Şimdi Ara

Microsoft'tan büyük geri dönüş : Lumia 950 XL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
3
Favori
6.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft'tan büyük geri dönüş : Lumia 950 XL

Belki de yıllardır Microsoft'un Lumia ailesine iddialı amiral gemi akıllı telefonlar sunmasını bekliyorduk. Windows 10 ile birlikte hareketlenen firma nihayet beklenen Lumia 950 yeni amiral gemi modellerini duyurdu. 

Seride en tepe model Lumia 950 XL olarak belirlenmiş. Geleneksel Lumia çizgisinden ayrılmayan Lumia 950 XL modelinin arka kısmında yuvarlak kamera yuvası dikkat çekerken yan kısımda da hoparlör ızgarası bulunuyor. Pek çok sızıntı olduğu için cihazların neye benzediğini daha önceden bilme şansına sahip olmuştuk.

Lumia 950 XL modelinde 5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte AMOLED ekran yer alıyor. Microsoft ekran kilidinde önemli uygulamaların bildirimlerinin yansıtılmasının bataryaya herhangi bir etkisinin olmadığını belirtiyor. 

Windows mobil ekosistemine ilk kez 2K çözünürlük getirecek olan Lumia 950 XL, Qualcomm'un Snapdragon 810 yongasetinden gücünü alıyor. Bu yıl aşırı ısınma sorunları ile başbaşa kalan yongaseti için Microsoft bazı tedbirler almış. Örneğin minik ısı borularından oluşan bir sıvı soğutma sistemi mevcut. 

Android ekosisteminde yeni yeni görmeye başladığımız USB Type-C bağlantısı Lumia 950 XL ile artık Windows 10 mobil ekosistemine de gelirken, sisteme 3GB RAM ve 32GB artırılabilir kapasite eşlik ediyor. 

Microsoft yeni modelinde Carl ZEISS lens barındıran 20MP çözünürlüğünde PureView bir arka kamera yer alırken, üçlü flaş desteği ile düşük ışıklarda en iyi performans elde edilmesi amaçlanmış. 5. nesil optik imaj dengeleme ile sarsıntı en aza indirgenirken, atanmış bir kamera butonu da yer alıyor. Cihazın ön kısmında ise 5MP çözünürlüğünde bir sensör bulunuyor. 

4G LTE, Bluetooth 4.1, WiFi AC gibi bağlantı seçenekleri sunan cihazda 3340mAh gücünde bir batarya ve hızlı şarj özelliği kullanılıyor. Batarya 30 dakikalık şarj ile yüzde 50 doluluk oranına ulaşabiliyor. Ayrıca alışık olduğumuz kablosuz şarj özelliği de unutulmamış.

Cihaz Windows 10 mobil işletim sistemi ile piyasaya çıkacak. Mobil tarafta Windows 10 işletim sisteminin en çok konuşulan özelliği Continuum olmuştu ve Lumia 950 XL modeli bu özelliği destekliyor. Monitör, klavye ve fare bağlayarak telefonunuzu bir PC gibi kullanıyorsunuz. Uygulamalar evrensel olduğu için büyük ekranlara uyum sağlıyor ve herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor ancak masaüstü fonksiyonu bu konseptte yer almıyor. 

Continuum esnasında telefonunuzu normal bir şekilde kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Microsoft bu özellik için HDMI, DisplayPort ve USB portları olan Microsoft Display Dock adında bir aksesuar da hazırlamış. Böylece çevrebirimlerini USB üzerinden bağlıyor ve Bluetooth portunu meşgul etmiyorsunuz. Lumia 950 XL modeli 649$ fiyat etiketi ile Kasım ayında satışa sunulacak.  

• Çıtayı çok yükselttiler :D

• Ben hala hiçbir Microsoft telefonunda Lumia 930 oturaklılığı bulamıyorum.

Şu an Android kullanıyorum (Ascend G7) ve telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum..

Fellik fellik sıfır 930 arıyorum ama piyasada satan bir Allahın kulu daha yok.

Ne diyim, keşke eski nokia geri dönse de şekli şemali daha yerinde cihazlar görsek.

Not: Fanboy değilim. Telefonda sadelik ve işlevsellikten (İşlevsellikle özgürlüğü karıştırmayın) yanayım.

• Fiyatı çok pahalı.

• Şimdi onlar düşünsün

• Continium gerçekten müthiş bir özellik olmuş. Telefonların özellikleri de çok iyi ama benim için fazla büyükler. Açıkçası 4.7" boyutunda yeni 7xx modelinin gelmesini bekliyordum. 550 geldi ama özellikleri giriş seviyesi

• Cihaz güzel olmuş ben 5 inçliğini merak ediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihaz fena değil ama işlemci çöp. O donanıma 2K ekran ağır gelir. A9 ve 7420'den iki kat yavaş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sönük bir etkinlik,w10m de continuum özelliği dışında başka birşeyden bahsetmeme boş boş konuşmalarla vakit geçirdiler,ne bir çıkış tarihi ne bir gelişme aşamasında doğru düzgün bir bilgi yani bildiğiniz geçiştirdiler.bide 650 dolar nedir ,çok pahalı, geleceği belli olmayan bir mobil os ye kesinlikle bu fiyatların verilmesi mantıklı değil,kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar,diğer bütün firmaları illet ettiren s810 işlemcisini alıp makinana koyup sıvı soğutma teknolojisi koymayıda başarabildiler! liquid cool diye bir teknoloji yaptık oc cilere duyurulur 😊 yok arkadaş bu Microsoft tan bir cacık olmayacağını buyuk etkinlik diye lanse ettikleri tanıtım konferansında bile boş konuşmalarla sallayıp geçiştirdikten sonra bir kez daha hatta son kez anlamış oldum! Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ekran 5inc falan olsa çok can yakar da... Bende sıfır 930 arıyorum da yok galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Cihaz fena değil ama işlemci çöp. O donanıma 2K ekran ağır gelir. A9 ve 7420'den iki kat yavaş.

810 çöp mü? Isınıyor diyebilirsin ama çöp demen fazla iddialı

• quote:

Orijinalden alıntı: yoldagezen

Sönük bir etkinlik,w10m de continuum özelliği dışında başka birşeyden bahsetmeme boş boş konuşmalarla vakit geçirdiler,ne bir çıkış tarihi ne bir gelişme aşamasında doğru düzgün bir bilgi yani bildiğiniz geçiştirdiler.bide 650 dolar nedir ,çok pahalı, geleceği belli olmayan bir mobil os ye kesinlikle bu fiyatların verilmesi mantıklı değil,kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar,diğer bütün firmaları illet ettiren s810 işlemcisini alıp makinana koyup sıvı soğutma teknolojisi koymayıda başarabildiler! liquid cool diye bir teknoloji yaptık oc cilere duyurulur ?? yok arkadaş bu Microsoft tan bir cacık olmayacağını buyuk etkinlik diye lanse ettikleri tanıtım konferansında bile boş konuşmalarla sallayıp geçiştirdikten sonra bir kez daha hatta son kez anlamış oldum! Saygılar

izlediğine emin misin?

• denizhanq D kullanıcısına yanıt
    Yok hayal gördüm

• SD 810sa,tutmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Cihaz fena değil ama işlemci çöp. O donanıma 2K ekran ağır gelir. A9 ve 7420'den iki kat yavaş.

810 çöp mü? Isınıyor diyebilirsin ama çöp demen fazla iddialı

Qualcomm bile işlemcisinin sorunlu olduğunu kabul etti. Çok çekirdek performansında A9 ve Exynos 7420'den iki kat yavaş çıktı. Performans olarak cidden kötü bir işlemci. S820 ile çıkan birçok 2K ekranlı cihazda geçişlerde sorunlar oluyordu. Samsung niye bu işlemciyi kullanmadı sanıyorsun? Performans olarak sorun çıkaracağını bildiği için kendi cihazında kullanmaktan vazgeçti. Microsoft da sürekli Snapdragon kullandığı için alternatifsizlikten dolayı el mahkûm kullanmak mecburiyetinde kalıyor.

• www.youtube.com/watch?v=snEIjWR4lQw

• Cihazdaki pil çıkarılabiliyor. Haberde yanlışlık var.
  • Bu arada telefonların fiyatlarını doların 3 TL olduğunu varsayarak hesaplarsak

Lumia 950 XL 2875 TL

Lumia 950.....2430 TL

• Biri de çıkıp demiyor ki wp mağazası hakkında ne tür gelişmeler olacak?

Takmışlar dış gorunumune , kamerasına, ekranına.

Neyin kafasını yaşıyor bu dış gorunumune bakıp da wp almayı düşünüyorlar?

Fiyatına hiç girmek istemiyorum ama o fiyatla avuçlarını yalarlar. Mağazaya girip de demirbaş uygulamaların haline baksınlar. 3. Parti uygulama arayıp akıllı telefon kullanmaya çalışan bir kitle haline geldik.

İşimİze yarayacak sosyal uygulamalar farklı adlarla mağazada yayınlandığından kullanıcı ya hiç haberdar olamıyor yada aylar yıllar sonra (benim gibi) haberdar oluyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Continium gerçekten müthiş bir özellik olmuş. Telefonların özellikleri de çok iyi ama benim için fazla büyükler. Açıkçası 4.7" boyutunda yeni 7xx modelinin gelmesini bekliyordum. 550 geldi ama özellikleri giriş seviyesi

Senin aradığın, atom karınca z5 compact.. Gelir gelmez alıcam..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.