Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
954
Cevap
4
Favori
138.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dostum bende solo7 lerımı mavıden almıstım almadan once 1 kac kez gıdıp dınledım ama emın ol mağaza gurultusunde dınledığın ses ıle evde dınledığın ses arasında cok buyuk bır fark var

ıyı bır ses kartın varsa ve guzel tonlama kabılıyetı varsa hıc beklemedığın kadar guzel sonuclar alacağına emın olabılırsın
  • Bu ihtimal her zaman var tabi fakat evde de aynı performansı alırsam büyük hayal kırıklığı olur. Ayrıca şimdilik bilgisayara değil, DVD ya da Ipoda bağlamayı düşünüyorum. Görüşüm odur ki bu hoparlör dinlediğim müzik tarzının hoparlörü olamaz. Forumda daha önce bu hoparlör için çok dengesiz ifadesi kullanan arkadaşa katılıyorum. Bu hoparlörle hiphop, house, dans tarzı bas yoğun müzikler hariç keyifli bi müzik dinleneceğini düşünmüyorum. Dinleme fırsatım olmadı fakat tek wooferlı Solo6'nın daha dengeli olabileceğini düşünüyorum ama sanal mağazalar dışında Solo6'yı bulup dinlemek mümkün değil sanırım. Dinlemiş olan varsa yorumlarını almak isterim.

Saygılar
  • solo 7 nin kutu içeriği nelerdir pc bağlantısı için kablo varmıdır varsa hangisi ve kalitesi nasıldır?
  • Arkadaşlar ses sistemi işinden anlamadığım için fazla uğraşıp anfi-kolon masraf ve sonunda yanlış iş yapıpta performans alamazsam diye düşünceleri bir kenara bırakıp sayenizde denenmiş ve test eidilmiş,olmasından dolayı hazır sistem Solo7 yi, dinlemeden test etmeden bugün siparişi verdim,1-2 güne Solo7-c elime geçer.bende bu kervana katıldım.Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamanlama

Arkadaşlar ses sistemi işinden anlamadığım için fazla uğraşıp anfi-kolon masraf ve sonunda yanlış iş yapıpta performans alamazsam diye düşünceleri bir kenara bırakıp sayenizde denenmiş ve test eidilmiş,olmasından dolayı hazır sistem Solo7 yi, dinlemeden test etmeden bugün siparişi verdim,1-2 güne Solo7-c elime geçer.bende bu kervana katıldım.Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ederim.

Fakat bu ürün 150-RMS mi 110-RMSmi 120-RMS mi bu üç ayrı ses çıkış gücü hangisi doğru? bunu merak ettim. Yabancı sitelerde 60+60=120 RMS yazıyor.
  • quote:

Fakat bu ürün 150-RMS mi 110-RMSmi 120-RMS mi bu üç ayrı ses çıkış gücü hangisi doğru? bunu merak ettim. Yabancı sitelerde 60+60=120 RMS yazıyor.

Amplifikatör gücü 55W x 2, hoparlör gücü ise kanal başına 30W x 2 + 10W yani toplamda 140W. Her ne kadar hoparlör gücü 140W olsa da amfi sürücüleri max. 110W besleyeceğinden alacağın performans max. 110W olur. Harici bi amfiye bağlarsan 140W a ulaşırsın belki.

Dinlemeden alman beklentilerin fazla değilse ve dinlediğin müzik tarzı hoparlörlerin karakteristiğine uygunsa sorun değil ama yine de bu kadar övgüye bakıp beklentilerini yüksek tutma, hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Ben dinledim ve beklediğimin çok uzağında bi performans buldum. Her ne kadar fiyatını haketse de asla bir fiyat/performans ürünü olduğunu düşünmüyorum. Bu ürün bence tam 'ne kadar ekmek, o kadar köfte' ürünü.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: hertogenwald13

quote:

Amplifikatör gücü 55W x 2, hoparlör gücü ise kanal başına 30W x 2 + 10W yani toplamda 140W. Her ne kadar hoparlör gücü 140W olsa da amfi sürücüleri max. 110W besleyeceğinden alacağın performans max. 110W olur. Harici bi amfiye bağlarsan 140W a ulaşırsın belki.

Dinlemeden alman beklentilerin fazla değilse ve dinlediğin müzik tarzı hoparlörlerin karakteristiğine uygunsa sorun değil ama yine de bu kadar övgüye bakıp beklentilerini yüksek tutma, hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Ben dinledim ve beklediğimin çok uzağında bi performans buldum. Her ne kadar fiyatını haketse de asla bir fiyat/performans ürünü olduğunu düşünmüyorum. Bu ürün bence tam 'ne kadar ekmek, o kadar köfte' ürünü.

Saygılar

hertogenwald13 Açıklayıcı Bilgilendirmen için çok sağol tabiki gönül isterki daha iyi bir sistem kurmak fakat buda bilgi ve tecrube ister buda bende olmadığı için ancak bununla yetinmek zorundayım.İstisnalar kaydeyi bozmaz misalini kullanarak bilgi ve tecrubesi olanlarda bizde ne yazıkki makul olanına yönlendirmiyorlar kimin yanına gitsen hemen hooop ver 3-5 bin olmayınca buseferde en kötü anfi ve hoparlörlerle solo7 den daha kötü sistemi 600-700 liraya satmaya çalışıyorlor ondan sonrada biz çin mallarını beğenmiyoruz. Bizde isteseler aynı ürünün daha kalitelisini üretip satamazlarmı satarlar fakat bizde çabuk köşeyi dönme sabırsızlığı var olurmu hiç İthalden daha pahallı olur mümkün değil Yani kötünün iyisine makul olarak bak mak zorunda kalıyoruz Millet Olarak.
    Saygılarımla

• İlgilenen arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla sipariş verdiğim Linki veriyorum. Fiyatı makul olduğu için değerlendirin.saygılar

LİNL=http://www.akset.com/ProductDetails.asp?productid=2211
  • ben ilk defa dinledim ve forumda denildiği gibi ne ortada efsane nede okadar denildiği gibi performansı var kendimce değerlendirmem şöyle;

stereo müzik dinlemek adına ahşap olması adına, belki düşünülebilinir ancak sesi; midler bir kere okadar canlı değil tweeteri canlı kendini nisbeten belli ediyor ama hiç bas yok çok sert ve kısa vurgulu değil bu da çok flat bir sese neden oluyor örn pop tarance gibi vurgu isteyen müziklerde hiç gitmez... vurgusu az bas istemeyen parçalarda nisbeten olabilir... bütçe dahilinde tabi ama öle genel ses karakteri falan hiç sayfalarca konusu geçecek efsaneleştirilecek bir durumu yok bana göre... pc de böyle ise dvd playerde dahada kötü olabilir...ben geneli itaberi ile hiç beğenmedim burada abartıldığı kadar hiç değilmiş... tabi bu benim görüşüm

ancak şu açıdan bakıldığında şöylede bir durum var örn pc den müzik dinliyeceklere 5.1 den müzik dinlemeyi sevmeyim stereo 2.0 müzik dinlemeyi sevenlere plastik malzemeden kaçıp ahşap malzeme arayanlara bütçesi kısıtlı olanalara bence ideal bu ana kriterler ele alındığında hangi müzik tarzı olursa olsun ozaman bu set bu mantıkda düşünülebilinir

ama bunun dışında dediğim gibi kendim adına hiç beğenmedim bence f/p olarak altında bir ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 17 Şubat 2010; 2:39:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

ben ilk defa dinledim ve forumda denildiği gibi ne ortada efsane nede okadar denildiği gibi performansı var kendimce değerlendirmem şöyle;

stereo müzik dinlemek adına ahşap olması adına, belki düşünülebilinir ancak sesi; midler bir kere okadar canlı değil tweeteri canlı kendini nisbeten belli ediyor ama hiç bas yok çok sert ve kısa vurgulu değil bu da çok flat bir sese neden oluyor örn pop tarance gibi vurgu isteyen müziklerde hiç gitmez... vurgusu az bas istemeyen parçalarda nisbeten olabilir... bütçe dahilinde tabi ama öle genel ses karakteri falan hiç sayfalarca konusu geçecek efsaneleştirilecek bir durumu yok bana göre... pc de böyle ise dvd playerde dahada kötü olabilir...ben geneli itaberi ile hiç beğenmedim burada abartıldığı kadar hiç değilmiş... tabi bu benim görüşüm

ancak şu açıdan bakıldığında şöylede bir durum var örn pc den müzik dinliyeceklere 5.1 den müzik dinlemeyi sevmeyim stereo 2.0 müzik dinlemeyi sevenlere plastik malzemeden kaçıp ahşap malzeme arayanlara bütçesi kısıtlı olanalara bence ideal bu ana kriterler ele alındığında hangi müzik tarzı olursa olsun ozaman bu set bu mantıkda düşünülebilinir

ama bunun dışında dediğim gibi kendim adına hiç beğenmedim bence f/p olarak altında bir ürün

İlk dinlediğim zaman hemen hemen aynı şeyleri düşündüm. Katılmadığım tek nokta 'hangi müzik tarzı olursa olsun' cümlesi. Bu hoparlör, çok dengesiz olduğundan çok fazla tarz seçen karaktere sahip. Özellikle bas yoğun bi müzik tarzı seviyosanız düşünülebilir ama benim gibi metal, heavy rock tarzı denge gerektiren, basların boğucu olmamasını gerektiren şeyler dinliyorsanız listenizden bu hoparlörü çıkarmanızı öneririm. Dinlediğinizden hiçbirşey anlamazsınız çünkü. Elinizde kumanda devamlı bas-tiz ayarıyla oynamaktan, ekolayzır ayarlamaktan dinlediğinizden bi zevk almazsınız.

Basların sert ve kısa olması zamanla, burn-in dönemi geçtikten sonra düzelir büyük ihtimalle. Ayrıca, bunun yerine tek wooferlı Solo6'nın daha dengeli bir karakterde olabileceğini düşünüyorum fakat ne dinleme şansımız var ne de sahiplerinden bir yorum geliyor.

• (ancak şu açıdan bakıldığında şöylede bir durum var örn pc den müzik dinliyeceklere 5.1 den müzik dinlemeyi sevmeyim stereo 2.0 müzik dinlemeyi sevenlere plastik malzemeden kaçıp ahşap malzeme arayanlara bütçesi kısıtlı olanalara bence ideal bu ana kriterler ele alındığında hangi müzik tarzı olursa olsun ozaman bu set bu mantıkda düşünülebilinir)

burada demek istediğim farklı bir şey yani dahada açmak gerekiyor sanırım; müzik adına ana kriterler ele alındığında ve bütçe bazında düşünüldüğünde her müzik tarzında dinlenilebilinir ama! öncelikli hangi müzik grubuna daha uygun olduğunu kendi kulağıma güvünerek söylemiştim

• solo7'yi bas boğuyor diye eleştiriyorsanız ya logitech dinleseniz ne diyeceksiniz?

yuxeses : hiç bass yok demiş.
    hertogenwald13: bas yoğun müzikler hariç keyifli müzik dinlenmez demiş.

Hangisi doğru????
    Bası çok mu, az mı?
  • bana göre sesi oldukça flat midler sönük tizler nisbeten daha başarılı bas ise sert ve kısa ayrıca; benim dinlemiş olduğum solo7 bayadır teşirde duruyor ve çalışıyormuş onun içinde zamanla açılır baslar midler daha bir yumuşar açılır gibi durumlar söz konusu olamaz

ayrıca ses bu herkezin kendi kulağına ses zevkine göre yorumlar alırsınız en iyisi herzaman kendinizin dinlemesidir

bana göre solo7 değerlendirmem böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: NVN

solo7'yi bas boğuyor diye eleştiriyorsanız ya logitech dinleseniz ne diyeceksiniz?

yuxeses : hiç bass yok demiş.
    hertogenwald13: bas yoğun müzikler hariç keyifli müzik dinlenmez demiş.

Hangisi doğru????
    Bası çok mu, az mı?

Evet bende merak ettim. Bir de ne kadar zaman dinlediniz? çünkü bu işin Duayenleri sistem satın alırken dikkat edilecek ususlar arasında hemen karar verilmemesi,yanlış hatırlamıyorsam, 3 gün olabilir en az dinleyip farklı tarzlarda öğle karar verin sebeplerini ve nedenlerini de açıklamışlardı. Kaynak D.H. HiFi sistem anlatımlarında okumuştum.
  • Benim yaptığım kıyas, giriş seviyesi bi amfiye bağlı Eltax front hoparlörlerinden aldığım sesle yapılan bi kıyas. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Solo7; nereye bağlarsanız bağlayın, hangi tarzla dinlerseniz dinleyin, hiçbir bas-tiz ayarına gerek bırakmayan, tizleri göğsünüzü delip geçen, basları da olması gerektiği gibi veren bu sistemin tırnağı dahi olamaz. Logitech gibi önceliği film ve oyun olan sistemlerle Solo7 karşılaştırılmaz. Madem Solo7 müzik sistemi, o zaman kıyaslamamız en azından giriş seviyesi bi Hi-Fi olmalı. Derseniz ki o zaman maliyet de artıyor, 250 liraya hangi Hi-fi sistemi kurulur orası ayrı. Ama tekrar söylüyorum, belki 280 liraya bundan daha iyisini alamayabilirsiniz, ama bu fiyata da anca bu kalite sunulur. Abartılacak hiçbir tarafını göremedim ben bu Solo7'nin. Beklentiniz fazla değilse, dinlediğiniz tarz Hi-Fi gerektirmiyosa, 280den fazla paranız da yoksa mecbur Solo7'ye kaldınız demektir. O yüzden bu ürün kesinlikle ve kesinlikle bi F/P ürünü falan değil. Teknosa Exxtrada Quadral 500'ün 2 frontu 170 lira(teşhir ürünü sanırım), bi de en ucuzundan bi amfi alsanız alın size giriş seviyesi bi Hi-fi. Duyacağınız sesi 10 kere filtreleseniz, perdeleseniz Solo7den daha keyifli müzik dinleyeceğiniz aşikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hertogenwald13

Benim yaptığım kıyas, giriş seviyesi bi amfiye bağlı Eltax front hoparlörlerinden aldığım sesle yapılan bi kıyas. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Solo7; nereye bağlarsanız bağlayın, hangi tarzla dinlerseniz dinleyin, hiçbir bas-tiz ayarına gerek bırakmayan, tizleri göğsünüzü delip geçen, basları da olması gerektiği gibi veren bu sistemin tırnağı dahi olamaz. Logitech gibi önceliği film ve oyun olan sistemlerle Solo7 karşılaştırılmaz. Madem Solo7 müzik sistemi, o zaman kıyaslamamız en azından giriş seviyesi bi Hi-Fi olmalı. Derseniz ki o zaman maliyet de artıyor, 250 liraya hangi Hi-fi sistemi kurulur orası ayrı. Ama tekrar söylüyorum, belki 280 liraya bundan daha iyisini alamayabilirsiniz, ama bu fiyata da anca bu kalite sunulur. Abartılacak hiçbir tarafını göremedim ben bu Solo7'nin. Beklentiniz fazla değilse, dinlediğiniz tarz Hi-Fi gerektirmiyosa, 280den fazla paranız da yoksa mecbur Solo7'ye kaldınız demektir. O yüzden bu ürün kesinlikle ve kesinlikle bi F/P ürünü falan değil. Teknosa Exxtrada Quadral 500'ün 2 frontu 170 lira(teşhir ürünü sanırım), bi de en ucuzundan bi amfi alsanız alın size giriş seviyesi bi Hi-fi. Duyacağınız sesi 10 kere filtreleseniz, perdeleseniz Solo7den daha keyifli müzik dinleyeceğiniz aşikar.

Bu bas yoğun bir sistem değil ben yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, her turlu müzikle deneme imkanım oldu sesin flat olduğu doğrudur ama bu sesin detaysız olduğunu göstermez mesela örnek verdiğiniz quadral 500 bas yoğundur. Uygun şartları sağlarsanız(hoparlörler arası mesafe, oda büyüklüğü, kaliteli ses kaynağı vb.) solo7'de showroomda aldığınızdan(ki dinlediğiniz yerde showroom olduğunu sanmıyorum) çok daha farklı bir performans alırsınız. Tabiki kimse 250TL'lik bir sistemden hi-fi performansı beklemesin ama benim kriterlerimde 1500TL'ye kadar çıkmadıkça bu set fiyatı gözönünde bulundurunca tercih edilebilirdir.

Tabi Hi-fi olayına bulaşmış birisi parayı düşünmez küçük farklar için binlerce dolar harcar çünkü hi-fi bir hastalıktır. Solo7 ve hifi aynı cümle icinde bile olamamalı ama kimse burada insanlara 500-600 liraya kurduğu sistemleri hi-fi diye yedirmesin.

• Solo7 yi aldım,kullanıyorum aynen tahmin ettiğim gibi daha önce kullandığım Altec lansing mx5021' in baslarından kuvvetli çıktı ve TV.de solo yedi daha iyi performans sağladı Altec lansing mx5021' de PC'de daha iyi performans sağladı, Altec lansing mx5021' in ses netliği Solo7 nin sesnetliğinden daha iyi fakat solo7ninde ses netliği fena değil nedense Tv.de Altec lansing mx5021' basları çok sönük kaldı fakat Pc de muhteşem bir performans göstermişti.Sonuç olarak konu içindeki arkadaşların abartılı olanlar hariç Solo7 Fena bir ürün değil bende tavsiye ederim.Saygılar
  • Kısacası çevremdeki arkadaşlarımın yorumu anfisi bedava gelen bir sistem performans ve fiyat olarak büyüleyici aynı sistemi kurmak bu fiyata imkansız bunlar benim yorumlarım değil dinleğicilerin bende bunun için günlerce formlarda uğraşıp didinmenin faydasını bu şekilde tatmin olmanın ucuz yolu bundan iyisi olamaz saygılar.....
  • Kimsenin ürününü kötülemek istemem ama audio engine a5 ile karşılaştırdım... 270 lira bu ürüne vereceğime bi o kadar daha para biriktirir a5 alırım... Ses seviyesi yeterli değil ayrıca ses yeterince kaliteli gelmedi benim kulağıma belki benim müzik zevkim farklıdır ama a5 ile gerçekten arada uçurum var arkadaşlar...
  • hertogenwald13 Arkadaşımızın dediği gibi basları yüreğinde hissetme olayı yok bende hissedemedim. Yeni olduğu içindir belki ama olmazsa mecbur pc de kullanacağım. Tv de izlemek için böyle giderse çok sistem deneğip değişeceğim altec5021 gibi belki bunuda satarım ama ozaman ne alacağım?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.