Şimdi Ara

Microsoft, oyun bölümünde 650 kişiyi işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, oyun bölümünde 650 kişiyi işten çıkarıyor
    İşten çıkarmaların Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla bağlantılı olduğu söyleniyor. Phil Spencer, sürecin bir parçası olarak hiçbir oyun, cihaz veya deneyimin iptal edilmediğini belirtiyor. Dahası, hiçbir geliştiricinin bu işten çıkarma durumundan etkilenmeyeceği belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Samsung devasa işten çıkarma dalgasına hazırlanıyor

Spencer’ın çalışanlara gönderdiği notta, işten çıkarılacak ekip üyelerinin çoğunlukla kurumsal ve destek bölümlerinde çalıştığı belirtildi. Ancak, bu yeni işten çıkarmaların Microsoft'un iki mobil ekibinin bazı üyelerini gerçekten etkileyeceğini duyurdu. Call of Duty Warzone Mobile ver Warcraft Rumble üzerinde çalışan ekip üyelerinin işten çıkarıldığı iddia edildi.

Bu, Microsoft Gaming bölümünün Ekim 2023'te Activision Blizzard birleşmesini tamamlamasından bu yana yaptığı ikinci işten çıkarma. Microsoft, Ocak ayında oyun bölümünden 1900 kişiyi işten çıkardı. Bu işten çıkarmaların bir parçası olarak Blizzard, birkaç yıldır geliştirilmekte olan isimsiz hayatta kalma oyununu iptal etti. Microsoft, Nisan ayında da Bethesda Softworks'ün üç stüdyosunu kapattı.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsofts-latest-gaming-layoffs-reportedly-hit-call-of-duty-warzone-mobile-team-and-more/

• kıdem tazminatlarını versinler bari.

• Batırmasa bari, aldılar sürekli adam çıkarıyorlar, projeleri iptal ediyorlar. Satın alınan firmalara pek yararı dokunmadı gibi.

• Vain kullanıcısına yanıt

Tam okumamışsınız veya anlamamışsınız :

" Phil Spencer, sürecin bir parçası olarak hiçbir oyun, cihaz veya deneyimin iptal edilmediğini belirtiyor. Dahası, hiçbir geliştiricinin bu işten çıkarma durumundan etkilenmeyeceği belirtiliyor. "

" işten çıkarılacak ekip üyelerinin çoğunlukla kurumsal ve destek bölümlerinde çalıştığı belirtildi "

@Vain

• Blizzard, Microsoft’un elinde patlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Ederinin çok üstünde absürt rakamlara. Microsoft alınca elde patlamaya hazır saatli birer bomba durumunda .

• Dedik demedikmi, microsoft bunlari alip 2 sene icinde yarisindan cogunu isten cikarticak diye 😂 Cünki hic bir firma bunlara 100 milyar dolardan fazla para harcayip hepsine bütce sagliyamaz.Aslinda amaclari Sony ile rekabet edemedikleri icin bu firmalari alip tekellesmekti ama plan tutmadi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mobilde iki oyunu da oynamadım ve berbat oyunlar. Microsoft helal lan iyi hamle. 650 kişi bir supercell olamıyorsa koyver gitsin.

• Yorumlardakiler ya makaleyi okumadı, ya da makale tam anlatamadı. "Oyun bölümünden" kimse atılmıyor. Atılanlar muhasebeciler, mid-menajerler, destek ekipleri vs. oluyor. Bu, bir firmanın başka bir firmayı aldığı durum içerisinde çok doğal bir olay. Sonuçta yönetim sistemi, ekonomi sistemi ve destek yapı hiyerarşisi yeniden yazılıyor. Gereğince bu kişiler yerine başkaları getiriliyor, başka ekiplere yönlendiriliyor.

Ki Microsoft, çıkarttığı çalışanlara 6 ay severance pay veriyor diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başta Phil Spencer'ı kovsunlar.

• Çıkarmalar oyun bölümünden olmasa bile ben call of duty oyunlarının geleceğinden endişeliyim çünkü microsoft un elinin değidiği hiç bir şey parlamadı.

• Forumun çoğu forumda harcanıyor. Microsoft CEO 'larına akıl veriyor adamlar.

Bir ülkede bu kadar şey bilen insan varken niye bu durumdayız anlamıyorum..

Eyyy Microsoft kendine gel

• Bu adamı daha görevden almadılar nezaman alıcaklar acaba adam Xbox'ın içine etti daha ne die tutuyorlar bilemedim illaki vardır bir bildikleride Xbox'ınbaşına gelmiş en kötü CEO olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 16 Eylül 2024; 10:49:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Bende anlamadim cok yazik valla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

neden patlasın en son raporda ciddi manada para kazandıkları gözüküyordu

satın alım sonrası bu tarz düzenlemelerin olması normal

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Türkiye mi hocam burası, ne kıdem tazminatı? 1 ya da 2 haftalık maaş verirp çıkartırlar, burası Amerika. Türkiye gibi hak hukuk beklemeyin işten çıkarılırken. Yıllık izin hakkınız bile çoğu şirkette olmuyor Amerika'da. Üstelik sağlık sigortası yapan firma saytısı 1 elin 5 parmağını geçmez. Aaaa ama bak aypon ucuz ;)

Geçenlerde bir arkadaşım da bana kanka arabana her ay $2,000 dolar ödüyorsun ama aslında bu senin için bir birikim dedi :D:D:D 0 aldığın aracı 1 yıl sonra burda 40% fiyatina satamıyorsun kanka ne diyorsun sen dedim :) ama aypon ucuz ;)

Doktorum ultrasona güvenmeyip tomogrtafi yazdı, 1.5 aydır daha sigortamı tomografi çekimine ikna etmeye çalışıyoruz, doktor bana haber verecek, eğer sigortam kabul ederse tomografiyi $1000 dolar civarına çekiyorlar, sigortam olmasaydı $2000 civarına çekiyorlar. Aaaa ama bak aypon ucuz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Eylül 2024; 15:52:0 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Orası rastgele bir firma değil, 3 trilyon dolarlık microsoft. 6 aylık severance pay verirler en az. Ki West Coast Tech firmalarının hemen hemen hepsi sağlık sigortası verir. Ülkeye mi bir gareziniz var?

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

6 aylik tazminat icin o adamlarin en az 24 yil calismis olmalari lazim. 24 yil calisan tecrubeli adami da isten cikarmazlar zaten. 2 haftalik maaslarini verip cikartirlar (Ortalama 2 yil calistigi anlamina gelir) performansi dusuk olanlari. Amerika'da calisanlarin, iscilerin, kiracilarin ve hastalarin hakki makki yoktur hocam. Calisiyorken, isin varken ayponunu her sene al, yenile, otur yerine. Ayrica sakin bana aypon mu hocam bizim derdimiz deme, istatistiki olarak forum kullanicilarinin 99.95%'inin derdi aypon :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Eylül 2024; 18:18:34 >
  • İşten çıkara çıkara personel bırakmadılar. Bir de bu kadar adamı çıkarıyorsan oyun nasıl geliştireceksin. Konsolun var içi boş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.