Şimdi Ara

Millet Ankara'yı neden sevmiyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
3.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

İstediğin kitabı ucuza bulabilme imkanı,
    Giyimde bol seçenek imkanı,
    Kaliteli sinema salonları bkz; Armada salon 1, Ankamall Salon 10
    Kaliteli eğitim imkanı; bkz benim okulum
    Kolay ve hızlı toplu taşıma imkanı
    Aklıma gelenler bunlar

Hangi okul hocam?
    Sinema salonlarının kalitelisi nasıl oluyor? Görüntü hepsinde aynı diye biliyorum.
  • ankaralı olmayan birisi ankarayı sevmez heralde.
    sevilecek nesi var ? tamam ben kötü yerinde yaşıyorum. ama iyi yerini de gezdik gördük. sevilecek bir şehir değil. büyükşehirden gelmiyorsanız başka tabi. imkanlarını beğenebilirsiniz tabi ama bunlar ankaraya özgü şeyler değil. ne yani avm var diye şehri mi seveceğiz ? öncelikle ulaşım düzenli falan denilmiş. saat10da 11de biten ulaşım ne işinize yarıyor tam olarak ? cafede oturuyoruz adam kapatıyoruz abi diyor saate bakıyorum 22.30.. sokakları pislik insanları hödük. çöp tenekesi kaç kilometrede bir gördüğünüz nadir birşey. çöpleri sokakların köşelerine falan yığıyorlar. kitap denilmiş. o konuda yani haklı sayılabilir. korsancısı sahafı her türlüsü var. üniversite zaten benim dışardan gelme sebebim. okul çok zor. bi de ankarada hiç çekilmiyor. berbat kirli bir havası var. güneş olduğu zaman sıcaktan kavruluyorsun. ama kış olduğu zaman sokaklar buz pistine dönüşüyor. yani ben bu iklime alışık değilim ama sanmıyorum aklı selim bir insan karasal iklimi sevsin.
    bunlar benim görüşlerim ankaralı olmayan birisinin ankara hakkında gördükleri. 2 senem geçti. arabam falan olmadığı çok fazla gezemiyorum trafiği falan da bilmem. ama herkesin bildiği yerleri gezdim gördüm en az 1 sefer. mavi göl mesela kötü değildi. onun dışında pek doğal bir şey yok zaten. genel olara beton duvarlarla muhattapsınız. tabi bütün büyükşehirler böyle de. ne bileyim. yakınımda kurtuluş parkı var keko tipler yüzünden rahat rahat gidip yürüyüş bile yapamıyorum. parkı olsa nolur ? insanı görmemiş/keko ne derseniz artık adına.

• Gökçek kamp kurdu gebermeden inmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şehir Adana'nın yerini tutmaz bence(bunu yazarken terden öldüm)

• Deniz nasıl yok, Ankara'nın her tarafı Dothraki denizi.

Millet Ankara'yı neden sevmiyor?

Bomboş sarımtrak-yeşil arazileri seyrederken gelen o nemsiz, serin esinti... Bu kadar huzur verici birşeyle pek karşılaşmazsınız. Temmuz ayı aşırı sıcak geçiyor ancak gerisi gayet iyi. Oturduğun yerde terlediğin kıyı şehirlerinden çok daha iyidir benim için.

Her yer bina diye eleştiren olmuş. Büyük kısmı engebeden dolayı yerleşmeye uygun değilken milyonlarca insan ikamet ediyor, o kadar kamu kuruluşuydu, şirketti, esnaftı barınıyor. Çadırda mı yaşasınlar yani olması gereken ne ben anlamıyorum.
    Sorunlar Ankara'ya özgü değil. Kalabalık ve kötü belediyecilik her yerde sorundur.
    İnsanı iyidir, samimidir, kurnazdır, cahildir tartışmaları da anlamsız. Yine kalabalığın bir sonucu olarak her türden her fikirden insan var.

• iklimi berbat.hele kışın adamı ağlatır
    deniz yok
    agac yok
    heryer arazi .bina çok.insanin ruhu daralıyor
    insanı kötü
    yönetimi kötü

sayiyimmi daha?

• Imax teknolojisi var ankamall'da. Detaylı bilgi icin:https://tr.m.wikipedia.org/wiki/IMAX

gitmediyseniz tavsiye ederim benzersiz bir deneyim ekran kavisli koltuklar da ona gore kavisli yerleştirilmiş, sloganı da su, watch a movie or be A part of it. Suicide squad icin gelesim car ankaraya

Ayrıca istanbulda 4dx var bende denedim ilkgittigimde denicem bi okuyun neymis bu 4dx diye evde film izlemez oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursalıtimsah -- 30 Temmuz 2016; 14:58:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

Alanyalı olmama rağmen Ankarayı çok seviyorum. Ülkemizdeki en düzenli şehirlerden bir tanesi. Sayısız imkanlara sahip ve karış değil düzen var, anlayışlı insanlar var. İlk gittiğimde şaşırmıştım, insanlar otobüse binmek için sıraya girer daha güzeli yürüyen merdivende acelesi olanlara mani olmamak için durucak olanlar sağda bekler acelesi olan varsa takılmadan yürüsün diye sol taraf boş bırakılır.

Ankarada mı düzen var sen ankara diye Madride falan mı gittim hocam.

Yolda sol tarafın boş kalma sebebi sürü piskolojisi kesinliklye işi acele olan yürüsen diye değil
  • Sehrin her tarafı dogal olarak düzenli degil bu mumkun degil, yaşadığım yerler Alanyadan gitmis gibi olarak beni cok etkiledi bi kere plan proje var yollar sokaklar ona göre, düz ve birbiri kesmiyor

• Benimde ankrayi memur sehri olarak gormeyenlerin agzina vurasim geliyor sabahlari istanbul yolu konya yolu aydınlıkevler trafigine girmeyen yorum atmasin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bursalıtimsah kullanıcısına yanıt
    Her şehrin iyi ve kötü yerleri olur birnaten bahçelisi ile beşevleri düzenli diye bir şehir düzenli sayılmaz ne yazıkki.Türkiye standartlarını düşünürsek daha iyi bir şehir olabilir lakin dünya standartlarında Türkiyenin iyisi bile sonlarda oynar

bu yüzden Ankaraya düzenli diyebilirmiyiz Ankaraya rakip olarak kırıkkale adana antalya bursa falan mı alcağız yoksa dünya standartlarına bakarak moskova londra roma madrid falan mı almalıyız.Bence Muhasır medeniyetler seviyesine erişmek için onları örnek alıp rakip olmalıyız
  • Bahçeli düzenli gibi evet hocam ama beşevlerin olduğunu düşünmüyorum ayrıca, 2 tane mahalleden ibaret değil Keçiöreninde yolları sokakları düzenli sincanda. Ümitköyden bahsetmiyorum orası baska bir dünya 🌍

• Ankaralıyım bende, atalarımda hep ankaralı. Seviyorum, bir sebebi yok. İnsanı sıcak gelirdi eskiden ama artık o kadar da değil. Çok göç aldı, yerel Ankara halkı çok iyidir aslında. Şuan Ankaralıyım diyenlerin çoğunun babaları başka şehirlerden göçme. Gerçekten Ankaralı olanlar çok iyi insanlardır. Ama kışın çok fena geçiyor, yüzün kesiliyor gibi sanki. Kurak bir şehir. Ama İstanbul mu Ankara mı derseniz Ankara derim. En azından daha düzenli ve daha az yoğun, trafiği daha rahat. Ama 3' ü arasında da İzmir' i seçerim.
  • Ankarada en az keko göreceğiniz yer çukurambardır

Kaç yıldır ankaradayım yapacak birşey bulamıyorum sıkıcı bir şehir
    Birde esnafı tam bir ş.refsizdir

Keçiören mi düzenli ciddi misiniz hocam bukonuda keçiören rezil biryer hangi sokağa döneceğini şaşırırsın tek yöne tersten giren şöför sayısı dünyada birdir ankara keçiörende ayrıca.Düzenli gibi gelme sebebibi insanların hep orda oturmasından kaynaklıdır şehrin oturma konut bölgesidir keçiöeren ticari hayat orda dönse ora dahada rezil olur
  • Neyini seveyim ? Bozkır örtüsünü mü sevecem yoksa Deniz'inin olmamasını mı ? Yaşanan olayları mı seveyim yoksa Suriyelilerin evime gelmesini mi yoksa otobüste yaşlı amcaların bastonla vurup yer istemesini mi seveyim neyini sevecem bu şehrin ani değişen havasını mı sevecem yazın kertenkele gibi yanarsın kışın Eskimo gibi donarsın. Buranın sevilecek tek yanı başkent olması. Başkent olmasa bugün maksimum Eskişehir gibi tokat gibi bir yer olacaktı. Zonguldak bile buradan gelişmiş olurdu.

• hocam siz alanyayı gördünz mü bana asırı düzenli bi sehir olarak geldi ankara hala oyle dusunuyorum alanyada 4 yola cıkarken ortaya varana akdar ne soldan ne sagdan gelenı gorebılırsın
  • Çöp
    Alnayyaı görmedim ama Bursa Van Mersin Çankırı Çorum Konya Kırıkkale İstanbul Kars gördüm İtalya görmüşlügüm var birde Roma Venedik Floransa

Gördüğüm şehirler içinde Türkiyede en düzenli Kars diyebilirm özelikle Ruslardan kalma yerler acayip düzenli bir mimari sokak düzeni var.Herhalde yurtdışı deneyimimden dolayı Türkiyedeki şehirleşmeye düşmanlığım var.Tabi birde tvlerde gördüğümüz yurtdışı programları ile karşılaştırdıımda Türkiye bir Bulgaristan kadar bile düzenli değil.

Sokak yer bulamk Türkiyede cidden zordur.Ankaradada bir miktar öyle sokaklar çapraz acayip yerlere çıkar kimi sokak dap dardır kimisi gereğinden fazla geniştir.Tek yön olması gereken yol çift yol ilerler ve otobüsler orayı mahveder.

Ülke ve halk olarak fazla düzensiz bir milletiz buda işte ülkenin sokaklarına caddelerine yansımış durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

Ağaç yok la şehirde. Her yer kır arazi insanın ruhu sıkılıyo.

Arkadas odtuye ugramamis herhalde

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.