konu ile ilgili yapan ve tecrübesini paylaşacak arkadaşlar. özellikle yapıp kullanan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırmısınız. zira yutubda vs cok karşımıza cıkıyor. zamanlama devreli olanlar. manuel butonlu olanlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 18 Haziran 2024; 23:5:36 > |
mikrodalga trafosundan punta makinası yapmak
-
-
Bende var .
Zamanlama devresini hazır kullandım. Başarılı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 20 Haziran 2024; 21:51:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hoşgeldin reis!!!
Uzuuuuuun zaman sonra ?
Pil punta için pilli, kapasitörlü, motosiklet akülü olanlar felan da var. Bilgin olsun.
Hürmetler...
-
tesekkürler. takip ediyorum forumumuzu. ancak uzun zamandır bır yorum ve konu acıp yazmadım tabii
-
bu kadar teferruata gerek varmıymış. tek buton yeter herhalde. ufaktan bende hazırlıyorum.
-
bu kadar teferruata gerek varmıymış. ben başladım yapmaya. buton ile yapmayı düşünüyorum
-
Punta cihazı yukarıda resimdeki gibi olur
Sizin hazırlayacağınız;
Teferruatsız punta cihazını paylaşırsanız bizlere de örnek olur
Bir kaç tane de punta resmi eklerseniz, bilgilenmek isteyenlere yardımcı olur.
@rondo1194
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 22 Haziran 2024; 22:49:34 >
Tek butonla el yordamıyla süre ayarlanamayabilir ve hassas olan bu işlem zarara sebep olabilir. Eğer kaba işler yapılacaksa ek devrelere gerek olmayabilir ama pil puntasında iş hassas.
Timer devresi ile de kontrol edilebilir ama hassas olması önemli.
-
Üstat bu dediğiniz bağlantıları yapmak için fazla teknik bilgi gerekir mi ?
-
Basittir
Sadece dikkatli montaj ve doğru yere bağlantılar önemli dir.
Daha basit isterseniz sadece küçük bir akü ve röle yeterli ;
Vertigo RCyoutubeBu punta makinasını yapmak için sadece 12v kuru akü ve motosiklet marş rölesi yeterlidir.Trafo,kondansatör vb.malzemelere gerek yoktur.Videonun ilk 2 dakikası yapım aşamasıdır.Sonrası test ve puntalama bölümüdür.Malzemeler şunlardır ; 1- Kuru akü en az 9AH olmalıdır.10AH veya 12AH de olabilir.Ancak daha yüksek amperli aküler veya araba aküleri pile zarar verebilir.Pil başlığını delebilir.İdeal olan 9AH dir. 2- Marş rölesi klasik scooter içindir.Ben sanayiden almıştım.Herhangi bir motosiklet tamircisinde bulunabilir.Kullandığımın aynısı şurada vardır ; https://www.n11.com/arama?q=mar%C5%9F+r%C3%B6lesi 3- Kablo en az 2.5mm olmalıdır.Tesisat kablosu diye geçer.Elektrikçilerde bulunabilir. 4- Akü kutup başı iki çeşittir.Elektronikçilerde bulunur.6v aküler için olanı incedir,buna dikkat edin.Alırken 12v kuru akü için olduğunu belirtin. 5- Kullanılan şerit 0.15mm nikel şerittir.En ideali budur.Genişlik 5mm veya 8mm olabilir. It must be a 9ah or 12ah lead-acid battery.I don't recommended car battery or high amps battery.It may destroy the cell head.For relay, search on aliexpress this ; ''12v solenoid relay starter'' Song Info Track: Brooklyn and the Bridge | Artist: Nico Staf Music provided by NCALIB - Free Music from Youtube Audio Library Watch : https://www.youtube.com/watch?v=y04NnfRXnDchttps://www.youtube.com/watch?v=-2Rc1_1oGHoVideodaki aküyü tam 5 sene kullandım. Gücü yeni yeni tükenmeye başladı. Röle zaten arıza çıkaran bir parça değil. Verim açısından şuan piyasadaki en basit ve en hesaplı olanı bu. Tavsiye ederim.
-
yuda izledim, gayet başarılı ve kullanışlı, taşınabilir olması çok daha iyi . hayret o kadar vidyoları izlerim, teknolojik olsun, araştırdığım konu üzerine olsun. bu vidyoya nasıl denk gelmemişim.
kalın metaller için punta yapmak istersek daha güçlü akü, kablo ve diğer komponentler olmalı sanırım
-
Aslında kabloların bir tık daha kalın olmasında fayda var, haklısınız. Sonradan 4mm kablo ile değiştirdim. Araba aküsü (700amper) ile denedim. 0.2mm nikel şeridi zımbalıyor. Akü 200amper ve üstü olduktan sonra her kalınlıkta punta yapar. Bildiğim kadarıyla da 0.2mm üstü nikel olmuyor. Başka ne çeşit metal kullanılıyor, onu bilmiyorum.
-
ben halen daha lityum pilleri lehimleyerek kullanıyorum.
-
yahu şu mikro dalga fırı trafosu banada lazım neden elimize geçmez ki hiç ???
-
evet ilmini bilirsen lehimde olur...
-
hurdacılardan bulunur, lehim konusu hızlı ve temiz yüzeye lehim yapmak lazım, önce zımpara, biraz kaliteli lehim pastası, ve hızlıca lehimleme
-
trafoyu buldum, araç akü kablosu ile üç tur sarıp hazırladım, henüz zaman bulup bir kutu tedarik edip tamamlamaya fırsatım olmadı.
Benzer içerikler
- çamaşır makinesi sigorta attırıyor
- datasheet nedir
- prizden elektrik çarptı ne yapmalıyım
- evde durduk yere sigorta atması
- usb kablo renkleri
- lehim nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X