide Stereo Çift kanal çıkışı varsa orya baglayarak yapabilirsin.

Gerekii jack girişlerini çeviricileri alırsan kolaylıkla baglayabilirsin. ama ne derece saglıklı olur ve bekledigin sesi alabilirmisin bilemiyorum çünkü Amfiden çıktıktan sonra tekrar Amfiye giriyor ve ses Hoparlöre öyle ulaşıyor ayrıca sendeki amfi güçlü 105 Watt her kanal için yazıyor yanlış degilsem, Solo 7 ise her bir hoparlör 55 Watt ve eğer Hoparlör alacaksan amfinle uyumlu almalısın, Frekans yanıtı Ohm u vs..

Bu bilgiler önemli tabi sese ne kadar önem verdigin kadar önemli... Pasif hoparlör olarak aklıma ilk gelen yer

http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=769

Tabi daha bir çok yer vardır istedigin Solo 7 türünde Ahşap kaplamalılarsa biraz zor bulunabilir, araştırmak lazım.

Yazının sonuna gelmişken aklıma geldi :) eğer ugraşmayı seviyorsan vede Solo 7 de ısrarcıysan içindeki amfiyi devre dışı bırakabilirsin bir Elektronikçide basit bir şekilde halledebilir, ama ses açısında yeterli gelmeyebilir dedigim gibi küçük hoparlörler zorlarsan patlayabilir... Kolay gelsin..

• solo7 yi ilk aldığım zamanlarda sesının sert olduğu vs olumsuzluklarından bahsetmıstım ozamanlar audıgy value ses kartı kullanıyordum

daha sonra x-fi fatal1ty aldım suan solo 7 yı alalı 10 ay oldu ve ses ınanılmaz oturdu hersey ıstedığım gıbı oldu tabı suanda bu sesı alabılmemde x-fi ses kartımında buyuk katkısı var yalnız , topığın daha oncekı sayfalarında yazdığım seylerı bı kenara bırakalım solo 7 ye artık 10 uzerınden 11 verıyorum

bu paraya boyle bır sesı alabıleceğınız baska bır cıhazın var olabıleceğını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 22 Kasım 2009; 18:39:30 >
  • genelde ses kartından pc üstünden beğeniliyo sanırım yada pc de kendini daha ii gösteriyodur... dvd playerde kullananda varda onlar pc üstünden kullananlar kadar övmüyolar nedense tam verim almak için ii bir ses kartımı gerekli acaba buna nedersiniz?
  • dvd playerda pc dekı gıbı yumusak guzel bır ses alınabıleceğını sanmıyorum bende , dvd player kuru ham bı ses verıyor

ben ses kartından crystalızer ozellığını acıyorum yuzde sıfır olarak ayarlıyorum ama yuzde sıfır acık olmasıyla kapalı olması arasındada barız fark var
    bıde x-fı den oncekı kullandığım audıgy kartına mod drıver kurduğumdada crystalızer acabılıyodum fakat x-fı nın crystalızer ozellığı ıle audıgy mod drıverlı crystalzer arasında sesde barız fark var , x-fı nın crystalızer ozellığı daha ıyı

ses kartından crystalızer gıbı ozellıklerı kapatınca ses kupkuru odun gıbı oluyor yumusaklık kalmıyor pek dvd playerda kullananlarda bu sorunu yasıyor muhtemelen

ama suda varkı hoparlorlerde kalıtelı ses vermeye yatkın baska hoparlorlede solo7 nın tadını vermıyor sarkıya gore eq ayarı yaptığım zamanları bılıyorum solo7 yı aldıktan sonra
    muzık zevkım bambaska oldu dınledığım her sarkıda tertemız yumusacık ses almaya basladım kulağımı tırmalayan bısey kalmadı zaman gectıkce ses gıtgıde guzellestı

• Ses kartı çok farkettiriyor benm 5+1 ses kartında bile çok farketti tizler özellikle çok belirgin süper fiyat süper ses
  • ya zaten ürünün çıkış amacı pc speakeri dvd playerde pc kadar ses alamamak çok şaşırtmaz zaten genelde de gözlemlediğim kadar pc de olsa dvd playerde olsa kullanan herkez memnun demekki kaliteli bir ürün
  • arkadaşlar Solo7c yi nerden buldunuz siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugsymaloone

quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt

Dostum anlamakta zorluk mu cekıyorsun o vurgu yaptıgın seyı bırdaha oku lutfen anlamadın tekrar acıklayım Stero muzık kalıtesı Z5500ler ıcın 5 para etmez bunu ıkı sıstemı de kullandıgım ıcın rahatlıkla soyluyorum.Ayrıca forumdakı tum yorumlarımı oku ben z5500 ıle asla Solo7yı kıyaslamıyorum.Anlatmak ıstedıgım sey muzık ıcın SOlo7 fılm ıcın Z5500 asla bır kıyaslama yapmıyorum.Basketbol ıcın BAsket ayakkabısı futbol ıcın krampon bu bu kadar basıt neden hala anlamamakta yanlıs yerlere cekmekte ısrar edıyorsunuz

Stereo sesi z5500 ile gel bir de bende dinle istersen. Kullandığın karta bağlı olarak değişir kalite. Solo7 ve z5500 ikisini stereo müzik için denemek öyle her ses kartıyla olmaz. Bir de ben z5500 kullandım diyorsun. Vatan'da Mediamarkt'da satıyorlar tanıtıyorlar z5500 leri, oralarda dinlenilen gibi bir cihaz değil kesinlikle. Çünkü saçma sapan işler yapıp bağladıklarını zannediyorlar. Benim oralarda dinlediğim z5500 evimdekinin 10'da biri değil. Abatmıyorum. Solo7 olayın agelince.. Watt değerleri zaten çok farklı. 2.0 ile 5 uydunun gördüğü işlevler farklı. Sen mp3 dinliyorsan mp3'ten mp3'e fark eder. Ama koy bir stereo audio cd bak neler oluyor o zaman. Hatta yor makinayı Tiesto cd falan dene bakalım mid tiz olayına neler oluyor. Bırak daha iyi çalmayı yanından geçmez. Ben Solo7'yi yeğenime alacağım. Dinleme fırsatım oldu, kaliteli bir cihaz.

Benden alıntı yapmana değecek mevzu nedir anlayamadım, neyi söylemeye çalıştın tam olarak?
    Bu arada belirteyim z5500'ım da var ve genelde film izlerken kullanıyorum Bluray ve mkv'ler ile. Optik bağlantı ile.
    Solo7 ise Bilgisayarda muzik dinlemek için. Umarım bu farkı anlayabilirsiniz zira bazı arkadaşlar ısrarla anlamamaya çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 30 Kasım 2009; 14:36:17 >

• cowon s9 ve microlab solo7c uyumu mest edici...on board ses kartı gercekten sarmıyor ...s9 a kayıpsız atıyorum ve ucuyorum...

creativenin usb den olan ses kartlarından almayı düsünüyorum deneyip sonucu yazarım buraya...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.