Şimdi Ara

Microsoft'tan büyük geri dönüş : Lumia 950 XL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
3
Favori
6.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android ve IOS sildi süpürdü pazarı bunlar hala amiral koramiral tuğgeneral telefon çıkardık diye çırpınıyor
  • 3340 mah pil ?

ÇÖP

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyatlar dogruysa zor satar!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The World is Yours...

3340 mah pil ?

ÇÖP
    quote:

Orijinalden alıntı: The World is Yours...

3340 mah pil ?

ÇÖP

Sana ozel 10000 koyaydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropeus77 -- 8 Ekim 2015; 16:16:57 >
  • 600-700tl fiyat araliginda olursa dusunulebilir..

• Dual sim olanı gelecek mi acaba.

• Gidin merkez bankasından 1 külçe altın alın. Üstüne windows yazın değeri yarı yarıya düşer , altın olsa bile alınmaz diyorum. Bu telefonları maliyetine satabilseler bile bence şükretsinler. Bu saatten sonra windows phone mobile vss. dosta değil düşmana önerilir.

3 yıldır windows phone kullanıcılarına zor günler yaşattılar kullanıcıların isteklerine sırt döndüler. Şimdiye kadar yaptıkların satışların çoğunuda markası nokia olduğu için yapabildiler: Nokia olmasaydı onuda yapamayacaklardı, bakın htc veya samsung wp satışlarına , piyasada bile yoklar. Demekki işletim sistemi sattırmamış nokia sattırmış bunca zaman...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoldagezen

Hepsinde katılıyorum ama en büyük can alıcı noktayı yakalamışsın hocam wifi de manuel ayar yapılamaması en büyük sorunlardan dı benim için,iş yerinde yüksek hızlı internet var ama dhcp ler kapalı olduğu için wifi kullanamıyorum saçmalığın daniskası bunun için yabancı forumlarda çok şikayet yapıldı ama adamların iplediği yok,Microsoft kafasına göre iş yürüten tüketiciyi kaale bile almayan firma benim gözümde,twitter üzerinde lumia Türkiye ile görüşüyorum kendi yaptıkları programı güncelleyin dediğimde aldığım cevap biz 3.parti yazılımlara karışmıyoruz yazılım firması ile sizler irtibat kuracaksınız diye cevap yolluyor,programı yapan onlar bana salakça cevap verende onlar böyle bir firma işte,bu adamların mağazayı neden dolduramadıkları bu aptalca cevaplarından bariz belli oldu çünkü umurlarında değil,yazılımcıları kendilerine çekip teşvik etmezlerse kimsede gelip mağazana program yazmaz ,yazsada göz boyamak için atar bi dahada ne güncelleme gelir nede destek,

Evet aynen öyle dostum. Kullanıcıyı asla dikkate almıyorlar bizim görevimiz olmadığı halde adamlara sorunlarımızı bizzat iletiyoruz ama adeta bize şikayetle taleple gelmeyin demek istiyorlar. Birkaç sence microsoftu arayıp WP telefonların ülkemize ne zaman geleceğini ve Türkçe desteğini sormuştum kadın adeta surat yaparak geçiştirdi konuyu. Bence bunlar masa başı bir iş kapmış birazda bizim devlet memurları gibi salla başını al maaşını felsefesini benimsemiş iş yapar gibi görünüp aslında ortaya hiçbir şey çıkarmayan tipler. Ha diyeceksiniz ilerleme var evet onlar tekerleği icat ederken android turbo motoru icat ediyor böyle bir ilerleme farkı var.

Telefon işinin bence 2 ayağı var:
    1. işletim sistemi stabil olacak market iyi olacak
    2. Cihazlar mükemmel olacak her talebe cevap verecek.

Mesela artık cep telefonu sektörü kendini tekrar eder oldu örneğin sağlık sensörleri olsun kan tahlili yapsın başarabilirlerse idrar testi yapsın sağlığımız konusunda bize yol göstersin. Microsoft onlarca model yerine 1 tane mükemmel model yapıp iphone karşısına sürmeli.

Pekiyi bu adamlar bu işi kıvırabilir mi kıvıramaz! Neden mi başta dedim ya devlet memuru anlayışı iliklerine kadar işlemiş salla başını al maaşını bunların çoğunun görevden tasfiye edilip yeni genç dinamik atak elemanlar işe alınmalı. Daha deneyimsiz dahi olsalar en azından çabalayarak daha fazla icraat ortaya koyarlar. CEO değişmesiyle de olmaz bu işler şirketin her yerine rehavet çökmüş.

Sadece 2 işi tam becerebiliyorlar
    1 windows 10 işletim sistemi (masaüstü versiyon)
    2. office uygulamaları

Bu ikisi son derecede kullanışlı ve kaliteli ama WP tarafı tam bir hayal kırıklığı 5 yıldırda Androidin 2.3 versiyonuna bile yetişemediler yetişmeye niyetleri olduğunuda sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbulbirbaska

Gidin merkez bankasından 1 külçe altın alın. Üstüne windows yazın değeri yarı yarıya düşer , altın olsa bile alınmaz diyorum. Bu telefonları maliyetine satabilseler bile bence şükretsinler. Bu saatten sonra windows phone mobile vss. dosta değil düşmana önerilir.

3 yıldır windows phone kullanıcılarına zor günler yaşattılar kullanıcıların isteklerine sırt döndüler. Şimdiye kadar yaptıkların satışların çoğunuda markası nokia olduğu için yapabildiler: Nokia olmasaydı onuda yapamayacaklardı, bakın htc veya samsung wp satışlarına , piyasada bile yoklar. Demekki işletim sistemi sattırmamış nokia sattırmış bunca zaman...

Her sözüne katılıyorum yalnız bir yanlışın var :) 3 yıldır değil 5 yıldır kasım 2010'dan beri WP kullanıcılarına zor günler yaşattılar. Nokia tespitiniz son derece doğru Nokia'nın akıllıca taktikleri WP'ye %2-3'te olsa pazar payı kazandırmıştı.

• istanbulbirbaska İ kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklama bence

• hakanxml H kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bunlardan bir yol olmayacak bende kendi adıma konuşuyorum gram umudum yok,ha yaparsada beni utandırsın eyw,ama görün 2016 yaz gelecek burada forumda, şu guncellenmedi şu gelmedi diye halen konuşuyor olacağız ozamanda ben burda nutuk atan Microsoft hissedarı arkadaşlarıda göreceğim savunacaklarmı halen..gidip yeni cihaz alacaktım sırf gıcıklığına vazgeçtim çektiğim 3 senelik eziyetin inadına göreceğim bu platformun ne olacağını ve burda eminimki bizim gibi birçok kişinin haklı çıkacağını göreceğiz göreceğim..adamlar temmuz ayında dedilerki ekim sonu çıkabilir,sonra kasım dediler sonra aralık oldu bakalım bi kaç hafta sonra ocak şubat diye gider ,sonrada bizim diğer Nokia lara nisanı bulur,baknz denim güncellemesi rezaleti.kullanıcıları için son umut w10m tuttu tuttu tutmadı kapılarına kilit vurmaları kaçınılmaz mobil tarafına,biz bu cihazları kullanmak için aldık kobay olmak yada beklemek için değil para veren insan hizmet memnuniyet bekler olacak edecekle iş olmaz..w10m haberleri geçen sene eylül ayında yapıldıydı 1 seneyi geçti,ben başka birşey demiyorum,

• LEAME kullanıcısına yanıt
    En çok eksiyide ben aldım zaten :D burdaki arkadaşların çoğu Microsoft hissedarı, zorlarına gidiyor doğruları duymak ,

• 650XL ve 650 modellerinin Türkiye çıkış tarihi 
    2016 yılının ilk ayları olarak belirlenmiş. 

Bilginize..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

En çok eksiyide ben aldım zaten :D burdaki arkadaşların çoğu Microsoft hissedarı, zorlarına gidiyor doğruları duymak ,

Gelin birlikte yorumunuzu inceleyelim.

"Sönük bir etkinlik,w10m de continuum özelliği dışında"

Continuum sanki hesap makinesi uygulamasıymış gibi yorum yapmışsınız. Bir telefon, 2. bir ekranı monitörlüyor, PC uygulamalarını çalıştırıyor, klavye/fare entegrasyonu sağlıyor ki buda en basitinden telefonu gerekli ekipman olduktan sonra PC gibi kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Gerek Office'i klavye/fare ile kullanma zevki olsun, gerek internet sitelerini fare ile "geleneksel" biçimde kullanma imkanı olsun birsürü özelliği var. Koskoca etkinlikte tek başına bile yeter aslında bu özellik.

"başka birşeyden bahsetmeme boş boş konuşmalarla vakit geçirdiler,ne bir çıkış tarihi ne bir gelişme aşamasında doğru düzgün bir bilgi yani bildiğiniz geçiştirdiler."

Windows Hello, Continuum Hub yetmez mi ? Çıkış tarihi Kasım. Geçiştirme olmadı aslında, 29 kasım olsa ne olur 15 kasım olsa ne olur ?

"bide 650 dolar nedir ,çok pahalı, geleceği belli olmayan bir mobil os ye kesinlikle bu fiyatların verilmesi mantıklı değil,kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar,"

Geleceği belli değil mi ? Artık herkese tek tek saymaktan sıkıldım 6-7 tane platforma tek sayfalık kod ile uygulama yazılıyor, tek mağaza var artık, PC'ye yazılınca telefona, telefona yazılınca PC'ye, Xbox'a vs. yazılıyor uygulamalar bu hiç mi bir şey ifade etmiyor cihazın geleceği için ? $649 neresi fazla onu anlamadım da, merak etme Microsoft seni unutmadı. $139'a Lumia 550 var, sistemi denersin, beğenirsen $649 verirsin bir zahmet.

"diğer bütün firmaları illet ettiren s810 işlemcisini alıp makinana koyup sıvı soğutma teknolojisi koymayıda başarabildiler! liquid cool diye bir teknoloji yaptık oc cilere duyurulur 😊"

Ya arkadaş napsın, Allah aşkına ne yapsın S820 bekleyip zaman mı kaybetsin, Samsung'un ayağına gidip Exynos mu sorsun, MTK mı koysun, ne bekliyorsunuz. Ya koymuş işte sıvı soğutma, yüzlerce mühendis var o şirkette onlar düşünmedi mi bunu ? Onlarca ekonomist piyasayı inceleyen S808'in S810'nun gelirini giderini hepimizden daha iyi biliyorlar. Demek ki sıvı soğutma çözüyor bu işi, bak demek ki illa sıvı soğutma gerekiyor ki L950'ye S808 koymuşlar, ikna oldun mu şimdi ?

"yok arkadaş bu Microsoft tan bir cacık olmayacağını buyuk etkinlik diye lanse ettikleri tanıtım konferansında bile boş konuşmalarla sallayıp geçiştirdikten sonra bir kez daha hatta son kez anlamış oldum! Saygılar"

İşte en sevdiğim kısım. Dünya'nın en büyük yazılım şirketi boş konuşmuş Kusura bakma buna yorum yapamayacağım. Kimsenin zoruna gittiği falan yok, sen beğenmemişsin, beğenmediğini yorumunda ifade etmişsin. Biz beğenmediğimizi eksi butonuna basıp ifade edince mi sorun oluyor :)

• Ağlama duvarı mı arkadaşlar burası? Sıktınız artık; bezdirdiniz.

• Microsoft Lumia Xl iyidir hoştur ama benena :)

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Continuum hesap makinası değil ama benim alakadar olmadığım bir konu ve emin olunki bu özelliğini kullanacak 20 kişide 1 kişidir gerisi sadece fantezi ve meraktan kullanır oda hevesi kaçar bir sure sonra atar bir kenara!,notebook var tablet var pc var,ben bunu taşınır makina diye kullanıyorum adı ustunde akıllı cep telefonu monitore bağlayacağım diye yanımda kablolarını aparatlarını gezdirdikten sonra hiç bir anlamı kalmıyor,zaten işim varsa alırım yanıma tabletimi notebook umu yaparım işlerimi..

2.konuda telefonu normal şartlarda şifreleme bana yeter varsın olmasın parmak izimi yüzümü gözümü kaşımı tanımayıversin çokta önemli değil.bu olay aynı hp laptopların bir zamanlar parmak izi şifresi mantığına benziyor,millet meraktan aldı sonra umrunda bile olmadı, bilgisayarı ve oturumu açarken yine şifreler girilmeye devam edildi!

Gelelim evrensel uygulamaya evet tek tutar yanları o zaten uwp denen şey olmasaydı zaten şimdiye çoktan dibe vurmuşlardı,umarım işe yarar ,Astoria ve Islandwood da tutarda mağaza dolar yoksa halleri içler acısı,ha birde bu işin pazar stratejisi var her nekadat geliştiriciler için basit ve sorunsuz olsada Microsoft mobile tarafın pazar payını yukseltmez ise yine yazılımcıların umrunda olmayacaktır,artık devir mobil devri para nereden geliyorsa oraya yonlenir geliştiriciler!

649 dolarcık Amerika satış fiyatı,kendi ülkemize gelince ne gibi vergilere maruz kalacağını sende bende çok iyi biliyoruz,o yüzden pahalı olacak !

İşlemci konusuna girmiyorum tekrar,umarım mühendislikleri firmalarını kurtarır.

Microsoft boş konuşur evet yıllardır yaptığını halen devam ettiriyor,yıllardır cihazlarını kullanıp 3 senede 4 güncelleme verip mağazasını bile halen dolduramayan/geliştiremeyen ve 3.parti yazılım firmalarıyla müşterilerini muhatap etme başarısına sahip bir firmadan bahsediyorum,

Ha birde w10m kasımda çıksa ne olcak martta nisanda çıksa ne olacak nasıl olsa çıkacak varsın olsun 2 sene sonrada kullanırız! :)

• quote:

Hepsinde katılıyorum ama en büyük can alıcı noktayı yakalamışsın hocam wifi de manuel ayar yapılamaması en büyük sorunlardan dı benim için,iş yerinde yüksek hızlı internet var ama dhcp ler kapalı olduğu için wifi kullanamıyorum saçmalığın daniskası bunun için yabancı forumlarda çok şikayet yapıldı ama adamların iplediği yok,Microsoft kafasına göre iş yürüten tüketiciyi kaale bile almayan firma benim gözümde,twitter üzerinde lumia Türkiye ile görüşüyorum kendi yaptıkları programı güncelleyin dediğimde aldığım cevap biz 3.parti yazılımlara karışmıyoruz yazılım firması ile sizler irtibat kuracaksınız diye cevap yolluyor,programı yapan onlar bana salakça cevap verende onlar böyle bir firma işte,bu adamların mağazayı neden dolduramadıkları bu aptalca cevaplarından bariz belli oldu çünkü umurlarında değil,yazılımcıları kendilerine çekip teşvik etmezlerse kimsede gelip mağazana program yazmaz ,yazsada göz boyamak için atar bi dahada ne güncelleme gelir nede destek,

Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum, "ama" diye devam eden cümleler bir önceki söylenenleri boşa çıkarsa da ben konuya kendi fikrimi söyleme adına, MS un saçmalıklarına bir açıklama getirme adına "ama" ile devam edeceğim, katılıyorum ama MS ezelden beri kurumsal müşterileri hedef alan bir firma oldu, başında dünyadaki ender bilgisayar dehalarından (halen en iyi assembly proragramlayan adam olarak kabül edilir) Bill Gates olmasına rağmen yöneticilikte aynı başarıyı gösteremediğini düşünüyorum, stratejilerinde bir çok hata ve tutarsızlıklar var(dı), tarayıcı piyasasına çok geç girmeleri gibi internet hizmetlerinde çok geç girdi, hep treni kaçıran taraf oldu, anti-tekel davaları, açık kaynağa karşı ücretli yazılımların korsan sayesinde tutunacağını savunması gibi vs vs kısacası MS hem Gates zamanında hemde sonrasında kötü yönetilmeye devam ediyor, güvenliği 2. planda tutup kullanım kolaylığını esas alarak saniyede 500 kere HDD hala yerinde mi acaba diye kontrol eden paranoyak bir işletim sistemi ile piyasayı silip süpürmesi, kazanılan kamyon yükleri paralar akıllarını başlarından almış olmalı ki hatalara halen devam ediyorlar, ben Lumia 720 yi 8-9 ay kullandım Ziraat Bankasının internet bankacılığı uygulaması hala gelmemişti, zora geldiğinde istediğin hemen hemen her firmayı satın alabiliyorsun, abartıyorum istese ZB sını satın alacak, ama uygulamasını markete ekleyemiyorsun, bence kabül edilebilir bir şey değil, hala karşısında çoğunluğu gönüllülerden oluşan Linux platformu var sanıyorlar galiba, karşında deve dişi gibi Apple ve Google var, hem piyasaya sonradan girmişsin hem müşteriye "eyvallah"ın yok olacak iş değil, aslında ben WP'yi beğenen biriyim ancak bu kafa ile geleceği çok parlak görünmüyor, geliştiriciler MS tan çok çekmiştir, bir teknoloji çıkarırlar 3-5 ay 1 sene kendini yetiştirmek için uğraşırsın sonra o teknolojiyi terk ederler, bütün birikimin çöp olur, başka bir örnek Steve Jobs'un felsefesine göre "donanım ve yazılım bir bütündür", Gates ise tam tersini savundu yıllarca, "donanımlar yazılımlara, yazılımlar donanımlara adapte edilebilmelidir" dedi, dedi ama Jobs'un izinden gitti donanıma uygun yazılım geliştirmek anlamına gelen Nokia’nın mobil bölümünü satın aldı :)

• 2 yıllık wp kullanıcı olarak gelen güncellemeleri yazayım

Wp8.0 amber gdr2 : fotoğraf kalitesi iyileşti
    Wp8.0 black gdr3 : Ekran döndürme klidi geldi.Uygulamları sağ üst çarpı tuşu ile kapatma geldi. Önceden devamlı geri tuşuna 40 kere basıyorduk. Yıl 2013
    Wp 8.1 cyan : 4 adet kısayol , arka plana fotoğraf koyma , ve dosya yöneticisi geldi. Müzik ile zil sesi seviyesi birbirinden ayrıldı.
    Wp 8.1 denim : kutucukları klasörleme ve mobil veri kısayolu geldi.

İşte 2.5 yılda gelen güncellemeler ve içeriği bunca yıldır wp kullanıcılarını süründürdüler. Ms devlet dairesi mantığıya çalışıyor. Bildirim ışığı olan L930 u 1.5 yıl önce çıkarttılar ama o bildirim ışığını 1.5 yıldır yakamadılar. Şuan win10 beta sürümlerinde bile yakmayı başaramadılar. Düşünün basit bir led lambayı bile yazılım yazarak yakamıyorlar. Paranızı çöpe atmayın , burada kendisini ms hissedarı sanıp kendini ona adayan 3-5 elemanın gazınada gelmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulbirbaska -- 9 Ekim 2015; 10:32:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbulbirbaska

2 yıllık wp kullanıcı olarak gelen güncellemeleri yazayım

Wp8.0 amber gdr2 : fotoğraf kalitesi iyileşti
    Wp8.0 black gdr3 : Ekran döndürme klidi geldi.Uygulamları sağ üst çarpı tuşu ile kapatma geldi. Önceden devamlı geri tuşuna 40 kere basıyorduk. Yıl 2013
    Wp 8.1 cyan : 4 adet kısayol , arka plana fotoğraf koyma , ve dosya yöneticisi geldi. Müzik ile zil sesi seviyesi birbirinden ayrıldı.
    Wp 8.1 denim : kutucukları klasörleme ve mobil veri kısayolu geldi.

İşte 2.5 yılda gelen güncellemeler ve içeriği bunca yıldır wp kullanıcılarını süründürdüler. Ms devlet dairesi mantığıya çalışıyor. Bildirim ışığı olan L930 u 1.5 yıl önce çıkarttılar ama o bildirim ışığını 1.5 yıldır yakamadılar. Şuan win10 beta sürümlerinde bile yakmayı başaramadılar. Düşünün basit bir led lambayı bile yazılım yazarak yakamıyorlar. Paranızı çöpe atmayın , burada kendisini ms hissedarı sanıp kendini ona adayan 3-5 elemanın gazınada gelmeyin.

Arkadaşım sana helal olsun.wp konusunu çok güzel özetlemişsin.
    Lumia 720 ardından 735 kullandım hala MECBURİYETTEN kullanıyorum.
    Bir ara Moto g kullandım arıza yaptı 735 e geri döndüm para iadesini bekliyorum,artık WP telefonun uzağından yakınından geçmem.
    Koca firma nasıl bu kadar ağır davranır anlamış değilim.
    Evimde Mac mini,ipad kullanıyorum.Mac Osx şu an bedava işletim sistemini yükseltti.Çatır çatır güncelleme alıyor.Paraya kıysam iphone alırdım,herifler tam ekosistem yaratmış.
    Neyse daldan dala atladık konu karıştı.
    Ha birde şu yeni wp cihazların fiyatlarıda çok makulmüş 👎

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.