Şimdi Ara

Millet Ankara'yı neden sevmiyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
3.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aéquitas

Okumak icin ankaradayim istanbulda buyudum ve ben de sevdim sehiri tatillerde ozluyorum.
    Ankaralıyım bütün ailem Ankara'da 6 yıla yakındır Ankara'da ikamet ediyorum.

Ankara'dan önce Alanya'da kalıyorduk.

Ankara'yı hem seviyorum hem sevmiyorum ortadayım. Deniz ile yeşillik ile iç içe yaşadığımdan Ankara'yı bir türlü seviyorum diyemiyorum.

-Her yere bina dikmişler.

-Denizi yok

-İnsanları yapmacık gençleri amaçsız bir çoğunun beyni yok fikri var düzgün konuşabilecek insanlar değiller tartışma kültürleri ekside. (İçinde çok iyi insanlarda var çoğunluk olarak bahsediyorum.) (Çoğu Ankara'lı değiller bunu da belirtiyim çok göç almış bir şehir. Gerçek Ankaralılar daha samimi benim düşüncem.)

-Toplu taşıma berbat. Metro güzel ama halen bazı hatlarında en eski trenler kullanılıyor yeni trenleri güzel.

-Metro hattı yetersiz. 20 yıla yakındır yapılamayan bir Keçiören metrosu var Belediyecilik berbat.

-Dışarı çıkıp yürüyebileceğin yeşil alan kısıtlı şehir insanın ruhunu boğuyor.

-Sıhhiye, Kızılay, Ulus gibi yerlerde bol bol kart var karttaki resimler fake

-Bisiklet sürebilecek uygun yollar yok.

Tabi Ankara'nın elit semtleri de var şimdi Ümitköy,Çankaya, Tunalı,Esat gibi yerlerde ikamet edipte Ankara çok güzel şehir demek gayet normal ama genel olarak bakmanız lazım yoksa elit yerler her yerde bulunur paran varsa her yer güzel. Elit yerlerde belediyecilikte daha düzgün oluyor ama bunlar istisna genel olarak Ankara çoğunluğun sevebileceği bir şehir değil.

• quote:

Okumak icin ankaradayim istanbulda buyudum ve ben de sevdim sehiri tatillerde ozluyorum.
    İstanbul, hafta sonu bin arabaya git denize..

Ankara, haftasonu arabaya binme.. Zaten gidilecek deniz de yok, kahveye git...
  • Agac yok deniz yok diyenler surekli ormana denize giden insanlar heralde. Ankaraliyim, ankarayi severim cunku ulasim basit, avm bol vesayre. Kekolar yok mu tabiki var bol bol hatta. Ama onlar heryerde var o yuzden yapacak bir sey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bi yıldır Ankaradayım;

NESİ GÜZEL OLM ANKARA'NIN?

Harbi bi açıklayın.

Anıtkabir hariç, bir de sosyal olanakları iyi (kurs, tiyatro, vb)

Başka?
  • quote:

Tam bir memur şehri
  • keko dolu

• 1 hafta istanbulda kaldım geçen. deniz deniz diye zırlıyorlar bir tek adaları hoşuma gitti orada 1 saatte geziliyor zaten. ankara benim de gözümde tuttu. son olaylardan sonra bile kendimi en huzurlu rahat hissettiğim şehir.

bu arada saat 11 buçukta ne otobüs ne dolmuş kalıyor istanbulda bir de sabaha kadar uyumayan şehir derler alayı hikaye. ankarada bile ulaşım daha iyi.
  • Kokusu bile farklı güzel memleketimin..

Not ; çubukluyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

Ağaç yok la şehirde. Her yer kır arazi insanın ruhu sıkılıyo.

Arkadas odtuye ugramamis herhalde

kardeş odtü park mı ? üni 'de okumuyorsan piknik yapmaya gidecek halin yok herhalde.
  • quote:

21 yıldır Ankara'da yaşıyorum ancak son zamanlarda şehrin sıkıntıları iyice gözüme çarpmaya başladı. Yorumlarda ağırlıklı olarak da belirtildiği üzere şehirde yeşillik, ağaçlık alan eksiği çok fazla. Yüksek bir yerden şehre baktığınızda gözünüze ağaçlık bir iki yer anca görünüyor. Onun haricinde hep bina. Ayrıca şehir düzenlemesinde de çok ciddi sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.

Yeri gelmişken şöyle bir şeyi de paylaşayım.

**

Atatürk, sıcak bir günün akşamında, yanında bazı kişiler ile Çankaya Köşkü’nün bahçesinde dolaşıyordu. Ben de o sıralar eski köşkün tavan dekorlarıyla meşguldüm. Tozlu ve sisli bir hava Ankara’nın üzerine çökmüştü. Yer yer toz hortumları semaya doğru yükseliyor ve manzaraya daha boğucu bir hava ekliyordu.

Bize:

-"Ankara’yı hükûmet merkezi yapmakla iyi ettim mi?" diye sordu.

Tabii herkes olumlu yanıt verdi. Arkasından:

-"Neden?" sorusu gelince kimi stratejiden, kimi siyasetten bahsetti.

Hatta birimiz kayalık güzeldir gibi bir estetik görüş de ortaya attı.

Atatürk tartışmayı şu sözleriyle kesti:

-"Şimdi dalkavukluğu bırakın... Ankara’nın hükûmet merkezi olması için saydığınız nitelikleri beni ikna etmeye yetmez. Ben Ankara’yı hükûmet merkezi yapmakla büsbütün başka bir hedef güttüm. Türk’ün imkânsızı imkân hâline getiren gücünü dünyaya bir kere daha göstermek istedim. Bir gün gelecek şu çorak tarlalar, yeşil ağaçların çevirdiği villaların arasından uzanan yeşil sahalar asfaltlarla bezenecek. Hem bunu hepimiz göreceğiz. O kadar yakında olacak.”

Kaynak: İlginç Olaylar ve Anekdotlarla Atatürk, Muzaffer Erendil, Ankara, 1988. Sayfa:158

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaCenta

21 yıldır Ankara'da yaşıyorum ancak son zamanlarda şehrin sıkıntıları iyice gözüme çarpmaya başladı. Yorumlarda ağırlıklı olarak da belirtildiği üzere şehirde yeşillik, ağaçlık alan eksiği çok fazla. Yüksek bir yerden şehre baktığınızda gözünüze ağaçlık bir iki yer anca görünüyor. Onun haricinde hep bina. Ayrıca şehir düzenlemesinde de çok ciddi sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.

**

Atatürk, sıcak bir günün akşamında, yanında bazı kişiler ile Çankaya Köşkü’nün bahçesinde dolaşıyordu. Ben de o sıralar eski köşkün tavan dekorlarıyla meşguldüm. Tozlu ve sisli bir hava Ankara’nın üzerine çökmüştü. Yer yer toz hortumları semaya doğru yükseliyor ve manzaraya daha boğucu bir hava ekliyordu.

Bize:

-"Şimdi dalkavukluğu bırakın... Ankara’nın hükûmet merkezi olması için saydığınız nitelikleri beni ikna etmeye yetmez. Ben Ankara’yı hükûmet merkezi yapmakla büsbütün başka bir hedef güttüm. Türk’ün imkânsızı imkân hâline getiren gücünü dünyaya bir kere daha göstermek istedim. Bir gün gelecek şu çorak tarlalar, yeşil ağaçların çevirdiği villaların arasından uzanan yeşil sahalar asfaltlarla bezenecek. Hem bunu hepimiz göreceğiz. O kadar yakında olacak.”

Kaynak: İlginç Olaylar ve Anekdotlarla Atatürk, Muzaffer Erendil, Ankara, 1988. Sayfa:158

Alıntıları Göster
    Yeşili,denizi olmayan şehir çöptür.

Şehir sıralamam;
    1-İzmir
    2-Bursa

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaCenta

**

Bize:

Alıntıları Göster
    ankara çöp. türkiyede çöp olmayan şehir mi var zaten alayı çöp

• Karadenizli olarak havasını çok beğendim, nem yok çok güzel.
    İnsanları anlayışlı ve cömert.
    Astsubay mülakatı için gelmiştim,icabında işim uzun sürdüğü için biraz gezme fırsatı buldum. Kızılay külliye falan.
    Çok güzel, bayıldım.

• Yaşadığınız yerede bağlı biraz beyler. Akşamları güzeldir Ankaranın, sabahları güzeldir. İlk baharı sonbaharı güzeldir. Kışı çirkindir. Geceleri güzeldir vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Yaşadığınız yerede bağlı biraz beyler. Akşamları güzeldir Ankaranın, sabahları güzeldir. İlk baharı sonbaharı güzeldir. Kışı çirkindir. Geceleri güzeldir vs.
    İzmir den Ankara ya tayin olmuş biri olarak, tek kelime Hayat burda acayip KAZIK!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

Ağaç yok la şehirde. Her yer kır arazi insanın ruhu sıkılıyo.

Arkadas odtuye ugramamis herhalde

kardeş odtü park mı ? üni 'de okumuyorsan piknik yapmaya gidecek halin yok herhalde.

İçeride eymir gölü var farklı bir girişi de var. Piknik yapmaya da gelebilirsiniz ateş yakmayıp çevreyi kirletmedikten sonra :)
  • Valla 10 sene İstanbulda yasadiktan sonra bana cennet gibi gelen sehir.

• Ankara ot gibi cidden :D bıktım bu şehirden İzmirde olmak vardı. Aslında ankara da iyi ama semtine göre genel manada boğucu belediye belirli yerlerde çalışıyor sadece çoğu kesime önem vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stickand -- 30 Temmuz 2016; 20:00:09 >
  • Dogma büyüme Ankaralıyım.Her türlü semtinde oturduk.Havası hariç (yazları saymıyorum)hiçbirşeyini özlemem.

Hatırlıyorum muğlaya tatile gitmiştik.Yarım saat güneşlendim bildiğiniz kızarmış tavuğa döndüm.Cildim pembe-kırmızı bir renk aldı.İşte o zaman resmen iple çekiyordum Ankarayı.Bi geldik saat sabahın erken saatleri buz gibi esiyor ohh dedim.

Ha bunun haricinde çöp işte.Birde la bebe gibi kelimeleri taklit yapmaya çalışmayın olmuyor hadi kolay gelsin

• quote:

Eğer istanbulun yapılaşması Ankara gibi daha güzel ve daha geniş yapılsa idi evet, istanbul alternatifsizdir derdim ancak soruyorum size ey istanbullular (kendimi de içine katıyorum tabii) sokaklarıen fazla tek sıra park, yanından ancak bir araç geçebilen kaldırımı 50 cm olan yerlerde, güneş dahi görmeden yaşıyor, hergün stres oluyoruz. Hanginiz en son penceresini açıp da karşısındaki bina yerine güneşi, ağaçları, kuşları görebildi? İstanbul güzel olabilecekken el birliğiyle parçalanmış bir yer, denize girilebilen yerini geçtim denizi görebildiğin sahil kesimi bile kısıtlı artık. Ankara'ya beton diyorsunuz, yeşillik yok diyorsunuz eyvallah da ankara'da yaşanıyor be, maddi yönden de iyi manevi yönden de iyi, rahat bir kere. Akşam evime kaç saatte gelirim, gelirsem park yeri bulabilir miyim derdi yok, adam akıllı ev için en fazla 600-700 tl kirayı gözden çıkarman yetiyor, yolları geniş, çevresinde siz bilmeseniz de mesire alanı çok, haftasonu akyurt tarafına, hasanoğlan tarafına bir gidin bakalım on numara yerler var, eşle dosta takılmak istesen mekan da var, daha ne olsun? Ankara iyidir, hoştur hiç boşuna mok atmayın, benim esas istanbulda kasvetten ciğerim soluyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.