Şimdi Ara

Migros'da çalışmak ayrıcalıktır! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
4
Favori
65.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • migros kasiyer maaşını ve haklarını net bilen varmı?

net maaş
    agi
    prim
    yol
    yemek
    migros çek
    kasa tazminatı ????
  • Günümüzdeki şartlar hakkında bilgisi olan var mı ?
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    vasıfsız elemansan asgari ücretten fazla para kazanmaya hakkın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhan61

vasıfsız elemansan asgari ücretten fazla para kazanmaya hakkın yok.

Yaz tatili için yarım gün çalışabileceğim bir iş aradığım için asgari ücretten fazlasını beklemiyorum.
  • migrosta yesillik bölümünde calismak icin is teklifi aldim fakat migros ile ilgisi yok taşeron gibi bir durum daha onceki msj iniza istinaden yazıyorum tavsiye edermisiniz simdiden tsk.
  • beyler 8 aydır mjet mağaza personeli olarak çalışıorum maaş başlarda düşük oluyo ama sendika üyeliğinden sonra ek ödemeler almaya başlıyorsunuz tabi mağazanızın satışına personel kadrosuna görede maaşlar farklılık gösterebiliyor haziran ayının 4ünde 170 yol 100 tl bono aldım 11 inde 505 tl maaş aldım 26 sındada 978 tl avans aldım toplamda 1750 tl geçti elime çalışma saatlerine gelirsek günde 8:30 saat 1 saat yemek yarım saat çay hakkı vardır
  • Part time çalışanlar koşulları yazabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1.5 senedir migros da part time tezgahtar olarak çalışıyorum... Hafta içi 4 gün 4 saat çalışıp yani 18.00-22.00 a kadar hafta içi birgün de izin kullanıyoruz. Cumartesi 13.30dan 22.00a kadar Pazar da 15.30 dan 22.00 a kadar çalışıyorum... Migrosta maaşlar avans ve maaş ödemesi olarak ayda 2 parçaya bölünerek yatırılıyor her ayın 11 ve 26sın da ve ayın 4'ünde de yol parası ve bono dedikleri bütün migroslarda kullanabileceginiz parayı migros kartınıza yüklerler. Sendika üyesi oldugumuz için yakacak giyecek yardımları da vardır hepsi ekstra olarak bordronuz da görünür. Ama kayda deger paralar degildir. Evet önemle beklenen konuya geleyim ne kadar maaş aldıgıma migrosta çalışan hiç kimse ben her ay şu kadar para alıyorum diyemez çünkü hep arada fark vardır bir ay 1600 alan diger ay 1450 alabilir veya 1800 alabilir prime göre degişir. Part time personel olaral her ayın 11'inde 290 ile 320 arası miktarda para yatırmaktalar. Her ayın 26 isinde 420 ve 470 arası miktarda para yatırmaklar. Yani ortalama 760 lira maaş vermekteler. Ögrenci oldugum için de her ayın 4'ün de 77lira para yatırmaklar. Etti mi 835 lira. Buna el olarakta 57 lira da bono yatırdıkları zaman 890 lira gibi bir miktar geçmekte buna magaza primi tutturursa gelecek olan primi eklersek 950-1000 lira arası bir para geçecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: burhan61

Üniversite son sınıfta part-time olarak işe girdiğim Migros'da şimdi okulun bitmesiyle full-time çalışıyorum +terfi ettim reyon sorumlusu oldum primlerle 1800 liralık bir gelirim var aylık.
    Bilgilendirmek için maaş bilgisi vereyim;
    Part-time: (8 ay çalıştım): 560tl maas + 55 yol + aylık 60tl alışveriş kartı
    Full-time: 1060tl maaş + 110 yol + aylık 120tl alışveriş kartı + 3 ayda bir çift maaş + primler

Çalışanın hakkını veren bir firma, diğer carrefour,bim,a101 gibi insan sömüren firmalarda ucuza çalışanları bilgilendirmek için açtım bu topiği umarım birilerine yararım olur.

560 tl de çok para değil...

Ğ kullanmışsın

• Reyoncu olarak calisan olupta is konusunda bilgi paylaşımı yapabilecek birisi varmi forumda maaş çalışma saatleri ve açık lise okuyan girebiliyormu şimdiden teşekkür.

• çok şey yazılmış çizilmiş, galiba yazanlarının çoğunun işleyişten haberi yok veya bu ülkede birden fazla migros var, emin olamadım.
    yazacaklarım tam zamanlı çalışacaklar için geçerlidir, yarımlar hakkında bilgim yok.
    yaklaşık 3 aydır migros bünyesinde tezgahtarım. başlamadan da belirteyim tezgahtar reyoncudur, tezgahtar olup kasap şarküteride vs. takılırım diye hayal kurmayın yani, göreviniz reyon olacak. internetten başvuru yaptım, 2 gün sonra görüşme ayarlandı, aynı gün imzaları atıp gereken evrakları teslim ettim, 3-4 gün sonra staj süreci başladı. staj süresince çalışacağınız migrosun seviyesinde (3mde çalışacaksanız 3m, 5mde çalışacaksanız 5m) başka bir mağazaya gidersiniz. amaç işi öğrenmektir ama yaptığınız iş ameleliktir. 1 hafta boyunca izin kullanmadan 10:30-18:00 veya 13:30-22:00 çalışırsınız (gideceğiniz yere bağlı), part olsanız bile, yani girmeden önce 1 hafta ayırabileceğinize emin olun.
    maaş ilk başladığınızda 1500 civarındadır. ayın 4ünde yol parası ve personel bonosu (140 tl), 26sında avans ve 11inde tam maaş yatar. ayda 3 gün para alırsınız kısacası. bunun üstüne primler de biner ve toplam aldığınızı hesaplamaya çalışmayın, yıllardır çalışan arkadaşlar var onlar bile migrosun maaş-prim sistemini çözememiş. maaşlar günü gününde sabah 12den önce yatar, migrosun belki de tek güzel yanı budur benim için.
    haftada toplam çalışmanız gereken bir saat vardır, eğer sınavlarınız vs. varsa bir gün daha az, bir gün daha çok çalışarak programınızı ayarlarsınız. haftada 1 gün izniniz olur, günde 8 buçuk saat çalışırsınız, 1 saat yemek ve toplam yarım saat civarı çay molanız olur. eğer yeni girdiyseniz kesinlikle ve kesinlikle sabahçı çalışmayı planlamayın. 7-8 ayınızı tamamlamadan sabahçı yazmazlar, full kapanış gelirsiniz. hele eviniz uzaksa migrosta çalışırken eve sadece uyumak için gelmeye hazırlıklı olun.
    işe gelirsek, en basit terimle hayatınızda yapacağınız en b-ktan işlerden birisidir. molalarınız hariç bütün gün ayakta olursunuz, hele kuru gıda bölümündeyseniz bütün gün reyonunuza paletle mal çekip onları vurursunuz. bütün gün ağır koli taşı, sürekli eğil kalk, palet çek, ön yüz yap, deponu düzenle derken ne kadar enerjik olursanız olun gün sonunda iflahınız didilmiş olur. bunun üstüne hele de yöneticinizin tersine gelirseniz onun dırdırıyla uğraşırsınız, bir kelime laf edemezsiniz. işinizden kaynaklı bir sağlık probleminiz olur, yöneticinize gidersiniz doktor raporu getirmezsen ihtar yazarım der. hele yeni elemanların sürekli yaptıkları işleri kontrol ederler, bir kusur bulurlarsa vay halinize.
    ben migrosa para biriktirmek için girdim. birkaç ay daha dişimi sıkıp sonra istifamı zaten büyük keyif alarak yazacağım. yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi, migrosun işini ya çok iyi yaparsınız, ya hiç yapamazsınız. yöneticinizin ve çalışma arkadaşlarınızın buna büyük etkisi olur, sizin performansınızla pek alakası olmaz. bu yüzden migros personellerinin yarısı yıllardır çalışıyor, yarısı birkaç ay çalışıp çıkıyor. sicil en son 150 bine ulaşmıştı, siz düşünün.
    müşterilere karşı absürd bir tolerans da var. müşteri gelir gözünüzün önünde ürünün pakedini yırtar, gıda maddesiyse afiyetle yer, reyonu darmadağın eder, hatta diğer ürünü cebine atar, size görmezden gelmeniz söylenir. hele 5mlerde artık güvenlik bile hırsızları umursamıyor. aman müşteri memnuniyeti.
    tavsiyem, eğer acilen paraya ihtiyacınız yoksa uzak durun, hele ki genç/öğrenci kardeşlerim. burası sizin eğitiminizi umursayacak bir firma değil, bu gidişle olmayacak da. illa gireceğim diyorsanız part girin, günde 4-5 saat çekin işkencenizi. mağazacılık alanında özellikle öğrenci arayan çok yer var. onlara başvurun, kendinizi bu karakter yoksunlarına ezdirmeyin. para çekici gelebilir ama işiniz ruhunuzu bunalttıktan sonra 10 milyar verseler ne fayda?

yazım uzun oldu farkındayım. migrosta çalışmak isteyenler varsa mutlaka tavsiye ederim okusunlar, bir personelin gözünden görsünler.
    ben şanssızdım, başka yere giremedim. bahaneniz ne olursa olsun siz aynı hatayı yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ebujburge

çok şey yazılmış çizilmiş, galiba yazanlarının çoğunun işleyişten haberi yok veya bu ülkede birden fazla migros var, emin olamadım.
    yazacaklarım tam zamanlı çalışacaklar için geçerlidir, yarımlar hakkında bilgim yok.
    yaklaşık 3 aydır migros bünyesinde tezgahtarım. başlamadan da belirteyim tezgahtar reyoncudur, tezgahtar olup kasap şarküteride vs. takılırım diye hayal kurmayın yani, göreviniz reyon olacak. internetten başvuru yaptım, 2 gün sonra görüşme ayarlandı, aynı gün imzaları atıp gereken evrakları teslim ettim, 3-4 gün sonra staj süreci başladı. staj süresince çalışacağınız migrosun seviyesinde (3mde çalışacaksanız 3m, 5mde çalışacaksanız 5m) başka bir mağazaya gidersiniz. amaç işi öğrenmektir ama yaptığınız iş ameleliktir. 1 hafta boyunca izin kullanmadan 10:30-18:00 veya 13:30-22:00 çalışırsınız (gideceğiniz yere bağlı), part olsanız bile, yani girmeden önce 1 hafta ayırabileceğinize emin olun.
    maaş ilk başladığınızda 1500 civarındadır. ayın 4ünde yol parası ve personel bonosu (140 tl), 26sında avans ve 11inde tam maaş yatar. ayda 3 gün para alırsınız kısacası. bunun üstüne primler de biner ve toplam aldığınızı hesaplamaya çalışmayın, yıllardır çalışan arkadaşlar var onlar bile migrosun maaş-prim sistemini çözememiş. maaşlar günü gününde sabah 12den önce yatar, migrosun belki de tek güzel yanı budur benim için.
    haftada toplam çalışmanız gereken bir saat vardır, eğer sınavlarınız vs. varsa bir gün daha az, bir gün daha çok çalışarak programınızı ayarlarsınız. haftada 1 gün izniniz olur, günde 8 buçuk saat çalışırsınız, 1 saat yemek ve toplam yarım saat civarı çay molanız olur. eğer yeni girdiyseniz kesinlikle ve kesinlikle sabahçı çalışmayı planlamayın. 7-8 ayınızı tamamlamadan sabahçı yazmazlar, full kapanış gelirsiniz. hele eviniz uzaksa migrosta çalışırken eve sadece uyumak için gelmeye hazırlıklı olun.
    işe gelirsek, en basit terimle hayatınızda yapacağınız en b-ktan işlerden birisidir. molalarınız hariç bütün gün ayakta olursunuz, hele kuru gıda bölümündeyseniz bütün gün reyonunuza paletle mal çekip onları vurursunuz. bütün gün ağır koli taşı, sürekli eğil kalk, palet çek, ön yüz yap, deponu düzenle derken ne kadar enerjik olursanız olun gün sonunda iflahınız didilmiş olur. bunun üstüne hele de yöneticinizin tersine gelirseniz onun dırdırıyla uğraşırsınız, bir kelime laf edemezsiniz. işinizden kaynaklı bir sağlık probleminiz olur, yöneticinize gidersiniz doktor raporu getirmezsen ihtar yazarım der. hele yeni elemanların sürekli yaptıkları işleri kontrol ederler, bir kusur bulurlarsa vay halinize.
    ben migrosa para biriktirmek için girdim. birkaç ay daha dişimi sıkıp sonra istifamı zaten büyük keyif alarak yazacağım. yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi, migrosun işini ya çok iyi yaparsınız, ya hiç yapamazsınız. yöneticinizin ve çalışma arkadaşlarınızın buna büyük etkisi olur, sizin performansınızla pek alakası olmaz. bu yüzden migros personellerinin yarısı yıllardır çalışıyor, yarısı birkaç ay çalışıp çıkıyor. sicil en son 150 bine ulaşmıştı, siz düşünün.
    müşterilere karşı absürd bir tolerans da var. müşteri gelir gözünüzün önünde ürünün pakedini yırtar, gıda maddesiyse afiyetle yer, reyonu darmadağın eder, hatta diğer ürünü cebine atar, size görmezden gelmeniz söylenir. hele 5mlerde artık güvenlik bile hırsızları umursamıyor. aman müşteri memnuniyeti.
    tavsiyem, eğer acilen paraya ihtiyacınız yoksa uzak durun, hele ki genç/öğrenci kardeşlerim. burası sizin eğitiminizi umursayacak bir firma değil, bu gidişle olmayacak da. illa gireceğim diyorsanız part girin, günde 4-5 saat çekin işkencenizi. mağazacılık alanında özellikle öğrenci arayan çok yer var. onlara başvurun, kendinizi bu karakter yoksunlarına ezdirmeyin. para çekici gelebilir ama işiniz ruhunuzu bunalttıktan sonra 10 milyar verseler ne fayda?

yazım uzun oldu farkındayım. migrosta çalışmak isteyenler varsa mutlaka tavsiye ederim okusunlar, bir personelin gözünden görsünler.
    ben şanssızdım, başka yere giremedim. bahaneniz ne olursa olsun siz aynı hatayı yapmayın.

aga naptın yaw

• Yaklaşık 9 ay gibi bir süre çalışmıştım zamanında, dışarıdan kurumsal gibi görünen ama alakası olmayan bir şirket, şimdi alışveriş yapmaya bile girmiyorum. İzmirde 4 ayrı mağazasında çalıştım, bölge müdürü var bornova tarafından sorumlu, tuğrul sütaş diye yalancının teki, insan kaynakları işe alırken sizi sezonda yani yaza girerken sezonluk açılan mağazalarda acil oluşan personel açığını kapatmak için size olmadık vaatlerde bulunarak işe alır, bölge müdürü bu tuğrul ve onun üstü var Yener adında bi gavat size çalış kendini göster sezon sonunda seni kadroya alacağım ama o zamana kadar fedakarlık yap fazla fazla mesai yap, mesai ücreti isteme, her işe koş köpek gibi çalış, seni kadroya alırım yükselirsin migrosda gibilerinden sezon sonu Eylül ayına kadar çalıştırırlar sonrada işine son verirler, en az 1 yıl çalışana kadro veriyorlar, ama ilk işe alırlarken 1 yıldan daha kısa süreler ile geçici iş sözleşmesi yaparlar. Seni yılbaşında kadroya alacağız fedakarlık yap diye köle gibi kullanıyorlar, sene bitmeden de sözleşmen bitti personel fazlalığı var diyerek işten çıkartıyorlar, en az bu şekilde kullanıp işten çıkarttıları 100ün üzerinde insan biliyorum sadece izmirde. Bende alışveriş yapmıyorum bunlardan, yapanlarada engel oluyorum, migros poşeti gördüğüm duraktaki amcalara teyzelere sokuluyorum anlatıyorum bu migros şöyle böyle yapıyor, gençlerin emeğini sömürüyor diye, heryerde kara propagandasını yapıyorum bu kan emicilerin. Sizde alışveriş yapmayın bu hırsızlardan.

• Sendika olayı nedir?
    Ayrıca yemek işini nasıl hallediyorsunuz? Yemeği Migros'mu veriyor?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.