Şimdi Ara

Mikrofon Karıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim bir elektronik ve inceleme üzerine youtube kanalım var.Bazen iki kişi videoda yer almamız gerekiyor.Bunun için de iki tane yaka mikrofonu kullanmamız gerekiyor.Galiba bunun için 3 kanallı bir mikser devresi gerekiyor.Yamyam Bey'in tasarladığı şu devreyi gözüme kestirdim.Bu devrede 1 kanalı çizmiş ben bunu kendi çizdiğim şemada 3 kanala tamamladım.Yakında pcb çizimini de yapacağım.

Opamp olarak şemadan farklı NE5532 kullanacağım.Elimde bir tane var ve Yamyam Bey de kullanabilirsiniz diyor.

Ama birkaç sorum olacak bu devre ile ilgili:

1-Bu devreye direkt olarak mikrofon takılıyor mu?
    2-Besleme voltajı nedir,simetrik midir?
    3-Kaliteli devre midir?
    4-Çıkış opampı NE5532 olur mu?
    5-Fader diye arattığımda sürgülü potansiyometre gibi bir parça bulamadım başka adı mı var acaba?

Teşekkürler.
     Mikrofon Karıştırma

• Bu sorulara ek olarak çıkış kalitesini etkilemeden çıkışı anınında kulaklıktan dinleyebilmek için ne yapmak gerekir?Ayriyetten pcb tasarımı nasıl olmalı,alt tarafta kalan boş yerler ground planeli mi olmalı, ya da sizin öneriniz varsa hepsine açığım.Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 7 Mart 2015; 22:17:40 >
  • secollah kullanıcısına yanıt
    yanilmiyorsam pc mikrefonlarinda jak stereo fakat mikrefon ucunda r ve L birlesik..
    arkadasinizin mikrefonunu r kanalina, kendi mikrefonunuzuda L kanalina baglayip deneyebilirsiniz. sagdece fikir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

yanilmiyorsam pc mikrefonlarinda jak stereo fakat mikrefon ucunda r ve L birlesik..
    arkadasinizin mikrefonunu r kanalina, kendi mikrefonunuzuda L kanalina baglayip deneyebilirsiniz. sagdece fikir

O zamanda videoda sağ sol ses ayrımı olacak. Yani birinin sesi bir taraftan, diğerinin sesi bir taraftan gelecek. Ama monoya çevrilirse olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

quote:

O zamanda videoda sağ sol ses ayrımı olacak. Yani birinin sesi bir taraftan, diğerinin sesi bir taraftan gelecek. Ama monoya çevrilirse olabilir.

Bu yöntemi ben de düşündüm ama 3 kişi olunca,kamera üzerine kayıt almak gerekince bu tarz yöntemler sıkıntı oluyor.O yüzden mixere yöneldim.
  • secollah kullanıcısına yanıt
    Şimdi benim aklıma takılan farklıbir durum var,, genelde mixer çıkışları line out/anfi çıkışı seviyesinde olur..
    siz bu 3 mikrefonu tekrar mikrefon girişine takacaksınız... onun için kazançlı çıkış devresine gerek yok,, karıştı
  • quote:

Şimdi benim aklıma takılan farklıbir durum var,, genelde mixer çıkışları line out/anfi çıkışı seviyesinde olur..
    siz bu 3 mikrefonu tekrar mikrefon girişine takacaksınız... onun için kazançlı çıkış devresine gerek yok,, karıştı

Yani devrenin neresinden itibaren olan kısmı yapmayacağım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.