Şimdi Ara

Microsoft Lumia 535 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
7
Favori
19.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xAsTx

lumiaların işletim sistemi şu an kaç bit? 64 bit desteği halihazırda var mıydı?

64bit in ne işe yaradığını biliyor musun?
    şöyle söyleyeyim, win10 geldiğinde gerçekten bir işe yarayacak. şu anda 64bit işlemci üreten SoC üreticileri bile marketing olduğunu kabul ediyorlar, müşterileri yolmanın yeni bir yolu, 64 var mı diye soran kazları yolmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

quote:

şöyle söyleyeyim, win10 geldiğinde gerçekten bir işe yarayacak. şu anda 64bit işlemci üreten SoC üreticileri bile marketing olduğunu kabul ediyorlar, müşterileri yolmanın yeni bir yolu, 64 var mı diye soran kazları yolmak için.

windows phone platformunu hic bilmedigim icin merak edip sormustum yillardir desktopta 64 bit kullaniyor microsoft diye

Neyse burasi guya teknoloji forumu bir seyler ogrenicez soru soruyoruz ustunluk gosterme saniyorlar en iyisi lumia 1520 aaaa ne tesaduf o da sende varmis cok bilgilisin bravo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 16 Kasım 2014; 0:43:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

quote:

Arkadasim ben muhendisim biliyo musun diye sormak neden atar yapmadim ki orda sana windows phone platformunu hic bilmedigim icin merak edip sormustum yillardir desktopta 64 bit kullaniyor microsoft diye

Neyse burasi guya teknoloji forumu bir seyler ogrenicez soru soruyoruz ustunluk gosterme saniyorlar en iyisi lumia 1520 aaaa ne tesaduf o da sende varmis cok bilgilisin bravo

kusura bakma böyle trip atan çok oluyor öyle sandım. yok, 64 bit işlemcilere optimize de edilmedi sanırım. zaten apple dışında 64 bit işlemciler çok kısıtlı snapdragon s810 var yeni çıktı birde s410 var yanlmıyorsam oda yeni çıktı, bunlar wp ye gelene kadar windows 10 başlar, eh işletim sistemleri birbirine merge olduğunda 64bit e destek gelmiş olur, wp8 de yok 6 ay sonra win10 geldiğini düşünürsek şu 6 ay içerisinde wp8 i 64bit e optimize etmeye falan uğraşacaklarını sanmıyorum siz benden daha iyi bilirsiniz.

apple ekosistemindeki birisinin en iyi iphone 6 demesi gibi bir şey wp platformundaki birisinin en iyisi lumia 1520 demesi, zira platformda daha iyi telefon yok 4 gözle bekliyoruz aralık ocak gibi bir tanıtım yaparlar yeni bir flagship gelir diye :D en iyisi şu en iyisi bu muhabbetleri androidçiler arasında baya kızışıyor onlarda flagship çeşidi bol olunca :P

• 64 bit WP var ama kullanımda yok 64 bit WP ,Link ayrıca 64 bit su an için cihaz hafızaları 4 GB ve uzeri oladıkca hiç bir anlamı yok.
    Yeni tanıtım var Yeni MS Telefonlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 7 Kasım 2014; 13:04:25 >

• 11 Kasımda tanıtım var. Merakla bekliyoruz. İşallah 1030 açıklanır.
  • 11 Kasım'da yeni bebek geliyor

• Anladım hocam bir yanlış anlaşılma olmuş ikimiz tarafından da düzeldi neyse ki sizin de anlayışınız için teşekkürler :)

Söylediğiniz gibi 64-Bit pazarı sınırlı. Şu an ülkemizde Samsung Galaxy Note 4 de Exynos işlemci sayesinde 64-Bit var bir de dediğiniz gibi iPhone 6/6+ serisinde. Açıkçası bunu merak etmemin sebebi telefonlar için ayrı bir kilometretaşı olacağından ötürü. Şu an Lolipop ile 64-Bit geldi ancak bu sene çıkmış cihazlar 64-Bit olmadığı için 2015'den itibaren üvey evlat muamelesi görebilirler geliştiriciler tarafından. Zaten Android platformunda güncellemenin yayılma süreleri aşikar. Açıkçası her sene telefon yenileme gibi bir huyum olmadığı için böyle düşünüldüğünde işe biraz kullanım süresi tarafından bakmam gerekiyor o nedenle Lumia serisini de merak etmiştim.

Fakat dediğiniz gibi WP10 64-Bit optimizasyonu ile yakın zamana gelirse Lumia kullanıcıları için baya güzel bir gelişme olur. (Windows yıllardır 64-Bit kullanıyor biri yukarıda yazmış 4 Gb ram olmadıkça önemsiz diye ancak iş mobil platform olunca ram geri planda kalıyor) Şu an elinizdeki telefon Ekim 2013'de duyuruldu 64-Bit desteği yok S800 kullanıyor. (Zaten biliyorsunuz sadece karşılaştırma amaçlı yazıyorum yanlış anlama olmasın). O zamandan bu zamana Samsung 1 S 2 Note serisi telefon çıkardı. Exynos versiyonları saymazsak en güçlü işlemcisi S805. 64-Bit desteği yok. Aradan 1 yıl geçmiş ancak hala sizin telefonunuz 2014 amirallerinin özelliklerini taşıyor. Bu bakımdan incelediğimde kullanım süresi uzunluğu bakımından hoşuma gidiyor açıkçası Lumia serisi. Eğer S810'lu yeni amiral gemisini WP10 ile tanıtırsa diğer telefonların sunamadığı kullanım ömrünü sunmuş olur.

Apple konusuna gelince de iPhone 4s sahibiyim kasım 2011'den beri. Ancak diğer fanatikler için iPhone 6'yı şu an için önermiyorum en iyi de demiyorum şahsen :) Çünkü 1 Gb ram 2 çekirdekli işlemci ile geldi ancak iPad Air 2'de 2 Gb ram 3 çekirdekli işlemciye güncelledi bu da seneye tanıtılacak modelde büyük donanım değişikliği olacağının habercisi. Aynı üvey evlat durumu bu seneki iPhone modelleri için de geçerli olabilir anlayacağınız :) Ancak yine Lumia platformuna dönersek öyle muamele görecek bir ara cihaz göremiyorsunuz. Ek olarak iPhone'lar malzeme olarak kaliteli ama dayanıksız artık. 4s'im defalarca darbe aldı kılcal çizik dışında hasarı yok yüksekten düşme dahil. Ama iPad Mini 2'mi geçen gün elimden düşürdüm (Elim aşağıda idi) arka kısmında nokta nokta aşınma oldu ordaki renk/aluminyum attı. Lumialarda nasıl plastik kullanılıyor bilmiyorum ama cihazı eline aldığında çok kaliteli geliyor özellikle mat kapaklarda. Samsung sağ olsun plastik kötüdür algısı yarattı ancak Lumia serisinde böyle bir şey yok :)

Ben önümüzdeki günlerde tanıtılacak yeni Microsoft Lumia modellerini merak ediyorum. Giriş seviyesi Lumia 535'i 1 Gb ram ile sunarsa tadından yenmez açıkcası. Hazır telefonum eskimişken merak ettiğim WP platformunu incelerim. Ancak Microsoft'un da şikayetçi olduğum yanı çok fazla ara model çıkarması. 5xx - 6xx - 7xx - 8xx - 9xx - 10xx - 13xx - 15xx şeklinde 8 modeli var. İnceliyorum 2 model arasında kayda değer farklar çoğunda yok. Buna ek olarak fiyat dengesizliği oluyor iki model arasında kıyaslama yapınca. Lumia 15xx ile 13xx gerekli model idi. Büyük ekran deneyimini 2 farklı donanım ile güçlü bir şekilde sundular. Aynı şekilde o fiyat seviyesinde asla rakip tanımayacak 5xx serisi de çok mantıklı hamle idi her ne kadar ülkemizde hakettiği değeri görmese de. Ancak bakıyorum 6xx - 7xx - 8xx serisinden son çıkardığı telefonlara hepsi S400 işlemciye sahip. İkisinin ram 1 Gb. Ekran çözünürlükleri de aynı sadece boyut olarak 0.3 inç fark ediyor. Küçük farklar ile değişik model tanımlaması (Samsung'un üretimleri yanında hiç kalır en azından bunların ne olduğu belli) benim hoşuma gitmiyor çünkü kafa karıştırıyor. Yap şöyle 3 farklı seviye için cihaz donanım-fiyat ayarlamalarını ona göre yap canımı ye :) Cihaz sayısını 4'e indirerek bence çok daha başarılı iş yapabilir. Zaten dünyanın en büyük OS üreticisi, bilgisayar dünyasının %70ine hakim. Elinin altına da kan kaybetmiş olsa da önemli bir telefon firmasını almış. Fazla cihazla kafa bulandırmadan da piyasada çok rahat iş yapar.

Bunun dışında 1520'ye kötü diyen ya fanboydur ya da teknolojiden anlamıyordur o konuda hemfikiriz iPhone kullanıcısı olmama rağmen :)
    @eofdred

Teşekkürler 11 Kasım tanıtımından birkaç gün önce sayenizde haberim oldu merakla bekliyorum. @altı ok, @fsh77, @waywedie, @Sir Maximus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 9 Kasım 2014; 4:39:54 >

• quote:

Anladım hocam bir yanlış anlaşılma olmuş ikimiz tarafından da düzeldi neyse ki sizin de anlayışınız için teşekkürler :)

Söylediğiniz gibi 64-Bit pazarı sınırlı. Şu an ülkemizde Samsung Galaxy Note 4 de Exynos işlemci sayesinde 64-Bit var bir de dediğiniz gibi iPhone 6/6+ serisinde. Açıkçası bunu merak etmemin sebebi telefonlar için ayrı bir kilometretaşı olacağından ötürü. Şu an Lolipop ile 64-Bit geldi ancak bu sene çıkmış cihazlar 64-Bit olmadığı için 2015'den itibaren üvey evlat muamelesi görebilirler geliştiriciler tarafından. Zaten Android platformunda güncellemenin yayılma süreleri aşikar. Açıkçası her sene telefon yenileme gibi bir huyum olmadığı için böyle düşünüldüğünde işe biraz kullanım süresi tarafından bakmam gerekiyor o nedenle Lumia serisini de merak etmiştim.

Fakat dediğiniz gibi WP10 64-Bit optimizasyonu ile yakın zamana gelirse Lumia kullanıcıları için baya güzel bir gelişme olur. (Windows yıllardır 64-Bit kullanıyor biri yukarıda yazmış 4 Gb ram olmadıkça önemsiz diye ancak iş mobil platform olunca ram geri planda kalıyor) Şu an elinizdeki telefon Ekim 2013'de duyuruldu 64-Bit desteği yok S800 kullanıyor. (Zaten biliyorsunuz sadece karşılaştırma amaçlı yazıyorum yanlış anlama olmasın). O zamandan bu zamana Samsung 1 S 2 Note serisi telefon çıkardı. Exynos versiyonları saymazsak en güçlü işlemcisi S805. 64-Bit desteği yok. Aradan 1 yıl geçmiş ancak hala sizin telefonunuz 2014 amirallerinin özelliklerini taşıyor. Bu bakımdan incelediğimde kullanım süresi uzunluğu bakımından hoşuma gidiyor açıkçası Lumia serisi. Eğer S810'lu yeni amiral gemisini WP10 ile tanıtırsa diğer telefonların sunamadığı kullanım ömrünü sunmuş olur.

Apple konusuna gelince de iPhone 4s sahibiyim kasım 2011'den beri. Ancak diğer fanatikler için iPhone 6'yı şu an için önermiyorum en iyi de demiyorum şahsen :) Çünkü 1 Gb ram 2 çekirdekli işlemci ile geldi ancak iPad Air 2'de 2 Gb ram 3 çekirdekli işlemciye güncelledi bu da seneye tanıtılacak modelde büyük donanım değişikliği olacağının habercisi. Aynı üvey evlat durumu bu seneki iPhone modelleri için de geçerli olabilir anlayacağınız :) Ancak yine Lumia platformuna dönersek öyle muamele görecek bir ara cihaz göremiyorsunuz. Ek olarak iPhone'lar malzeme olarak kaliteli ama dayanıksız artık. 4s'im defalarca darbe aldı kılcal çizik dışında hasarı yok yüksekten düşme dahil. Ama iPad Mini 2'mi geçen gün elimden düşürdüm (Elim aşağıda idi) arka kısmında nokta nokta aşınma oldu ordaki renk/aluminyum attı. Lumialarda nasıl plastik kullanılıyor bilmiyorum ama cihazı eline aldığında çok kaliteli geliyor özellikle mat kapaklarda. Samsung sağ olsun plastik kötüdür algısı yarattı ancak Lumia serisinde böyle bir şey yok :)

Ben önümüzdeki günlerde tanıtılacak yeni Microsoft Lumia modellerini merak ediyorum. Giriş seviyesi Lumia 535'i 1 Gb ram ile sunarsa tadından yenmez açıkcası. Hazır telefonum eskimişken merak ettiğim WP platformunu incelerim. Ancak Microsoft'un da şikayetçi olduğum yanı çok fazla ara model çıkarması. 5xx - 6xx - 7xx - 8xx - 9xx - 10xx - 13xx - 15xx şeklinde 8 modeli var. İnceliyorum 2 model arasında kayda değer farklar çoğunda yok. Buna ek olarak fiyat dengesizliği oluyor iki model arasında kıyaslama yapınca. Lumia 15xx ile 13xx gerekli model idi. Büyük ekran deneyimini 2 farklı donanım ile güçlü bir şekilde sundular. Aynı şekilde o fiyat seviyesinde asla rakip tanımayacak 5xx serisi de çok mantıklı hamle idi her ne kadar ülkemizde hakettiği değeri görmese de. Ancak bakıyorum 6xx - 7xx - 8xx serisinden son çıkardığı telefonlara hepsi S400 işlemciye sahip. İkisinin ram 1 Gb. Ekran çözünürlükleri de aynı sadece boyut olarak 0.3 inç fark ediyor. Küçük farklar ile değişik model tanımlaması (Samsung'un üretimleri yanında hiç kalır en azından bunların ne olduğu belli) benim hoşuma gitmiyor çünkü kafa karıştırıyor. Yap şöyle 3 farklı seviye için cihaz donanım-fiyat ayarlamalarını ona göre yap canımı ye :) Cihaz sayısını 4'e indirerek bence çok daha başarılı iş yapabilir. Zaten dünyanın en büyük OS üreticisi, bilgisayar dünyasının %70ine hakim. Elinin altına da kan kaybetmiş olsa da önemli bir telefon firmasını almış. Fazla cihazla kafa bulandırmadan da piyasada çok rahat iş yapar.

Bunun dışında 1520'ye kötü diyen ya fanboydur ya da teknolojiden anlamıyordur o konuda hemfikiriz iPhone kullanıcısı olmama rağmen :)
    @eofdred

Teşekkürler 11 Kasım tanıtımından birkaç gün önce sayenizde haberim oldu merakla bekliyorum. @altı ok, @fsh77, @waywedie, @Sir Maximus

ya en az on yıldır 64bit uygulamalar var windows ekosisteminde, ama 64bit only bir tane bile program yoktu bir kaç ay öncesine kadar, 32bit oldu diye fonksiyon kaybedeceklerini sanmıyorum açıkçası android cihazların, şahsen beni hiç ilgilendirmiyor, adam gibi ürün tanıtsınlar lütfen tek beklentim budur üreticilerden, 32bit olmuş çok bir şey fark etmiyor. ram ne olursa olsun fark ettiği bazı alanlar var, en önemlisi herhalde cryption olsa gerek, ama tutupta NSA ile başınız derde girmedikçe problem olmayacaktır, girerse, zaten o bile kurtaramaz :D data encryption balon oldu resmen kimse kime karşı ne amaçla kullanıldığını bilmiyor.

telefon seçimine gelince bakın moto x güncelleme aldı lg g3 bu hafta alacak lollipop a. htc one falan hemen alacak deniyor. şimdi güncelleme alamama muhabbetini geride bıraktılar, ama telefonların çok önemli bir problemi var, bakın xperia z2 ile z3 arasında hiç bir donanım farkı yok, ama z3 ü ps4 entegrasyonu ile tanıttılar, e şimdi aynı dock portu z2 de hatta z1 de z de bile var. niye yazılım güncellemesi verip hepsine dağıtmıyorsun? adamlar bir özellik için telefon tanıtıyorlar bunu satılabilir hale getirmek içinde eski modellere yeni fonksiyon eklemiyorlar, şimdi z2 ye lollipop geldiğinde yeni ne fonksiyon eklenecek? hiç...
    bu açıdan apple-windows ürünleri çok daha insaflı, bende lumia 920 vardı şimdi aileden başka birine verdim, hala ara sıra elime geliyor, ya telefonu aldığım zamanki hali ile alakası yok, şu windows 8 çıktığından beri 2 yıldır ne kadar özellik geldiyse 920 ye eklendi. donanım eksiği yüzünden miracast eklenmedi sadece birde motion sensör yok. apple da yazılım güncellemesi geldiğinde güncellemeye devam ettiği tüm telefonlara veriyor, telefon alınacaksa böyle desteği devam eden telefonlar alınmalı diye düşünüyorum, hani ara form demişsiniz geride kalıp demode olur mu diye ama bugün hala ilk wp8 güncelleme alıp win10 sözü alıyorsa geride telefon kalmaz demektir bence.

iphone 6 meselesi biraz fazla düz, şimdi 6 iyi değil peki 6 dan daha iyi ne var? 5s i öneremezsin 6 lar çok çok ilerde :D o ram artırması ile ilgili donanım değişikliği muhtemelen 6s de gelir ama bu 4-4s e benzer, 4 geri kalmışlığına rağmen baya güncelleme aldı yani 4 yılı buldururlar 6ya da muhtemelen.

giriş seviyesi ne olacak bilemiyorum 512mb rami hala zorlayacaklar sanırım. microsoft biraz deneyim satıyor iphone gibi aslında, o yüzden kağıt üzerinde pek fark yok gibi 6 7 8 lerde, ama birbirlerinden baya farklı telefonlar, ilkinde ekran baya düşük ön kamera yok bütçe işi, ikinci tam normal telefon olmuş, üçüncüde ise biraz daha telefonun kasasını stilini satıyorlar, 830 kağıt üzerinde 730 a benziyor ama aslında 730 dan çok çok farklı hemen hemen 930 a rakip bir telefon. x20 lerde çok dandik bir durum oluşmuştu şimdi 5xx i malum baya geriye çektiler fiyat olarak, aradaki fark açıldı. şimdi xx5 ler ne olacak onu merak ediyorum, 535 dediler ön kamerası var, o zaman 630 un üzerinde mi olacak altında mı? biraz tuhaf oldu bazı açılardan bu sistem ama bakalım, 480p ekranıda zorlarlarsa ben pek tavsiye etmeyeceğim onu. çıktıktan bir ay sonra 750-800 e lumia 735 bulunur, fiyat performans konusunda da en önde o olur diye tahmin ediyorum.

ha böyle durumlar yaşamamak için 4 seri çıkarsalar bu sefer arada boşluklar kalacak, en ucuz özelliksiz bir telefon gerekiyor şimdi, 400tl ye 530 satıyorlar bu yüzden. sonra biraz özellik ekleniyor, 630. sonra hd ekranla falan kaliteli sayılacak en ucuz telefonu satıyorlar, birde tam kaliteli telefon var 930. bunun arasında dışı 930 içi 730 olan bir telefon eklediler sadece ki fiyat farkı çok fazlaydı 730 930 arasında, onu kapattı bence iyi oldu. bu sistem çok geçmeden a dan z ye bütün oem ler tarafından bir kaç yıl içerisinde kullanılmaya başlanacak sony kullanıyor e serisi m serisi t serisi z serisi vs vs ayırdı htc desen desire lar boy boy çıkıyor 600 800 falan diye. bu işi en düzgün nokia yapıyor model adını değiştirip kafa karıştırmıyor, 930 alan biri 830 dan iyi olacağını biliyor, ama z2 mi iyi m2 mi iyi? desire 820 mi iyi htc one m7 mi iyi? adına bakınca anlayamıyorsun. ben şahsen destekliyorum bu numaralandırma işini.

win10 geldiğinde birde styluslu seri eklenirse 18xx şeklinde tadından yenmeyecek :D

şu an için piyasadaki en uzun ömürlü cihazlar, muhtemelen lumia 1520 930 iphone6,6+
    z4 çıkar yakında s810 işlemci ile çıkarsa oda baya uzun ömürlü olurr sony hala ilk z ye destek veriyor (herhalde eli kulağındadır z3 türkiyeye geldi o halde bir iki aya z4 ü tanıtırlar :D )
    birde 2 ay sonra htc one m9 tanıtılacak o baya uzun ömürlü olur.
    ha bunlar pahalı telefonlar, ucuzlar arasında örnek vermem gerekirse lumiadan başka telefon sayamıyorum maalesef. özellikle 730 eğer 800tl altına düşerse bomba gibi telefon

• sanırım clear black yok ekranında glance da olmayabilir yani
  • Altı üstü bir telefon bu da alo diyecek,foto çekip müzik dinletecek farkı yok dalganiza bakin

• Telefon artık resmileşti :

- 5 inç IPS-LCD (960X540px qHD) (220ppi)

- 1.2 ghz dört çekirdekli Snapdragon 200 işlemci

- 1GB RAM

- 8GB dahili depolama + MicroSD kart desteği (128GB’a kadar yükseltilebilir)

- 5MP ana kamera (LED Flaşlı) + 5MP ön (selfie) kamerası

- 1905 mAH

- Boyutlar: 140.2 x 72.4 x 8.8mm 146g

Açıkçası 5" bir ekrana 1905 mAh batarya olmamış. Öğleni görürse öpüp başıma koyarım bu telefonu. 1330 umarım çıkar ve düzgün bir telefon olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: DokuzKuyrukluTilki

Telefon artık resmileşti :

- 5 inç IPS-LCD (960X540px qHD) (220ppi)

- 1.2 ghz dört çekirdekli Snapdragon 200 işlemci

- 1GB RAM

- 8GB dahili depolama + MicroSD kart desteği (128GB’a kadar yükseltilebilir)

- 5MP ana kamera (LED Flaşlı) + 5MP ön (selfie) kamerası

- 1905 mAH

- Boyutlar: 140.2 x 72.4 x 8.8mm 146g

Açıkçası 5" bir ekrana 1905 mAh batarya olmamış. Öğleni görürse öpüp başıma koyarım bu telefonu. 1330 umarım çıkar ve düzgün bir telefon olur.

Microsoft gerçekten iyi bir telefon çıkarmış 5 MP ön kamerasıyla gençlere hitap etmek istemiş bataryaya gelince kaliteli bir ekranı olmayacak muhtemelen günü çıkarır , ayrıca 599 TL den satışa sunulması bekleniyor bu telefon satar

• Bu telefon fiyatı da uygun olacağı için 735 den daha mantıklı geldi şu an
  • Bilgiler netleşince biri beni bilgilendirebilir mi acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

Bilgiler netleşince biri beni bilgilendirebilir mi acaba ?

Bilgiler netlesti

• Türkiye de vergisi curtu derken 599 tl satılmaz daha fazla olur. Hiçbir ülkeden bu kadar gelir dağılım dengesizi göremezsiniz.herkes kendi kafasına göre fiyat koyuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mepal7

Türkiye de vergisi curtu derken 599 tl satılmaz daha fazla olur. Hiçbir ülkeden bu kadar gelir dağılım dengesizi göremezsiniz.herkes kendi kafasına göre fiyat koyuyor

Yurtdisinda 110 eurodan satilacakmis.
    Turkiyede vergiler dahil 550₺ civarina max gelir ancak saticilar yukseltir malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 16 Kasım 2014; 0:41:57 >
  • 100 avroluk lumia 530, 499 tl den gelmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altı ok

100 avroluk lumia 530, 499 tl den gelmişti.

Kontratsiz 630 da 160 euro idi turkcellden 599₺ye geldi. Teknosa 450₺ kampanya fiyatindan satti. Vergi degil de firmalar yükseltmezse cok guzel olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 16 Kasım 2014; 0:42:15 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.