Şimdi Ara

Miele çamaşır makinesinden anlayanlardan yardım tavsiye istiyorum. ( Miele alındı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 haftadır çamaşır makinemiz bozuk ve almışken iyi bir şey almak istiyoruz. Daha öne bosh kullanıyorduk ama bozuldu, herkes paran varsa miele al diyor.

Ben miele den anlayan arkadaşlardan tavsiye istiyorum, hangi modelini önerirsiniz hangi seriler yeni gibi gibi.

Biz bu modellere baktık sizce bu modellere bu kadar para verip almaya değer mi ? Mesala bu fiyata siemens mi alalım yoksa miele mi ?

Miele WKF 121 WCS PW : 5.100 tl
    WKG 120 WCS TD: 5.100 tl
    Miele WKB 120 : 4.440 tl
    WDA 201 : 4.060 tl

Bu modellere baktık sizce nasıllar ? Özellikle wkf 121 wcs pw ve wkg 120 wcs td aynı fıyattalar aralarıdna ne fark var ? Ben hiç anlamıyorum bu konulardan.

Edit: Teşekkur ederım, Miele WKF 121 WCS PW modelini aldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 10 Nisan 2017; 20:40:54 >

• Merhaba;

WDA201 Miele nin giriş seviyesi modellerinden 7kg 1400 devir, yıkamada 52dB sıkmada 76dB ses seviyesine sahip.

WKB120 W1 serisi yani Miele nin son serisinin donanımı en düşük modeli. 8kg 1600 devir, yıkamada 48dB sıkmada 73dB ses seviyesine sahip. 1600 devir olduğu için A sınıfı sıkma performansına sahip yani çamaşır yıkandıktan sonra kalan nem miktarı çok daha az. ProfiEco motor var. Bu sayede klasik fırçalı(kömürlü) motorlara göre çok daha sessiz, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu/ekonomik.

WKG120 TD(Twin Dos) modeli WKB120 nin üzerine konumlandırılmış W1 serisi makinelerden. TD yani Twin Dos ünitesi var. Bu sayede sağ alttaki kapaklı bölüme Miele nin kendi deterjanı ve deterjan güçlendiricisi(bir nevi leke çıkarıcı gibi düşünün) alıp koyup kullanabiliyorsunuz veya makine ile gelen boş Twin Dos ünitelerine sıvı deterjan ve yumuşatıcı veya iki farklı sıvı deterjan koyabiliyorsunuz. Twin Dos ünitesinden çamaşırın miktarı ve çeşidine göre sıvı deterjan ve yumuşatıcı alınır. Ayrıca bu makinede normal deterjan çekmecesi de var buraya klasik toz deterjan ve yumuşatıcı dolumu gibi seçeneklerde mevcut. 8kg 1600 devir,yıkamada 48dB sıkmada 73dB ses seviyesine sahip. 1600 devir olduğu için A sınıfı sıkma performansına sahip yani çamaşır yıkandıktan sonra kalana nem miktarı çok daha az. ProfiEco motor var. Bu sayede klasik fırçalı(kömürlü) motorlara göre çok daha sessiz, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu/ekonomik.

WKF121 PW(Power Wash) modeli WKG120 ile benzer özelliklere sahip fakat bu modelde PW(Power Wash) özelliği var bu özellik sayesinde 59 dakika da çamaşırlar farklı tambur hareketleri ve mekanikleri ile birde Power Wash özelliği ile yoğun bir yıkama ile kısa sürede temizlenir. Bu model de TD(Twin Dos) özelliği yok. 8kg 1600 devir,yıkamada 47dB sıkmada 72dB ses seviyesine sahip. 1600 devir olduğu için A sınıfı sıkma performansına sahip yani çamaşır yıkandıktan sonra kalana nem miktarı çok daha az. ProfiEco motor var. Bu sayede klasik fırçalı(kömürlü) motorlara göre çok daha sessiz, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu/ekonomik.

Power Wash özelliği ile ilgili video aşağıda izleyin.

WKG120 de ki TD(Twin Dos) özelliği ve WKF121 PW(Power Wash) özelliğinin 2.0 sürümü bir arada olsun ve 9kg olsun isterseniz WKH122 WPS PWash 2.0 & TDos XL modeline bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 6 Nisan 2017; 21:49:51 >

• Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık harikasınız.
    WKH122 WPS PWash 2.0 & TDos XL modeli 7.000 tl malesef bu modeleparamız yetmıyor hocam.

Butçemizi zorluyoruz max 5.000- 5.500 tl paramız var hocam, sizce bu fiyata siemens'in en üst modelini mi alalım yoksa miele mi alalım ? Benım gönlum mieleden yana ama yınede sormak ıstedım.

Hocam WKF121 PW(Power Wash) modeli almak daha mantıklı değil mi ? Çift deterjan bölumu bır işimize yaramayacak, cunku bız marketten aldıgımız deterjanı kullanacagız. Meilenın kendı deterjanını alıp kullanmayacagız, cunku pahalı uğraşmayız boş yere o makıneyı almaya gerek yok o zaman dımı ? Hocam bu twindos sadece mıelenın kendı deterjanı ıcın degıl mı ? Normalde marketten aldıgım deterjan ıcın gerek yok dımı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 6 Nisan 2017; 22:9:6 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    WKH122 bütçenizi aşıyorsa WKF121 bana göre daha mantıklı Miele için. Çünkü sıvı deterjanlar başarılı değil temizleme ve beyazlatmada. Miele nin Twin Dos üniteleri boş halde geliyor isterseniz onu doldurup içine kendi aldığınız sıvı deterjan ve yumuşatıcı veya iki farklı sıvı deterjan kullabilirsiniz(beyazlar ve renkliler için ayrı ayrı) yalnız ben sıvı deterjanların leke çıkarma ve beyazlatma durumlarını sevmiyorum, hâlâ başarısız. Ayrıca Miele nin sıvı deterjanı ve deterjan güçlendiricisi de satılıyor onlarıda alıp kullanabiliyorsunuz.

Evimde Bosch WAY28862TR I-Dos kullanıyorum, çok memnunum. Ariel Professional toz deterjan kullanıyorum beyazlar ve renkliler için çok memnunum leke çıkarma ve beyazlatmada. Hassas kıyafetler için Perwoll veya Woolite kullanıyorum özellikle siyahlar için olan sıvı deterjanını.

Siz bilirsiniz ama mesela forumdan Serdar Bey(shopsiemens) iyi fiyatkar veriyor. Siemens alp 7 yıl garanti yapıp yarı fiyata kapatabilirsniz makine işini fakat Miele daha üstün bir marka bunu da belirteyim tercih sizin. @shopsiemens

Serdar Bey size fiyat versin belki aklınıza yatar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 6 Nisan 2017; 22:21:33 >

Hocam çok teşekkur ederım, demınden berı mıelenın vıdeolarına bakıyorum ve bu saatten sonra miele varken dıgerlerıne bakmak bıle ıstemıyorum.
    Power wash vıdeosunu ızledım çok etkılendım, yınede sıemensın modellerıne bakıcam ınternetten ama %99 mıele alıcam.

Paramız yeterse şu modelı almaya calısıcam: WKH 122 WPS PW&TD 6.000 tl
    Paramız yetmezse WKF 121 WCS PW modelini alacağız.

Ben deterjanlardan hıc anlamıyorum hep ailem yıkıyor. Onlar hiç sıvı deterjan kullanmıyorlar hep toz deterjan ve yumoş kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 6 Nisan 2017; 22:40:13 >
    Rica ederim. Herkesin gönlünde Miele yatar bu bir gerçek

Toz deterjanlar daha başarılı, özellikle Ariel. Domol, Omo gibi markalar
    Hocam bizimkiler de genelde omo bazende ariel kullanıyorlar. Twindos lu makıne alırsak bu deterjanlarla o özellıgı kullanabılır bılıyor muyuz ? Yoksa illa ki miele nın sıvı deterjanı mı lazım onu kullanmak için ? Bır tek bunu anlayamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Toz deterjanda kullanabilirsiniz, klasik deterjan çekmeceside var üstte sol bölümde Miele W1 serisinde.

Twin Dos lu model alırsanız illa ki Miele nin sıvı deterjan kitlerini alıp kullanmanız gerekmez. Makine ile bu kitlerin boş hali geliyor ve üstte tıpaları var orayı açıp sıvı deterjan veya yumuşatıcı marketten aldığınız kendi ürünleri koyabilirsiniz.

WKF121 modeli içinde geçerli toz deterjan koyma özelliği fakat bu modelde Twind Dos yok Power Wash var.

Power Wash mı olsun yoksa Twin Dos mu yoksa her ikisi de mi olsun yani WKH122 WPS PWash 2.0 & TDos XL 9kg modeli tercih sizin
    Hocam teşekkur ederım, cahilliğime ver şunu anlamadım twindos özellıgı sadece sıvı deterjanla mı calısıyor ? Toz bolumune toz deterjan dokersek twındos özellıgı calışmıyor dimi ? Twindos özellıgı deterjan mıktarını makıne kendısı otomatık ayarlıyormuş, dedım acaba deterjan bolumu ıcınde bu gecerlı mı ?

Butcemız yeterse xl olanı almaya calısıcaz ama %90 power wash olanı alıcaz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 6 Nisan 2017; 23:24:31 >
    Estağfurullah hocam. Kafanıza takılan tüm soruların cevaplarına elimden geldiğince her zaman yardımcı olurum

Twin Dos evet sadece sıvı deterjan için. Tabi yumuşatıcıda koyabiliyorsunuz. Yani Twin Dos ünitesi sıvı ürünlerle çalışıyor. Klasik deterjan çekmecesine toz deterjan koyarsanız Twin Dos u ekran üzerinde tuş var pasif hale getirebilir yada sadece yumuşatıcı almasını sağlayabilirsiniz Twin Dos kitinden. İsterseniz hem toz deterjan hem de yumuşatıcı klasik deterjan gözüne yani sol üstte bulunan çekmeceye koyabilirsiniz.

Twin Dos deterjan ve yumuşatıcı ve sıvı deterjan için otomatik ayarlıyor miktarı

Bence de eğer Miele alacaksanız WKF121 modeli Twin Dos a göre daha tercih edilesi.

Klasik deterjan çekmecesi yani sol üstte bulunan çekmeceye manuel olarak istediğiniz kadar toz,sıvı deterjan veya max seviyesine kadar yumuşatıcı koyabilir ve leke sökücü ürünler(Vanish gibi) istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu klasik çekmeceye Cap Dosing ürünleri var Miele nin özel kokulu yumuşatıcılar veya özel kumaşlar için tek kullanımlık kapsül deterjanlar, bunlardan da alıp kullanabilirsiniz.

Miele çamaşır makinesinden anlayanlardan yardım tavsiye istiyorum. ( Miele alındı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 7 Nisan 2017; 0:6:2 >

Hocam çok teşekkur ederım, sayende baya şey öğrendım. Umarım paramız yeterde miele alabılırız, aldıktan sonra zamanla kullandıkça daha ıyı ogrenecegım.

Olurda paramız yetmedi Mıele almazsak alternatıf olarak şunu dusunuyoruz. Siemens WM14Y862TR İQ800

Sanırım siemensin en iyi çamaşır makınesı bu.

Rica ederim hocam ne demek, faydam oluyorsa ne mutlu

Evet Siemens in en üst modeli WM14Y862TR modeli. I-Dos lu model. Bu modelin Bosch olanını kullanıyorum çok memnunum. Görünüş dışında aynı ürünler. Bu modellerdeki I-Dos gözlerine sıvı deterjan ve yumuşatıcı veya iki farklı sıvı deterjan(renkliler ve beyazlar için ayrı ayrı gibi) koyabiliyorsunuz. Çamaşırın kirini yoğun orta hafif gibi seçeneklerle seçtiğinizde makine çamaşır miktarına göre deterjan alıyor. Ayrıca yumuşatıcı da yine sizin ayarladığınız yoğun orta hafif gibi seçenklerde çamaşırın miktarına göre yumuşatıcıyı alıyor

Ayrıca isterseniz toz deterjan da koyulabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 7 Nisan 2017; 0:24:40 >

Hocam her şey için çok sağol, sen olmasan bu bılgılerı bu kadar kısa surede bulup öğrenemezdım. Bundan sonrası bızım aileye kalıyor ben onlara modelleri ve özellıklerını anlatıcam, paramız yeterse mıele alıyoruz olmadı sıemensi alıcam. Makineyi aldıktan sonra size haber verıcem hocam.
    shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, sende sağol Hayırlı olsun şimdiden, ürünü alıp kurulum yapıldıktan sonra fotoğraf atarsanız sevinirim

Siemens alacaksanız forumdaki bayii arkadaşımız Serdar Bey e fiyat kesin danışın hocam, çok çok güzel fiyatlar veriyor. Konuya çağırıyorum kendisini iletişime geçin sizde.
    @shopsiemens

İyi geceler

Teşekkur ederım tabı kı atarım. Siemens alırsam serdar abıyle iletişim kurucam.
    12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Öncelikle yönlendirme için teşekkürler,
    Nisan 20 den önce alım yapabilirseniz iyi olur. Çünkü bir grup ötv bitecek bir kısım da devam edecek diyor ama resmiyette henüz uzayan bir durum yok.

ki uzasa dahil nisan başında bir zam oldu, mayıs başında olmayacağının bir garantisi yok.

Ulaşmak isterseniz: 0553 397 6676 dan arayabilirsiniz.

Saygılar.
    12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    WM14Y862TR - 3015
    WM14W560TR - 2160 tl şuan.
  • Wm14y862 için 3000 TL çok iyi fiyatmis..4500tlye miele inverter motor bir ürün almayacaksaniz kesinlikle Siemens alın derim..Mielenin giriş ürünleri 101 ve 201 şeklidir biraz. Eski tip motorlu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Teşekkur ederım WM14Y862TR nin fiyatı çok iyimiş. Önceliğimiz miele almak ama paramız yetmezse sizden siemens alıcaz hocam.
  • bgmeu B kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam fıyat cok uygun ama bır kere mıele yı gorunce öncelıgımız mıele almak alabılırsek su modelı alıcaz: WKF 121 WCS PW

Alamazsak Wm14y862 alıcaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.