Şimdi Ara

Mikrodalga fırında bütün patates

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
17.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bişey yapılır mı yapılmaz mı diye düşünüyordum, patlamasından falan korkuyordum. Google'da araştırdım Türkçe kaynak da yoktu. Yabancı bir sitede yapılabildiğini gördüm ve tarifi vardı. Aynı şekilde denedim ve oldu. Buraya yazayım ki Türkçe bir kaynak olsun artık.

Bütün patatesleri yıkayıp mikrodalga fırına atalım. Middle ayarda 10 dakika pişirelim. Sonra da çıkaralım, patates hazır. Mısır, bezelye, kumpir sosları gibi çeşitli soslarla beraber afiyetle yiyebilirsiniz :P

• Canım çekti vallahi keşke evde mikrodalga fırın olsaydı bende yapardım
  • Kabuklu mu koyuyoruz soyarak mı?
  • Bu şekilde pişen patates kumpir ile denk mi onu bilmiyorum, çünkü kumpir kızararak pişiyor bu haşlanıyor. Ama içi kumpir gibi, bence kumpir denebilir buna da.

quote:

Orijinalden alıntı: murtix7

Kabuklu mu koyuyoruz soyarak mı?

Kabuklu bir şekilde.

Ayrıca patates sayısı arttıkça süre de artıyor bilginize. Mesela tek patates için 7 dakika, iki patates için 15 dakika. Ben tek olarak yaptım deneme amaçlı. Üçüncü dakikada patates kokmaya başlamıştı odanın içerisi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Farketmez.Ama ben kabulu olarak atıyordum fırına haşlandıktan sonra kolay soyuluyor kabuklar.
    Ben bir çok defa yaptım.
    En fazla 10 dk. kumpir için patetesler hazır oluyorlar.Yarım saat haşlamaya hiç gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Bu şekilde pişen patates kumpir ile denk mi onu bilmiyorum, çünkü kumpir kızararak pişiyor bu haşlanıyor. Ama içi kumpir gibi, bence kumpir denebilir buna da.

quote:

Kabuklu bir şekilde.

Ayrıca patates sayısı arttıkça süre de artıyor bilginize. Mesela tek patates için 7 dakika, iki patates için 15 dakika. Ben tek olarak yaptım deneme amaçlı. Üçüncü dakikada patates kokmaya başlamıştı odanın içerisi.

Bu fırına bağlı olarakda değişebilir.
    Mesela ben 3-4 büyük boy patatesi max 11-12 dk pişiriyordum.

• Güzel Bilgi Eline sağlık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ufak mikrodalga fırın
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her fırının watt değeride farklı bunuda göz önünde bulundurun. Mikrodalga tarifleri verirken watt değerinide yazmakta fayda var

Bu arada Közde pişmemiş patatese kumpir demem Ama nefsini körlemek adına yapılabilir
  • Bende tam bunu düşünüyodum tam mutfaga dogru yola koyulmak üzereyken dedim bi googlelayım ve yine kendimi burda buldum :)

Fırının üzerinde hazır komutlarda patateste var onda deniycem sonrada deneye deneye dogru zamanı bulurum artık tesekkürler bilgi için
  • Hayatımda tek sevmedıgım yemektir kumpir

annanem yapmıştı 2 tane yemiştim.2 ay doktordan doktara gezdımı hatırlıyorum o derece fena olmustum
  • Başka deneyen var mı
  • Patatesleri kabuğuyla güzelce yıkayıp mikrodalgaya koydum üçüncü konuma 15 dakikaya ayarladım patlamaması için patatesleri çatalla deldim 15 dakika sonra harika haşlama ile közleme arası nefis patateslerim hazır oldu.(bu ayarlar birkaç denemeden sonra sabitlenmiştir güvenle deneyebilirsiniz )
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmicihan

Patatesleri kabuğuyla güzelce yıkayıp mikrodalgaya koydum üçüncü konuma 15 dakikaya ayarladım patlamaması için patatesleri çatalla deldim 15 dakika sonra harika haşlama ile közleme arası nefis patateslerim hazır oldu.(bu ayarlar birkaç denemeden sonra sabitlenmiştir güvenle deneyebilirsiniz )

şimdi yapıcam da bu 150 liralık makinelerde olur di mi?

ve kaç patates koydunuz acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.