Şimdi Ara

Microsoft, Age of Empires: Online yapımının geliştirmesine son verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Microsoft Studios tarafından geliştirilen ve bir döneme damga vuran Age of Empires serisi daha sonra modaya ayak uydurup çevrimiçi devasa çoklu oyun formatına dönüşmüştü. Ancak firma, yapımın geliştirmesini durdurma kararı aldı.

Oyun, Gas Powered Games ve Microsoft Studios tarafından geliştirilmekteydi. Yapılan açıklamada oyunun üst seviye içerik, kalite ve eğlence sunduğunu, ancak oyunu geliştirmeye devam etmenin mali açıdan ağır olduğu ve bunu karşılayabilecek bir getirisinin de olmadığı belirtildi.

Oyun tamamen kapanmıyor ve oyuncular eskisi gibi karakterlerini oynamaya devam edecek. Ancak ileride ortaya çıkacak hataların tespit edilmesi ve giderilmesi yavaşlayacak ve hatta belki de hiç giderilemeyecek. Bu da elbette oyun keyfini baltalayacak en önemli etken. Yeni eklentilerin olmaması da tabi ki diğer bir etken. 

• Çok kalpler kırıyorsun Microsoft!!!

• şu online oyunu kapatacağına wp8 mobile a uyarlasa hem oyunu sevenleri memnun eder hemde wp8 in çekiciliğini artırırdı

• Bir "age of empires" şaheserini nasıl bir çırpıda bitirebilirler anlamış değilim..

• age of empires 4 çıksın

• ahhhh be age of 2.... küçüklüğümün vazgeçilmezi idi...

nasıl bir kalemde siliyorlar anlamıyorum böyle değerli bir oyunu? mali yükü ağır gelebilirmiş sanki merdiven altı şirket yapıyor oyunu
  • Ensemble Studios'u da saygıyla anıyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    age of empires 2 taktik lazım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Klasik Microsoft kar yok oyun oda yazilim yok buna alisilmasi gerekkk

• Age of empires 4 ne zaman cikacak

• quote:

Orijinalden alıntı: mnc07

şu online oyunu kapatacağına wp8 mobile a uyarlasa hem oyunu sevenleri memnun eder hemde wp8 in çekiciliğini artırırdı

kesinlikle haklısınız çok güzel bir tespit

• Crysisti BF3 tü falan yağ gibi oynatan bilgisayarım var hala hamachi üzerinden toplanır AoE 2 kapışırız
  • Neden Ms a laf ediyorsunuz? adamlar hayır kurumu mu? Kar etmezlerse tabii ki yatırım yapmazlar.

• yeni teknolojilerle sağlam bir age of yapsalar 'age of empires 2' gibi..

zaten strateji oyunları bu ara kısır, ortalığı kasıp kavururdu.

• Eskiden ne oynardık. Şimdi strateji oyunları oynamak içimden gelmiyor
  • en sevdiğim oyun serisidir age of. keşke yeni versiyonu görebilsek

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Neden Ms a laf ediyorsunuz? adamlar hayır kurumu mu? Kar etmezlerse tabii ki yatırım yapmazlar.

Şaka mısın dostum bu konuyla ne kadar ilgilendin acaba?

Bu oyunu çıktığından beridir takip ediyorum. Kısaca gelişimini özetleyecek olursam;
    Özellikle çıkış yaptığında oyun o kadar kötüydü ki, şu an ki hâli ile alakası bile yok. Robot Entertainment oldukça zayıf bir biçimde oyunu yapıp piyasaya sürdü. Daha sonra geliştirme işini GPG devraldı ve gayet de iyi iş çıkardılar. Oyun tam beta havasından çıkmıştı(resmi canlı yayınları 100 civarı kişi izlerken 3000'lere kadar çıkıyor bu aralar), nihayet iyi bir PvP oyuncu kitlesine de ulaşıyorduk ki çok ters bir zamanda M$ fişi çekiverdi.

Oyunu paralıdan tamamen beleşe çevirme kararı alan ve son derece cömert bir şekilde oyunun kodlarını dağıtan sonra para kazanamadığını söyleyen Microsoft'un ta kendisidir.
    Hiçbir şekilde reklama gelir ayırmayan(Age of serisinin hayranı olduğu halde bu oyunu hiç duymayan o kadar çok kişi var ki), oyuncuları yönlendirmek için turnuva düzenlemeye 1 kuruş ayırmayan Microsoft'un ta kendisidir.
    Oyun ilk çıktığında %30 kârlı çıkacaksınız deyip 100$ fiyatla season pass satan ve oyuna 50$'lık bir içerik bile gelemeden geliştirmeyi durduran, sözünde durmayan, müşterilerine ihanet eden Microsoft'un ta kendisidir.

"Kar etmezlerse tabii ki yatırım yapmazlar" mantığı tamamen yanlıştır olması gereken "yatırım yapmazlarsa tabii ki kâr edemezler"dir.

• Starcraft bitti... Tabirimizle Eyc of bitti... C&C Generals F2P oldu o da bitti... Company of Heroes var tek umudumuz. Strateji türünün sonunu getirdi bu paragöz herifler lanet olsun bunlara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRaCe

Starcraft bitti... Tabirimizle Eyc of bitti... C&C Generals F2P oldu o da bitti... Company of Heroes var tek umudumuz. Strateji türünün sonunu getirdi bu paragöz herifler lanet olsun bunlara...

THQ u da battı ne yazık ki, CoH 2 gelecek ama devamı ne olur belli olmaz. Onları satın alan firma Relic' e dokunmaz umarım.
    Gerçek zamanlı strateji türü Moba oyunlarına yuvasına döndü sadece ne yazık ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 7 Ocak 2013; 13:10:13 >
  • quote:

Starcraft bitti... Tabirimizle Eyc of bitti... C&C Generals F2P oldu o da bitti... Company of Heroes var tek umudumuz. Strateji türünün sonunu getirdi bu paragöz herifler lanet olsun bunlara...

Generals 2'den umutluydum bu sene yahu, satış politikası yüzünden ondan da umudum kalmadı. Yakın dönemde ölen Stronghold serisini unutmayalım.
    Turn-based strategy'den Heroes of Might & Magic son oyunu da oldukça kötüydü.

Rome TW 2'yi dört gözle bekliyorum, Creative Assembly yamuk yapacak bir firma değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

THQ u da battı ne yazık ki, CoP 2 gelecek ama devamı ne olur belli olmaz. Onları satın alan firma Relic' e dokunmaz umarım.
    Gerçek zamanlı strateji türü Moba oyunlarına yuvasına döndü sadece ne yazık ki...

THQ battı ama CoH'u düzgün bir şekilde sunacaklarının garantisini verdiler. Ben şahsen başarılı bir oyun yapacaklarını düşünüyorum. Zaten tek umut onlar kaldı. Başka da bi şey yok piyasada...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.