Şimdi Ara

Microsoft, reklam destekli ücretsiz Office sürümünü test ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, reklam destekli ücretsiz Office sürümünü test ediyor

Microsoft, Word, PowerPoint ve Excel gibi popüler Office uygulamalarına ücretsiz erişim sunan, ancak reklam destekli yeni bir sürümü test etmeye başladı. Bu sürüm, Office Online’a benzer şekilde bazı kısıtlamalar içeriyor ancak önemli bir farkla: Kullanıcılar bu sürümü bilgisayarlarına indirip yerel olarak çalıştırabiliyor.

Reklam destekli, bulut odaklı

Şu ana kadar Microsoft 365 Online, Office araçlarını ücretsiz kullanmanın tek resmi yolu olarak biliniyordu. Ancak şirket, görünüşe göre bu konuda yeni alternatifler deniyor. Microsoft’un resmi duyurusunu yapmadığı bu yeni sürüm halihazırda sınırlı bir test programını kapsamında deneniyor. Bu yüzden Microsoft’un ana web sitesinde veya destek sayfalarında herhangi bir bilgiye rastlanmıyor.

Yeni sürümün en dikkat çekici özelliği, pencerelerin sağ tarafında yer alan büyük reklam alanları. Bu kısımda her birkaç saatte bir 15 saniyelik sessiz videolar oynatılıyor. Ayrıca, Microsoft’un Office Online sürümünde olduğu gibi, kullanıcılar yalnızca OneDrive’a dosya kaydedebiliyor.

Ayrıca Bkz.Windows 11'de pil sağlığı ve şarj döngüsünü öğrenmek artık daha kolay

Dosyaları yerel depolamaya taşımak mümkün ancak bu ekstra bir adım gerektiriyor. Microsoft’un, kullanıcıları Microsoft 365 Premium aboneliğine yönlendirmek amacıyla bu yöntemi tercih ettiği düşünülüyor. Ücretli sürümde yapay zeka destekli öneriler, eklentiler ve gelişmiş veri analiz araçları gibi ek özellikler sunuluyor.

Bu reklam destekli sürüm yalnızca Windows işletim sistemi için değil, macOS için de bulunuyor. Kullanıcılar, uygulamayı yüklemek için Microsoft’un indirme sayfasını ziyaret edebilirler. Kurulum tamamlandıktan sonra, açılış ekranında “Şimdilik atla” seçeneğine tıklamak ve “Ücretsiz olarak devam et” demek gerekiyor. Ardından abonelik satın almaktan kaçınmak için “OneDrive'a Kaydet” seçeneği seçilmeli.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/106906-microsoft-testing-free-ad-supported-version-office-only.html

• Hayatımız reklam oldu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hiç gerek yok, reklam gelirini geçtim, artık; bütün içerik co-pilot'a eğitim verisi olacak.

• Reklamları filtre ederiz gelsin

• dosyayı kaydetmen için önce reklam izleyin !

:D

• Libre Office kullanımı hızla artınca bunu bulmışlar çözüm olarak. Sağolun biz libreden devam.

• Telemetrisiz, özgür ve pyhonla bile makro yazılabilecek libre office varken, Akademisyeninden profesyoneline yurdum milleti mal olduğu için ms ofiste ısrar ediyor. Yasal olmayan oem keyler alıp hem datasını hem parasını copyrighta meze yapıyor. Libre office %99,99uzun her işine yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidi -- 25 Şubat 2025; 13:0:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gidi G kullanıcısına yanıt

libre office de kalacaktım ama ppt dosyalarindaki kalemle çizim özelliği ilkel olduğundan silmiştim. en iyisi ms office, bu özellik bakımından ama wps office de çok iyi.

Şu an wps office kullanıyorum, neredeyse tamamen ücretsiz. tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google dökümanlar her işimi görüyor hemde bedava hemde her yerden ulaşıyorum.

• gidi G kullanıcısına yanıt

MS Office'i o kadar yerin dibine sokmayın; o kadar da kötü değil, uygulama grubu (özellikle Excel). Yönetiliş biçimini istediğiniz kadar yerin dibine sokabilirsiniz...

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    google, meta ve reklamcı denen röntgenci aç gözlüler copyright yazılımları bitirdi. SaaS işini vurgunculuğa dönüştürdüler.
    Hem ödeme yapıp,
    hem 53546363 tane parametre üzerinden takip edilmek, pazarlamacılar tarafından profillenmek, sürekli sana bir şey satmaya çalışmalarını geç, bu verileri her önüne gelenle paylaşmaları kabul edilemez. Hackernews, sosyal medyada vs bu konuyu takip et, artık insanlar ms ofisten, figmadan, adobedan vs koşarak kaçıyorlar. Bir tek bizim gibi batı özentisi 3ncü dünya milletleri ms ofis gibi yazılımları kullanmak için direniyor

Temel kural bir şeyin özgür yazılım alternatifi varsa o kullanılmalı. Özgür yazılım veya açık kaynak yazılımlar kalite problemi barındırıyor mevzusu kitlesel fonlama sayesinde artık sonra erdi.

Ne demek istediğini tam anlamadım ama wps de msun laciverdi bir ürün. Stylus konusunda wps kullanmaya gerek kalmadan bir sürü çözüm üretilebilir. - Kaynak: donanimhaber.com

• Libreoffice, Onlyoffice ve SolidWriting/RichSpan kullanın bunları kullanacağınıza

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.