Şimdi Ara

'MIGROS' Kangal Sucuk KG 29.90 ((BİTTİ)) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
575
Cevap
13
Favori
22.920
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sabah ankamall da işim vardı gömlek değiştirecektim cumhuriyet sucuğuda sabah 10 -11 periyoduna ayarladım referanslı hesabımdan 35 tl 1.7 kg cumhuriyeti kapmış olduk bu arada gerçekten lezzetli bir sucukmuş taktir ettim
  • sarı etiketli apikoğlu alın çok kaliteli sucukmuş vay vay vay
  • lan olum hepsini nasıl bitirdiniz. öğlen gördüm akşam eve gidince alayım dedim işim vardı. Bir geldim sucuk mucuk kalmamış :S
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Bulsam kapatacağım reyonuda yok. Öğlen Balgat yerine inceğe çıksaymışım diyeceğim de sizlerin kısmetini almış olacaktım o zamanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizi antrikot sucuk aldim diye kandirmayin 15 yillik kasabim,sunu katiyet ile soyleyebilirim ki hic bir firma antrikottan sucuk yapmaz,yapsa da fiyati su an itibari ile 80 TL den asagi olmaz.

Size antrikot eti diye sattiklari antrikothn kendisi degil,fitil etlerinden olusmaktadir.Antrikotun kendisini pastirma imalatin da kullanmaktadirlar.Antrikot pastirma fiyatini kontrol ederseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.

Bu indirim bana supheli geldi,kis aylari etin en yok oldugu aylardir,calistigim firma turkiyenin en buyuk marketlerinden biri ve gecen hafta ete iki defa zam yapti.Hal boyle olunca bu indirime saibeli yaklasiyor insan.

• biraz daha bilgi pompalayalım

- sucuğun iyisi görüntüsünden belli olur. Kırmızıya çalan sucuk almayın, ya etin tadını gizlemek için acı+baharat basmışlardır ((acı isteyen bi zahmet pul biber kullanacak) yada içine katılan dogu maddeleri (soya, nişasta vs. yükte ağır pahada hafif malzeme) rengini açtığı için kırmızı ete benzetme amaçlı boya katılmıştır (adı boya değildir de nitratlı bişeydir vs.) . bozuk et +baharat kombinasyonu mu yoksa çok az taze et, bol sakatat, kıkırdak, bitkisel protein, nişasta kombinasyonu mu? hangisi daha kötü karar sizin.

- sucuk keserken belli olur . iyi sucuk liflidir. çünkü etinn kendisi tabiatı gereği lifli yapıdadır, kaslar liflerden oluşur. makineden ezilen kıyma ile bıçak arası adana kebabı gözünüzde canlandırın. iyi sucukta en keskin bıçakla bile kesilen dilim liflernir ve bıçağa yapışmaya meyillidir (çok kurumuşsa yapışmayabilir ama zaten çok kuru sucuk vakti geçmiş sucuktur) . sucuğu kesip de içine baktığınızda ne kadar homojen bir görüntü varsa o ürün o kadar kalitesizdir. Aklınıza şunu getirin, köfte yaparken kıymaya mı ekmek eklemek kolaydır yoksa zırhla çekilmiş ete mi? sucukta ne kadar lif varsa o kadar iyidir. çok yağlı olmasına çekinmeyin, hayvansal yağ kimyasal katkı ve nişastadan iyidir. papates, sakatat, kıkırdak, soya yiyecek olsam sucuğun yanına kendim hazırlar yerim, di mi ama? :)

- kanatlılardan uzak duruyoruz mümkün olduğunca. köy yumurtası bulunursa yenir. köylüden alınan yumurta aynı boy olmaz, karışık olur ordan çakarsınız durumu. marketlerde köy yumurtası olmaz boşuna aramayın.

- en güzeli kendi yaptığınız, gözünüzün önünde kaynağını bildiğiniz etten yapılan sucuktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 6 Şubat 2015; 19:28:32 >

• Arkadaşlar sucuğuda buzluğa koyabiliyor muyuz etleri koyduğumuz gibi ?

" ve zarını soyup dilimliyor musunuz ? "
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkayla

Arkadaşlar sucuğuda buzluğa koyabiliyor muyuz etleri koyduğumuz gibi ?

Kesinlikle koymayin,zira sucuk baharat ile yogunlastirilmis bir et urunu oldugu icin oda sicakligi veya dolabin normal sogutab yerin de uzun zaman bekleyebilir.

Olaki uzun sure bekledi ve zari sertlesti,kolay soymak icin sucu yaklasik 3 dakika ilik suda bekletin.Sonra zarini soyun.

• redur kullanıcısına yanıt
    yav şimdi şu söylediklerine ne demeli. insanlar ellerindeki imkanın en iyisi neyse onun peşinde, kim %100 antrikottan sucuk kaybetmişte biz bulalım?
    yaş antrikotun kilosu kaç ki fireli sucuk 30 lira olsun
    bu kadar insana şarküteri işi özel sucuk mu dayanır yada üretilse bile 30 liraya mı satılır o sucuk? zaten bu kampanyalar kardan zarar şeklinde kampanyalar, hiçbir zaman firmalar özellikle bu tür ürünleri zararına satmazlar.

ayrıca ürünün etiketinde antrikot ve but eti denilmiş.

eğer sen bu sektörün içindeysen etiketinde bu şekilde değil de "dana etinden imaldir" denen bilimum markalı sucuklara dananın nerelerinin konduğunu da iyi bilirsin.
    biz bunu en azından içinde hakiki et var diye aldık. hem fermente hem de dolgu yok,sadece et ve yağ.

üretici kendine güvenmese baharatını ve acısını bu kadar az tutamazdı zaten.
    git al bir kangal dene sonra gel konuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 6 Şubat 2015; 19:43:47 >

• Magazadan 4 kg aldim şahin ve apikoglu.

Ama fiyat olarak maret polonez falan daha pahali gozukuyordu.onlara guvenip almadım.

• Evde sucuk yapın diyenlere o kadar gülüyorum ki. Yurdumda sucuk nedir? nasıl yapılır? Bilen yok ama sorsan herkes professor.

Sucuk fermante bir üründür balkonun serin köşesine asıyım kurusun mantığıyla olmuyor maalesef.

Evde sucuk yapmayın, eğer yapmaya niyetlendiyseniz linkteki tarifi bir kere okuyun zaten vazgeçersiniz

http://artizanpeynirci.blogspot.com.tr/2011/05/sucuk-yapimi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidon81 -- 6 Şubat 2015; 19:43:51 >
  • Sarı etiketli Apikoğlundan 8 kangal aldım.Yer Galleria Migros.Bolca Şahin,beyaz etiketli Apikoğlu ,Maret ve Namet vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: redur

Kendinizi antrikot sucuk aldim diye kandirmayin 15 yillik kasabim,sunu katiyet ile soyleyebilirim ki hic bir firma antrikottan sucuk yapmaz,yapsa da fiyati su an itibari ile 80 TL den asagi olmaz.

Size antrikot eti diye sattiklari antrikothn kendisi degil,fitil etlerinden olusmaktadir.Antrikotun kendisini pastirma imalatin da kullanmaktadirlar.Antrikot pastirma fiyatini kontrol ederseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.

Bu indirim bana supheli geldi,kis aylari etin en yok oldugu aylardir,calistigim firma turkiyenin en buyuk marketlerinden biri ve gecen hafta ete iki defa zam yapti.Hal boyle olunca bu indirime saibeli yaklasiyor insan.

Siz hangi marka veya markalari onerirsiniz ?

Kasap sucuk alırken nelere dikkat etmemiz gerekir sizce ?

Yer: istanbul

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 3 beyaz etiketli apikoğlunu aldım. fermante sucuk bi şahin kaldı oda 35 tl kilosu. tezgahtar ısıl işlem görmüş polonez gazlamaya çalıştı.
    cevahir migrosa boşuna gitmeyin.
  • Beyler yarın tekrar tedarik edileceğini öğrendim mağazadan

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

yav şimdi şu söylediklerine ne demeli. insanlar ellerindeki imkanın en iyisi neyse onun peşinde, kim %100 antrikottan sucuk kaybetmişte biz bulalım?
    yaş antrikotun kilosu kaç ki fireli sucuk 30 lira olsun
    bu kadar insana şarküteri işi özel sucuk mu dayanır yada üretilse bile 30 liraya mı satılır o sucuk? zaten bu kampanyalar kardan zarar şeklinde kampanyalar, hiçbir zaman firmalar özellikle bu tür ürünleri zararına satmazlar.

ayrıca ürünün etiketinde antrikot ve but eti denilmiş.

eğer sen bu sektörün içindeysen etiketinde bu şekilde değil de "dana etinden imaldir" denen bilimum markalı sucuklara dananın nerelerinin konduğunu da iyi bilirsin.
    biz bunu en azından içinde hakiki et var diye aldık. hem fermente hem de dolgu yok,sadece et ve yağ.

üretici kendine güvenmese baharatını ve acısını bu kadar az tutamazdı zaten.
    git al bir kangal dene sonra gel konuş.

Hocam ben kasabim diyorum siz bana sucuk al dene diyorsunuz.Bugun hangi marketten ne marka sucuk alirsaniz alin,cogunluk kasaplarin kirinti diye tabir ettigi kenar etlerinden uretilir.Cok farkli seyler gordum ben,En saglam markalarin bile ne derece kalitesiz sucuklar yapabildigi zamanlardan gectim.Bizim eve yaklasik 20 yildir salam girmez.Sucuk isinde hile daha az,lakin emin olun sandiginiz gibi masum degil bu isler.

• poseidon81 kullanıcısına yanıt
    tabiki bunlar hep uzmanlık isteyen şeyler, ortamdak nem sıcaklık hep kontrol altında olacak.

http://www.thekitchn.com/a-peek-into-parma-italy-178909

3 sene bekletilen et mi ararsın, 5 sene dinlendirilen tekrlek kaşar mı? bu işler bir nevi sanat ve ustalıktır.
  • İlçenizde bulunan kaliteli kasaplardan alın en iyisi, 32 liraya kilosunu alıyorum alayına 10 basar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redur

quote:

Orijinalden alıntı: ilkayla

Arkadaşlar sucuğuda buzluğa koyabiliyor muyuz etleri koyduğumuz gibi ?

Kesinlikle koymayin,zira sucuk baharat ile yogunlastirilmis bir et urunu oldugu icin oda sicakligi veya dolabin normal sogutab yerin de uzun zaman bekleyebilir.

Olaki uzun sure bekledi ve zari sertlesti,kolay soymak icin sucu yaklasik 3 dakika ilik suda bekletin.Sonra zarini soyun.

Buzlukta saklamanin sakincasi varmi peki, nofrostta kuruyor diye buzdolabi posetine koyup, buzluga koyduk.

• nicknick N kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. İnternetteki sucuk tarfilerinin çoğu insanları öldürmeye yönelik.

Sucuğu baharatla karıştır, kılıfa doldur, serin bir köşeye, kuruyunca ye.

birçok kasap bile sucuklarını bu şekilde yapıyor, dükanın tavanına asıyor.

Baharatın eti pişireceği şeklinde acayip bir inanışımız var.

Son olarak; Sucuk fermente bir ürün olup bir çeşit salam türüdür (ingilizcesi: Salami) bizde salam sucuk birbirine girmiş kavramlar. Avrupada binlerce çeşit salam türü var. Bizim sucuk dediğimiz onlardan sadece birtanesi.

Güya sucuk bizim kültürümüz diyoruz fakat onun bile nasıl yapılacağını bilmiyoruz ve birbirimize evde yapın gibi tavsiyelerde bulunuyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.