Şimdi Ara

Migros'da çalışmak ayrıcalıktır! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
4
Favori
65.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsan utanır , bari konu başlığını editler.Konuyu okuyan , işi gücü olan adam bile işini bırakır , Migrosa geçer.Yeterince yanlış yönlendirmedin mi insanları yetmedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

İnsan utanır , bari konu başlığını editler.Konuyu okuyan , işi gücü olan adam bile işini bırakır , Migrosa geçer.Yeterince yanlış yönlendirmedin mi insanları yetmedi mi?

Bu konumla 2 kişiyi işe girmesine sebeb oldum hatta bir bayan daha girecekti onla 3 olacak hiçbişiri şikayetsi olmadı gayet memnunlar bana teşşekkür ediorlar koçum senin migrosla ne alıp veremediğin var anlamadım kapitalizmle ilgili bir sıkıntın mı var yeni işe giren asgari ücret ama 6 ay çalışan adama sor bakim ne kadar alıyor 1200 lira alıyor bizim mağazada ey gidi cahil tv dizisinin karakterlerine özenen vatandaş eyyyyy
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhan61

quote:

İnsan utanır , bari konu başlığını editler.Konuyu okuyan , işi gücü olan adam bile işini bırakır , Migrosa geçer.Yeterince yanlış yönlendirmedin mi insanları yetmedi mi?

Bu konumla 2 kişiyi işe girmesine sebeb oldum hatta bir bayan daha girecekti onla 3 olacak hiçbişiri şikayetsi olmadı gayet memnunlar bana teşşekkür ediorlar koçum senin migrosla ne alıp veremediğin var anlamadım kapitalizmle ilgili bir sıkıntın mı var yeni işe giren asgari ücret ama 6 ay çalışan adama sor bakim ne kadar alıyor 1200 lira alıyor bizim mağazada ey gidi cahil tv dizisinin karakterlerine özenen vatandaş eyyyyy

Nerden biliyorsun 2 kişi olduğunu?Bu forum Türkiye'nin en çok tıklanan 5.sitesi.Herkes üye değil.Anasayfadan bak kaç online üye var kaç misafir var.Her işe giren üye işe girdim diye buraya da yazmak zorunda değil.Her neyse mesele bu değil.
    Mesele senin yalan yanlış bilgilerle toplumu yanlış yönlendirmen.Ve inatla bu hatanı düzeltmemen.
    Benim Migros'la bir alıp veremediğim yok , peki senin kar oranın nedir Migros'tan?Bu fanboyluğunu neye borçlusun?
    Hala dansözlük peşindesin , konu başlığını okumuyorsun galiba."Arkadaşlar Migros çok iyi para veriyor , hemen işe girin."Konu başlığı bu konu içeriğinde 1,5 milyarla işe başlıyorsunuz diyorsun , şimdi kıvırtma çabaları başta asgari ücret 6 ay sonra 1200 TL.6 ayda %50 zam yapacak şirket daha anasının karnında doğmadı.Ha işe giren arkadaşlara soralım 6 ay sonra ne maaş alıyorlar.O zamanda böyle utanmadan forumda gezebilecek misin bakalım.

• quote:

quote:

quote:

Nerden biliyorsun 2 kişi olduğunu?Bu forum Türkiye'nin en çok tıklanan 5.sitesi.Herkes üye değil.Anasayfadan bak kaç online üye var kaç misafir var.Her işe giren üye işe girdim diye buraya da yazmak zorunda değil.Her neyse mesele bu değil.
    Mesele senin yalan yanlış bilgilerle toplumu yanlış yönlendirmen.Ve inatla bu hatanı düzeltmemen.
    Benim Migros'la bir alıp veremediğim yok , peki senin kar oranın nedir Migros'tan?Bu fanboyluğunu neye borçlusun?
    Hala dansözlük peşindesin , konu başlığını okumuyorsun galiba."Arkadaşlar Migros çok iyi para veriyor , hemen işe girin."Konu başlığı bu konu içeriğinde 1,5 milyarla işe başlıyorsunuz diyorsun , şimdi kıvırtma çabaları başta asgari ücret 6 ay sonra 1200 TL.6 ayda %50 zam yapacak şirket daha anasının karnında doğmadı.Ha işe giren arkadaşlara soralım 6 ay sonra ne maaş alıyorlar.O zamanda böyle utanmadan forumda gezebilecek misin bakalım.

Benim Üni. de aynı bölümü bitiren arkadaşlarım doğru düzgün iş bulamadılar hepsi sağa sola kaydı perişan oldular ta ki bende Migros'a girmeseydim onlar gibi olacaktım Migros bana hayatımı verdi, ilk girdiğimde parttime dım 560 lira maaş alıyordum fulltime a geçtim 1060 lira oldu sonra 1160 ve şimdi 2.300 lira brüt maaşım var alın türkiye'ye örnek olsun dedim bir dizi karakterine özenen çağulcunun konuma leke atmasına engel olmak amacıyla detaylı anlattım kariyer var para var ama çalışana var!

• OKUYUN OKUTUN

arkadaşlar migrosta part time kasiyerlik yapıyorum olayı kısaca sizlere yazayım dedim

Ben bu işe türkiyenin zor şartlarına mağruz kaldığım için çaresizlikten başvurdum alışırım ederim dedim sonuçta müşterinin nazını görmezden gelebilirim demiştim hiç öyle değilmiş. başvurum sonuçlandı aradılar mülakata gittim öğrenciyim dedim niye migros dediler dobra dobra ihtiyacım var çaresizlikten dedim maaş sordum bilgilendirilieceksin işe alımdan sonra dedilerçıktım , ertesi gün aradılar evraklarını faxla işe alındın diye okey dedim faxladım sonra bir kısa mesaj aldım eğitim için ertesi güne levent migrosa çağrıldım gün oldu kalktım gittim.
    Eğitim başladı migros nedir nasıl kuruldu falan filan misyon vizyon anlatıldı sözleşmeler imzalanacak ne görsem brüt maaş 583 lira yani net 450 :S inanın kiramı ödemek için bu işi kabul ettim o an neyse sonra 2 ders kasiyerliğe geçtik kasa dolu bir sınıfa bizi oturtdular içeri bi adam girdi ismi Cem Daşdelen adam size eğitim vermiyor sadece küçüsümsüyor soru sordu migrosa hiç müşteri oldunuz mu herkes el kaldırdı adamdaki cevap nasıl oluyosunuz anlamıyorum migros pahalı değilmi ? kısacası fakirsiniz demek istiyor arada bir kaç arkadaşlar bu tür muhabbetler yüzünden tartıştı onları ben sizinle şube denetlemelerinde görüşücem diyerek tehdit ediyodu resmen neyse o 3 saatte bitti o andan itibaren stajer oldum beni bir alışveriş merkezine stajer verdiler yarın kalk 10 da git dediler ve 1 hafta full time çalışacaksın dediler sınav haftam şu bu dedim zorundasın dediler.
    gittim ertesi gün oraya bi stajer tşörtü verdiler kırmızı git kasiyerleri izle dediler iyi bir ablaya denk geldim kimse kasaya geçirmez açığım çıkar diye abla sağolsun hep beni oturttu eğitimi verdi biraz sorular sordum açıkta naıl oluyo falan diye 0.1 kuruş bile açığın olsa maaş bordronda yazar dedi kasa açığı diye peki dedim fazlam olsa nolur o ay 300 lira fazlan olsun 5 kuruş eksiğin olsun 5 kuruş düşer 300 lirayıda alır götürür dedi nitekimde öyle oldu
    hatta stajın 2. günü bu ablam bana bozuk para yapmam için kasadan 100 lira verdi indim aşağı bürodan bunu 50 kuruşluk ve 1 liralık istediler dedim bürocu bana 1 liralık 50 lira verdi 50 kuruşlukları birazdan yollarım dedi çıktım parayı verdim 50 kuruşları göndercekler dedim aradan 3 gün geçti abla o gün ordan ayrılıp başka şubeye geçicekti beni çağırdı gizlice geçen gün kasamdan 50 lira eksik çıkmış dedi fazla para üstü falan vermiş olabilirmisin dedi hayır dedim ama içime okadar oturduki düşündüm yemek arasında 50 kuruşluklar aklıma geldi gittim söyledim evet doğru haklısın dedi büroya gitti halletti bakın altını çiziyorum o kasayı sayarken o gün 50 lira fazla çıktığı herkes anlayabilir peki o kızında 50 eksiği var neden bunu dengelemek için düşünmezlerde kıza işten çıkış kağıdı vermezler !!! evet migrosun milletten aldığı 1.99 liralık alışverişlerdeki 1 kuruşlar bu şirketin zengin olmasının en büyük sebebi fazla olan kasa paraları direkmen migrosun merkez kasasına gider sorgusuz sualsiz.
    neyse part time olmama rağmen o hafta eşşek gibi çalıştım müşteriden ayrı trip yedim vizem oldu 10 dakka geç geldim işe ayrı trip yedim herşey 450 lira için bu ülkede bu parayı illega kazanmak çok kolay ama Allah düşürmesin nasip etmesin verdiğimiz emeğin karşılığını az veren bu insanlar geceleri nasıl uyuyor anlamıyorum

ÇOK ELEMAN AZ MAAŞ !! PART TİME AMA HAFTA SONU FULL TİME ÇALIŞTIRMAK
    evet bu migrosun mantığıdır. az paraya çok eleman çalıştırmak sigortamız sadece part time 18 gün üstünden yatıyor üstünü tamamlamak zorundasınız sgk dan ceza gelebiliyor.Çünkü seni part time değil normal çalışan gibi eksik yatırıyorlar.

BAKKAL MANTIĞINDA MARKET
    Arkadaşlar migrosa bakarsak eğitim kadrosu alt yapısı tam bir bakkaldır tek farkı bir bakkala kasa koymanız halkı kandırarak mal satarlar hiç farkında olmaz insanlar

TEKRARLIYORUM EĞER ÇOK ZOR DURUMDA DEĞİLSENİZ ÇALIŞMAYIN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Odesius

quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

quote:

quote:

Üniversite son sınıfta part-time olarak işe girdiğim Migros'da şimdi okulun bitmesiyle full-time çalışıyorum +terfi ettim reyon sorumlusu oldum primlerle 1800 liralık bir gelirim var aylık.
    Bilgilendirmek için maaş bilgisi vereyim;
    Part-time: (8 ay çalıştım): 560tl maas + 55 yol + aylık 60tl alışveriş kartı
    Full-time: 1060tl maaş + 110 yol + aylık 120tl alışveriş kartı + 3 ayda bir çift maaş + primler

Çalışanın hakkını veren bir firma, diğer carrefour,bim,a101 gibi insan sömüren firmalarda ucuza çalışanları bilgilendirmek için açtım bu topiği umarım birilerine yararım olur.

1 - 1060 olan brüt maaş yani alacağınız net maaş çok daha düşük.
    2 - yol parası 155 tl
    3 - alışveriş çeki kıdemine göre değişiyor: ilk yıl 55, ikinci yıl 67, üçüncü yıl 87 şeklinde gidiyor.
    4 - üç ayda bir çift maaş yok. o üç ayda verilen prim nmaaşınızın 3 te biri civarında.
    5 - diğer primler zaten tam komedi civarında. onlarıda verilen hedefler tutarsa.

ANLAYACAĞINIZ MİGROS YÜKSEK PARA VEREN BİR YER DEĞİL. BUNU OKUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM MİGROS ÇALIŞANIYIM VE BİLMEDİĞİM BİR ŞİRKET LSA BALIKLAMA ATLARDIM.
    Şunu da belirteyim reyon sorumlusunun 1800 lira maaşının olması çok şaşırtıcı, çünkü mağaza yöneticileri o kadar alamıyor.

Çift maaş kaldırıldı maaşıın 3 te biri kadar prim veriliyor artık doğru söylüyorsun ama mağaza yöneticisi 1800 lira flan almıyor bizde sen heralde mjet migroslarda çalışıyorsun 30m2 lik wc kadar oluyorlar ya e tabi sana 900 lira bile fzla ama ben koskoca mmm deyim aga dev bir hipermarket müdürü 1800 lira mı alıyor sanıyorsun sen sütünü iç uyu en iyisi.

hocam bir yanlış anlama olmuş.Siz açtığınız konuda, her şubede aynı maaş var gibi söylemişsiniz, Odesius arkadaşda, her şube'de aynı maaş olmadığını, kendisi migrosta çalıştığını ve daha az aldığını söylemiş.Oda her şubeyi kendisinin çalıştığı şube gibi sanmış.Yani yanlış anlaşılma var.

Lütfen hakaret etmeyin, 61 Trabzonluya yakışmaz.

selametle

migrosta ham maaş farketmez. bütün migroslarda ham maaş aynıdır. farkeden birşey var ise o da çok cuzi miktarda kalan primlerdir. migrosta ne kadar maaş alığını anlayabilen tek bir insan evladı yoktur. maaşlar bölünerek ödenir ve anlaşılamaz bir bordro vardır.
    ben tek m migrostayım ve bizim migros istanbulun en fazla iş yapan ve her ayda kotasını dolduran bir mağazadır. sanırım arkadaş ayranını fazla kaçırmış olacak ki süt içmemi söylemiş. insanlara aşağılama gibi bir hakkın yok sana öyle bir hakkı kimse vermiyor. öncelikle haddini bileceksin. burası paylaşım sitesi insanlar merak ettiği konuları açıyor ve bilgilenmek isteyenler buradan izlenim elde ediyor. şunuda belirteyim her işyerinde olduğu gibi ve burada da olduğu gibi bazı kendini bilmişler var ama migrostaki her eleman bu şahsiyet gibi değildir.

Maaş bodrumu çekip koyarım şimdi buraya sende üyeliğini sildirtcekmisin onun sözünü ver bana?

çek koy sorun yok. Migros görür ve son bordron olabilir :-) bekliyorum kuzu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Üniversite son sınıfta part-time olarak işe girdiğim Migros'da şimdi okulun bitmesiyle full-time çalışıyorum +terfi ettim reyon sorumlusu oldum primlerle 1800 liralık bir gelirim var aylık.
    Full-time: 1060tl maaş + 110 yol + aylık 120tl alışveriş kartı + 3 ayda bir çift maaş + primler

Çalışanın hakkını veren bir firma, diğer carrefour,bim,a101 gibi insan sömüren firmalarda ucuza çalışanları bilgilendirmek için açtım bu topiği umarım birilerine yararım olur.

2 - yol parası 155 tl
    3 - alışveriş çeki kıdemine göre değişiyor: ilk yıl 55, ikinci yıl 67, üçüncü yıl 87 şeklinde gidiyor.
    4 - üç ayda bir çift maaş yok. o üç ayda verilen prim nmaaşınızın 3 te biri civarında.
    5 - diğer primler zaten tam komedi civarında. onlarıda verilen hedefler tutarsa.

ANLAYACAĞINIZ MİGROS YÜKSEK PARA VEREN BİR YER DEĞİL. BUNU OKUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM MİGROS ÇALIŞANIYIM VE BİLMEDİĞİM BİR ŞİRKET LSA BALIKLAMA ATLARDIM.
    Şunu da belirteyim reyon sorumlusunun 1800 lira maaşının olması çok şaşırtıcı, çünkü mağaza yöneticileri o kadar alamıyor.

Çift maaş kaldırıldı maaşıın 3 te biri kadar prim veriliyor artık doğru söylüyorsun ama mağaza yöneticisi 1800 lira flan almıyor bizde sen heralde mjet migroslarda çalışıyorsun 30m2 lik wc kadar oluyorlar ya e tabi sana 900 lira bile fzla ama ben koskoca mmm deyim aga dev bir hipermarket müdürü 1800 lira mı alıyor sanıyorsun sen sütünü iç uyu en iyisi.

hocam bir yanlış anlama olmuş.Siz açtığınız konuda, her şubede aynı maaş var gibi söylemişsiniz, Odesius arkadaşda, her şube'de aynı maaş olmadığını, kendisi migrosta çalıştığını ve daha az aldığını söylemiş.Oda her şubeyi kendisinin çalıştığı şube gibi sanmış.Yani yanlış anlaşılma var.

selametle

migrosta ham maaş farketmez. bütün migroslarda ham maaş aynıdır. farkeden birşey var ise o da çok cuzi miktarda kalan primlerdir. migrosta ne kadar maaş alığını anlayabilen tek bir insan evladı yoktur. maaşlar bölünerek ödenir ve anlaşılamaz bir bordro vardır.
    ben tek m migrostayım ve bizim migros istanbulun en fazla iş yapan ve her ayda kotasını dolduran bir mağazadır. sanırım arkadaş ayranını fazla kaçırmış olacak ki süt içmemi söylemiş. insanlara aşağılama gibi bir hakkın yok sana öyle bir hakkı kimse vermiyor. öncelikle haddini bileceksin. burası paylaşım sitesi insanlar merak ettiği konuları açıyor ve bilgilenmek isteyenler buradan izlenim elde ediyor. şunuda belirteyim her işyerinde olduğu gibi ve burada da olduğu gibi bazı kendini bilmişler var ama migrostaki her eleman bu şahsiyet gibi değildir.

Maaş bodrumu çekip koyarım şimdi buraya sende üyeliğini sildirtcekmisin onun sözünü ver bana?

Bende 500 liraya çalıştım parttime 6 ay boyunca reyonda fazla eleman vardı fazla yorulmuyorduk bunun neresi kötü aga anlamıyorum sizin gibi insanlardan bir cacık olmaz tamam ne haliniz varsa görün neden kaldıramıyorsunuz siz iyi çalışın terfi edin maaşınız artsın yani bu ülke Amerika mı Almanya mı değiş burası Türkiye bu ülkede iş bulabilmek bile çok iyi hadi amerika olsa terfi etmek daha hızlı orda 4-5 yılda yöneticiliğe geçiyorlar fazla sürünmüyorlar ama türkiyede 10 yıl sürüneceksin bu işler böyle bu ülke böyle yapacak bişi yok ben bende elimden gelenin en iyisini yapıyorum çok fena yoruluyorum ama inanıyorum ki hakkımı alacağım ve alıyorumda sizler giib uyuşuk tembel çalışsaydık hala 500 liralarda sürünüyor olurdum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2 - yol parası 155 tl

selametle

Bende 500 liraya çalıştım parttime 6 ay boyunca reyonda fazla eleman vardı fazla yorulmuyorduk bunun neresi kötü aga anlamıyorum sizin gibi insanlardan bir cacık olmaz tamam ne haliniz varsa görün neden kaldıramıyorsunuz siz iyi çalışın terfi edin maaşınız artsın yani bu ülke Amerika mı Almanya mı değiş burası Türkiye bu ülkede iş bulabilmek bile çok iyi hadi amerika olsa terfi etmek daha hızlı orda 4-5 yılda yöneticiliğe geçiyorlar fazla sürünmüyorlar ama türkiyede 10 yıl sürüneceksin bu işler böyle bu ülke böyle yapacak bişi yok ben bende elimden gelenin en iyisini yapıyorum çok fena yoruluyorum ama inanıyorum ki hakkımı alacağım ve alıyorumda sizler giib uyuşuk tembel çalışsaydık hala 500 liralarda sürünüyor olurdum.

he yaw he..

• üşenmeden okudum her bir yorumu.sırf yorum atmak için kayıt oldum.Burhan61 arkadaş nasıl bi hayal var sende milletin bari hakkına girme yalanlarınla insanları oyalama 2400 brüt alıyomuşda yok şu yok bu hadi bilmeyen adam inanırda bende mmm de çalışıyorum 7 yıldır dediklerinin 1 tanesi doğru değil. Bu da ayrı bi kul hakkı
  • Migrosa 6 aylık sözleşmeli kasiyer olarak işe başlayacağım 2014 aylıklarını bilen varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: market çalışanı

üşenmeden okudum her bir yorumu.sırf yorum atmak için kayıt oldum.Burhan61 arkadaş nasıl bi hayal var sende milletin bari hakkına girme yalanlarınla insanları oyalama 2400 brüt alıyomuşda yok şu yok bu hadi bilmeyen adam inanırda bende mmm de çalışıyorum 7 yıldır dediklerinin 1 tanesi doğru değil. Bu da ayrı bi kul hakkı

Sana 3 tane sorum olacak ?
    1. Kaç yaşındasın
    2. Ne Mezunusun
    3. Sıkı çalışıyormusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozaydin39

Migrosa 6 aylık sözleşmeli kasiyer olarak işe başlayacağım 2014 aylıklarını bilen varmı ?

Migrosa girmeyi düşünüyorsan ya kariyer için ya da kısa süreli bir iş icabında gireceksen gir yoksa uzun süreli isterse 1500 lira versin değer mi aga ömrünü yürütmeye değmez. maaşın önemi yok anlatabildim mi ?
  • Migrosta çok fazla istifa eden eleman var. Arkadaşlar kimse memnun değil. Mağazaların kapılarında Aramıza katılırmısınız afişleri asılmak zorunda kaldı. Migros yüksek maaş veren bir kurum olsaydı istifa olayları az yaşanır ve şirket sürekli eleman değiştirmek zorunda kalamazdı. Şu anda çalışan sürkülasyonunun en fazla olduğu şirket migros. Adına aldanmayın. maaşlar çok düşük.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

üniversite mezunu olup migrosumu hedefliyorsun

dandik bir bölüm okudum üni de aga eğer migrosa girmeseydim yıllarca işsiz gezebilirdim. Migros bana hayatımı verdi bana kariyer sağladı 40 yıl köle gibi çalışacağım onlar için.

kafaya bak
  • Nasıl bir cahilsin anlam veremedim..
    Yazdığın herşey hikaye ya..
  • Adam migrosun sahibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: market çalışanı

üşenmeden okudum her bir yorumu.sırf yorum atmak için kayıt oldum.Burhan61 arkadaş nasıl bi hayal var sende milletin bari hakkına girme yalanlarınla insanları oyalama 2400 brüt alıyomuşda yok şu yok bu hadi bilmeyen adam inanırda bende mmm de çalışıyorum 7 yıldır dediklerinin 1 tanesi doğru değil. Bu da ayrı bi kul hakkı

Sana 3 tane sorum olacak ?
    1. Kaç yaşındasın
    2. Ne Mezunusun
    3. Sıkı çalışıyormusun

migrosun hissesini falan mi aldin moruk? migrosun sahibi senin gibi övmemiştir ne bu yanliş bilgiler insanlarin günahini alma. bir de nasil bir konuşma tarzın var öyle milletle dalga gecer gibi sütünü ic uyu vs.. burası calıştıgın market değil saygılı olacaksin.

• 22 yaşındayım kocaeli üni. Elektronik mezunuyum daha önce 1 sene bim de çalışmıştım. Şuan boştayım geçen gün migrostan iş teklifi geldi bende araştırdım bu başlığın ilk sayfalarını okuyup heveslendim ( beklediğim bir iş var 2-3 ay sonra olacak inşallah oraya girene kadar ) boşta durmamak için teklifi kabul edip tuzladan ataşehire gittim. İk ile sohbetten sonra evrak listesi verdi tamamlayın dedi en son maaş konusuna değindi. İlk 3 ay asgari ücret 55 lira yol ( bunu duyunca yemek parasını duymadım bile ) 3 aydan sonra prim almaya başlarsın maaş 1100 gibi olur dedi ama söylerken kendi bile inanmıyordu. Çalışma saatleri sabah 8.30 akşam 5.30 öğlen 13.30 akşam 22.00 haftasonu izin yok hafta içi bir gün izin. Sosyal hayat yok günden faydalanmak yok. Bende kusura bakmayın şartlar bimden iyidir diye düşünmüştüm o yüzden geldim bu şartlarda çalışmam diyip çıktım. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gencler az bucuk ticari zekanız varsa garsonluk tavsiye ederim musterileri kendi tarfınıza aldıgınız zaman gelsin paralar 7 aydır garsonluk yapıyorum 30 lira yevmiyem fakat 50 lira aşagısında eve gitmiyorum
  • Dershanede tarih öğretmeniyim ancak inan migrosun şartları daha iyiymiş.Allah belamı vermiş benim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.