Millenicom modem reset atınca dış ip değişiyor mu yani sitelerin bizi gördüğü ip adresi? |
Millenicom modem reset atınca dış ip değişiyor mu?
-
-
Statik ip satin almadiysan, ISS'in dinamik ip havuzundaki iplerden birisi senin modeme atanir ve sure (lease) belirlenir orn. 24 saat. bu sure dolana kadar ayni ip modemine tanimlidir. resete bakmaz
-
Alakası yok. Yıllardır TT altyapısından Millenicom kullanıyorum aboneliklerimden birinde. Modemi kapatıp açtığın zaman IP adresi değişiyor. 10 kere kapat aç, 10 kere değişiyor, isterse arka arkaya olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pardon!? Alakasi olmayan ne acaba? DHCP, temel olarak dedigim sekilde calisir. Bu bilgi ISS farki gozetmeksizin arka planda isleyen mekanizmayi anlamaya yardimci olacaktir. Bilgiye dayali olmayan iddialar yanilticidir. 1tl ile 10 kere yazi tura attin hepsi tura geldi, o zaman 1tl ile atilan yazi tura hep tura gelecektir anlamina gelmez. bilgiye dayanmayan boyle bir iddia, yalnizca kisinin matematigin olasilik teorisinden bihaber oldugunun gosterir. Bu yuzden IP'nin degisip degismemesi de benzer sekilde ISS in DHCP havuzundaki ip sayisi, lease suresi ve tum bunlari nasil bir police/politika ile tanimladigina baglidir. Uc asagi bes yukari ISS'lerin yaklasimlari birbirine paralellik gosterir. Lease suresini manuel yada yazilimla sonlandirip yeni bir ip isteme yada sureyi uzatma vs gibi konularda var fakat bu soru icin yazilanlar kanimca yeterli.
-
Söylediklerin Millenicom için geçersiz dostum. Modemi açıp kapatarak 1 saatte 100'den fazla ip değiştirebilirim. Hemde farklı konumlardaki ip havuzundan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne diyorsun dostum sen ya? Yok matematik, yok yazı tura falan, anlamsız anlamsız örnekler... Ben Millenicom kullanmaya başladığımda muhtemelen sen daha çocuk veya ergendin. O zamandan bu yana binlerce kere modemi kapatıp açıp, binlerce kere IP değiştirmişimdir. Bazı günler onlarca farklı IP değiştirdiğim bile oldu arka arkaya, mesela 2 saat içinde. Şimdi bunu grafiklere dökersek, o zaman sen de istatistik biliminden mi anlamıyorsun?
IP'nin atanma şartlarının neye bağlı olduğu değil konu. İlk mesajında net şekilde statik IP almadıysan 24 saatte değiştiğini söylemişsin. Bu doğru değil.
Millenicom'da modemi her kapatıp açışında kesin olarak IP değişiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X