Şimdi Ara

Microsoft ve Google arasındaki tarayıcı savaşı yeni bir boyuta taşındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft ve Google arasındaki tarayıcı savaşı yeni bir boyuta taşındı
    Teknoloji devleri Microsoft ve Google arasındaki tarayıcı rekabeti yıllardır devam ediyor. Ancak Microsoft, son hamlesiyle bu rekabete farklı bir boyut kazandırmış durumda. Kullanıcılar, Microsoft'un Bing arama motorunda Chrome tarayıcısını aradıklarında, Microsoft'un kendi tarayıcısı Edge'i öne çıkaran bir banner ile karşılaşıyor ve Chrome'un indirme bağlantıları adeta gizleniyor.

Bing, Chrome bağlantılarını gizliyor

Keşfedilen bu durum, özellikle Microsoft hesabıyla giriş yapılmamış Bing kullanıcılarını hedef alıyor. Windows 11 üzerinde Bing'de Chrome araması yapan kullanıcılar, "Microsoft tarafından destekleniyor" başlıklı bir banner görüyor. Banner, kullanıcılara yeni bir web tarayıcısı indirmelerine gerek olmadığını söylüyor ve Edge'in zaman ve para tasarrufu sağlayan hızlı, güvenli ve modern bir web deneyimi sunduğunu vurguluyor.

İnsanlar, Edge ve Bing’i kullanarak Chrome’u indirmeye çalıştıklarında Microsoft’un kendi tarayıcısında böyle bir “reklam” göstermesi bir noktaya kadar anlaşılabilir. Ancak olay burada da bitmiyor. Aynı zamanda Chrome indirme bağlantılarını kullanıcıların gözünden kaçırarak adeta gizliyor. Banner'ın hemen altında yer alan arama sonuçlarının büyük bir kısmı bulanık görünürken, bağlantılara ulaşmak için ekranı aşağı kaydırarak "Daha fazlasını gör" seçeneğine tıklamak gerekiyor.

Ayrıca Bkz.OpenAI Operator tanıtıldı: Yapay zekalarda yeni bir dönem başlıyor

Microsoft'un bu hamlesi, özellikle teknoloji konusunda deneyimsiz kullanıcıları etkilemeyi amaçlıyor olabilir. Chrome indirmek için arama yapan kullanıcıların çoğu zaten bu tarayıcıyı indirmeye kararlıdır; ancak daha az bilgi sahibi olanlar, banner'ın sunduğu iddialar doğrultusunda Edge'i seçebilir. Bu durumun her kullanıcı için geçerli olmadığını belirtmekte fayda var.

Görünen o ki, bu reklam yalnızca belirli bölgelerde veya sınırlı sayıda kullanıcı için aktif. Ve her zaman aynı şekilde çıkmıyor. Yaptığım denemede (Microsoft hesabından çıkış yapıp güvenli sekmede arama yapınca) sadece Edge reklamının ekrana geldiğini ve Chrome bağlantılarının gizlenmediğini gördüm.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/106468-bing-search-results-edge-obscuring-chrome-links-promote.html

• Dun aksam format attim edge den chrome arayip bulup indirene kadar saclarim beyazladi. Chrome u bulup indirmeye calistigimda edge direk engelledi birsuru robot cikti linkten indirme yapmak icin chrome sitesine edge uzerinden izin verdim ancak bu sekilde indirebildim. Format atmadan once usb ye chrome indirip oyle format atin. Bir ay once rahatlikla bulup indirebilirken microsoft bu isi iyice engellemeye calismis. Cok utanc verici bu sirket icin. Kullanacagim varsa bile kullanmam edge tarayiciyi.
  • Kendi motorunu geliştiremeyip Chrome alt yapısını kullanıp daha bir de kısıtlama yapıyor kendince.

• Microsoft'un yeni tarayıcısı ortaya çıktı: İşte Pakize. Detaylar haberimizde.

• Dun aksam format attim edge den chrome arayip bulup indirene kadar saclarim beyazladi. Chrome u bulup indirmeye calistigimda edge direk engelledi birsuru robot cikti linkten indirme yapmak icin chrome sitesine edge uzerinden izin verdim ancak bu sekilde indirebildim. Format atmadan once usb ye chrome indirip oyle format atin. Bir ay once rahatlikla bulup indirebilirken microsoft bu isi iyice engellemeye calismis. Cok utanc verici bu sirket icin. Kullanacagim varsa bile kullanmam edge tarayiciyi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Chromium tabanında özgür yazılım ve gizlilik için en iyi tarayıcı Brave’dir. Fakat Brave de Chromium tabanlı olduğu için internet trafiğini Google’ın kontrolüne vermiş oluyorsunuz. En sağlıklısı Firefox ya da onun forkları olan Floorp, LibreWolf, Mullvad, Pale Moon, Tor, Waterfox ve Zen gibi tarayıcılardır. Bir de Windows yerine Linux kullandınız mı mis. Linux + Firefox candır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox devam, Edge Chromium'a geçmeseydi farklı olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 24 Ocak 2025; 23:47:23 >
  • edge chrome'un kölesisidir. google manifest v3'e geçti edge de geçmek zorunda kaldı. chromium google mühendisleri tarfıdan geliştiriyor. ve google her manifest geçişinde daha çok reklam gösterebilmek için eklentileri kısıtlıyor.

bu yüzden chrome'da edge de kullanmayın gecko alt yapılı firefox ya da zen browser öneririm. zen browser biraz nerd işi herkes analayıp kullanamaz ama firefox zaten genel kullanıcıya hitap ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    zen çok karmaşık ya. 2 gün ayırıp ne nerde çözmek gerekiyor. alışanlar seviyorda. bir de mobil tarayıcısı yok bildiğim kadarıyla.

• Portable Firefox kullanıyorum, sıkıştırılmış kilitlenmiş arşivlenmiş rar dosyasını her PC açıp kapayınca yeniden yeniden yeniden tıklayıp açıyorum baya uğraştırıcı bildiğim sürekli kullandığım ezberimde olan her adresi elle girip google da aramıyorum, sürekli kullandiklarimda ana ekranda tek tıkla gidiyor adrese. bilgisayara hiç bir geçmiş sessions kaydedilmiyor, birde çıkışta herşeyi silip bilgisayarı kapatan bir kısayolum var, evet kendi çapında küçük bir obsesifim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Hayır millet nesini beğeniyor bu tarayıcının anlamıyorum. Bir kere pratik değil. Sekmeleri tek tıkla kapatamıyorsun. Yandan genişletilmiş görünüme alman gerekiyor ama bu sefer de yandan alan daralmış oluyor. Simge durumunda ise tek tıkla sekme kapatamıyorsun. Pratik kullanıma uygun değil. Firefox’tan devam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pohahaha... tencere dibin kara, seninki benden kara...

Yauv... gugil amca, rutracker, archive.org sonuçlarını... DMCA'e aykırı herşeyi... gizliyor!

M$'unki ile Gugil'inkinden nefret edip Firefox istemeyenler Opera yahut Vivaldi kullanıyor.

duckduckgo, de facto.

• Ne yazık ki alışkanlıkları kırmak inanılmaz zor, şu anda dünyanın en mükemmel tarayıcısını da yapsanız insanların çoğu alışkanlıklarını bırakmayarak Chrome kullanmaya devam edecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Hocam saçma bir şekilde koca şirket bir türlü tarayıcı motorunu güncel tutamadı ki. Yani tarayıcı demek sadece son kullanıcının gördüğü sekmeler, modlar vs de değil ki. Bunun html 5 i var, css i var js si var. Hepsinde aylar aylar hatta seneler öncesinden geliyordu. Misal CSS de HTML de yani bir kod çıkıyor. Chrome hemen bunları da entegre ediyor. Ama edge daha 1 sene o kodun nasıl çalıştığını anlamıyor.

Yani developer olarak da çok sıkıyordu. Yeni model site yazıyorsun. Chrome da firefox da okey. Sonra bakıyorsun edge de ağzı burnu kaymış. Neden, çünkü kodların çoğunu anlamıyor. Hadi edge için fix kod yazıyorsun. Developer dünyasında iefix diye bir kavram vardı yav. Kodları yazıyorsun, bunların internet explorer için fix'ini, yani taş devri versiyonlarını da yazdın mı diye.

Aynısı bir de yine herkesin bayıldığı iphone lar için çok can sıkıcı oluyordu. O yüzden özellikle iphone 7 mi 8 e mi ne kadar çok şaşırıyordum iphone gibi telefon nasıl alınıyor diye. Çözünürlüğü o kadar düşüktüki diğer markalara göre, yine tüm kodları yazdıktan sonra iphonelar için *karıncaduası moduna geçmek gerekiyordu. CSS de yani, masaüstü / laptop / tablet / mobil telefon / iphone diye kodlama yapmak gerekiyordu. Iphone kısmı sanki mikroskopla bakıyormuş gibi. Çözünürlük yok. Her telefonda 3 kelime en azından yan yana görünüyor, iphone a tek kelime ancak sığıyordu.

• edge harici bir şey kullanmıyorum, 8700k gibi nispeten eski bir işlemcide bile çok hızlı çalışıyor.

• Her şey bir yana Edge gerçekten çok iyi bir tarayıcı. Eski dizüstü bilgisayarıma Ubuntu kurduğumda bile ilk işim Edge yüklemek oldu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Chromium tabanlı olduğu günden beri Edge kullanıyorum. Oldukça başarılı ve Chrome'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

• Vay çakal MS vay! Bu bildiğin sansür, engelleme hatta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edge'i bir ben mi seviyorum yav. Win 10 ile alıştım gayet de başka tarayıcıya işim düşmüyor artık. Lubuntu'da Firefox, Windows'da Edge yetiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.