Şimdi Ara

Microsoft Remote Desktop iOS uygulaması nasıl kullanılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlık açık, uygulamayı iPhone 4 cihazıma indirdim ancak bir türlü bağlanamadım.

Teşekkürler.

• Sorunu yaşayan çok arakdaş görüdm aslında yorumlarda ancak cevap bulamamış kimse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslansaffet

Sorunu yaşayan çok arakdaş görüdm aslında yorumlarda ancak cevap bulamamış kimse.
    bende bilmiyorum biri anlatırsa sevirim

takip :D
  • Bir de öyle bir şey olmuş ki yani bazısı tık indirip kurmuş direk bazısıda hiç fikir yürütemem iş

Yanıt bulacağımızı umuyoruz inşallah.
  • quote:

Bir de öyle bir şey olmuş ki yani bazısı tık indirip kurmuş direk bazısıda hiç fikir yürütemem iş

Yanıt bulacağımızı umuyoruz inşallah.
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    Firewall'u falan kontrol edin. Normal bir pc ile RDP yapabiliyor iseniz iOS'dan da yapabilirsiniz. Ben şirkette denedim ve çalıştı.
    Aynı network'de olmanız lazım bir de.. Teamviewer gibi farklı lokasyonlarda çalışmaz.
  • puraxays P kullanıcısına yanıt
    Cihazıma yapacağım ayarları zahmet olmazsa yazar mısın dostum ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslansaffet A kullanıcısına yanıt
    Aslında çok kolay ama Rdp'nin tam olarak ne ile yaradığını biliyor musun?
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum. Senşn gözünde ne işe yarıyo anlat onuda biliyim hocam
  • quote:

Evet biliyorum. Senşn gözünde ne işe yarıyo anlat onuda biliyim hocam

bilgiçlik taslamak için sormadım, yardımcı olmak için sordum. eğer ne olduğunu bilmiyorsan belki de istediğin şey değildir ve boşuna uğraşma diye sordum. senin için şimdi denedim, çok güzel çalışıyor. tek yapman gereken new remote desktop tıklayıp server ip'sini yazmak. dikkat etmen gerekenler:

1-Dışarıdan RDP bağlantıya izin verildi mi? Verilmediyse sadece bağlanamıyor diye bir mesaj çıkar.
    2-Verildiyse PC'ler için max bağlantı 1 adettir, serverler için standart 2, ek lisansla arttırılabilir, ancak böyle bir durumda bunu belirten bir hata mesajı alırdın.
    3-Eğer bağlandığın bilgisayar çalıştığın network dışındaysa modeme port forwarding yapmalısın, yoksa bağlanmaz.
    4-Yine dış networke bağlanıyorsan ip filtresi konulmuş olabilir, buna dikkat etmelisin.
    5-RDP bağlantıyı engelleyen firewall filan olabilir.

aklıma başka birşey gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: puraxays

Firewall'u falan kontrol edin. Normal bir pc ile RDP yapabiliyor iseniz iOS'dan da yapabilirsiniz. Ben şirkette denedim ve çalıştı.
    Aynı network'de olmanız lazım bir de.. Teamviewer gibi farklı lokasyonlarda çalışmaz.

olur mu öyle şey. biz farklı ülkelere bile bağlanıyoruz. tem viewer gibi iğrenç bir bağlantı sağlamaz, fıstık gibi çalışır hemde. ama port forwarding gerekir dış bağlantı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

olur mu öyle şey. biz farklı ülkelere bile bağlanıyoruz. tem viewer gibi iğrenç bir bağlantı sağlamaz, fıstık gibi çalışır hemde. ama port forwarding gerekir dış bağlantı için.

Bahsettiğim aynı network'de değilseniz. Ha onu VPN ile çözersiniz, o ayrı.. Veya bağlanacağınız makinaya statik IP alabilirsiniz..
    (veya port forwarding dediniz, onu bilmem, ben sistemci değil yazılımcıyım:))

Neyse konu o değil, kabaca RDP ile alışveriş merkezinden evdeki bilgisayarınıza, teamviewer'da olduğu gibi bağlanamazsınız yukarıdaki bahsettiklerimi yapmadan. Ee tabi teamviewer'ın da kısıtları var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puraxays -- 22 Ekim 2013; 11:18:40 >

• quote:

quote:

quote:

Bahsettiğim aynı network'de değilseniz. Ha onu VPN ile çözersiniz, o ayrı.. Veya bağlanacağınız makinaya statik IP alabilirsiniz..
    (veya port forwarding dediniz, onu bilmem, ben sistemci değil yazılımcıyım:))

Neyse konu o değil, kabaca RDP ile alışveriş merkezinden evdeki bilgisayarınıza, teamviewer'da olduğu gibi bağlanamazsınız yukarıdaki bahsettiklerimi yapmadan. Ee tabi teamviewer'ın da kısıtları var..

vpn gerekli değil. vpn rdp olduğu halde sanki aynı networkteymişçesine iki networkü tamamen birleştirmek için gereken birşey. port forwarding şudur:
    sen karşıya bağlanmak istediğinde RDP portuna bağlanacağım diye bir sinyal gönderirsin. Ama karşıda bir modem ve ona bağlı ağda yüzlerce pc var, bunlardan sadece biri RDP için bağlanman gereken server. İşte modeme tanıtacağın port forwarding bu işi yapar. Şu porta bir istek gelirse şu bilgisayara yönlendir demektir bu. Teamviewer, teamviewer'in kendi sunucusunu aracı yaptığı ve her iki taraf ta bu sunucuya yönlendiği için buna ihtiyaç duymaz.

ben de yazılımcıyım sistemci değil...

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hocam öür dilerim yanlış anladınız siz de beni, art niyetim yoktu yazarken ama yanlış anlaşılmaya açık yazmışım haklısınız.

Dediklerinizi okudum, bana telefondaki ayarlamaları yanlış yapıyo muşum gibi geldi onu açıklasanız bşr de mümkün mü ?
  • quote:

Hocam öür dilerim yanlış anladınız siz de beni, art niyetim yoktu yazarken ama yanlış anlaşılmaya açık yazmışım haklısınız.

Dediklerinizi okudum, bana telefondaki ayarlamaları yanlış yapıyo muşum gibi geldi onu açıklasanız bşr de mümkün mü ?

dediğim gibi "tek yapman gereken new remote desktop tıklayıp server ip'sini yazmak". bence önce server'a normal bir pc ile bağlanmayı dene. eğer normal bir pc ile bağlanabiliyorsan, burdan da bağlanırsın. New remote desktop butonunu tıklıyorsun, ip numarasını yazıyorsun: 33.11.22.44 gibi... sonra new remote desktop butonunun üzerinde yeni bağlantın oluşmuş oluyor. Ama eğer bağlantıda bir sıkıntı varsa normal pcdeki gibi hata vermesi gerekirken kendini dışarı atabiliyor bazen. bunun dışında sıkıntı yok. yalnız o kadar heveslenecek birşey değil. ipad ile tamam da iphone ile kullanılmıyor, çok küçü bir ekran. ben müşterilerime telefonumda uzak masaüstü bağlantısı olduğunu söylemiyorum bile. yoksa microsoft'tan önce başka firmaların da RDP programları vardı iphone için, sadece denemiştim.

• quote:

quote:

dediğim gibi "tek yapman gereken new remote desktop tıklayıp server ip'sini yazmak". bence önce server'a normal bir pc ile bağlanmayı dene. eğer normal bir pc ile bağlanabiliyorsan, burdan da bağlanırsın. New remote desktop butonunu tıklıyorsun, ip numarasını yazıyorsun: 33.11.22.44 gibi... sonra new remote desktop butonunun üzerinde yeni bağlantın oluşmuş oluyor. Ama eğer bağlantıda bir sıkıntı varsa normal pcdeki gibi hata vermesi gerekirken kendini dışarı atabiliyor bazen. bunun dışında sıkıntı yok. yalnız o kadar heveslenecek birşey değil. ipad ile tamam da iphone ile kullanılmıyor, çok küçü bir ekran. ben müşterilerime telefonumda uzak masaüstü bağlantısı olduğunu söylemiyorum bile. yoksa microsoft'tan önce başka firmaların da RDP programları vardı iphone için, sadece denemiştim.

Alıntıları Göster
    www.uygulamalar.mobi/microsoft-remote-desktop-ios sayfasında açıklanmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage4

www.uygulamalar.mobi/microsoft-remote-desktop-ios sayfasında açıklanmış.

Alıntıları Göster
    Şimdi hocam detaylı bir şekilde anlatıyorum yaptıklarımı:

1) New Remote Desktop dedim
    2) Connection name bölümüne kafama göre bir isim girdim
    3) PC name bölümüne bilgisayarın ip adresini girdim şu şekilde 192.xxx.x.x
    4) User name bölümüne, Windows 8.1 kullanıyorum ve burada kayıtlı email adresim ile şifrem var bilgisayarın koruması olarak. Username e e-mail adresimi şifre bölümünede şifremi giriyorum.

Başka hiç bie şeye ellemiyorum bağlan diyorum "Host is not reachable" uyarsını alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslansaffet -- 23 Ekim 2013; 0:26:01 >

• aslansaffet A kullanıcısına yanıt
    Senin meselen iphone uygulamasıyla değil bilgisayarında rdp yapmayı bilmiyorsun. İnternette bu konuda çok kaynak var
    1-windowstaki user i rdp için ayarlamalısın
    2-firewall filan varsa rdp portunu serbest bırakmalısın
    3-192.x.x.x iç network adresi bununla sadece iç nette bağlantı yaparsın. Uzaktan bağlanamazsın
    Dediğim gibi google dan bir kaynak bu adım adım ne diyorsa yap
    Yalnız email filan değil windows user ve password olacak. Eğer biraz teknik bilgin yoksa zor gibi
  • quote:

Senin meselen iphone uygulamasıyla değil bilgisayarında rdp yapmayı bilmiyorsun. İnternette bu konuda çok kaynak var
    1-windowstaki user i rdp için ayarlamalısın
    2-firewall filan varsa rdp portunu serbest bırakmalısın
    3-192.x.x.x iç network adresi bununla sadece iç nette bağlantı yaparsın. Uzaktan bağlanamazsın
    Dediğim gibi google dan bir kaynak bu adım adım ne diyorsa yap
    Yalnız email filan değil windows user ve password olacak. Eğer biraz teknik bilgin yoksa zor gibi
    Ben bağlandım gayet iyi çalışıyor. Add remote desktopa tıklayıp ip kullanıcı adı şifre bilgilerini doğru yazmanız yeterli.
  • Microsoft gene yapacagini yapmis ve 1738282722 tane ayar isteyen sacma sapan bir program ortaya koymus, aferin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.