Şimdi Ara

millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Yalnız konuyu açan arkadaş 4 günlük tatile gönderilmiş...

tenceresapı
    Uzaklaştırılmış
    4 gün cezanın 4 günü kaldı.

hahahaha aynı fontu ve yazı stilini nerden buldun hoca yaw
  • gene gereksiz bir konu.her gereksiz konuda olduğu gibi reyting alıyor.hedefleri olan ve hakkıyla çalışan herkes istediği arabaya binebilir.şuan tr de lüks dediğiniz o arabalara binmek sunulan şartlar sayesinde diğerlerinden çokda farklı değil açıkcası.

idealinizdeki şeyleri gerçekleştirmek için sadece çalışmanız yeterli.dedikodu yapmayın yeter.

30 yaşında babasından veya dedesinden para kalmadan o dediğiniz arabalardan alabilen bir olarak söylüyorum.dürüstçe ve hakkıyla çalışın yeter.hedefleriniz bir bir gerçekleşir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell
    quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Yalnız konuyu açan arkadaş 4 günlük tatile gönderilmiş...

tenceresapı
    Uzaklaştırılmış
    4 gün cezanın 4 günü kaldı.

hahahaha aynı fontu ve yazı stilini nerden buldun hoca yaw

başına [s] (strikethrough) ve sonuna [/s] eklersen iptal oluyor tenceresapı
    (fatura ve çek karnelerinde Daksil/Tippex yerine bunu mu kullanmak gerekiyordu ne?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 26 Ağustos 2009; 22:52:02 >

• nasıl aldıklarını görmek istiyorsan herhan gibi bir bankanın canlı borsa sayfasını aç nasıl işlemler yapılıyor takib et iki tuşa basarak bir q7 alabilirsin tuşa bas al yarım saat sonra hisse 20 kr. yükselince tuşa bas sat yada tam tersi olur yarım saatte bir q7 de kaybedebilirsin haberleri takip ettiyseniz tek tuşla şirketini sattı diye bir haber görmüşsünüzdür.ama yanlışlıkla.bazı buyuk oynuyanlarda var mesala adam 2000000 hisse satın alıyor 2000000 milyon hissesi satılan şirketin kağıtları bir anda 20-25 kr. artıyor aynı adam bu sefer 2000000 hisseyi satıyor en basiti.2000000*25kr=500000 lira kar elde ediyosun banka komisyonları cartcurt gene ciddi bir para misal iki ay önce türkcell hisseleri 8 lira idi 5 bin hisse alsaydın 40000 lira para baglamış olurdun bugun 10 lira hisseleri sataydın iki ay içinde 10000 lira kazancaktın ki bazı haberlere bile çıkan hisse artışları var %800-900 deger kazanan kaybeden hisseler vardı bildiğin kumar işte öyle biniliyor.

• Temizliğimi yaptım

Konu yine başka yönlere kaymasın lütfen,kimse boşu boşuna kırmızı kutucuk sahibi olmasın dostlar

iyi forumlar.
  • Temizlikten nasibimizi aldık , Duratorq forever
  • Hiçbir yazıyı okumadım direk kendi yorumumu yazıyorum zengin olunmaz zengin doğulur.
    Ama gözünü karartırsan borsada güzel fırsatlar doğuyor değerlendirirsen genç yaşta köşeyi dönebilirsin ama sen borsayı en son ihtimal olarak düşün yinede:)
    Sen babadan dededen zengin doğmadın sen çıkabileceğin maximum noktaya şanslıysan çok çalışarak 40-50 li yaşlarda ulaşabilirsin.
    Birde yasadışı yollardan çabuk para kazanabilirsin kaçakçılık bilmemne vs. ama onunda sonu biryerde kafana sıkılmakla sonuçlanabilir:D

Borsada 2003 te endeks yanlış hatırlamıyorsam 2.körfez savaşının başlangıcı arifesinde Türkiyenin kuzeyinden amerikanın kullanmak için istediği güzergah için TBMM de oylama vardı mart teskeresi o meclisten döndüğünde endeks kısa zamanda 8800 seviyesini gördü yaklaşık 0.40 cent gibi tarihi diplerden biriydi ordan alıp henüz yeni satanları biliyorum paranın boyutunu tahmin bile edemezsin ama biz ky(küçük yatırımcıyız)yiz mötümüz yemediği için varımızı yoğumuzu diplerde sokamadık...
    o tarihlerde alınan 20 bin tl lik imkb 10 hissesi şu an 500-600 bin değerinde.Yaşlılar bilir 2000 krizinde de imkb diplerdeydi ikiz kulelere saldırıdada bunları takip etmek lazım ama oldukça uzun vadeli yatırımlar yaparak zengin olabilirsin.Bunu başarabilen çok az sayıda genç var ama var.Demekki olabiliyormuş...
    Yada konut işine girebilirsin.Ufak şehirlerde büyüme potansiyeli olan yerlerde müteahhitler çok güzel paralar kazanıyor.
    Fırsatlar çok ama cesaret gerekiyor.Oturup havadan para gelmesini beklemicen evladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dozi17
    Hiçbir yazıyı okumadım direk kendi yorumumu yazıyorum zengin olunmaz zengin doğulur.
    Ama gözünü karartırsan borsada güzel fırsatlar doğuyor değerlendirirsen genç yaşta köşeyi dönebilirsin ama sen borsayı en son ihtimal olarak düşün yinede:)
    Sen babadan dededen zengin doğmadın sen çıkabileceğin maximum noktaya şanslıysan çok çalışarak 40-50 li yaşlarda ulaşabilirsin.
    Birde yasadışı yollardan çabuk para kazanabilirsin kaçakçılık bilmemne vs. ama onunda sonu biryerde kafana sıkılmakla sonuçlanabilir:D

Borsada 2003 te endeks yanlış hatırlamıyorsam 2.körfez savaşının başlangıcı arifesinde Türkiyenin kuzeyinden amerikanın kullanmak için istediği güzergah için TBMM de oylama vardı mart teskeresi o meclisten döndüğünde endeks kısa zamanda 8800 seviyesini gördü yaklaşık 0.40 cent gibi tarihi diplerden biriydi ordan alıp henüz yeni satanları biliyorum paranın boyutunu tahmin bile edemezsin ama biz ky(küçük yatırımcıyız)yiz mötümüz yemediği için varımızı yoğumuzu diplerde sokamadık...
    o tarihlerde alınan 20 bin tl lik imkb 10 hissesi şu an 500-600 bin değerinde.Yaşlılar bilir 2000 krizinde de imkb diplerdeydi ikiz kulelere saldırıdada bunları takip etmek lazım ama oldukça uzun vadeli yatırımlar yaparak zengin olabilirsin.Bunu başarabilen çok az sayıda genç var ama var.Demekki olabiliyormuş...
    Yada konut işine girebilirsin.Ufak şehirlerde büyüme potansiyeli olan yerlerde müteahhitler çok güzel paralar kazanıyor.
    Fırsatlar çok ama cesaret gerekiyor.Oturup havadan para gelmesini beklemicen evladım.

Abim çok demişti, ev almayalım, tam borsaya girme zamanı vs diye.
    Benim gibi garantici ailem kabul etmemişti.
    Etselerdi ben de 100 binlik bir arabaya biniyordum muhtemelen
    Gerçi ben yine kıyamazdım gibi geldi birden

• Arkadaşım

Borsa HİÇBİR ZAMAN kazandırmaz, sadede ÖDÜNÇ VERİR. Verdiğini her zaman geri alır. Borsa durmadan para üreten bir banknot matbaası değildir. Sistem itibariyle borsa kendi kendini spekülasyonlarla şişiren bir balondan farksızdır. Borsaya girip ÇOK ZENGİN olanlar tesadüf ve istisnalardan başka bir şey olamaz.

Düşün ki ıssız bir adada meyva veren tek ağaç var, 50 kişi de gemileri battığı için adaya düştü. O ağaç bu 50 kişiden önce değerli miydi? Değildi. Bu 50 kişi gelince birden ağaç değerlendi, çünkü insanlar ona değer verdi, çünkü ihtiyaç karşıladı, meyvası ile bu 50 kişiyi doyurdu. Meyva için kavgalar edildi, hırsızlıklar yapıldı. Sonra bu 50 kişinin yarısı öldü, kalanlara daha çok meyva düştü, sonra yine ölümler oldu, geriye 2 kişi kaldı, birden kavgaya ve hırsızlığa gerek kalmadı, son kişi de ölünce ağacın değeri de sıfıra indi.

Borsa da aynen böyle. Borsanın değerini arttıran insanların orada alınıp satılan hisse senetlerine verdiği değer. Ülkemizde de ekonomi çok fazla siyasetle içiçe olduğu için Başbakan öksürse borsa düşer, tatile çıksa yükselir. Yabancılar gelir, borsa yükselir, yabancılar gider, borsa düşer. Kâr edince bu başkasının cebinden çıkan para ile ediliyor. Borsaya taze para girmediği (balonun içine hava üflenmediğinde) ve o ağdalı, makyajlı ve şâşâlı sözcüklerle (teşekkürler CNBC-E!) insanların aklı bulandırıldığı sürece keriz silkeleme de çok olur, intiharlar da eksilmez, batanlar sıralanır ve aynı şarkı her zamanki gibi baştan çalınır.

Rahmetli babamın tekrarlamaktan imtina etmediği bir atasözü: "Eşeğini sağlam kazığa bağla!"

Lütfen bir borsacı gelsin ve açıkladıklarımın hepsini çürütsün. Çok memnun olurum.

Saygılarımla,

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Abim çok demişti, ev almayalım, tam borsaya girme zamanı vs diye. Benim gibi garantici ailem kabul etmemişti. Etselerdi ben de 100 binlik bir arabaya biniyordum muhtemelen. Gerçi ben yine kıyamazdım gibi geldi birden

• quote:

Orijinalden alıntı: minarelli

yıl 1982------------------ > aylarca el arabası ile bahçedeki maydanozlar satıldı ------------------- > ilk bisiklet alındı

yıl 1996-----------------> tıp fakultesi 6 sınıf intern dr ----- çukurova elektrikten burs------------> 1959 model vw 1200 araba

yıl 2001-----------------> vw hurda belgesi verildi ----------üniversite asistan -------------------- >dacia solenza 1.4

yıl 2004 ------------------> dacia solenza satıldı 7 ----------> asistanlık bitti -----------------------> dinamik megane 1.6

yıl 2006 ------------------> megane satıldı ------------------> amelelik devam --------------------> opel vectra comfort 1600

yıl 2006 -------------------> opel vectra satıldı -------------->amelelik devam ---------------> freelander hse td4 alındı

yıl 2007------------------------------------------------------ freelander takasa verildi ---------------- > bmw 1 alındı

2008 bmw satıldı ( geri alındı ) ------------------------------------------------------------> mercedes c 200 alındı

bu dönem içerisinde birkaç tane de taşınmaz edindim ve dolandırıldım :)

inanırmısınız ?

bu sitede görüştüğüm arkadaşlar var onların tavsiyesi ile foruma üye oldum
    değil Tr de avrupada bile benim kadar mesai yapan yoktur
    benden fazla yaşayan insan olarak benden fazla mesai yapan şu anda sadece astronotlar var
    bazen hastanede çalışan personele gıpta ile bakıyorum yemin ediyorum ki
    adam evinde barkında çolu çocuğu ile az parası var ama HUZURLU

benim huzurum yok
    huzur
    herşeyi kaybetmek ve kaybetme sebeblerini unutmak ile olur
    huzur kazanmakla değil kaybedip dibini bulmakla olur siz bunu bilmiyorsunuz

mercedesmiş bmw miş bunlar zenginlik değil sadece zenginliği aksesurları
    tenezzul etmeyin
    hepimizin gözü delik onuda toprak doyurur ancak

neden mercedes aldığımıda yazayım

araba alırken kandırılıyorum ne yapabilirim
    banko bir araç alıp bu defteri kapatmak istedim o yüzden
    60 bin lira garajda yatıyor hava dolu 4 tekerin üzerinde

insanlar gemi limandamı değil mi ona bakar
    açık denizde dümen kırmış yelken patlatmış kimse bilmez
    gemi limandamı limanda o kadar
    uykusuzluktan bayıldıgım günler oldu
    kim gördü kim biliyor kim anımsıyor
    kimse ağzında gümüş kaşıkla doğmuyor maalesef şu coğrafyada birkaç çok şanslı hariç

Hocam bundan daha güzel anlatılamazdı. Eline sağlık .

• quote:

Orijinalden alıntı: minarelli

yıl 1982------------------ > aylarca el arabası ile bahçedeki maydanozlar satıldı ------------------- > ilk bisiklet alındı

yıl 1996-----------------> tıp fakultesi 6 sınıf intern dr ----- çukurova elektrikten burs------------> 1959 model vw 1200 araba

yıl 2001-----------------> vw hurda belgesi verildi ----------üniversite asistan -------------------- >dacia solenza 1.4

yıl 2004 ------------------> dacia solenza satıldı 7 ----------> asistanlık bitti -----------------------> dinamik megane 1.6

yıl 2006 ------------------> megane satıldı ------------------> amelelik devam --------------------> opel vectra comfort 1600

yıl 2006 -------------------> opel vectra satıldı -------------->amelelik devam ---------------> freelander hse td4 alındı

yıl 2007------------------------------------------------------ freelander takasa verildi ---------------- > bmw 1 alındı

2008 bmw satıldı ( geri alındı ) ------------------------------------------------------------> mercedes c 200 alındı

bu dönem içerisinde birkaç tane de taşınmaz edindim ve dolandırıldım :)

inanırmısınız ?

bu sitede görüştüğüm arkadaşlar var onların tavsiyesi ile foruma üye oldum
    değil Tr de avrupada bile benim kadar mesai yapan yoktur
    benden fazla yaşayan insan olarak benden fazla mesai yapan şu anda sadece astronotlar var
    bazen hastanede çalışan personele gıpta ile bakıyorum yemin ediyorum ki
    adam evinde barkında çolu çocuğu ile az parası var ama HUZURLU

benim huzurum yok
    huzur
    herşeyi kaybetmek ve kaybetme sebeblerini unutmak ile olur
    huzur kazanmakla değil kaybedip dibini bulmakla olur siz bunu bilmiyorsunuz

mercedesmiş bmw miş bunlar zenginlik değil sadece zenginliği aksesurları
    tenezzul etmeyin
    hepimizin gözü delik onuda toprak doyurur ancak

neden mercedes aldığımıda yazayım

araba alırken kandırılıyorum ne yapabilirim
    banko bir araç alıp bu defteri kapatmak istedim o yüzden
    60 bin lira garajda yatıyor hava dolu 4 tekerin üzerinde

insanlar gemi limandamı değil mi ona bakar
    açık denizde dümen kırmış yelken patlatmış kimse bilmez
    gemi limandamı limanda o kadar
    uykusuzluktan bayıldıgım günler oldu
    kim gördü kim biliyor kim anımsıyor
    kimse ağzında gümüş kaşıkla doğmuyor maalesef şu coğrafyada birkaç çok şanslı hariç

Çok saygıdeğer ve sevdiğim birisinin ricası üzerine Editlenmiştir.

Sevgilerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 27 Ağustos 2009; 10:33:00 >

• teşekkurler urbanracer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minarelli -- 27 Ağustos 2009; 11:17:49 >
  • Türkiye'deki servetin (dikkat ediniz; "gelir" değil "servet" diyorum) temelde iki kaynağı vardır :

1.) Rant
    2.) Miras

Bunların dışında;

3.) Çalışarak kazanma
    4.) Usülsüzlük ve yolsuzluk ile elde etme (rüşvet vb.)
    5.) Diğer gayrı kanuni işler ile elde etme (kaçakçılık, kara para, vb.)

gibi faktörler de mevcuttur.

Çevremizde gördüğümüz, tanıdık-tanımadık insanların büyük kısmı, ilk iki madde nedeniyle servet sahibidir. Evet, 3, 4 ve 5 no.lu maddeler sayseinde servetine servet katmış çok sayıda insan da vardır ama bunların toplam servet sahipleri içindeki payı; ilk ikisine göre oldukça düşüktür. Özellikle 4 ve 5 no.lu maddeler sayesinde servet edinmiş olanlar da genel büyük şehirlerde toplanmıştır ve aslında biz bunlara sokakta sık sık rastlamayız. Onların kendi dünyası vardır hatta büyük kısmının yaşam tarzı, servetini belli edecek gibi de değildir.

En önemli ve en yaygın servet faktörü ranttır! Bir kere; mesela çalışarak kazanma veya gayrı kanuni yollardan servet edinme, herkesin becerebileceği bir iş değildir. Yani, bu yollardan servet edinmek için sizin uğraşmanız gerekir! Rant ise çoğu kez sizi bulur; yani edindiğiniz bir menkul veya gayrımenkul değer, bazen sizin bile öngöremeyeceğiniz şekilde değer artışına uğrar ve buna siz bile şaşırırsınız...

Bir yakınımın 2004 yılından beri kullandığı C segmenti bir arabası var. Adamcağız arabasından memnun; temiz, az yakan, dertsiz bir araba... Bu nedenle değiştirmeyi veya satmayı falan düşünmüyor... Geçenlerde taksici bir tanıdığı gelip "Abi senin arabayı bana 23.000 TL'ye versene!" diyor... Halbuki arabanın piyasa fiyatı 18.000 TL civarında... Adam durduk yere neden bu kadar yüksek fiyat teklif edildiğini düşünüp araştırınca öğreniyor ki; yeni plaka takılacak taksiler ile üzerinde taksi plakası olup da değiştirilmek istenen araçların en fazla beş yaşında olma zorunluluğu varmış. Piyasayı biraz daha araştırınca, değerini 18.000 TL sandığı arabaya taksicilerin 24.000 TL bile verebileceklerini öğreniyor. Bugün itibarıyla iki taksici bizim adamdan haber bekliyor...

Biz gelen teklife göre hesaplasak; 23.000-18.000= 5.000 TL ==> 5.000/18.000=% 27,7 ilave getiri var bu işte... Adam nerdeyse sıfır aldığı paraya satacak beş yıllık arabasını...

Bu sadece basit bir örnek... Örneğe bakıp da "iyi de ilave 5.000 TL ile ne yapılabilir ki?.." diye sormayın... Bu örnekleri çoğaltıp, rakamları büyüttükçe neler yapılabileceğini görürüz.

Devlet memuru olup, çalıştığı kurumun mensupları tarafından kurulan bir yapı kooperatifine üye olan, zorlanarak da olsa aidatlarını ödemeyi başaran bir yakınım; kooperatif kurulduktan iki sene sonra hissesini satıp, üzerine biraz daha ekleyip -o günün parasıyla- 42.000 TL'ye bir ev aldı ve aldığı evde oturmaya başladı... Evini değiştirmeye hiç niyeti yok, gayet memnun ama evin bulunduğu muhitte fiyatlar öyle arttı ki; evin şu an ki değeri en az 400.000 TL...

Paranın zaman değerini de dikkate alsak, kendisine 70.000-80.000 TL'ye mal olmuş evi şu anda -hem de kriz ortamında- % 500 değerlenmiş vaziyette... Çoluk çocuk okutma, geleceğe yönelik birikim yapma endişesi olmayan bu yakınım bazen "Şurada 15-20 yıl ömrüm kaldı. Evimi 400-450'ye satsam, gidip 200.000 TL'ye orta halli bir apartman dairesi, 80.000 TL'ye de bir yazlık alsam... Zaten emekli maaşım var, kalan parayı da faize koyup yesem!.. Gezmeme tozmama, giyim kuşamıma harcasam..." diyor. Böyle değil de "200.000 TL'ye ev; 150.000 TL'ye araba alacağım" demiş olsa; sokakta görenler aynen sizin gibi "Oha! 150.000 TL'lik arabaya biniyor... Kimbilir parayı nerden buldu?" diyecekler... Nereden bulduğu çok açık; çalmadı, çırpmadı... 42.000 TL'ye aldı, 400.000 TL'ye çıktı!

"İyi de bu tekil bir örnek!" diyebilirsiniz... Hayır, hiç de tekil örnek değil... Yakınım evinin bulunduğu sitede, daha 164 tane daha böyle rant yapmış ev var. Bu sitenin bulunduğu semtte ise binlercesi... Ayrıca, bu insanların çoğu ev yatırımını rant amaçlı olarak değil, başlarını sokacak güzel bir eve sahip olmak için yapmışken rant gelip onları buldu. Bir de tamamen rant amaçlı yatırım yapan, alıp-satan insanlar var ki; bunların sayısı da az değil... Bunlar da çalıp çırpmıyor, bol araştırma, bol izleme yapıyorlar sadece...

Bu tür insanların çoğu da para babası değil, en azından bu işlere başlarken değillerdi... Beşi on, onu yirmi, yirmiyi kırk yaparaktan büyüyenleri çoktur! Yine bir örnek, bizim dairede şoför olarak çalışan bir arkadaşımız; oğlunun sünnet hasılatı ile (yaklaşık 10.000 TL) bir arsaya 1/8 oranında ortak oldu. İki sene önce, sekiz kuzen bir araya gelip arsa alıyorlardı, ona ortak oldu. Geçen Mart ayında arsayı bir müteahhite verdiler ve sekiz daire aldılar. Dolayısıyla bizim arkadaşa bir daire düştü... İnşaat 2011 başında bitiyor ama daire şimdiden 50.000-55.000 TL yapıyor. Arkadaşın sünnet hasılatı iki yılda 5 kat arttı. Eğer bu yatırımı 10.000 TL ile değil de 100.000 TL ile yapsaydı, iki yılda 400.000 TL para kazanmış olacaktı ve sizin dediğinz arabalardan isterse bir değil iki tane bile alabilecekti...

Ankara'da Ümitköy 8. Caddeyi bilenleriniz vardır. Galleria alışveriş merkezinin civarındaki cadde üstü dükkanlar yıllarca 10.000-15.000 TL'ye kiraya verildi. Halbuki o dükanlar aslında birer konuttur ve bildiğiniz koopearaif usülü ile edinilmiştir. Ancak işyerine dönüşünce öyle rağbet gördüler ki, sahipleri "Burada oturacağıma 12.000 TL'ye kiraya verir, gider iki sokak arkadaki lüks villalardan birini 2.000 TL'ye kiralar, aylık 10.000 TL'yi de çatır çatır yerim" dediler ve öyle de yaptılar. Zaten belli bir geliri olan insan, ayda net 10.000 TL daha gelir elde etmeye başlarsa BMW'ye de biner, kızına Mini Cooper da alır! Şimdilerde kriz nedeniyle kiraları düştü ama bu arada rantı yapan çoktan yaptı! Gerçi ölüsü bile 3.000-5.000 TL kira getiriyor muhitteki binaların...

Emin olunuz ki; şu anda da beş yıl sonra büyük rant yapacak yerlere yatrım yapan insanlar var! Bugün bir Megane, bir Focus parası yatırarak; yedi-sekiz sene sonra BMW, Audi, Mercedes alacak rantın peşinde koşanlar mevcut...

Rantı sadece gayrımenkul üzerinden de düşünmemek lazım! Finans piyasaları ile ilgisi olan herkes, 20.000 seviyesini görmüş İMKB'nin bugünkü seviyesine tekrar geleceğinden emindi ve üç-beş ay önce kağıt almış olanlar bugün yüzde ikiyüzlerin üzerinde karlar ile servetlerine servet katıyorlar. Sanmayın ki bu hamleyi yapanların hepsi borsa simsarı, piyasa bezirganı!.. İMKB 100'ün hatta İMKB 30'un belli kağıtları "ben yukarı gidiyorum" diye bas bas bağırdı! Şu an itibarıyla borsada düne göre % 1,5'luk net getiri sağlayan belki elliden fazla kağıt var, % 7 veya % 8 getirenlere falan demiyorum bakın...

Sadece deneme amaçlı olarak, 300 TL'lik portföyle günlük alış-satış yapıyorum; son bir aydaki ortalama günlük net karım % 2,2 seviyesinde... Bileşiğini düşünmezsek, 21 işgününde % 45 getiri sağlamışım. Bu getiriyi üç günde alanlar da var tabii... 300 TL ile değil de 300.000 TL ile girmiş olsaydım, bugün ben de 135.000 TL'lik arabalara bakıyor olurdum.

İşte böyle... Rantı elde edenleri sokakta yüz milyarlık arabalarla görüyoruz. Kendileri binmezse çocukarı biniyor... Bazen de varisleri biniyor; o zaman da miras oluyor!

Servet tenceresinin içinde;

Çalışıp kazananlar iki kepçe,

Usülsüzlük ve yolsuzluk ile elde edenler iki çorba kaşığı

Diğer gayrı kanuni işler ile elde edenler ise bir tatlı kaşığı

kadar hacim işgal eder, kalanı rant+mirastır!

• aynı seyleri yasayan birisi olarak,insanların baskası malı mulkunde gozu olmasını anlamıyorum,sıfırı aldıgım 2 aracımın vurulmayan yeri kalmadı,simdi cok sukur,2el araba aldım ve mutluyum,param var degiştirmeye ama degiştirmeyecem.
    quote:

Orijinalden alıntı: OverDrıve

Yaş oldu 44.
    4.sıfır arabama biniyorum.

Eskiden herşey daha kolaydı.
    Örneğin ben 5-6 bilezik parasına dükkan açmıştım.
    İlerledik çok şükür arabamız evimiz dükkanımız var.

Ama kıçı kırık Vectraya binmeme rağmen Pazarda vs görenler tip tip bakıyor.
    Görende 200 bin tl lik arabaya biniyoruz sanıcak.

İstesem gider Mercedesede vinerim ama aracımın sorunu yokken ne diye gidip araba alıcam.

Sırf ''desinler'' diye iş yaparsan başına gelmeyen kalmaz.

30lu yaşlardayken gidip sıfır Şahin aldım sırf ''desinler'' mantığı ile.
    Ama kimler beddua ettiyse artık yapmadığım kaza kalmadı.

O günden beri insanların gözüne çok batmayacak arabalar tercih ettim.

İşin ucu kıskançlığada bağlanıyor aslında.
    Şimdi benimle aynı yaşta oturacak adam gibi evi olmayan adamı,bana örnek gösteriyorlar.
    Sanki benim para kazanmam anormalde,onun para kazanmaması normal gibi.

Bundan 15 sene önce iş yapamayan,bundan sonra asla sıfırdan başlayıpta mercedese binemez.
    Zaman değişti,herşey zorlaştı artık arkadaşlar...

Allah herkesi kem gözlerden,kıskançlıktan korusun...

• Su damlasini hic araliksiz bir kaya parcasinin uzerine 10-15 yil damlatsaniz sabirla ve sevkle o kaya parcasi asiniyor.

Hic dalavera yapmadan, devamli olarak bir yerde calisan kisi 22 yasinda calismaya baslasa 34 yasinda cok seyler elde edebilir.

Yasim 34, 4 yil önce 50000 tl ye ev aldim, 2007 yilinda bütün masraflarini kendim karsilayarak dugunümü yaptim. 2008 de oglum dogdu ve 2009 subat ayinda gariban isi 2004 VW golf aracimi aldim.

Nasil oldu;

1997 den calismaya basladim maas cok dusuktu aylik 100 usd biriktiriyordum. Babam 5000 mark verdi, cok para kazanma hirsi ile mark i bozarak 3000 tl ile borsaya girdim Ahmet Necdet Sezer Anayasayi firlati 3000 tl 1500 tl ye dustu. Uzerine para koydum bekledim biraz duzelttim 4000 tl ye ulastim sonra 11 eylül saldirilari benim para yine 1500 e dustu ve 1750 tl ile borsadan bir ciktim daha arkama bakmadim.
    2002 de birikmis butun parami b tipi fon a yatirdim maasi alincada fon aliyordum minimum masrafla yasiyordum. Kısa surelerde 3-4 ulkede 3000 usd maasla toplam 8 ay calistim turkiye donup isime devam ettim.
    Hesaplarima baktim 49000 tl param varmis ben bile inanamadim cunki hep birikmis bende hep calismisim.
    Ev almak aklimda bile yoktu sag olsun arkadasim kefil oldu 5000 tl ihtiyac kredisi alarak evi aldim.
    2007 senesinde evlendim masraflar benden, ve 2009 subatta gariban isi metal yigini Golf ü aldim.
    Arabayi alirken 5000 tl lik altin ve 9000 tl lik bir yerden para aldim. Simdi 4000 tl borcum var.
    Onuda odeyim ve 2 sene sonra yani 2011 de 0 km yada 2008-2009 model sedan bir arac almayi planliyorum.
    1997-1999 arasi bir sirket ve 1999 dan itibaren ayni sirketteyim.
    Evin ederi su anda 150000tl+22000 tl arac + 25000 tl dugun masrafi: 197000 tl gibi rakam cikiyor.
    Mazeret izni filan almam gercketen calisamiyacak durumdaysam izin isterim ki yilda bu 1 sefer ya olur ya olmaz. Duzenli calisma biriktirme ile eger insan almak isterse 30-34 yaslarinda da lux arabaya biner ama gerek varmi bence yok dusunun yillarca calisip biriktirdiginiz emeklerinizi devamli size masraf cikartan bir seye veriyorsunuz bu kazaya, cizilmeye ve her turlu deger dusurucu riske acik.

Bu surecte iki seyden pisman oldum biricisi hirsla borsada kaybettigim bugunun degeri ile 5000 usd ve yillarca kullandigim sigara 10 gun oncede sigarayi biraktim insallah icmem birdaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 27 Ağustos 2009; 12:16:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

türkiye'de lüks araçların %90'ı haram para ile alınıyor.

Buyur burdan yak

%90 iddan ıcın cok astronomik bir rakam... Lüks araçlara binenlerın neredeyse tamamı haram para yıyor demek ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

quote:

Buyur burdan yak

%90 iddan ıcın cok astronomik bir rakam... Lüks araçlara binenlerın neredeyse tamamı haram para yıyor demek ??

hehe bence bu fikirin doğru olma ihtimali % 90 :)
  • quote:

quote:

Buyur burdan yak

Ben az mı söyledim diye düşünüyordum halbuki. Lüks araban varsa üzerine alınma. Sözüm meclisten dışarı. Herkes kendini bilir zaten.

En namuslu zengin bile vergi kaçırıyor en basiti. Ama maaşlı adam kaçıramıyor, takır takır alıyor devlet.
  • quote:

quote:

quote:

xxx

Buyur burdan yak
    xxx

Ben az mı söyledim diye düşünüyordum halbuki. Lüks araban varsa üzerine alınma. Sözüm meclisten dışarı. Herkes kendini bilir zaten.

En namuslu zengin bile vergi kaçırıyor en basiti. Ama maaşlı adam kaçıramıyor, takır takır alıyor devlet.

Demekki Türkiyede maaşlı olmayan adamların %90'ı şerefsiz, maaşlı olanlar da namus abidesi, dürüstlük temsilcisi öyle mi? Vatanına o kadar yatırım yapan, yüzbinlerce vatandaşı istihdam edenler namussuz ve şerefsiz, onların yanında veyahut kamuda maaşlı çalışanlar sütten çıkmış ak kaşık? Ulan saçmalanın da bir sınırı var be!

• quote:

Orijinalden alıntı: Şahbaba

quote:

quote:

quote:

xxx

Buyur burdan yak
    xxx

Demekki Türkiyede maaşlı olmayan adamların %90'ı şerefsiz, maaşlı olanlar da namus abidesi, dürüstlük temsilcisi öyle mi? Vatanına o kadar yatırım yapan, yüzbinlerce vatandaşı istihdam edenler namussuz ve şerefsiz, onların yanında veyahut kamuda maaşlı çalışanlar sütten çıkmış ak kaşık? Ulan saçmalanın da bir sınırı var be!

arkadaş yüzde 90 değince aklıma geldi Türkiye'nin sadece yüzde 3.5'u gelir vergisi veriyormuş yakınlarda gazetede okumuştum.. Şaşırmamak lazım yani neden vergi veresin ki sonuçta denetim yok ceza yok vergi toplama siyasallaşmış yüzlerce sigortasız işçi çalıştıran tanıdıklarım oldu keyiflerine diyecek yoktu ben olsam ben de vermem..

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.