Şimdi Ara

millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: Şahbaba

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Rızkın 10'da 9'u ticarettedir diye buyurmuş Hazreti Peygamberimiz (S.A.V)

O zamanlar ticaretten başka kaç tane iş kolu var ki?

Hizmet sektörü ne zaman ortaya çıktı ve gelişti?

Sanayinin gelişmesi ne zaman?

Hz. Muhammed hangi zaman diliminde yaşamış?

Gelişmiş ülkelerde nüfusun büyük bölümü hangi sektörde çalışıyor? Hizmet mi, ticaret mi?

Bence biraz daha geniş düşünmekte yarar var.

Kendi fikirlerimi belirteyim:

Hizmet sektörü ticaret sayesinde doğmuştur. Buna en basit örnek olarak kervansarayları verebilirim. Osmanlı zamanında seyahat eden ticaret erbabı için kurulmuş kervansaraylar. Onlara hizmet etmek için, onların dinlenmeleri vs. için.

Yukarıdaki yalnızca bir örnek, daha bir çok şey türetebilirim. Yine "bence" ticaret demek, "para" demek. Ticaretin olmadığı yerde, hadi en basitinden alım-satımın olmadığı yerde para da olmaz. Tüketimde bir nihai tüketicinin olduğu muhakkaksa, paranın olduğu da bir gerçektir. Yani ticaret diğer iş kollarının gelişmesine yol açmıştır da diyebiliriz.

Bence de geniş düşünmekte fayda var.

Ekleme:

Kısacası benim iddiam şu, piyasada para dönüyorsa bu paranın kaynağı ticarettir. Para eğlence sektöründe, hizmet ve turizm sektörlerinde de döner. Ancak paranın doğduğu sektör ticarettir. Bunun için Lidyalılara kadar uzanmaya gerek yok. Ticaret parayı doğurur, diğer sektörler de kullanır. Ancak para ticaret sayesinde doğar. Alış-veriş olmalı ki para olsun. Para olmalı ki diğer sektörler oluşsun. Yani kısacası: Ticaret olmalı ki diğerleri de olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahbaba -- 27 Ağustos 2009; 18:00:11 >

• Rızkın 10'da 9'u ticarettedir diye buyurmuş Hazreti Peygamberimiz (S.A.V)

ticaret yapan para kazanır. demek istemiş Hazreti Peygamberimiz (S.A.V)
  • Değerli arkadaşım

Dediğim gibi bu 2 defa başıma geldi. Birincsi 2002'de ve o zaman inceleme çıktı, muhasebecim arttırma yönünde fikir belirtti, ben de olumlu karşıladım. 2009'da ise inceleme çıkmadan sadece telefon edildi ve ricada bulunuldu, ben de yine muhasebecime sordum, o da o zaman nasıl cevap vermişsek yine aynı şekilde cevap vermemizi söyledi. Bu yıl galiba yüksek matrah beyan edenlere böyle tek tek arayıp ricada bulunuyorlarmış.

Ne diyeyim, devlet çok verenden çok, az verenden de az alıyor diyeceğim, ama yine olmayacak. Demek ki efendi efendi vergi ödeyince böyle durumlarla karşılaşılıyor. "Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır" yazıyor vergi dairesinin kapısında (öyleydi sanırım).

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

bu görüşünüze kesinlikle katılmıyorum dediğiniz gibi bir matrahınız var idi ise defterinize belgenize güveniyor idi iseniz matrah artırmazdınız.(yada ben olsam artırmazdım diyeyim)
    sizede matrah arttırın denmezdi.
    (sizi suçlamak için yazmıyorum neden artırdığınızı anlamak için yazıyorum)

• @ Taner Abi

Şu sıralar moda çok çabuk değişiyor

misal:

*Defter inceleme OUT!

*Konteynırla Dolar getirmek IN!

• Değerli Şahbaba (♪♫ Mike Oldfield "Moonlight Shadow"♫♪)

Adana'daki İnşaat Şirketlerinin önemli bir bölümü IRAK'ta iş yapıyor (Tallil, Balad, Tikrit, Camp Speicher, Camp Anaconda, Camp Diamondback vb.) ve bunların kazandığı "dularlar" (Arapların ağzıyla) bavulla geliyor, banka olmadığından. Tabi birkaç milyon doları pervaneli uçakla Türkiye'ye sokmadan önce "devletten" izin almak gerekiyor, iki silahlı güvenlikçi ile 2 ya da 4 bavulda 1-5-10-20-50-100 dolar şeklinde "yeşiller" Türk ekonomisine kazanmış oluyor.

Bu nedenle Türkiye'nin sırtı asla yere gelmez. Yiyenler istedikleri kadar yesinler, Almancıların havale ettiği "yurolar" ve Irak'tan gelen (ama artık Afganistan'dan gelecek) "dularlar" ile şanlı ekonomimiz yakında yine şahlanacak, zengin olmanın yolları bir daha arşınlanacak, köşe dönme ayıplanmayacak, aksine büyük partilerle, dana kesmelerle ve dansözlü "Hasbahçe'de Sonbahar" eğlenceleri ile kutlanacak.

Olayı görmek gerekiyor, Neo'nun Matrix'te birden "sistemi" gördüğü gibi. It's that easy...

Bir ara imzanda güzel bir söz vardı, "bir zaman gelecek ve nêcip milletimiz hakikatleri öğrenecek..." diye. İşte o zaman inşallah gelecek.

quote:

@ Taner Abi

Şu sıralar moda çok çabuk değişiyor

misal:

*Defter inceleme OUT!

*Konteynırla Dolar getirmek IN!

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

/>

Konu bu kıvama mı geldi

Böyle konular aslında kesinlikle bu kadar uzun sürmez herkesin bildiği gibi ancak devam etmesi için baya uğraşıp düzenledim her defasında.

Bakalım nereye kadar kavgasız gürültüsüz devam edecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq
    quote:

/>

Konu bu kıvama mı geldi

amaan bilader okuyup gülüyorum artık mesajların bir kısmına böyle mısırımı falan da aldım izlemesi zevkli oluyor yani, bende bekliyorum senin gibi bakalım nereye kadar gidecek, nasıl değişik laf sokuşturmalar olacak karşılıklı biraz parası olan adam hemen celalleniyor sanki ona laf söyleyen olmuş gibi

• quote:

quote:

/>

Konu bu kıvama mı geldi

Böyle konular aslında kesinlikle bu kadar uzun sürmez herkesin bildiği gibi ancak devam etmesi için baya uğraşıp düzenledim her defasında.

Bakalım nereye kadar kavgasız gürültüsüz devam edecek

Bence konu gayet güzel gidiyor. Kilitlenirse üzülürüm şahsen.

• quote:

quote:

quote:

/>

Konu bu kıvama mı geldi

amaan bilader okuyup gülüyorum artık mesajların bir kısmına böyle mısırımı falan da aldım izlemesi zevkli oluyor yani, bende bekliyorum senin gibi bakalım nereye kadar gidecek, nasıl değişik laf sokuşturmalar olacak karşılıklı biraz parası olan adam hemen celalleniyor sanki ona laf söyleyen olmuş gibi

• Hizmet sektöründe çalışanların çokluğu ile ülke gelişmişliğinin olumlu veya olumsuz yönde alakası yok.

Bir ülkenin gelişmişliğini gösteren sanayi sektöründe çalışan nüfusun toplam çalışan nüfus içindeki oranıdır.

Şu an ülkemizde sanayi sektörü hizmet ve tarımdan sonra 3. sırada gelmektedir.
  • Genelde madde kullanımı yoğun sanırım bu fakir edebiyatı yapanlarda, yoksa bu kafaya kolay kolay ulaşılamaz yani.
  • Herkes zengin olamazki.

Herkes zengin olsaydı eğer zenginlik diye bir şey olmazdı.

Zaten Tr'de 700.000 zengin var bildiğim kadarıyla.

100.000 TL değilde, 700.000 TL'lik arabaya nasıl biniyorlar olsaydı cevaplayamayabilirdim.

Fakat 100.000 TL'lik bir otomobile, iyi bir okul okuyup çok çalışarak elde etmek mümkün...

Tabi öyle hemen mezun olur olmaz, pat diye alamazsınız. Ama sonuçta, 100.000 TL'lik bir araca binerek toplumdan bir ayrıcalığınız olacak. E bunun içinde çalışmaya değmezm?

Türkiye'deki arabaların %90'ı B ve C sınıfı. Bunuda bilin. D sınıfı ve Premium bir araca binmek tabiki sizin "Farklı" olmanızı gerektirecek, yoksa herkes 100.000 TL'lik C180'lere, A4'lere binerdi.

Yanlız , genel olarak Tr'de "Mülk" zenginliği söz konusu. Nüfusuda artan bir ülke olduğumuz için, bir zamanlar değersiz olan bir yer, şehrin büyümesiyle birden bire değerlenebiliyor. Bu yolla zengin olan pek çok kişi olduğu gibi, arazisi istimlak edilen, yok olanda var.

Yani aslında zengin olmanın genel bir formülü yok, örnek vermek gerekirse. 1 milyon kişi aynı işe başlar, sadece 2-3 kişi uzman olur. Öss gibi, 1.300.000 kişi sınava girer, ilk 5000 kişi Tıp kazanabilir. Zengin olmakta böyledir işte, o sebepten ötürü %1'lik dilime girmek aşırı zordur. Ayrıca her zaman işler yaver gitmeyebilir.

Piyasada batan, yok olan MİLYONLARCA insan mevcut. Mesela 10 yıl önce Ağaoğlu bu günkü kadar zengin değildi. Bu gün Tr'nin sayılı zenginleri arasında. Yada RTE'nin bu gün 2 milyar dolar serveti var. 10 yıl önce bu adam neredeydi? Bildiğim kadarıyla hapiste. Bu iş şans işi, ancak hayat pencerenizin önüyle ibaret değil. ÇOK ÇOK ÇOK az kişi şanslı olabiliyor, zengin oluyor , BÜYÜK ÇOĞUNLUK olamıyor.

Bildiğim kadarıyla asgari ücret 800 Tl Türkiye'de.

Bakın Dünya'daki statüsü neymiş;

Evet, kalan insanların %86'sından daha zengin.

Zaten Türkiye , Dünya ortalamasınında üzerinde, Dünya ortalaması 5000$ düzeyinde kişi başı yıllık milli gelir için, Türkiye ise 13.000$!!!

Ayrıca, 10.000 TL köfte satılarak kazanılır diye bir şey okudum. Evet kazanan köfteci vardır. 100 tane köfteci varsa 10'u kazanır ancak. Her köfteci kazanamaz. Yani her meslekte "İşi tutturan" kazanıyor.

10.000 TL maaş Tr ortalamalarının bayağı üstünde bir rakamdır.

Ayrıca Dünya'da %1'lik dilimin içine girebilir.

quote:

Hizmet sektöründe çalışanların çokluğu ile ülke gelişmişliğinin olumlu veya olumsuz yönde alakası yok.

Bir ülkenin gelişmişliğini gösteren sanayi sektöründe çalışan nüfusun toplam çalışan nüfus içindeki oranıdır.

Şu an ülkemizde sanayi sektörü hizmet ve tarımdan sonra 3. sırada gelmektedir.

Evet, çünkü biz "Gelişmekte" olan ülkeyiz. Aslında gelişmekte lafı sadece utanma belası olarak söylenen bir laf diye düşünüyorum, "3. Sınıf ülkeyiz" biz diyemiyorlar tabi. Gelişme yok değil Türkiye'de, var fakat, pek hızlı değil.

Birde Türkiye'de benzinde vs.'de bu kadar yüksek vergi olmasının sebebi, devletin DÜZGÜN vergi toplayamamasından ileri gelmektedir. Çünkü Türkiye'deki benim bildiğim / gördüğüm şirketler, aldıkları dona kadar şirketlerinin üzerine yazdırıyorlardı.

En kötü durumda olan maaşla çalışanlar, devlet şak diye kesiyor çünkü , bu tip şirket avantajlarını kullanamıyorlar.

Maaşlı birisi hem toplu para alamaz, bunu değerlendirip arttıramaz, hemde sürekli kredi almak durumunda kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 27 Ağustos 2009; 21:57:22 >

• Vay be konuya bak ne destanlar yazılmış ne kurtlar dökülmüş sonuç ne peki ?

en iyi araba anahtarı cebinde olandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forbest

Vay be konuya bak ne destanlar yazılmış ne kurtlar dökülmüş sonuç ne peki ?

en iyi araba anahtarı cebinde olandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Rızkın 10'da 9'u ticarettedir diye buyurmuş Hazreti Peygamberimiz (S.A.V)

O zamanlar ticaretten başka kaç tane iş kolu var ki?

Hizmet sektörü ne zaman ortaya çıktı ve gelişti?

Sanayinin gelişmesi ne zaman?

Hz. Muhammed hangi zaman diliminde yaşamış?

Gelişmiş ülkelerde nüfusun büyük bölümü hangi sektörde çalışıyor? Hizmet mi, ticaret mi?

Bence biraz daha geniş düşünmekte yarar var.

Hizmet sektörüde bir çeşit ticarettir. Maaşla zengin olan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez.Çalışan sayısından bahsetmiyor hadisi şerif para olarak alınan para pastadan paydan bahsediyor.

• quote:

Dünyanın en büyük iş platformlarından Xing, 280 bin üyesi ile Türkiye'nin en büyük online iş ağı sitelerinden biri olan cember.net'in tüm hisselerini 4.4 milyon euroya satın aldı. Son 10 ayda en büyük rakipleri arasında yer alan İspanyol şirketler Conozco ve Neurona'yı da bünyesine katan Almanya merkezli Xing AG'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Lars Hinrichs, "Türkiye, bölgede en hızlı büyüyen ekonomilerden birine sahip. Burayı önemli bir yatırım noktası olarak belirledik. Cember.net kendini Türkiye'de marka olarak kabul ettirmiş. Birlikte Türkiye'deki varlığımızı pekiştireceğiz" dedi.
    Yaklaşık üç yıl önce Cember.net'i kuran ve geniş katılımlı bir ağ haline getiren Euda Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Erol ise "İlk kez bir dünya devi böyle bir platformun tamamını satın aldı. Bu satış, birçok kişi için bir rol model olacak" açıklamasını yaptı.

Bilenler bilir cember.net web sitesi 4.4 milyon € ya satıldı.Sahibide boğaziçi mezunu 30'lu yaşlarında birisi. 4.4 milyon € ya boğazda bir yalı kendine ferrari eşşek değilsen eşinede bir aston martin çeker, garanticiysen istanbuldan 4-5 apartman bağlar kiraya verir değilsen gıda işinde ortaklık yaparsın.Kafayı kullanan bırak bmw mb yi , yalı + ferrari ye topçu olmadan da erişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 27 Ağustos 2009; 23:08:51 >

• Kafanızı kullanırsanız bu ülkede herşey yapabilirsiniz.
  • İşte tabi,

Ama kaç tane boğaziçi mezunu o halde? Esas sorulması gereken soru bu.

Ayrıca evet, Türkiye bir bakıma fırsatlar ülkesi denebilir.

Hem nüfus artıyor, ekonomi gelişiyor, hemde ucuza çalıştıracak TONLARCA iş gücü var, hatta enflasyonu yararına kullanıp, çok zengin olmuş insanlar var.

Var oğlu var! Ama tabi, şansı olana!

quote:

Bilenler bilir cember.net web sitesi 4.4 milyon € ya satıldı.Sahibide boğaziçi mezunu 30'lu yaşlarında birisi. 4.4 milyon € ya boğazda bir yalı kendine ferrari eşşek değilsen eşinede bir aston martin çeker, garanticiysen istanbuldan 4-5 apartman bağlar kiraya verir değilsen gıda işinde ortaklık yaparsın.Kafayı kullanan bırak bmw mb yi , yalı + ferrari ye topçu olmadan da erişir.

Boğazdaki yalıların fiyatı 20-30 milyon dolar civarı diye biliyorum. Boğaz manzaralı ev alabilir, denize sıfır ev alamaz. 4-5 apartman almakta zor, iyi bir semtte 1 apartmanın 4'te 1'ini zor alır.

Ama genede yaklaşık 9.000.000 TL para, süper para. Hem zaten, daha öncede dediğim gibi, bu bir şans işidir. Topçu olup ayda 5-10.000 Tl kazanabilen, Ferrari'ye binemeyen, daha mütevazi araçlara binen insanlarda var. "İşini Tutturana , Şansı olana para var"

O şansta işte dediğim gibi, 100 kişi düşünün bir odada, "1" kişi seçecekler. Böyle bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 27 Ağustos 2009; 23:25:19 >

• Boşuna babam beni kolejde okuttu, Universite hazırlık kursuna gönderip Universiteye gönderdi. Universite bitti, askerden geldim, iş aradım 1 yıldan fazla.

Ben oğlumu işportacı yapıcam küçük yaşta. Ticareti ve hayatı öğrensin. Zenginlere bakın , hiç biri okumamıştır. Çocuk yaşta iş hayatına başlamışlardır.

Şu an malalrını ihrac ettiğim çorap fabrikasının sahibi adam da bu ise Mahmutpaşa'da elinde turistlere çorap satarak başlamış. Sonra makine almış. Zamanla makineleri arttırıp bir çorap fabrikası sahibi olmuş adam
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.