Şimdi Ara

===MİLANO TEKNİK SERVİS MİLANO HAKKINDA HERŞEY==== (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
250
Cevap
3
Favori
43.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım Mitsubishi Colt. LPG taktırdığımdan beri motor arıza lambası problemim var. LPG'de aracı sürerken arıza lambası yanıyor. Benzine geçince 3-5 km sonra sönüyor ve bir daha yanmıyor (Tank bittiğinde uzun uzun test ettim) Tekrar LPG'ye geçince bir süre sonra yine yanıyor ve sönmüyor. Taktırdığım yere defalarca gittim çözmek için en ufak aksiyonda bulunmadan "LPG fakir karışım olduğu için yanıyordur, önemli değil yanar o takma kafana" tarzı şeyler söylediler.

Aynı araca başka marka kit taktıranlarda bu sorun olmadığını öğrendim. Şimdi soruyorum size: Milano taktırmakla hata mı ettim?

Problemimi kim çözecek? (İstanbuldayım)
  • her sıstemde arıza ve sorun olabılır bu yuzden garantı verılır lpg sıstemlerınde sorunsuz marka yok gıbı hepsı kul yapısı.ama onemlı olan garantı ıcınde hallolmasıdır. dudulludakı merkez servıse gıdersenız orada fatıh bey sıze yardımcı olacaktır.

Fatıh satış sonrası destek mud. www.demirhanlpg.com
    05062750820
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEMALİZMİT

her sıstemde arıza ve sorun olabılır bu yuzden garantı verılır lpg sıstemlerınde sorunsuz marka yok gıbı hepsı kul yapısı.ama onemlı olan garantı ıcınde hallolmasıdır. dudulludakı merkez servıse gıdersenız orada fatıh bey sıze yardımcı olacaktır.

Fatıh satış sonrası destek mud. www.demirhanlpg.com
    05062750820

Merhaba DEMALİZMİT bey,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

İki problemim var. Biri arıza lambası, öbürü LPG gösterge ışıklarının saçmalığı hakkında.

Bu konuları çok araştırdım.

Arıza lambası yüksek ihtimalle montajı yapan kişinin karışım ayarını doğru dürüst yapmamasından kaynaklanıyor. Şu anda fakir karışım oluyor. Araştırmalarıma göre LPG ayarını biraz açarsak yani karışımı zenginleştirirsek düzelme ihtimali var.

Gösterge de yine takan kişinin adam akıllı kalibre edip ayarlamamasından kaynaklanıyor.

Dudulluya gitmeyi ben de düşündüm. Şu anda sadece şunu söylemek istiyorum:

Dudullu bulunduğum yere baya uzak. Oraya gitmek için o kadar zaman ve yakıt harcayacağım ve muhtemelen 2-3 kere daha çağırırlarsa burada ciddi bir kaybım olacak. Ancak PROBLEMİM ÇÖZÜLÜRSE HERŞEYE RAĞMEN HELAL OLSUN diyorum. Ama şimdi gidince bir ayar çekerler, o anda arıza lambası söner ve "tamam oldu" deyip gönderirler de 2 gün sonra yine yanarsa bu çok tatsız birşey olur. Ya da arıza lambası sönüp bu sefer de atıyorum yakıt tüketimim artarsa ne olacak?

Şunu demeye çalışıyorum: Problemlerim anladığım kadarıyla tipik problemler. Bu durumda gerçekten çözüme ulaştırılabilecekse gideyim. Ancak şu anki hem tüketim hem de performanstan memnunum. Ayarla uğraşırken daha da beter olacak veya onca uğraşa rağmen problemim çözülemeyecekse bunu şimdi söylemenizden inanın daha memnun olacağım.

Daha önce montaj yaptığınız Mitsubishi'lerden az çok biliyorsunuzdur problemin ne olduğunu ve ne kadar çözülebileceğini. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkür ederim.

EKLEME: Bu arada şunu da söyleyeyim, sırf hata lambası sönsün diye lambda sensörüm devre dışı bırakılacak ya da hata lambasına röle falan takılacaksa hiç uğraşmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 15 Aralık 2008; 20:39:35 >

• Sayın DEMALİZMİT,

quote:

Yani sizin ecunuzun içindeki elektronik donanım aracınızın enjektörlerini durdurduktan sonra sizin ecunuzu emüle eder.
    Bunu çoğu piyasa ürünleri rezistif olarak yapar yani sadece direnç kullanarak yapar.
    brc ise bunu indüktif olarak yapar yani bobin kullanarak yapar, zaten sizin ecunuzunda istediği budur.

Bu konuda da yorumlarınızı alabilir miyim? Eğer problem buysa gaz ayarıyla hiç oynatmayayım.
  • en son fiyat hakkında bilgi verirmisiniz aracım hundai 2004 accent pesin ve taksitli olarak .tesekkürler
  • Dudullu servisinden fatih bey ile görüşürseniz yardımcı olurlar gösterge konusunda yeni programla gösterge ayarı yapılıyor ama yinede benzindeki performansı bulamıyor. arıza lambası na gelince aynı serviste gaz analiz cihazı mevcut aracınızı programa bağlıyken aynı anda gaz analiz cihazı ile yakıt değerleri
    rolanti
    2000 devir
    3000 devir
    ve üstü karışım ayarları gözlenerek sorunlu olan devirlerin ayarları makinadaki verilere göre azaltılıp yükseltiliyor.

firmada arıza lambası mudahalesi olmuyor ve yanan arıza ısığınızı makine ile söndürülüyor bilginize
    quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Sayın DEMALİZMİT,

quote:

Yani sizin ecunuzun içindeki elektronik donanım aracınızın enjektörlerini durdurduktan sonra sizin ecunuzu emüle eder.
    Bunu çoğu piyasa ürünleri rezistif olarak yapar yani sadece direnç kullanarak yapar.
    brc ise bunu indüktif olarak yapar yani bobin kullanarak yapar, zaten sizin ecunuzunda istediği budur.

Bu konuda da yorumlarınızı alabilir miyim? Eğer problem buysa gaz ayarıyla hiç oynatmayayım.

• milano sistem bizim montaj fiyatımız 200 ytl peşin 1000 ytl kk na 10 taksit olarak yapılıyor sisteme yağlama sistemide ücretsiz ilave edikliyor.
  • sayın DEMALİZMİT
    dizel araçlara lpg takma işi ne aşamada acaba l 200 pick up ım var eğer tasarruf açısından makul ise taktırmayı düşünüyorum bilgilendirirseniz sevinirim
  • selamlar.ben bu basligi yeni goruyorum.keske daha once gorseydim:-)
    ben milanoyu bir sene boyunca sorunsuz kullandım.aracim 2002 peugeot 307 o.v
    izmirde ege gas centera montaji yaptırmıştim.bir sure once arac gaza gecerken silkelemeye, motor fireni yapar gibi geciş anlarinda kasmaya basladi.bir sure boyle devam ettim.cok da kafaya takmamiştim.neyse bkima goturdum ege gas centera.bakimini orda yaptilar.filtreler kalibrasyon falan filan... bakimdan sonra gordum ki bu sorun devam ediyor.hatta daha once basima gelmeyen stop olayi 3-4 sefer başima geldi.soyle ki :yıne tam gaza gecerken arac stop etti.tabi durum boyle olunca hemen gas centera gittim.uısta şoyle bir bakti regulatorde su kacagi varmiş.parca degişecek dedi.cumartesı gunu soyledi bunu ve pazartesi gelmemi soyledi.o an onlarda gerekli parca yokmus karsiyaka 'guncem lpg' den isteyeceklermiş.parca gelince takacaklarmiş.ok . dedim.
    oldu pazartesı, gittim.bana parcanın gelmedigini ve artik benımle guncem lpg nin ilgilenecegini soyledi.(galiba firmA EL DEGİŞTİRMİŞ.)bende gunceme gittim.usta soyle bir bakti ve kacagin hortumdan kaynaklandigini soyledi.5 dakikada kelepceyi degiştirdi ve su sizma sorunu boylelikle haloldu.ama silkeleme sorunu devam etti.birkac kez daha sabahlari ve gece 23 cıvari stop etme olayi tekrarladi.tekrar gittim gunceme.bir kalibrasyon yaptilar.simdi havalarda biraz ısındıgından galiba sadece sabahlari bu sorunu yapiyor.diger turlu gecişi hıssetmiyorsunuz.ama lpg performansı ıle benzın performansı arasında hıssedilir bir fark var.bir yere kadar bu fark normal sayilabilir.bir de arac rolantideyken ve vites p konumunda ıken gaz pedalına anı basişlarda arac lpgdeyken devir yukselene kadar arac bir sanıye filan oksuruyor(hafif tıtreyerek).benzınde boyle bir durum yok..ustta test surusune de cıktı.bir anomali yok dedi.aba bi seferinde yıne sabah gaza gecerken bir sılkeledi resmen salladi arabayi.bu sorunun uzerinde fazlami duruyorum acaba?asil canımı sikan beni taa karsiyakaya yonlendirmeleri.gascenter bana oldukca yakındı.problemli bir musteri de degildim acıkcasi.ustalardan yana bir sıkıntım yok.gerek guncemdeki gerekse gascenterdaki ustalar gayet iyi insanlar.
    kısacasi bundan boyle ben guncem lpg ile mi sorunlari mi halledecegim?
    bu bahsettigim sorun devam ederse (soguk havalarda sorun devam ediyor) bu onemli bir arizaya işaret midir?
    tekrar belirtmek isterim bu yukaridakı sorunlari saymazsam mılano gayet sorunsuz bir kit diyebilirim.

• 2 yıldır bitmek bilmeyen sorunlardan sonra sonunda milanodan kurtuluyorum. tüm tesisatı söktürüp atiker taktırıyorum hatta takma işinide ivedikte bi firma takacak. lpg taktırmayı düşünenlere tek önerim, milanodan uzak durun. yakıtı iyi, çekişide çok iyi, ama bi sorun oldumu başınız acayip ağrıyor, servisi beş para etmez, hiçbi parçası beş para etmez bukadar dandik bişey görmedim hayatımda.
  • merhaba,

bu gaz analiz cihazı sistemin neresine bağlanıyor? katalitik konvertorden daha önce mi sonra mı? benim arabamda da milano var (temmuz 2009 da takıldı) ve arıza lambası takıldığından beri sürekli yanıyor. LPG takan servise çok defa gittim her seferinde ayar yapıp gönderdiler ama lamba yanmaya devam ediyor. arabam citroen xsara II 2003 model 1,6 16V.
    bu arada dudulludaki servisi aradım gaz analiz cihazının kalibrasyona gittiğini söyledi. bu konuda başka nasıl yardımcı olabilirsiniz?
    teşekkürler,
  • Sayın Demirhan LPG yetkilileri. Maden topici açtınız sorularımıza cevap verebilir misiniz lütfen? Ayrıca sitenizdeki info kısmına da mail attım ama yine cevap gelmedi.
  • 1,5 yıldır milano sıralı sistem kullnıyorum hiç bir problem yasamadım sanırım takan ustanın da büyük fonksiyonu var..
  • ARKADAŞLAR.MERHABALAR.LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN.
    BUNDAN 1,5 AY KADAR ÖNCE DENİZLİDE MİLANO MARKA SIRALI OTOGAZ SİSTEMİ TAKTIRDIM.ARABAM 1999 MODEL 1.6 VOLKSWAGEN POLO HB. DENİZLİNİN BULDAN İLÇESİNDE OTURUYORUM.ÇEKTİĞİM SIKINTILARI ANLAYIN DİYE SÖYLEDİM. SERVİS SİSTEMİ TAKTI.ARABAMDA İLK GÜNDEN İTİBAREN ROLANTİDEYKEN STOP ETME OLDU.ARABA BAZEN ROLANTİDEYKEN SARSILIYOR VE TAM STOP EDECEK DERKEN KURTARIYOR.DEVİR SAAT GÖSTERGESİ YÜKSELİP ALÇALIYOR.SERVİS BANA ARABAMI KENDİ SERVİSİME GÖTÜRMEMİ VE KELEBEK BOĞAZI İLE BUJİLERİN BAKILMASINI SÖYLEDİ.KELEBEK BOĞAZI TEMİZLENDİ,BUJİLER DEĞİŞTİ.SERVİS AYAR YAPTI.SORUNUM GEÇMEK BİLMEDİ.BU ŞEKİLDE BEN BULDANDAN SIRF BUNUN İÇİN 3 DEFA GİTTİM.VE 4. GİDİŞİM DE GEÇEN HAFTA OLDU.SERVİS ÇARESİZCE BEYNİ DEĞİŞTİRDİ.VE BANA SORUN HALLOLDU DEDİ.ARKADAŞLAR BULDANA DÖNERKEN ARABAM YİNE BOŞTAKYEN STOP ETTİ.VE DEVAMLI OLMAYA BAŞLADI.TİTREMELER.TAM STOP EDECEKKEN KURTARMALAR.BAZEN KURTARAMAYIP STOP ETMELER.MİLANO SERVİSİ SUÇU ARABAYA ATTI.ARABA BENZİNDEYKEN BU SORUNU YAPMIYOR.VE VOLKSWAGEN SERVİSİ MOTORU VE DÜZENİ İNCELEDİ.HATA OLMADIĞINI SÖYLEDİ.
    KISACASI MİLANO ÖMRÜMÜ YEDİ.SORUNUMU ÇÖZEMEDİLER.1200 LİRA PARA VERDİM.ÜSTÜNE ÜSTLÜK GİT GEL BİR SÜRÜ MASRAF ETTİM.BU HAFTA SONU TEKRAR GİDECEĞİM.ÖĞRETMENİM.SADECE HAFTA SONLARIM VAR VE ZAMANIMI BUNA AYIRIYORUM.İNANIN ÇOK PİŞMANIM.
    LÜTFEN BANA SÖYLEYİN.AYNI SORUN DEFALARCA TEKRAR ETTİ.TÜKETİCİ HAKLARINA GÖRE AYNI SORUN TEKRAR ETTİĞİ İÇİN SİSTEMİ SÖKMELERİNİ VE PARAMI VERMELERİNİ İSTEME HAKKIM VAR MI? BANA HUKUKİ YÖNDEN CEVAP VERİNİZ.TEKNİK DETAYA GİRMEYİN.ZİRA SERVİSTEN, LPG SİSTEMİNDE UMUDUM YOK...LÜTFEN YARDIMCI OLUN....MAİL ADRESİM murat_tokel@hotmail.com

• bana bu konuda yardımcı olacak bilgi sahibi biri yok mu?inanın para verip hizmet alamamak dahası rezillik çekmek çok zor bir durum.yardımcı olursanız sevinirim.
  • Köklü firmaları değilde ,
    Ekonomik firmaları seçmekle tercihinizi siz yapmışsınız, çıkış yolunuda siz bulmak durumundasınız dostum özür dilerim :(

Geçen hafta perşembe günü fabrikasını ziyaret ettiğim bu markanızın tesislerinde sadece iki bayan vardı başka kimse yoktu.
    Ve bu durumda 4 fb var maalesef
    Ve bu forumlarda haala tavsiye edilebiliyorlar saadece fiyatı için bu ürünleri taktıranların sonuna siz ayna olabilirsiniz belki ?

Allah yardımcınız olsun dostum
  • USTAM UCUZ FİRMALAR DİYORSUN DA ÖZELLİKLE İTHAL OLSUN İSTEDİM.ATİKER 1050 LİRA BEN 1200 LİRA VERDİM.AZ MI?DAHA İYİSİNİ BEKLİYORDUM.BELKİ ATİKER TAKTIRSAM BU SORUNLAR BAŞIMA GELMEYECEKTİ. YAZDIĞIM MESAJIMI MİLANOCU ARKADAŞ MUTLAKA GÖRMÜŞTÜR.NE HİKMETSE BİR KONUŞAYIM YARDIMCI OLAYIM DİYE DÜŞÜNMÜYOR.TABİKİ.İŞ SADECE SATANA KADAR.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_denizli

USTAM UCUZ FİRMALAR DİYORSUN DA ÖZELLİKLE İTHAL OLSUN İSTEDİM.ATİKER 1050 LİRA BEN 1200 LİRA VERDİM.AZ MI?DAHA İYİSİNİ BEKLİYORDUM.BELKİ ATİKER TAKTIRSAM BU SORUNLAR BAŞIMA GELMEYECEKTİ. YAZDIĞIM MESAJIMI MİLANOCU ARKADAŞ MUTLAKA GÖRMÜŞTÜR.NE HİKMETSE BİR KONUŞAYIM YARDIMCI OLAYIM DİYE DÜŞÜNMÜYOR.TABİKİ.İŞ SADECE SATANA KADAR.....

Milano'nun italyanca sitesini hiç incelediniz mi? Bence inceleyemediniz çünkü italyanca bir sitesi yok, çünkü italyan olan hiç bir aksamı yok, tamamen yerli.

Belki ithal aksamları vardır ama o da kesin çin ithalidir.

Güle güle kullanın, kusuruma bakmayın, sorununuzu henüz okuyamadım, bildiğim birşey ise cevaplarım.
  • quote:

USTAM UCUZ FİRMALAR DİYORSUN DA ÖZELLİKLE İTHAL OLSUN İSTEDİM.ATİKER 1050 LİRA BEN 1200 LİRA VERDİM.AZ MI?DAHA İYİSİNİ BEKLİYORDUM.BELKİ ATİKER TAKTIRSAM BU SORUNLAR BAŞIMA GELMEYECEKTİ. YAZDIĞIM MESAJIMI MİLANOCU ARKADAŞ MUTLAKA GÖRMÜŞTÜR.NE HİKMETSE BİR KONUŞAYIM YARDIMCI OLAYIM DİYE DÜŞÜNMÜYOR.TABİKİ.İŞ SADECE SATANA KADAR.....

1- Siz ithal sanıp takdırdığınız için yanıldınız zaten, Haala radyolarda ''Diğer yerliler için bile'' italyan lakırdıları yapılarak kafa karıştırılıyor.
    2- İtalyan ECU reklamlarını, bastırdıkları bayraklarda bile görmek mümkün, Ancak niye haala bunlar san.tic. il md. lüklerine şikayet edilmez anlamış değilim.
    3- İtaly dizayn diye birşey yoktur made im italy diye birşey vardır. dizayn bir kandırmacadır.
    4- XXX tl lik bir ürünü 1200 tl ye takdırmış olmanız kaliteli bir ürün takdırmış olmanız anlamına gelmez dostum gerçekten sizin adınıza üzüldüm.
    Başından beri insanları aydınlatmaya çalışırken yanlış anlaşılmamın kanıtları sizler olmanız çok acı.
    Sevgilerimle.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

1- Siz ithal sanıp takdırdığınız için yanıldınız zaten, Haala radyolarda ''Diğer yerliler için bile'' italyan lakırdıları yapılarak kafa karıştırılıyor.
    2- İtalyan ECU reklamlarını, bastırdıkları bayraklarda bile görmek mümkün, Ancak niye haala bunlar san.tic. il md. lüklerine şikayet edilmez anlamış değilim.
    3- İtaly dizayn diye birşey yoktur made im italy diye birşey vardır. dizayn bir kandırmacadır.
    4- XXX tl lik bir ürünü 1200 tl ye takdırmış olmanız kaliteli bir ürün takdırmış olmanız anlamına gelmez dostum gerçekten sizin adınıza üzüldüm.
    Başından beri insanları aydınlatmaya çalışırken yanlış anlaşılmamın kanıtları sizler olmanız çok acı.
    Sevgilerimle.

Sayın FS,

Bütün forum sayfalarında başka markalara taş atmayı bırakıp eğer faydalı olmayı düşünüyorsanız teknik sorunlara cevap vermeniz daha etik olur diye düşünüyorum. LPG işinde BRC nin de yerli üretim yaptığını biliyoruz. Bence bütün firmalar da yapmalı zaten çünkü sistemler ithal etmeye değmeyecek kadar basit. Ülkemiz kendi üretebileceği malzemeye neden daha fazla para versin? Ben yerli üretim yapan firmaları destekliyorum. Kendim de Milano kullanıyorum ve gayet de memnunum. Daha önce bütün markalar matrix enjektör kullanırlardı. Baktılar ki servisi ve yedek parçası çok pahalı olmaya başladı sonra bütün firmalar ray tipine geçtiler. Hatta şimdi çoğu firma bu enjektörleri de yerli kullanıyor.
    Dediğim gibi sistem gayet basit. Eğer problem varsa o sistemi takan bayinin düzgün hizmet vermemesinden kaynaklanıyordur. Marka yerine bayi tercihi yapmak daha yerinde olur bence. Siz bahsi geçen markanın fabrikasına orda kaç kişi olduklarını saymak için mi gittiniz? Eğer firma üretimini yapıyorsa, yedek parçasını sağlıyorsa isterse bir kişi olsun sorun değil.
    Ben şimdiye kadar aldığım hizmetten gayet memnunum. Ne zaman gitsem benimle çok iyi ilgilendiler sağolsunlar ve gittiğim bayide her marka var BRC dahil.
    Bütün kullanıcılara tavsiyem hizmet alabilecekleri bayileri tercih etsinler markaları değil. Onun için de mutlaka referans alıp gitsinler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.