Şimdi Ara

Mid2012 i.5 2.5 SSD ve Ram Upgrade Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Mid2012 Macbook Pro i5 2.5 sahibiyim. Anakart üstünde default 2 + 2 Gb 1600 Mhz 'lık ramler mevcut. Maddiyat ve performans dengesini sağlamak amacıyla bir 4 Gb 1600 lük ram almayı yanına da 128 gb kapasiteli bir ssd almayı düşünüyorum. Sizlerden öneri bekliyorum.

Almayı düşündüğüm ürünler şunlar;

Ram

CORSAIR 4GB VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9

SSD

SANDISK 128GB ULTRA PLUS SATA 3.0 SSD (OKUMA 530MB / YAZMA 290MB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLo! -- 8 Şubat 2014; 1:52:45 >

• Bildiğim kadarıyla her SSD ve her RAM Mac'ler ile uyumlu değil. Apple'ın resmi sitesinde satılıyor RAM. Oradan modele bakıp dışarıdan alabilirsiniz.
  • Bir bakayim sitesine. Simdi vatan bilgisayara gidiyorum oraya bir danisacagim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiLo!

Bir bakayim sitesine. Simdi vatan bilgisayara gidiyorum oraya bir danisacagim.
    Hocam aldığın ürünleri ve fiyatlarını buradan da bizlerle paylaşırsan sevinirim.
  • Henuz herhangi bir urunu satin almadim. Ellerinde yazdigim ram yoktu. Ssd ise 128 gb lik olani ellerinde kalmamisti.
  • Kingston'in bazi modelleri mac ile uyumlu hocam onlari arastirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trafficci

Kingston'in bazi modelleri mac ile uyumlu hocam onlari arastirin
    Benim kullandığım modeller 1.35 voltajı destekliyormuş sanırım.
  • quote:

Benim kullandığım modeller 1.35 voltajı destekliyormuş sanırım.

Alıntıları Göster
    Ssd konusunda sıkıntı yok ilk yazdığım modeli alıcam fakat ram konusunda cl farkları kafamı karıştırdı. Sistem konfigurasyonunu Windows'ta kullandığımız AİDA64 Everest gibi bir program yok mudur? Takılı ramleri ayrıntılı bir şekilde görebileceğim ?
  • quote:

Ssd konusunda sıkıntı yok ilk yazdığım modeli alıcam fakat ram konusunda cl farkları kafamı karıştırdı. Sistem konfigurasyonunu Windows'ta kullandığımız AİDA64 Everest gibi bir program yok mudur? Takılı ramleri ayrıntılı bir şekilde görebileceğim ?

Alıntıları Göster
    1600mhz aldıktan sonra sıkıntı çıkmaz. 1.35v olanlar lpddr3 diye geçer yani düşük güç tüketimli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

1600mhz aldıktan sonra sıkıntı çıkmaz. 1.35v olanlar lpddr3 diye geçer yani düşük güç tüketimli.

Alıntıları Göster
    Ramler konusunda sıkıntı çıkmaz.

Bende MD101TU/A var, 8+8gb Corsair Vengeance ve 250gb ssd takılı.
  • Bendede ayni modelden var. Tamamdir o zaman.
  • quote:

Bendede ayni modelden var. Tamamdir o zaman.
    Boş slotu olmayan maclerin Ramlerini değiştirerek bir şekilde yükseltme yapabiliyor muyuz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: -cyanide

Boş slotu olmayan maclerin Ramlerini değiştirerek bir şekilde yükseltme yapabiliyor muyuz ??

Alıntıları Göster
    Dolu olan slotlardaki ramleri çıkartıp daha iyilerini takacaksın
  • quote:

Dolu olan slotlardaki ramleri çıkartıp daha iyilerini takacaksın

Alıntıları Göster
    Bence SSD konusunda Samsung EVO da tercih edebilirsin. Gayet uyumlu ve hızlı...

Tabii fiyat performans konularına da bakmak lazım.
  • Yaklasik 70-80 lira civarinda fiyat farki var aralarinda. Ssd ve ram upgrade icin ayirdigim miktar yetersiz kaliyor.
  • quote:

Yaklasik 70-80 lira civarinda fiyat farki var aralarinda. Ssd ve ram upgrade icin ayirdigim miktar yetersiz kaliyor.
    Bugün aşşağıdaki ürünü vatan bilgisayardan satın aldım, taktım.

KINGSTON 8GB DDR3 1600MHZ CL11 TEK MODÜL

Sistem performansında herhangi bir sıkıntı yok. Sadece gözüme etkinlik monitöründeki bir durum takıldı. Aşşağıda kırmızı dikdörtgen içine aldım. Diablo III oynadım biraz, oyun açıkken dahi max. 4,00 - 5,00 Gb arasında ram kullanmasına rağmen devamlı bellek sıkıntısı uyarısı alıyorum. Açıklayabilecek birisi var mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLo! -- 14 Şubat 2014; 22:44:43 >

• quote:

Bugün aşşağıdaki ürünü vatan bilgisayardan satın aldım, taktım.

KINGSTON 8GB DDR3 1600MHZ CL11 TEK MODÜL

Sistem performansında herhangi bir sıkıntı yok. Sadece gözüme etkinlik monitöründeki bir durum takıldı. Aşşağıda kırmızı dikdörtgen içine aldım. Diablo III oynadım biraz, oyun açıkken dahi max. 4,00 - 5,00 Gb arasında ram kullanmasına rağmen devamlı bellek sıkıntısı uyarısı alıyorum. Açıklayabilecek birisi var mı acaba ?

Alıntıları Göster
    Bir yanlış anlaşılma hatası olduğunu yeni fark ettim. Bellek sıkıntısı yazısı tablonun kullanım amacına yönelikmiş. support.apple.com adresinden aldığım kaynağa göre;

-Etkinlik Monitörü'nün önceki sürümlerinde yer alan Boş, Ayrılmış, Etkin, Etkin Olmayan ve Kullanılan bellek istatistikleri Mavericks'te kolay okunan bir "Bellek Sıkıntısı" grafiğiyle değiştirilmiştir.

Bellek sıkıntısı renklerle belirtilir:

Yeşil – RAM bellek kaynakları kullanılabilir.
    Sarı – RAM bellek kaynakları meşgul.
    Kırmızı – RAM bellek kaynakları tükendi ve OS X bellek için sürücüyü kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLo! -- 14 Şubat 2014; 23:27:55 >

• Macbook Pro 2008 late'e Samsung Evo 128gb ssd taktim mac'in destekledigi son hia(sata2) cayir cayir calisiyor valla cok memnunum 3 aydir 1 kez bile donmadi, sikinti cikarmadi disk kaynakli
  • Ssd mukemmel bisey. Biraz daha ucuz olsa ne guzel olucak.
  • quote:

Ssd mukemmel bisey. Biraz daha ucuz olsa ne guzel olucak.
    mid2012 i5 ,4gb ram olan pcme dün intel 335 180 gb ssd taktım bende.. imkanı olan herkese ssd direk takmalarını öneririm.

silo!
    benim macbook 4 gb RAM ama en fazla 8 gb destekliyor... sizinkinede bakmak lazım tam olarak kaç gb desteklediğine.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.