Şimdi Ara

Migros'da çalışmak ayrıcalıktır! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
4
Favori
65.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burhan61 bunca yıldır birçok boş insan tanıdım senin gibisini tanımadım . Küçük bir şehirde yaşıyorum İzmit'te okuyorum her çevreden arkadaşım oldu. Çöpçülük de yapan , kasiyerlikte , polislikte ama hayatımda işini senin kadar seveni görmedim vallaha helal olsun bu konuda onun haricinde. Türk forumları arasında en iyi forumlardan biri olan bu forumda yaptığın şey tamamen insan avlamak dan başka bir şey değil. Dediğin şartlar olsa kimse üniversite okumaz ortaokuldan sonra Migros a girer . Dediğin maaşı işe girmiş bir mühendis alamıyor başta . Eğer paradan bahsediyorsan ben sana Dilovasında iş buluyum maddi anlamda güçlü çok güzel para kazanırsın ama kaç yıl yaşarsın allah bilir. Lütfen burada insanları kandırma terbiyesizlik etmeye de gerek yok. Bu saatte bulamıyorum ama yarın ilk işim bir Migros maaş bordrosu bulup bu forumda paylaşmak olucak kimsenin aklını kirletmeye de hakkın yok. Bilmesem etkilenip ben bile başvuracaktım aklında şüphe kalan arkadaşlar boşuna düşünmesin böyle bir İşveren Türkiye de yok bulamazsınız . Hele Migros , bim , şok vs. gibi şirketler bunların arasında yer bile alamayacak yerlerdir. Bu kuruluşların para kazanmalarının sebeplerinden biri işçilerin hakkını yemesidir. Uzun süre çalıştır az para ver bu mantıkla para kazanırlar hiçbir tecrübe olmadan işçi almalarının sebebi de budur. Neyse çok uzattım kusura bakmayın hadi hayırlı sabahlar.

• Burhan 2 sayfa konuyu okudum abi sen Migrosun hissedarı mısın yoksa çalışanı mı valla çözemedim

Bence Holdingde canın sıkılıyor sekreterinden istediğin kahveyi yudumlarken buraya yazıyorsun
  • Mağaza Müdürünüz ve Yöneticiniz iyimser ve düzgün değilse mağazaya göre değişiyor bu.
  • Bende migrosda yarı zamanlı olarak çalışıyorum. Bu konuyu arkadaşın herhalde hissesi var migrosda diye düşünüyorum. Migrosda yalaka olmanız lazım ki yükselebileseniz. Şuan benim maaşım 655,20 Tl brüt net olarakda 480 lira civarı yapıyor. 48TL civarı bono alıyoruz. Ekstralarda prim ve mesaidir. Migrosda kimse kafasına göre mesai giremez, bir iki saat fazla çalışırsan kendini ezdirmezsen o fazlaları alırsın erken çıkarak veya geç gelerek, birde sayımlar vardır onlara giderekde alabilirsiniz mesai oda gün için üç saattir. 5 yıl gibi bir sürede 30bin kişi girip çıkmıştır migrosa sicil numaralarına bakıp anlayabilirsiniz. Benim kendi müdür yardımcım dedi carrefoursa da çalışanlar bizden yüksek alıyor diye. Elaman olarak nedir ne değildir bilemem. Varsa merak ettikleriniz sorun cevaplarım. Migros koçdan çıktıktan sonra çok değişti elemanı kimse düşünmez işine geliyorsa derler bilginiz olsun.

ÜŞENMEYİP OKUYUN GERÇEKLERİ BİLİN

• quote:

Orijinalden alıntı: kopsil

Bende migrosda yarı zamanlı olarak çalışıyorum. Bu konuyu arkadaşın herhalde hissesi var migrosda diye düşünüyorum. Migrosda yalaka olmanız lazım ki yükselebileseniz. Şuan benim maaşım 655,20 Tl brüt net olarakda 480 lira civarı yapıyor. 48TL civarı bono alıyoruz. Ekstralarda prim ve mesaidir. Migrosda kimse kafasına göre mesai giremez, bir iki saat fazla çalışırsan kendini ezdirmezsen o fazlaları alırsın erken çıkarak veya geç gelerek, birde sayımlar vardır onlara giderekde alabilirsiniz mesai oda gün için üç saattir. 5 yıl gibi bir sürede 30bin kişi girip çıkmıştır migrosa sicil numaralarına bakıp anlayabilirsiniz. Benim kendi müdür yardımcım dedi carrefoursa da çalışanlar bizden yüksek alıyor diye. Elaman olarak nedir ne değildir bilemem. Varsa merak ettikleriniz sorun cevaplarım. Migros koçdan çıktıktan sonra çok değişti elemanı kimse düşünmez işine geliyorsa derler bilginiz olsun.

ÜŞENMEYİP OKUYUN GERÇEKLERİ BİLİN

Ben tam zamanlı olarak çalışmıştım 1.5 yıl ama gerçekten canlı görüp,yaşadıklarımı anlatmışsın.Helal olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: e36

OKUYUN OKUTUN

arkadaşlar migrosta part time kasiyerlik yapıyorum olayı kısaca sizlere yazayım dedim

Ben bu işe türkiyenin zor şartlarına mağruz kaldığım için çaresizlikten başvurdum alışırım ederim dedim sonuçta müşterinin nazını görmezden gelebilirim demiştim hiç öyle değilmiş. başvurum sonuçlandı aradılar mülakata gittim öğrenciyim dedim niye migros dediler dobra dobra ihtiyacım var çaresizlikten dedim maaş sordum bilgilendirilieceksin işe alımdan sonra dedilerçıktım , ertesi gün aradılar evraklarını faxla işe alındın diye okey dedim faxladım sonra bir kısa mesaj aldım eğitim için ertesi güne levent migrosa çağrıldım gün oldu kalktım gittim.
    Eğitim başladı migros nedir nasıl kuruldu falan filan misyon vizyon anlatıldı sözleşmeler imzalanacak ne görsem brüt maaş 583 lira yani net 450 :S inanın kiramı ödemek için bu işi kabul ettim o an neyse sonra 2 ders kasiyerliğe geçtik kasa dolu bir sınıfa bizi oturtdular içeri bi adam girdi ismi Cem Daşdelen adam size eğitim vermiyor sadece küçüsümsüyor soru sordu migrosa hiç müşteri oldunuz mu herkes el kaldırdı adamdaki cevap nasıl oluyosunuz anlamıyorum migros pahalı değilmi ? kısacası fakirsiniz demek istiyor arada bir kaç arkadaşlar bu tür muhabbetler yüzünden tartıştı onları ben sizinle şube denetlemelerinde görüşücem diyerek tehdit ediyodu resmen neyse o 3 saatte bitti o andan itibaren stajer oldum beni bir alışveriş merkezine stajer verdiler yarın kalk 10 da git dediler ve 1 hafta full time çalışacaksın dediler sınav haftam şu bu dedim zorundasın dediler.
    gittim ertesi gün oraya bi stajer tşörtü verdiler kırmızı git kasiyerleri izle dediler iyi bir ablaya denk geldim kimse kasaya geçirmez açığım çıkar diye abla sağolsun hep beni oturttu eğitimi verdi biraz sorular sordum açıkta naıl oluyo falan diye 0.1 kuruş bile açığın olsa maaş bordronda yazar dedi kasa açığı diye peki dedim fazlam olsa nolur o ay 300 lira fazlan olsun 5 kuruş eksiğin olsun 5 kuruş düşer 300 lirayıda alır götürür dedi nitekimde öyle oldu
    hatta stajın 2. günü bu ablam bana bozuk para yapmam için kasadan 100 lira verdi indim aşağı bürodan bunu 50 kuruşluk ve 1 liralık istediler dedim bürocu bana 1 liralık 50 lira verdi 50 kuruşlukları birazdan yollarım dedi çıktım parayı verdim 50 kuruşları göndercekler dedim aradan 3 gün geçti abla o gün ordan ayrılıp başka şubeye geçicekti beni çağırdı gizlice geçen gün kasamdan 50 lira eksik çıkmış dedi fazla para üstü falan vermiş olabilirmisin dedi hayır dedim ama içime okadar oturduki düşündüm yemek arasında 50 kuruşluklar aklıma geldi gittim söyledim evet doğru haklısın dedi büroya gitti halletti bakın altını çiziyorum o kasayı sayarken o gün 50 lira fazla çıktığı herkes anlayabilir peki o kızında 50 eksiği var neden bunu dengelemek için düşünmezlerde kıza işten çıkış kağıdı vermezler !!! evet migrosun milletten aldığı 1.99 liralık alışverişlerdeki 1 kuruşlar bu şirketin zengin olmasının en büyük sebebi fazla olan kasa paraları direkmen migrosun merkez kasasına gider sorgusuz sualsiz.
    neyse part time olmama rağmen o hafta eşşek gibi çalıştım müşteriden ayrı trip yedim vizem oldu 10 dakka geç geldim işe ayrı trip yedim herşey 450 lira için bu ülkede bu parayı illega kazanmak çok kolay ama Allah düşürmesin nasip etmesin verdiğimiz emeğin karşılığını az veren bu insanlar geceleri nasıl uyuyor anlamıyorum

ÇOK ELEMAN AZ MAAŞ !! PART TİME AMA HAFTA SONU FULL TİME ÇALIŞTIRMAK
    evet bu migrosun mantığıdır. az paraya çok eleman çalıştırmak sigortamız sadece part time 18 gün üstünden yatıyor üstünü tamamlamak zorundasınız sgk dan ceza gelebiliyor.Çünkü seni part time değil normal çalışan gibi eksik yatırıyorlar.

BAKKAL MANTIĞINDA MARKET
    Arkadaşlar migrosa bakarsak eğitim kadrosu alt yapısı tam bir bakkaldır tek farkı bir bakkala kasa koymanız halkı kandırarak mal satarlar hiç farkında olmaz insanlar

TEKRARLIYORUM EĞER ÇOK ZOR DURUMDA DEĞİLSENİZ ÇALIŞMAYIN

Kardesim mjet full time olarak calisiyorum.Resmen insani somuruyorlar.Simdi Kasa-magaza her sey dahil sen sorumlu oluyorsun.Artik o kadar strese girdim ki ne yapacagimi bilmiyorum.Mudurumuz de bizi de begenmemis daha ne yapmamizi istiyorlar.2,5 aylik personelim simdi istifami verecegim subatta.Mumkunse akli olan market isine girmesin yemek saatin bile belli degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tum yorumlrı okudum bende uni ogrencisiyim part time calismak istiyorum ama nerde calisacagima karar veremedim dogrusu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagirdap

tum yorumlrı okudum bende uni ogrencisiyim part time calismak istiyorum ama nerde calisacagima karar veremedim dogrusu

Aklin varsa market isine girme derim.Markette cikma saatin bile degil sosyal hayatin az oluyor.Eger ogrenciysen hic girme derim neden diye sorarsan yemek mola saatin belli bile olmuyor giris cikis saatlerin fazla belli olmuyor.Birde Mudurun de sertse 1 saniyeyi bile dusunuyorsa cok yandin demek.Musterilerle ugrasiyorsun ayri bir dert.Musterinin birisi sikayet etse mudurun seni dunyanin sonuymus gibi azarlar.Cuma namazina bile zor gidiyorsun kardes.Markette full timede sabah 7.30 tan 4 e kadar oglenden 12.30 dan 21.00 a kadar calisiyorsun.Bir hafta degismeli işe gidiyorsun.Eger magazada 2 personelseniz 1 personel icin izin gunu olacak.Onda da 7.30 tan 21.00 a kadar calisiyorsun o personelin yerine.İzin gunleriniz belli olmuyor mudur karar veriyor genellikle hafta ici 1 gun izin verirler.Yani bildigin amelelikten daha cok amelelik yapacan.Marketteki herseyden sende sorumlu oluyorsun.Kasiyerlik-Reyon duzenleme-Temizlik-Mallari reyona yedirme-Surekli Reyonda önlük çekmek bunlari yapiyorsun.Full Timede calisma sekli boyle.Part timede nasildir bilemiyorum.

• burhan61 B kullanıcısına yanıt
    Kardesim bende migros girmek istiyorum ortaokul mezunuyum ve meslek lisesi okuyorum disardan aliyorlarmi ilkogretim mezunu ve turban sorunu varmi yaklasik 3 yillik bi tecrubem var kasiyerlik de

• Ise girerken bana hangi pozisyonda calisacagim sorulmadi.bir anda mjette buldum kendimi.degistirmek istesemde fayda etmiyor.neymis buyuk migrosa gecis yokmus! Ee ben mi istedim mjeti?egitime gittik sandik muazzam kurumsal sirket.ama ise basladigim gunden beri uzaktan yakından alakası yok.6 aylik personelim inanilmaz derece hak yeniyor.sabah geldiginizde kahvalti yapamiyorsunuz 12 bucukta (kufur eder gibi) ilk yemeginizi yiyiyorsunuz.sozlesmede 1.5 saat mola deniyor kulliyen yalan. Kullanamiyorsunuz neden? çünkü mal var kasa sıkıştı! Sabah 7 30 da gelen 4 te cikmasi lazim ama esniyor mal var cart var deniyor.bir saat esnetse birgün sonra vermesi lazım.(cünku sözleşmede oyle yaziyor) mudurler hak yiyen YAMYAM sa hayatta vermezler.bi dk gec kal nerdesin diye ararlar.1 saat geç çıkıyorum neden konuşmuyorsun? Is basittir ama mudurler işi zorlastiriyor.onlarin en sevdigi personel fazladan çalışan sessiz personellerdir.bu personeller rahat yukselirler . artik haksizliga dayanamiyorum.tek artisi primin iyi olmasi.gerci hersey para degil.insanin hakki yenilmesi kötü bir durum para felan dusunmuyorsunuz sendika var diyoruz mjetlerde sendika temsilcisi yok haklarimizi koruyan kimse yok.bilerek vermiyorllar.mjettekiler amele gibi calissin! Bu Ise girecek olanlara söylüyorum Bir kez daha düşünün....migros en iyisi felan da degil....

• quote:

Orijinalden alıntı: akanzi_fb

Ise girerken bana hangi pozisyonda calisacagim sorulmadi.bir anda mjette buldum kendimi.degistirmek istesemde fayda etmiyor.neymis buyuk migrosa gecis yokmus! Ee ben mi istedim mjeti?egitime gittik sandik muazzam kurumsal sirket.ama ise basladigim gunden beri uzaktan yakından alakası yok.6 aylik personelim inanilmaz derece hak yeniyor.sabah geldiginizde kahvalti yapamiyorsunuz 12 bucukta (kufur eder gibi) ilk yemeginizi yiyiyorsunuz.sozlesmede 1.5 saat mola deniyor kulliyen yalan. Kullanamiyorsunuz neden? çünkü mal var kasa sıkıştı! Sabah 7 30 da gelen 4 te cikmasi lazim ama esniyor mal var cart var deniyor.bir saat esnetse birgün sonra vermesi lazım.(cünku sözleşmede oyle yaziyor) mudurler hak yiyen YAMYAM sa hayatta vermezler.bi dk gec kal nerdesin diye ararlar.1 saat geç çıkıyorum neden konuşmuyorsun? Is basittir ama mudurler işi zorlastiriyor.onlarin en sevdigi personel fazladan çalışan sessiz personellerdir.bu personeller rahat yukselirler . artik haksizliga dayanamiyorum.tek artisi primin iyi olmasi.gerci hersey para degil.insanin hakki yenilmesi kötü bir durum para felan dusunmuyorsunuz sendika var diyoruz mjetlerde sendika temsilcisi yok haklarimizi koruyan kimse yok.bilerek vermiyorllar.mjettekiler amele gibi calissin! Bu Ise girecek olanlara söylüyorum Bir kez daha düşünün....migros en iyisi felan da degil....

Arkadasin dediklerine aynen katiliyorum 3 aylik personelim Migros Jette.Her dediklerine Harfi harfine katiliyorum.

• Kardes herkes suskun. Mjette buyuk problemler var artık sessiz kalinmamasi lazim.

• quote:

Kardes herkes suskun. Mjette buyuk problemler var artık sessiz kalinmamasi lazim.

Valla benim calistigim yerde mudur sikinti en az 10 is kosturuyor sanki robotuz da 10 elimiz varda is yapalim.Yok soyle yap yok soyle yapma bir rahat birakmiyor ki kendimiz halledelim bir isi herseye karisiyor birde Seri olmamizi da istiyor sanki Usain Bolt'uz da hizli yapalim.Elimizden ne gelir bilemiyorum.

• aezakmi A kullanıcısına yanıt
    Oyle bir mudurle calistim.rahatsiz çoğu. Hele ki bizim bolge tam bir facia.artik bu konudan sikayetci olanlar bizim gibi toplanıp mail felan atmasi lazim.insan kaynaklari personeli o bölgeye sallıyor hic ilgilenmiyor.artik o bolgede personeli yem ediyor.yaziklar olsun.yuzune tukurecegimiz adamlar müdür olmuş. Ama ALLAH büyüktür. HAK yiyenler icin YASASIN CEHENNEM! Bunun ahiretide var orda GorusecegiZ!

• quote:

Oyle bir mudurle calistim.rahatsiz çoğu. Hele ki bizim bolge tam bir facia.artik bu konudan sikayetci olanlar bizim gibi toplanıp mail felan atmasi lazim.insan kaynaklari personeli o bölgeye sallıyor hic ilgilenmiyor.artik o bolgede personeli yem ediyor.yaziklar olsun.yuzune tukurecegimiz adamlar müdür olmuş. Ama ALLAH büyüktür. HAK yiyenler icin YASASIN CEHENNEM! Bunun ahiretide var orda GorusecegiZ!

Kardesim 2 ay mjette calisirken mudur performans degerlendirmesinde kotu verdi ve birgun mudur beni yanima cagirdi beni begenmemis mudure sordugumda neden beni begenmediniz dedigimde bana bir musteriden money card istemedim diye performansima eksi verdi ve bir an sasirdim bundan dolayi mi eksi mi veriyorsunuz diye eger boyle devam edersen istifani verirsin dedi bende soka ugradim bir cocuktan money card istemedim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: aezakmi

quote:

Kardesim 2 ay mjette calisirken mudur performans degerlendirmesinde kotu verdi ve birgun mudur beni yanima cagirdi beni begenmemis mudure sordugumda neden beni begenmediniz dedigimde bana bir musteriden money card istemedim diye performansima eksi verdi ve bir an sasirdim bundan dolayi mi eksi mi veriyorsunuz diye eger boyle devam edersen istifani verirsin dedi bende soka ugradim bir cocuktan money card istemedim diye.

Ya ne desek bos mudurlerin yuzde 90i satilmistir. Mjettekilerin yuzde 95i.bizim bolgedeki mudurlerin yuzde 98i ! Musteriye iyi davran güleryüzlü ol diyorlar ULAN 12 den asagi caya cikmayan kişi nasil guleryuzlu olsun ? Gec çıkan kisi nasil güleryüzlü olsun ?bunlarda hiç mi insaf yok? Amaclari itirazci personeli yollamak yildirmak . nasil olsa yeni personel gelir magaza işler! Mantik budur.bide kurumsaliz diye gecinirler.kurumsallar ama personele degerleri yok.saka gibi bütün çalışanlar istifa etsin bak köpek gibi tutusurlar .ki herseyi kabullenen insanlar oldukca Imkansiz bir durum.

• quote:

quote:

quote:

Ya ne desek bos mudurlerin yuzde 90i satilmistir. Mjettekilerin yuzde 95i.bizim bolgedeki mudurlerin yuzde 98i ! Musteriye iyi davran güleryüzlü ol diyorlar ULAN 12 den asagi caya cikmayan kişi nasil guleryuzlu olsun ? Gec çıkan kisi nasil güleryüzlü olsun ?bunlarda hiç mi insaf yok? Amaclari itirazci personeli yollamak yildirmak . nasil olsa yeni personel gelir magaza işler! Mantik budur.bide kurumsaliz diye gecinirler.kurumsallar ama personele degerleri yok.saka gibi bütün çalışanlar istifa etsin bak köpek gibi tutusurlar .ki herseyi kabullenen insanlar oldukca Imkansiz bir durum.

Nerede calisiyorsun sen hangi mjet sehir ilce olarak .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nerede calisiyorsun sen hangi mjet sehir ilce olarak .

Istanbul

• O Artık Migros'un yeni sahibi '' burhan61 ''
  • adamın vizyonu migros ne beklenir bundan
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.