Merhaba arkadaşlar dizüstü bilgisayarına yeni format atmış biri olarak, MS Word 2003'te yazım denetimi özelliği nasıl açılıyordu. Araçlar>dil>dil ayarla ve Araçlar>yazım denetimi türü pek çok şey denedim fakat hiç bir sonuç alamadım.
Örneğin: Kullandığınız Microsoft Office progrmına bağlı olarak, bir sözcüğün sağ tıklatılması, sözcğü özel sözlüğünüze eklemek gibi başka seçenekler sağlayabilir. Cümlesinde "programında ve " sözcüğü" kelimelerini yanlış yazdım. Word bunu algılayıp hemen altta bir çizgi çekiyordu. Ben de sağ tıkla sunduğu seçeneklerden seçiyordum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
araçlar-dil-dil ayarla diyip
dili otomatik olarak ayarla seçili olduğundan, ve yazım ve dilbilgisi denetimi yapma kutucuğununda seçili olmadığından emin olun. en kötü ihtimal önce başka dil seçip tamam diyin sonra tekrar türkçeyi seçip tamam diyin düzeliyor diye biliyorum.
Evet dediklerini uyguluyorum ama olmuyor. Bende Office'in İngilizcesi var acaba ondan olabilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: Djozir
Evet dediklerini uyguluyorum ama olmuyor. Bende Office'in İngilizcesi var acaba ondan olabilir mi?
evet bravo ondan kaynaklanıyor.türkçe ile alakalı bazı lex uzantılı dosyaların eksik ve şu an tam yolunu hatırlayamadığım program files ta microsoft office klasöründe bir yerde proof klasöründe o dosyaları tamamlaman gerekiyor. ben başıma gelince google da ofis türkçe lex dosyaları diye arattırıp buluyordum sende bir dene
Teşekkürler, googledan aratıp sorunu hallettim.Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme