Google chromeun bana kattığı tek avantaji arayüzünü istedigim gibi kisisellestirme ve sayfalari yeni sekme actigimda hızlı atama.sayesinde rahatca kullanabiliyor olmamdan ibaret. Yoksa edge chromeu bunlarin disinda gerçekten gecmis bir tarayıcı haline geldi. Insan alistigi programdan vazgeçemiyor ne yazikki. Mouseta elimin gittigi yerler degisince yadirgayan bi ben yokumdur herhalde.
Opera çok iyi değil mi ya :D Chrome'dan opera indirip chrome'u silmiştim 2 yıl önce falan o günden beri opera kullanıyorum :)
Edge tarayıcısı aslında oldukça iyi. Hafif hızlı sade. Bazı siteleri twitter gibi chromea göre hissedilir derecede hızlı da açıyor fakat alışkanlıkları değiştirmek zor. Chrome piyasaya çıktığında ie gibi hantal rezalet bir tarayıcı vardı insanlar chromeu görünce çağ atlatıldığını anladı ve chroma geçti. Ama şimdi rakipler çok sağlam sağlam bir yenilik olmadıkça pazar payını yükseltmesi zor.
valla ben edge kullanıyorum. çokda beğeniyorum. şu eklenti olayı tam olarak edgeye gelse chromeden çok daha iyi olur. ayrıca beim gördüğüm en çok çöken tarayıcıda chrome
Malesef edgede javascript programlarında bellek taşması oluyor. Tabi hep değil ama var.
aynen bende öyle yaptım :) ama EDGE daha az ram kullanıyor düşük ram olan PC'ler de EDGE daha avantajlı.
Chrome 5.1 ses destegi sunmadikca edge de degil ie'ye devam..
Microsoft öncelikle tarayıcı ve işletim sistemini ayrı düşünmeli. Edge eklenti desteği alsın diye Windows 10 Yıl-dönümü Güncellemesi beklendi. Ne gerek vardı?
Ayrı bir şekilde düşünüp, güncelleştirmelerine kadar ayrı verilmeli bence. Kendi güncelleme servisi olmalı ve Edge için yeni sürüm, düzeltme çıktığı gibi Windows Update yerine Edge'in kendi güncellemesi devreye girip güncellemeyi yapmalı.
Bir de MS diğer işletim sistemlerine de bu tarayıcıyı çıkarmalı. Anca bu şekilde yayılabilir. Daha sık güncellenen, daha rahat kurulumu yapılan bir tarayıcı yapısı oluşturup hemen hemen her işletim sistemine uygun olarak hazırlayıp yayınlamalılar.
Sanki Windows 10'a geçenler Edge için geçiyormuş gibi Windows 10'a özel bir tarayıcı yapmışlar...
herkesin yoğurt yiyişi farklı herhalde. mesela ben 12 yıldır Firefox' tan kopamadım. chrome' ye bir türlü alışamadım. Kullanışlı gelmiyor. bazı işlerimi edge' de görüyorum. genellikle firefox kullanıyorum.
Chrome'un en çok indirilmesindeki en büyük etken Google. Başka firma yapsa kimse yüzüne bakmaz. Opera varken başka tarayıcı kullanmak ilginç geliyor bana. Dahili VPN, reklam engelleme, özel fare hareketleri, güç koruma modu vs. vs.
Aynen öyle ve işin garip yanı. Edge internet explorer'dan çok çok daha kötü. Gerek kullanım gerek hız olarak
Debugging tool'lari konusunda Chrome. Guvenlik ve senkronizasyon konusunda da Chrome. Extension sayisi ve avantaji konusunda da Chrome. Java destegi oldugu icin Firefox. Ince dusunulmus fonksiyonlar icin Opera. Favori browser inizi download etmek icin Internet Explorer ( ya da abisi Edge ) Sadece 5 tab acik su anda ve Chrome un kullandigi RAM miktari:
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Opera varken kim chrome'a bakar.
quote:
Orijinalden alıntı: blue7
quote:
Orijinalden alıntı: wolferto
edgenin bazı özellikleri için kullanıyorum crome da 5+1 de her hoparlörden ses gelmiyor