Şimdi Ara

Mikrofonlu kulaklığın mikrofonu çalışmıyor, yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
24.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Dün elektronikçiden Philips SHM1900 Model bir mikrofonlu kulaklık aldım. Bilgisayarım 11 senelik, ve 2009'da aldığım bir anakartın ses kartının bozuk olmasından dolayı yanında usb ses kartı aldım. Taktığım zaman Hoparlör'ün çalıştığını, mikrofon'un çalışmadığını fark ettim. Sorunun driver yüklü olmadığını düşündüm, ve realtek in driverini indirdim. Fakat pc ye reset atmama rağmen hiçbir değişiklik göremedim.
    Mikrofon, masaüstüm hariç tüm bilgisayarlarda çalışıyor.

Ayarlar şu şekilde:

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Mikrofonunuz bilgisayarınız tarafından görülmüş ve tanınmış, muhtemelen çalışıyor problem olduğundan emin misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKrm

Merhabalar. Dün elektronikçiden Philips SHM1900 Model bir mikrofonlu kulaklık aldım. Bilgisayarım 11 senelik, ve 2009'da aldığım bir anakartın ses kartının bozuk olmasından dolayı yanında usb ses kartı aldım. Taktığım zaman Hoparlör'ün çalıştığını, mikrofon'un çalışmadığını fark ettim. Sorunun driver yüklü olmadığını düşündüm, ve realtek in driverini indirdim. Fakat pc ye reset atmama rağmen hiçbir değişiklik göremedim.

Ayarlar şu şekilde:

usb ses kartı bozuk olabilirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Orijinalden alıntı: EfeKrm

Merhabalar. Dün elektronikçiden Philips SHM1900 Model bir mikrofonlu kulaklık aldım. Bilgisayarım 11 senelik, ve 2009'da aldığım bir anakartın ses kartının bozuk olmasından dolayı yanında usb ses kartı aldım. Taktığım zaman Hoparlör'ün çalıştığını, mikrofon'un çalışmadığını fark ettim. Sorunun driver yüklü olmadığını düşündüm, ve realtek in driverini indirdim. Fakat pc ye reset atmama rağmen hiçbir değişiklik göremedim.

Ayarlar şu şekilde:

usb ses kartı bozuk olabilirmi?

Alıntıları Göster
    @oguz298
    %100 çalışıyor hocam, alırken orada denettirdim.

@dopac34
    Hoparlörü Usb den alabiliyorum, fakat Mikrofonu Usb ye ayarladığımda sesimi karşıya iletemiyorum.

• Varsayılan mikrofonunuz anakart üzerinde mevcut olan. Usb üzerindeki mikrofonunuz da kullanıma hazır ancak varsayılan olarak ayarlanmadığı için kullanamazsınız (dikkatli bakarsanız USB Sound Devişce Hazır yazısını görebilirsiniz, mikrofonunuz tanınmış ve kullanıma hazır sadece varsayılan olarak değiştirmeniz gerekiyor). Kaldı ki anakartınızın ses kartı sürücülerini yüklerseniz ve mikrofon soketini (jack) anakartınız üzerindeki mikrofon girişine takarsanız bu kısmında çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz zira ses çıkmaması aynı zaman da mikrofon girişinin de arızalı olacağı anlamını taşımaz. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Varsayılan mikrofonunuz anakart üzerinde mevcut olan. Usb üzerindeki mikrofonunuz da kullanıma hazır ancak varsayılan olarak ayarlanmadığı için kullanamazsınız (dikkatli bakarsanız USB Sound Devişce Hazır yazısını görebilirsiniz, mikrofonunuz tanınmış ve kullanıma hazır sadece varsayılan olarak değiştirmeniz gerekiyor). Kaldı ki anakartınızın ses kartı sürücülerini yüklerseniz ve mikrofon soketini (jack) anakartınız üzerindeki mikrofon girişine takarsanız bu kısmında çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz zira ses çıkmaması aynı zaman da mikrofon girişinin de arızalı olacağı anlamını taşımaz. Kolay gelsin.

Hocam başta dediğim gibi, Anakart'ın üzerinde olan jak girişleri çalışmıyor, yani bozuk.
    Ses kartı olarak realtek'i yükledim, bilgisayarı yeniden başlattım, fakat hiçbir değişiklik olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeKrm -- 13 Haziran 2014; 22:06:43 >

• Mikrofonunuz bilgisayar tarafından tanınmış buda sürücünün yüklendiği manasına gelir ki büyük bir ihtimal ilede çalışıyor olmalı. Yinede bundan emin olmak için resimdeki sıralamayı izleyerek bir test yapın. Her şey yolunda ise mikrofonunuzun sağlam ve faal halde olduğu doğrulanmış demektir, bu durumda sesli chat için kullandığınız programda ya bir problem vardır veya bu program için gerekli olan mikrofon ayarlarını düzgün bir biçimde gerçekleştirememişsiniz demektir.

EDIT: Birde anlamadığım bir tuhaflık içerisindesiniz. Onboard ses kartı çalışmıyor diyorsunuz ama mikrofonun takılı olduğu jack yuvası olarak onboard ses kartının mic girişi görünüyor. Onboard ses kartının sürücüsünü yükleyin belki çalışıyor olabilir diye bir fikir beyan ediyorum, sürücüyü yükledim ama çalışmıyor diyorsunuz ancak mikrofonunuz bu defada usb ses kartı üzerindeki mic yuvasına takılı görünüyor. Bu işi anlamakta problem yaşıyorum. Nasıl oluyor da mikrofonu usb cihaz üzerine takıyorsunuzda onboard ses kartının mic girşinde algılanıyor, ve yine nasıl oluyor da onboard ses kartı üzerine mikrofonu takıyorsunuz da bilgisayarınızı mikrofonu usb ses aygıtı üzerinde tanımlayabiliyor.

EDIT 2 : Siz test yaparken varsayılan mikrofon olarak "Mikrofon 2-USB Pnp device..." yi seçeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 14 Haziran 2014; 0:13:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hocam size olayı şöyle izah edeyim:

Ben 2011 de sanırım, 2.el bir ekran kartı satın aldım. Ve adamın bana söylediğini size söyledim. Çünkü adam, bana satmadan önce ses kartının bozuk olduğunu izah etti. Ve yanında Usb ses kartı verdi. O zaman çalışmıştı zira usb bozulup yenisini aldıktan sonra çalışmamaya başladı.

Gösterdiğiniz yöntem zaten o şekildeydi, Mikrofonun sağındaki bar hiçbir şekilde hareket etmiyor.

Varsayılan mikrofon ona ayarlı, fakat çalışmamaya devam ediyor.

Yine de çabalarınız için teşekkür ederim, ben 3 ay tatile gideceğim için online olamayacağım. Yeni pc alacağım sanırım.
  • EfeKrm E kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ile bozuk ses kartını ilişkilendirmekte güçlük çekiyorum ama sizde tatile gitmişsiniz ne diyeyim iyi tatiller.
  • Hocam hızlı yazarken yanlıs yazmısım kusura bakmayın, ekran kartı degıl, anakart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.