Bildirim
Mikro dalga ısıtıcı
1 Kg - Dana Eti Sucuk Acısız - Afyonkarahisar : Amazon.com.tr: Gıda Ürünleri
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C17NBTTX
9 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum -
Daha önce mikrodalga ile su ısıtma için bir arkadaş topik açmıştı. Orada şöyle yazmıştım.
http://forum.donanimhaber.com/m_18207254/mpage_1/key_isitma//tm.htm#18207254
2. kayıp; girişte kullanılan trafonun ısısı. Kullanılamayan enerji ısıya dönüşüp havaya karışıyor.
Elektronik devre ısınıp bir miktar güçte burada harcanıyor.
Sonuçta şebekeden çekilen gücün tamamını suya ısı olarak veremezsiniz. Kabaca 2000W güç çekiyor. 1000..1200W ısı suya transfer edilebilir. Bir yerlerde okumuştum sanırım. Verimler bu civarda..
Eski bir konu ama yazayım dedim.
-
Aslında soğuk su magnetron tüpünün etrafında dolaştırılırsa verimli bir ısıtma sağlanabilir. Bana bu olay çok mantıklı geldi aslında üzerinde çalışmak lazım.quote:
Orjinalden alıntı: tephas
Daha önce mikrodalga ile su ısıtma için bir arkadaş topik açmıştı. Orada şöyle yazmıştım.
http://forum.donanimhaber.com/m_18207254/mpage_1/key_isitma//tm.htm#18207254
2. kayıp; girişte kullanılan trafonun ısısı. Kullanılamayan enerji ısıya dönüşüp havaya karışıyor.
Elektronik devre ısınıp bir miktar güçte burada harcanıyor.
Sonuçta şebekeden çekilen gücün tamamını suya ısı olarak veremezsiniz. Kabaca 2000W güç çekiyor. 1000..1200W ısı suya transfer edilebilir. Bir yerlerde okumuştum sanırım. Verimler bu civarda..
Eski bir konu ama yazayım dedim.
-
Endüstriyel kurutma makineleri yapan biriyle bu konuyu görüşmüştüm. Mikro dalganın çok verimli olmadığı belirtti (kullanılan elektriğin ancak % 50 si ısıya dönüşüyormuş.) Bu işin Radyo Frekans ısıtıcılarının çok verimli olduğunu belirtti. Fakat onlarında evde kullanım için maliyetleri çok yüksekmi. Şimdilik sadece endüstride kullanıyormuş.
Sonuç : Mikrodalga ile ısıtma, rezistansla ısıtmadan % 50 daha verimsiz. -
quote:
Orjinalden alıntı: phlox
Endüstriyel kurutma makineleri yapan biriyle bu konuyu görüşmüştüm. Mikro dalganın çok verimli olmadığı belirtti (kullanılan elektriğin ancak % 50 si ısıya dönüşüyormuş.) Bu işin Radyo Frekans ısıtıcılarının çok verimli olduğunu belirtti. Fakat onlarında evde kullanım için maliyetleri çok yüksekmi. Şimdilik sadece endüstride kullanıyormuş.
Sonuç : Mikrodalga ile ısıtma, rezistansla ısıtmadan % 50 daha verimsiz.
Şu ana kadar, elektriği ısıya çeviren en verimli ısıtıcı rezistif ısıtıcılardır. Verimi %100 e yakın.
Mikro dalga ısıtıcıda (magnetron) radyo frekans ile suyu yani yiyeceklerin bünyesindeki nemin moleküllerini titreştirerek ısınma sağlıyor.
Frekans 800 MHz ile 1.2 GHz arasında olması lazım. Verim %60 civarında deniyor.
Ani ısıtma için mikro dalgayı kullanıyoruz. Bir avantajı da yiyeceği ısıtmaya yüzeyden değil içeriden, merkezden başlaması.
quote:
@candogan62
Aslında soğuk su magnetron tüpünün etrafında dolaştırılırsa verimli bir ısıtma sağlanabilir.
Mikro dalga'nın içinde bir trafo ve elektronik devre var. Onlarda da kullanılamayan bir ısı açığa çıkıyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X