Forumda birçok kişi psikolojik mide rahatsızlıkları(mide bulantısı, mide yanması,vb.) ile ilgili başlık açıyor. Ancak başlık yukarıda kalmadığı için ya da hastalıktan şikayet eden kişi düzeldiği için bilgi paylaşımı kesiliyor. Ben vakit buldukça bu başlık altında mide ve psikoloji ile ilgili paylaşım yapacağım. Psikolojik mide rahatsızlığı çekmiş veya çeken arkadaşlar buraya yazarlar ise faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
MİDE VE PSİKOLOJİ
Mide ve psikoloji sürekli birbiriyle ilişkilendirilmiştir. Psikolojiniz kötü olduğunda iştahsızlık, mide bulantısı, şişkinlik, mide ağrısı, olur. Mideniz kötü olduğunda ise yaşam kaliteniz düşeceğinden psikolojik bir probleminizin olması da olasıdır. Yani biri kötü olduğunda diğeri de kötü oluyor : KISIR DÖNGÜ.
Bu kısır döngüden birçok insan muzdariptir. Peki ne zaman bu kısır döngü gerçekleşmektedir?
Psikolojik mide rahatsızlığının olduğu zamanlar :
Okul, kurs, iş gibi yeni ortamlara girileceği zaman.
Sunum, sınav, mülakat, staj öncesi.
Karşı cinsten biriyle buluşulacağı zaman.
Kavga, tartışma zamanı.
Uzun yola çıkmadan önce.
Kaygı, üzüntü,stres durumlarında.
Neden olur? Bana göre ayaklarımız ileri kafamız geri gitmek istediği için olur. Daha önceden gerçekleştirmediğiniz bir eylemi yapmak rutin dışına çıkmaktır. Konfor alanınımızdan dışarı çıkıyorsunuz.Beynimize göre bu tehlikelidir ve yapılmaması gerekir. Bu yüzden bizle midemiz aracılığıyla iletişime geçer. Kaygı ve stres mide asidini yükselteceğinden gastrit ülser gibi hastalıklara yol açabilir. Eğer psikolojik mide rahatsızlığınız var ise vakit geçirmeden uzman psikiyatristen randevu alın. Büyük ihtimalle ilaç tedavisine başlayacaktır. Kaygı giderici veya antidepresan kullanmaktan çekiniyorsanız bunu doktorunuza mutlaka söyleyin. Çünkü şüphelerinizin olduğu tedavi şekli %100 yanıt vermeyebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme