Şimdi Ara

Microsoft, dizüstü bilgisayarları çökerten şarkıyı açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, dizüstü bilgisayarları çökerten şarkıyı açıkladı

Microsoft'un baş yazılım geliştiricisi Raymond Chen, şirketin blogunda Windows XP işletim sisteminin olduğu günlerde yaşanan bir hikayeyi paylaştı.

Ayrıca Bkz.Beş yıllık evrim: iPhone X, 11 Pro, 12 Pro, 13 Pro ve iPhone 14 Pro karşılaştırıldı

Chen'e göre, adı açıklanmayan "büyük bir bilgisayar üreticisi", Janet Jackson'ın "Rhythm Nation" müzik videosunu oynatırken bazı dizüstü bilgisayarların çöktüğünü tespit etti. Arıza, yalnızca klibi oynayan dizüstü bilgisayarlarda değil, aynı zamanda yakınlarda çalışan dizüstü bilgisayarlarda da gözlendi. Ardından ise diğer üreticilerin dizüstü bilgisayarlarında da benzer sorunlar baş göstermeye başladı.

Hangi bilgisayar şirketi olduğu açıklanmadı

Sonuç olarak, şarkının belirli bir sabit disk modeliyle rezonansa giren bir ses içerdiği ortaya çıktı. Klibin oynatılması sırasında, dizüstü bilgisayar hoparlörlerinden gelen ses dalgaları, 5400 rpm hızındaki sabit sürücünün titreşmesine neden oldu ve bu da dizüstü bilgisayarın arızalanmasına sebep verdi. Sonunda, üretici probleme basit bir çözüm buldu ve eklediği bir filtre ile dizüstü bilgisayarları bu frekansı yeniden üretmemeye zorladı.

Anlatılan hikayenin hangi dizüstü bilgisayarları ve sabit sürücüleri etkilediği açıklanmış değil. Deneyler, sabit disklerin bir çığlık veya belirli bir frekansta sesi yeniden üreten özel bir program yardımıyla çökertilebileceğini ortaya koymuştu.

Kaynak:https://devblogs.microsoft.com/oldnewthing/20220816-00/?p=106994

• Laptopumda denemek istedim ama SSD olduğunu unutmuşum :)) 2.5 harici diskte de önemli veriler var , riske atamadım :D

• elektronik cihaza bunu yapan insanlara neler yapar
    tehlikenin farkında mıyız?

• Chernobyl virüsü vardı tarihleri BIOS dan geri alırdık. Bir de I Love You virüsü...

• Çok tatlı bir hikaye ya 😁
    Bu arada problemin tespiti de hayli zor aslında düşününce. Tebrik etmek lazım, sağlam mühendislik örneği

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim başıma da geldi ama marka ismi vermekten imtina ediyorum.

• XrebeLLiousX kullanıcısına yanıt
    😁😁

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir nevi kısmen fiziksel saldırı yapmak gibi olmuş; Bu detayları görmek saldırı yöntemlerin ne derecede modernize edilebileceğinin örneğidir hiç görmedik duymadık yaşamadık ama en önemlisi araştırmadık diye olamaz imkansız dememeliyiz.
    Şahsen etkileyici buldum konuda her hangi abartı yok ise; Yakındaki cihazların HDD'lerin dönüş hızlarındaki frekansa uzaktan farklı bir HDD cihazın oluşturduğu frekans ile hem kendisini hem de yakındaki cihazları etkilemesi ciddi bir durum. Microsoft o frekansı açıklamaması bence gayet doğru davranış hatta şarkıyı bile açıklamamasını beklerdim.
    Sonuçta şarkının orijinalini bulup bu işi kötüye kullanmak amacıyla frekansı bulmak için çoklu testler yapabilir bundan dolaylı bir kar nasıl elde edebileceğine bakabilir. Neden olmasın böyle bir olağan durum varsa gerisi insan zekasına ve tutkusuna kalmış.
    Güzel haber olmuş teşekkürler.

• Şimdiki bazı şarkılar da bizi çökertiyor

• Benim bilgisayarı da Tıvorlu İsmail müzikleri açınca bozuluyor Microsoft, dizüstü bilgisayarları çökerten şarkıyı açıkladı 

Microsoft, dizüstü bilgisayarları çökerten şarkıyı açıkladıYAŞAR PRODÜKSİYON. Emin BALyoutube
    #TIVORLUİSMAİL TIVORLU İSMAİL KONSERİNDE ORTALIK FENA KARIŞTI İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER 4K ULTRA HD
    https://www.youtube.com/watch?v=3IKXCbhOcec
  • Bozulan pclere kako dinletince düzeliyodu sistemler unutmuşlar yazmayı güzel günlerdi

Microsoft, dizüstü bilgisayarları çökerten şarkıyı açıkladıMERT BENLİyoutube
    Cennet Mahallesi Beter Ali kako
    https://www.youtube.com/watch?v=gGvhuctZXPg&t=6s
  • https://www.youtube.com/watch?v=3xjfe5_46BI&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B8229786 -- 19 Ağustos 2022; 18:36:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kartal172 kullanıcısına yanıt
    Peki ya bilgisayarı 5 el vurdurtan reklam virüsleri

• windows tarihine kara leke yazılsın

• Bazı epey eski WMP sürümleri ile çalan şarkının sesini artırdığınızda HDD aktivitesi de dehşet artıyordu. Ona benzettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartal172 kullanıcısına yanıt

Meb müfredatında hala işleniyor bu virüsler. 5. Sınıf 2. Dönem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da abisinin ekmeğini ne yedi be birader.

• Şarkılar bizi bile çökertirken bilgisayarı hayli hayli çökertir :)

• Nasıl bozuyormuş deyip bozulduğunu görenler de olmuştur elbette Microsoft, dizüstü bilgisayarları çökerten şarkıyı açıkladı 

• Ah bu şarkıların gözü kör olsun;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.