Şimdi Ara

Millet Ankara'yı neden sevmiyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
3.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara ve kendi memleketim dışında başka şehirde yaşayamam tamamen alışkanlıktan dolayı çünkü ankarada doğdum büyüdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grbgrb0 -- 30 Temmuz 2016; 11:06:23 >
  • Melih Gökçek...
    Başka nedene gerek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Millet Ankara'yı neden sevmiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

Muhtemelen onlar bizim yetiştiğimiz kültürü benimseyemiyor da ondan. Çünkü biz Ankaralılar da Ankara'yı binasından, coğrafyasından dolayı değil de içindeki insanlardan dolayı seviyoruz. O içindeki insanlar da bizimle aynı kültürde olduğundan başka şehirlere gittiğimizde Ankara insanını arıyoruz. Haliyle dışardan gelen insanlar da bu kültürü benimseyemiyorlar kolay kolay.

Ha bana kalırsa da konuşurken ağzından "la" kelimesi çıkanlar, tanımadığı bir insandan "bebe" diye bahseden insanlar daha samimi geliyor. Yukarda bir arkadaş ankaralılara kolpa çıkarlar demiş, mesela ben de tam tersini düşünüyorum. Beklentiler farklı zaar.

Dediğin gibi ellâham

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERIKCI -- 30 Temmuz 2016; 11:22:48 >

• Ankaraya hiç binmedim de marmaray güzel denizin altından gidiyor falan.

• ankara başkent olmasa bi sivas olamazdı da ondan. iyi yerlerinde yaşamıyosanız çok geri kafalı insanlar var ama bi okadarda samimiyette var sanırım onlar onları unutturuyor.
     Millet Ankara'yı neden sevmiyor?
    İstanbulun en çok neyini seviyorum biliyor musun abi ? Ankaraya dönüşünü
  • izmir gibi bir köyden çok daha modern, insanları daha kaliteli bir yer. Ankara iyidir.
  • Otogara aşti denmesi
  • yaşadığınız şeyleri daha yoğun yaşadığınız bir şehir çünkü..

4. senem Ankara'da geçirdiğim, seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

Alanyalı olmama rağmen Ankarayı çok seviyorum. Ülkemizdeki en düzenli şehirlerden bir tanesi. Sayısız imkanlara sahip ve karış değil düzen var, anlayışlı insanlar var. İlk gittiğimde şaşırmıştım, insanlar otobüse binmek için sıraya girer daha güzeli yürüyen merdivende acelesi olanlara mani olmamak için durucak olanlar sağda bekler acelesi olan varsa takılmadan yürüsün diye sol taraf boş bırakılır.

Sayısız imkanlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: xxrem4

Otogara aşti denmesi
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 18:6:32 >
  • Bir Ankaralı olarak mahallelerinde semtlerinde merkezinde gezip yaramaz diyenlere ayar oluyorum bizde diğer şehirler gibi merkezler mahalleler semtler çok gelişmiş değilir her yer taş toprak bina diyenler buraları geziyor ee ne varmış ki burada yaramaz diyorlar haa birde denizimiz yokmuş kusura bakmayın paramız yetmedi alamadık...

kaleye çıkılır kocatepe camisine gidilir bir kaç tarihi hamam var anıtkabir var bir çok güzel gölümüz var gençlik parkımız var çok büyük bir park yapılıyor o bitecek yakında bir kaç güzel müzelerimiz var daha aklıma gelmeyen bir çok görülmesi gereken yer var daha şehrin dışında öyle yerlerimiz varki gezmeye doyamazsınız beypazarı kızılcahamam şereflikoçhisar vs vs

Adam gelmiş inmiş kızılaya ulusa girmşi bir kaç avm ye sonra Ankaraya sallıyor sen gezmeyi bilmiyorsan biz ne yapalım

• Ben kendimi bildim bileli antalyada yaşıyorum. Denizi her gün görmüş birisi olarak buradan sıkıldığımı söyleyebilirim. Denizsiz şehre git özlersin antalyayı diyorlar. Bilmiyorum deniz o kadar özleyeceğim bir şey mi? Bu da böyle bir anımdır.

• Ankaralıyım, merkezinde okudum lisemi 5 sene. Her yerini bilirim. Şu an istanbulda okuyorum, bi daha mikseler dönmem.
  • JessicaHyde kullanıcısına yanıt

• bursalıtimsah kullanıcısına yanıt
    Aga o yürüyen merdiven işi toplumsal kuraldır zaten ha istanbulda suistimal ediliyor orası ayrı

• Deniz yok, yol trafik düzeni berbat, araba kullanmayı bilmiyorlar, gezecek yer yok AVM dolu, kışın soğuk-yazın gereksiz sıcak üstelik gündüz yanarken gece soğuktan hasta olma ihtimalin var, havası kuru, ağaç yok, memur dolu yani tekdüze insan çok her yere eşit uzaklıkta belki ama her yere uzak daha zibilyon tane sebep sayılır. Bunaldığın zaman sağa sola basıp gidemiyorsun ha deyince...
  • Okumak icin ankaradayim istanbulda buyudum ve ben de sevdim sehiri tatillerde ozluyorum.

• Daha önce Ankara'da bulundum ve neredeyse her yerini gezdim. Bir an önce İstanbul'a dönmek için gün sayıyordum.

Ankara'da denizin olmaması argümanına karşı çıkanları,bunu saçma bulanları anlamıyorum.
    Bir İstanbullu canı çok sıkkın olduğunda atlar vapura çayını yudumlayıp denizi seyreder ve huzur bulur. Ankara'da ise yalnızca bina var.
    Lütfen Ankara'da göl var demeyin,komik oluyor. Bayburt'a, Yozgat'a git orada da göl bulursun.

İstanbul,Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısıdır. İstanbul'un kışı bile güzeldir.

• İstediğin kitabı ucuza bulabilme imkanı,
    Giyimde bol seçenek imkanı,
    Kaliteli sinema salonları bkz; Armada salon 1, Ankamall Salon 10
    Kaliteli eğitim imkanı; bkz benim okulum
    Kolay ve hızlı toplu taşıma imkanı
    Aklıma gelenler bunlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.