Selamlar toplumun %90lık kısmı gibi her belirtiyi kansere yoran biriyim bundan 4 gün önce persembe aksamı mide bulantısı başladı 4 gündür sabah akşam demeden devam ediyor dışkıda kanla ilgili bi sorunum yok midem bulanıyor ama kusma hissi gelmiyor doktora gittim gaia ve kan testi yaptırdım karaciğerde alt ve ast 10 sayı yüksek cıktı sadece diğer her şey iyi eğer böyle bir şey olsaydı kan veya gaia testinden belli olur muydu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fl0Kİ -- 22 Ekim 2024; 9:7:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mide kanseri olduğumdan şüpheleniyorum
-
-
Hocam doktor ciddi bir şey olmadığını söyledi karaciğer için test yaptıracak 1 hafta eğer devam ederse stresten mide bulantımda artıyor umarım bi sonuca kavusur su illet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kronik olarak ne anne tarafında ne baba tarafında böyle bir öykü yok 19 yasındayım doktor enfeksiyon olabilir dedi ishal vesayre yok cevaplarınız için simdiden tesekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fl0Kİ -- 22 Ekim 2024; 9:17:44 >
Hocam ciddi misiniz sakanın sırası değilde su durumda en ufak şeyden etkielenecek haldeyim malum
efsanesiniz hocam
-
bu alıntıladığın adamı bloklamışım takma
-
teşekkür ederim hocam insanlar böyle durumlar geçiren kişilere nasıl davranacağını bilmiyor
panik yapmayin hocam tahlil sonuclarina gore dr baska tetkikler isteyebilir duruma gore bi tedavi verecektir. asiri stresli bi donemdeyseniz ondan da kaynaklanabilir ayrica
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bu değerler bi tık yüksek çıktı diye genel olarak tahlillerde sorun olmamasına rağmen karaciğer testi yapalım dedi sizce değerler cok mu yüksek *1, 1.5 ay öncesine kadar creatin kullanıyordum ve bu tahlilden önceki gün arveles içtim*
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fl0Kİ -- 22 Ekim 2024; 12:54:48 >
ALT ve AST, genellikle karaciğer hasarını veya iltihabını gösteren enzimlerdir, ancak birçok farklı sebebe bağlı olarak yükselebilirler. Bu durumlar şunlar olabilir:
- Karaciğer Hastalıkları: Hepatit, karaciğer yağlanması (steatoz), siroz gibi karaciğerle ilgili sorunlar.
- Kas Hasarı: AST, kas hasarına da bağlı olarak yükselebilir.
- İlaçlar ve Toksinler: Bazı ilaçlar, özellikle karaciğeri etkileyenler, bu enzimlerde artışa neden olabilir.
- Alkol Kullanımı: Aşırı alkol tüketimi de ALT ve AST seviyelerini yükseltebilir.
- Viral Enfeksiyonlar: Özellikle hepatit gibi virüsler karaciğer fonksiyonlarını etkileyebilir.
- Metabolik Sorunlar: Karaciğer yağlanması veya insülin direnci gibi metabolik durumlar da bu değerleri yükseltebilir.
Kanser açısından ALT ve AST tek başına belirleyici değildir. Karaciğer kanseri veya metastaz yapmış bir kanser türü de karaciğer enzimlerini artırabilir, ancak bu genellikle ileri aşamalarda olur ve başka belirtiler veya laboratuvar anormallikleri ile birlikte görülür. Ayrıca, karaciğer haricindeki organlara ait bazı kanser türleri veya tümörler de dolaylı olarak karaciğer fonksiyonlarını etkileyebilir.
Bu yüzden ALT ve AST'nin hafif yüksek olması tek başına kanser gibi ciddi bir hastalık anlamına gelmez. Daha detaylı incelemeler (ultrason, tomografi, biyopsi gibi) ve diğer testler gerekebilir. Özellikle eğer başka semptomlar (örneğin sarılık, kilo kaybı, iştahsızlık, karın ağrısı) yaşıyorsanız, doktorunuz daha fazla test isteyebilir.
En iyisi, endişelerinizi doktorunuzla paylaşarak kapsamlı bir değerlendirme almanızdır.
-
kullandigin urunleri ve ilaclari doktora mutlaka soyle hocam. kreatin gibi vucuda disardan giren seyler tahlil sonuclarini etkileyebilir. Bu arada devlet hastanesine gitmeni oneririm. ozellerin durumu ortada zaten son gunlerde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aman hocam 2 3 oynadı diye ne kanseri korkutmayın allah askına
raporunu chatgpt'ye okuttum onun verdiği cevabı yazıyorum zaten dikkatli okuduysan bu değerler tek başına kanser vardır ya da yoktur anlamına gelmez diyor kesin kanser vardır demiyor
-
hocam sarılık yok ama mide bulantısı sebebiyle istah kesintisi bunun yüzünden de kilo veriyorum ben mi abartıyorum yoksa ciddi bir şey olsa kan değerlerinde ucuk rakamlar cıkmaz mı açıkçası motivasyona ihtiyacım var
hocam kesin bilgiyi doktordan alabilirsin biz buradan internetten araştırmaktan ön bilgi edinmekten başka bir şey yapamayız
-
hocam doktor kan ve gaia testlerinde bir şey bulamadı karaciğer için de 1 hafta bekle eğer geçmezse miden bulantın onları kontrol edelim dedim doktor iyi disiplinli diye duydum kaydadeğer bir şey olsa sizce 1 hafta vesayre bekletir miydi içimdeki şu evhamı geçirmeye calısıyorum yanlıs anlamayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X