Şimdi Ara

millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah malı İSTEDİĞİNE, ilmi İSTEYENE verir.
  • Zengin diye tabir edilen kişilere sorulduğunda, Nasıl kazandın diye genelde şoyle cevaplar oluyor
    "İlk 2 Milyon Doları sorma geri kalanını anlatayım"
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: murat3218

aklım almıyor ne iş yapıyorsunuzda bu kadar para kazanıp alıyorsunuz forumda da görüyorum yok 60 binlik yok 100 binlik nasıl kazanıyorsunuz söyleyinde bizde kazanalım şu külüstürden kurtulalım

bir kere el emeği ile alınmıyor onu baştan söyleyim sana.....anlatacağım bir kaç olay var bunlar aklında kalsın, bu yollardan birini seç ne istiyorsan seninde olur.....

yakın bir dostum vasıtası ile tanıştığım 35 yaşında bir abi var, adam ilk okul mezunu; AYLIK GELİR 55 milyar.......bu abi sadece ilk okul mezunu olarak ayda ortalama olarak 55 milyar gibi bir gelire sahip........nasıl mı ??? bu abinin 35 yaşına gelmesine mucize gözü ile bakılıyor; hayatıda aksiyon filmi tadında yaşıyor.......gerisini sen hesap et.......

yaşın kaç bunu bilmiyorum ama; eğer yaşında 17-18 ise ve rahat para kazanmak istiyorsan,(yukarıdaki abi gibi uç noktalarda gezmek, allahın harbiden ´´yürü ya kulum´´ demesi örneğidir.....yaşam tarzını kesinlikle tavsiye etmem) okumana bak önce.......oku ama ne ???? diye soracak olursan; FİNANS oku....mali sistemler konusunda kendini yetiştir, genç yaşta kıytrıkta olsa ailenden bağımsız olarak elinde 50-60 milyar gibi ufak ama işletilebilecek para miktarı olsun.......bu ufak parayı eğer yaşında 18 felan ise ve 25 yaşına kadar okuyacağını varsayarsak 7 sene içinde kazanabilirsin.......bu 60 milyar senin finans sistemlerine giriş sermayen olsun......gerisi senin uzamanlığına ve alabileceğin risk boyutuna kalmış.......örnek vermek gerekirse douche bank tr piyasasına 450 MİLYON EURO para soktu ocaktan itibaren; ve o parayı şu an 2.5 MİLYAR EURO YAPTI.....diyeceksinki o banka kardeşim; bende sana diyorumki sende elindeki 60 kağıdı koy; 7-8 ayda el emeği yapmadan parayı 330 kağıt olarak geri al.....yani işin özü FİNANS VE MALİ İŞLER...

ha birde finansla ilgili son tavsiyelerim olarak; finansın kalbi wall street tir; eğer sen GERÇEKTEN İŞİ BİLEN VE ELİNDE SERMAYESİ OLAN BİR İNSAN OLURSAN; ayda 100 BİN DOLAR PARA SENİN İÇİN KOMİK BİR RAKAMDIR........ÇÜNKÜ ORANIN BORSASI ´´SINIRSIZ´´ HAREKET EDER......BİZİMKİ GİBİ ´´%10 SINIRLI´´ DEĞİLDİR.......yani günlük bazda batışında, kalkışında limiti yoktur.....

loto,toto vb......

tipin varsa eğer, los angeles ta şansını denemeni tavsiye ederim.......herhangi bir film sektörüne kapak atabilirsen (adult dahil çünkü dünyadaki pek çok filmin ve yapımcının çıkış noktası los angeles) kendini baya baya kurtarırsın ama; 1)yaşın genç olacak (eğer yaşın büyükse bir film sektörüne giriş işi lobi durumu gerektirir amerikada) 2) oralara gidecek donanım ve bütçe olacak.....
    tabi bu seçenekte her şeyden önce tip olacak...

amerikaya git, biraz para kazan, petrol istasyoncularından oluşan bir çevren olsun....onlar hep işi büyütmeyi ister ama büyük işletmede de GÜVENİLİR ORTAK çok önemlidir........çok sermayen olmasa bile GÜVEN durumu başlı başına sermayedir..... bu şekilde 47 yaşında olupta ayda 30 bin dolar para kazanan türk bir abim var (kendisi aynı zamanda benim yurt dışı sponsorumdur)........buradan amerikaya ilk gittiğinde 23 yaşındaymış; yellow cap (taxicilik) ten duvar boya işine kadr her türlü işe girmiş; sonunda GÜVENİLİR OLMASI onu petrol işine ortak ettirmiş.........şu an NY da 3 BENZİN İSTASYONUN ORTAĞI.....kriz dönemi kazancı daha öncede belirttiğim gibi aylık 30 bin dolar.....

eğer yaşın 14-15 felansa; ve dövüş sporları ilgini çekiyorsa; hemen yarın ilk işin everlast box entrenman takımı alıyorsun; kas yapmak için steroit konusunda bana pm atıyorsun; seni tr nin en büyük vucutçuları ile buluşturabilirim; kas konusunu dert etmene gerek yok; sen dövüşmeyi öğretecek hoca bul......mike tyson 20 yaşındayken 100 MİLYON DOLAR NAKİT BANKA HESABINA SAHİPTİ VE BOXA 12 YAŞINDA ÇOCUK HAPİSHANESİNDE BAŞLAMIŞTI.....dediğim gibi yapın varsa ve yaş 14-15 felansa geç kalmadın......

son tavsiye olarak hangi alana hangi yaşta kanalize olduğun çok önemli...... sen bana; ´´bunlardan hangisinde yürüyorsun??´´ dersen; ben sana tavsiye ettiğim finans sektöründe yürüyorum.....ve kısa zamanda kendimi bu ülkeden sponsorumun diplomatik yardımları sayesinde çıkarmaya çalışıyorum........benim yolum bu......sende bunlardan sana uygun olan birini seç bence.......çünkü işi bir defa el emeğine dökersen; istediğin parayı kazanamazsın.......bkz:mankenler,oyuncular,pro seviye uluslar arası sporcular, işini bilen brokerlar, girişimciler,hayatından vazgeçipte aksiyona soyunanlar VB.......bunların hiç birinde EL EMEĞİ FAKTÖRÜ YOKTUR.....BU İŞLERDE MAAŞTA YOKTUR.......DÜNYADAKİ HER İŞTE OLDUĞU GİBİ BY İŞLERDE EMEK VARDIR; FAKAT EL EMEĞİ YOKTUR.......BU İKİSİNİ BİR BİRİNE KARIŞTIRMADIĞIN SÜRECE YANLIŞ DÜŞÜNMEZSİN.......

hayatta başarılar sana.... umarım her şey gönlünce olur ve hedeflerine ulaşırsın......sözü son olarak BÜYÜK ÜSTAD ÖMER HAYYAMDAN BİR DÖRTLÜK İLE KAPATIYORUM...

Paramız yok ki güzel sevelim
    Bademiz yok ki içip de haykıralım
    Madem günaha girmenin başka yolu yok
    Çaresiz kalkalım namaz kılalım

Ömer Hayyam

Plantamax,

Bu yazdıkların copy paste değilse ben 60.000 TL koyacağım sen bunu nasıl 330.000 TL yaparız anlat 100.000 TL si senin olsun

Herkes buraya birşeyler karalamış. Sanki para kazanmak çok basit bir iş gibi. Ben para kazanmanın zor olduğunu düşünüyorum. Yada bilmiyorum

aynen bende 100 bin vericem

• Arkadaşlar,

"Millet nasıl BMW'ye, Mercedes-Benz'e biniyor" şeklinde bir soru sorarsanız (konu açarsanız) çok değişik cevaplar alırsınız. İnsanlar kendilerinden örnek verecekleri gibi dışarıdan da örnek göstereceklerdir. Bu ülkede donu olmayan insan gibi dona gerek duymayan insan da var. Aşırı yoksul kadar aşırı zengin de var. Geniş orta sınıf diye tabir edilenler ise aylık en düşük 400 TL ile en yüksek 40.000 TL ile geçinenler. Ortalama kişisel gelir ayda 1.200 TL ile 2.400 TL arasında. Daha fazlası için özel yetenek gerektirir. Daha az kazanıyorsanız geçmişinize bakmanız gerek.

Allah herkese gönlüne göre versin, herkes de bileğinin hakkı ile kazansın. Aileden zengin olanlar var. Onları bu tartışmaya sokmaya gerek yok. Nasıl çalışmadan kazandıklarını biliyoruz. Allah onlara da vermiş. Kıskanmamak lazım.

Kendimden bir örnek vereyim. Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunuyum. Sınıfta 25 kişiydik ve ben hariç mezun olanlar İngilizce Öğretmeni olarak devlet tarafından tayin edildiler. Ben ise Yeminli Tercümanlığa devam ettim. Üniversiteye gireli 21, mezun olalı da 17 yıl oldu. Arkadaşlarımı şöyle bir incelersem hepsi devlet memuru ve aldıkları öğretmen maaşı belli. Ben ise 1998 model beyaz Şahin S otomobilim dahil varımı ve yoğumu sattım ve işyerini patrondan satın aldım, 1 yıl bisiklete bindim, biriktirdiğim parayla SEAT Toledo aldım, işimi büyüttüm, piyasaya yayıldım, daha çok iş aldım, daha çok kazandım, daha çok biriktirdim ve şimdi VOLKSWAGEN Passat'a biniyorum. Belki gelecek yıllarda bir BMW 520D alırım.

Ben 41 yaşındayım ve gençlere tavsiyelerim:

1) Çok Çalışın (gerekirse posanız çıkana kadar), Hayatınızı da Yaşayın!
    2) Hak Yemeyin (bir ekmek kırıntısı bile, asla!!!), İç Denetiminiz Güçlü Olsun.
    3) Kazandığınızın Yarısını Biriktirin, Yarısını Harcayın, Para Size Şimdi Lazım.
    4) İşyeri Sahibi Olursanız Müşteriden 1 Defa Değil, 1000 Defa Kazanın
    5) Kaliteye Para Verecek İnsanlar Her Zaman Vardır, İşinizi ÇOK İYİ Yapın.

Çevrenize bir bakın. "Para yaşla gelir" ("With age comes money")

Selamlar,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: emtue

millet calisarak nasil mi aliyor?

doktorlar mesela, universiteye girerken yas 18. temel egitim bittiginde yani pratisyen oldugunda yas 24.

TUS'u kazanirsa atanir bir egitim-arastirmaya 4 sene aylik 3 bin lirayla yasar, sonra 28'inde uzman olur.

28 inde istanbul'da bir ozel hastaneye gider aylik 15-25 bin TL fix para + %40 ile anlasir. atiyorum aylik 80 bin liralik hasta bakarsa %40 a girer ve 32 bin lira maas alir.

aylik 30 bin liralik hasta bakarsa 15- 25 bin lira fixini alir oturur.

yetmedi mi? gece nobetleri var. gecelik fix 400 lira civari, tanidigim bir cocuk doktoru her hafta cuma gunu malatya'dan binip istanbul'a geliyor; gungoren de taninmis bir hastane de pazar aksamina kadar nobet tutup donuyor; 4-5 bin lira para da cebinde kaliyor. ve daha uzmanligi bitirmedi 3. senesinde.

TUS'u kazanamayan doktorlara gelince, atandiklari saglik kurumlarinda 3-6 bin lira arasi maaslarla calisiyorlar. mesela isparta'da tanidigim bir pratisyen hekim aylik 5500 lira kazaniyor ve haftada 1 gun saglik ocagina gidiyor. saglik ocagindaki doktorlar anlasmis her gun 1 kisi gidiyor.

guzel ulkemizin sosyo-ekonomik sartlarinda tip okumaya bu kadar talep olmasina sasmamak lazim. okuyanlarin cogu da ekonomik durumu kotu-orta seviyede ailelerin cocugu.

konuyu dagitmazsak, bu paralar calisarak hayal degil, onceden kendine yatirim yapmayi gerektiriyor.

Sırf yanlış bilgilendirme olmasın diye yazıyorum. Forumda üniversite öncesi çağda kardeşlerimiz var. Öncelikle yorucu (6-7 yıllık) bir eğitimin ardından girdikleri TUS (uzmanlık) sınavını kazananların oranı %10'u geçmez. Hadi kazandı diyelim, yine 5-7 yıl süren asistanlık eğitimi bitince karşısına mecburi hizmet (2 yıl) ve askerlik (1 yıl) çıkacaktır. Hadi onları da yaptı geldi diyelim. Yaş da 32 oldu bu arada. Bugün özel bir hastanede (doğudaki bazı hastaneler hariç) uzman doktorun aldığı para ortalama 5-10 bin TL arasıdır. Yoğun çalışan bazı cerrahi branşlarda 20 bine kadar çıkabilir. 15-25 bin fix artı %40 prim diye bir şey yoktur, hayal ürünüdür. Aylık 30 binlik hasta bakan bir doktora da hiçbir hastane patronu bırak 15-25 bini, 5 bin lira bile vermez, ertesi ay kapının önüne kor. Ha bunların çok üstünde kazanan doktorlar yok mu? Tabii ki var (ayda 1 milyonun üzerinde kazananını biliyorum). Ama genele oranladığınızda küçük bir yüzde teşkil eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

bu konuya yazmayayım yazmayayım diye kendimi çok kastım ama iki kelamda ben edeceğim.
    zira belli bir gelir grubunun üstündeki bir kaç arkadaşın yorumu ve olaya bakışı her mercedes bmw ye binen hırsız uğursuz tavrı kadar yanlış bir tavır.
    şunu unutmayın hayat aslında sadece sizin bütün değişkenlerini kontrol edebildiğiniz bir olay değil.
    çalışma didinme bir yere kadardır.
    kimse kimseye ben çok çalıştımda sende çok çalışsaydın seninde bu kadar paran olurdu demesin.(zira benim gelir durumumda türkiye ortalamsının üzerindedir yani bu lafı üzerime alındığım için söylemiyorum) bu mantık sakat bir mantıkdır
    arkadaşımız demiş ki ben 35 yaşındayım şu şu hastalıklarım oldu.
    senin yaşadığın hayat şartlarının %de 1 ini yaşamamış hayatı boyunca senden daha fazla çalışmış ve senden daha ciddi sağlık sorunu olan binlerce insanda var. Ayrıca çok geçmiş olsun...
    (bu arada bendede ciddi sağlık sorunları var daha yaşım 29)
    Zeka ve çalışma tek başına zenginliği getirmeyeceği gibi zenginlikte her zaman bir zeka ve çalışma sonucu oluşmaz.
    şu bir gerçektir çok çalışarak herşey bir noktaya kadar getirilebilir insan. ancak sadece bir noktaya kadar...
    şöyleki herkes çok çalışarak piyano çalabilir ama herkes bir fazıl say olamaz ne kadar isterse istesin bu mümkün değildir çünkü başta dediğim gibi hayat sizin bütün değişkenleri kontrol edemediğiniz bir denklem.
    onun için ne gözünüz başkasının malında mülkünde olsun nede sizden daha az geliri olanların sizden daha az zeki ve az çalışkan olduklarını düşünün.
    herkes kendi şartları içerisinde elinden geleni yapmaya çalışıyor bunu unutmayın.
    SON SÖZ : geliriniz ne kadar artarsa artsın değişecek şeyler evinizin metrekaresi ve arabanızın markasıdır.
    ve hayattaki önemli şeyler sıralamsında emin olun bence ilk 20 ye girecek şeyler kesinlikle bunlar değil.
    saygılarımla...

Çok doğru yazmışsınız.
    Her zaman çok çalışmak => zengin olmak değildir.
    aynı şekilde zengin olmak => çok çalışmış olmak da değildir.
    Bence oranlarsak %50 %50 gibi birşey çıkar.
    Yarısı şansıyla zengin olmuştur yarısıda gerçekten çok çalışarak.

Sanırım forumdaki her zengin çok çalışıp zengin olmuş.
    Bir tanede anadan babadan zengin ya da şansı yaver gittği için zengin olan yok.
    Ya da kendilerine yediremiyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

quote:

doktorlar mesela, universiteye girerken yas 18. temel egitim bittiginde yani pratisyen oldugunda yas 24.

TUS'u kazanirsa atanir bir egitim-arastirmaya 4 sene aylik 3 bin lirayla yasar, sonra 28'inde uzman olur.

28 inde istanbul'da bir ozel hastaneye gider aylik 15-25 bin TL fix para + %40 ile anlasir. atiyorum aylik 80 bin liralik hasta bakarsa %40 a girer ve 32 bin lira maas alir.

yetmedi mi? gece nobetleri var. gecelik fix 400 lira civari, tanidigim bir cocuk doktoru her hafta cuma gunu malatya'dan binip istanbul'a geliyor; gungoren de taninmis bir hastane de pazar aksamina kadar nobet tutup donuyor; 4-5 bin lira para da cebinde kaliyor. ve daha uzmanligi bitirmedi 3. senesinde.

TUS'u kazanamayan doktorlara gelince, atandiklari saglik kurumlarinda 3-6 bin lira arasi maaslarla calisiyorlar. mesela isparta'da tanidigim bir pratisyen hekim aylik 5500 lira kazaniyor ve haftada 1 gun saglik ocagina gidiyor. saglik ocagindaki doktorlar anlasmis her gun 1 kisi gidiyor.

guzel ulkemizin sosyo-ekonomik sartlarinda tip okumaya bu kadar talep olmasina sasmamak lazim. okuyanlarin cogu da ekonomik durumu kotu-orta seviyede ailelerin cocugu.

konuyu dagitmazsak, bu paralar calisarak hayal degil, onceden kendine yatirim yapmayi gerektiriyor.

Sırf yanlış bilgilendirme olmasın diye yazıyorum. Forumda üniversite öncesi çağda kardeşlerimiz var. Öncelikle yorucu (6-7 yıllık) bir eğitimin ardından girdikleri TUS (uzmanlık) sınavını kazananların oranı %10'u geçmez. Hadi kazandı diyelim, yine 5-7 yıl süren asistanlık eğitimi bitince karşısına mecburi hizmet (2 yıl) ve askerlik (1 yıl) çıkacaktır. Hadi onları da yaptı geldi diyelim. Yaş da 32 oldu bu arada. Bugün özel bir hastanede (doğudaki bazı hastaneler hariç) uzman doktorun aldığı para ortalama 5-10 bin TL arasıdır. Yoğun çalışan bazı cerrahi branşlarda 20 bine kadar çıkabilir. 15-25 bin fix artı %40 prim diye bir şey yoktur, hayal ürünüdür. Aylık 30 binlik hasta bakan bir doktora da hiçbir hastane patronu bırak 15-25 bini, 5 bin lira bile vermez, ertesi ay kapının önüne kor. Ha bunların çok üstünde kazanan doktorlar yok mu? Tabii ki var (ayda 1 milyonun üzerinde kazananını biliyorum). Ama genele oranladığınızda küçük bir yüzde teşkil eder.

bilmiyorum siz nerede calisiyor ve yasiyorsunuz, ben istanbulda kirac koyunden tutunda bagcilara, gungoren, gop, besiktas, maltepe ve kartal dahil 15 ten fazla degisik hastanede nobet tuttum, yari zamanli calistim ve su an da 2 hastane de nobet tutuyorum.

bu bilgileri de haliyle calistigim yerlerden aliyorum. 30 binlik hasta bakip 40 binlik ameliyat yapildigini tabiki eklemedim oraya.

Tus sinavindaki kazanma orani da %10 degil, %20 dir. her sene ortalama 3 bin kadro acilir, 15-16 bin kisi sinava girer;

sevilen bolumlerin kadrosu 500'dur, bunun yarisi dogu yarisi batidir. bati da duzgun bir uzmanlik isteyen % 2-3 luk dilime girmek zorundadir. ben kimseye kolay bir sey demedim.

yasal temel tip egitiminin 6 yil, yasal asistanlik suresinin 4 yil oldugu bir ortamda 7 yil temel egitim almak ve 7 yil asistanlik yapmak yine kisinin becerisine kalmistir. benim atladigim tek nokta askerlik ve mecburi hizmettir, ona da yeni yasa tasarisi onaylanirsa uzman arkadaslar daha cok sevinecektir.

ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum fakat yeni yasada uzmanlara devlet hastanesinde aylik 15 bin, pratisyen hekimlerine 9 bin lira maas ongoruluyor. tabiki de mecburi hizmeti doguda cikanlara ekstra ikramiyelerle.

bence siz calisma sartlarinizi krizin etkileri gectikten sonra tekrar gozden gecirin zira ben buyuk hastanelerin verdigi fixten bahsetmedim. orta halli ve kotu hastaneler bu sekilde. medical parkta calisan bir doktorun 5-10 bin TL ye talim etmesi size de komik geliyordur. hastalarin odedigi muayene farki ne kadar artarsa doktorun ucreti de o kadar artar.

yanlisim varsa duzeltin lutfen.

ekleme: biz bu baslikta geneli konusmuyoruz, fark yaratmayi konusuyoruz ve cok calisarak bu farkin yaratilabileceginden bahsediyoruz. 1 milyonun ustunde kazanabilen varsa bu yolun basindaki insan da bunu hedeflemelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 26 Ağustos 2009; 13:29:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

Arabamız bile yok...

6 senedir çalışıyorum ancak düğün parasını zor biriktirdik.Ancak arabaya niyetlendik oda kredi borçla nasipse alacağız.
  • Şimdi arkadaşlar, bi arkadaş varsayımlarla nasıl para kazanılırı yazmış. bendende şöyle birşey.

Bir kişinin imkanı falanı filanı olmamıştır. lise terk olabilir. ama Kafası basar ve bazı konularda beceriklidir. o zaman o alanda çalışır ve kendini geliştirir ve paraya para demez hale gelir. diğerleride derler " adama bak lise mezunu bile değil. ama iyi kazanıo" he bide ne var. biz okuyoruz üniversite dimi. mezun olucaz. bi kaç sene deneyim falan derken yaş otuza gelecek sağlam bi işi ancak bulucaz ki sabit maaşla çalışalım. işimizde iyi isek en fazla %30 maaş zammı olan üst kademe personel falan olucaz ve yine para peşinde olucaz ki 40 lı yaşlarda istediklerimizi alalım. Ama eğer bir bildiğin olurda farklı bir bilgiye sahipsen kimsenin yapmadığı bir ÜRÜN üretebilieceksen o zaman işte " Bu iş yapmaz uğraşmaya değmez. " demeyip başta ufak zararlarla da olsa o ÜRÜNü üretip kendi işimize başlayabiliriz. o zaman gerisi gelir.

Kendi işini yapan insanların Çok azı ilk seferde dikişi tutturabilmiştir. Çoğu insan yerini bulabilmek için sektörden sektöre geçiş yapar..

He birşey daha var. İlla farklı birşey üretmek gerekmiyor. Eğer sen ister eğitimsiz ister doktoralı falan bir kişinin iyi yapmakta iyi hizmetlerle devam ettirmekte olduğu bir iş alanına girer ve o kişi ve kuruluşlardan daha iyisini yapabilirsen yine hayallerine yaklaşmaya başlarsın.

Biz Türkiye'de yaşıyoruz, ve Görüyoruz dimi neler var ülkemizde hele İstanbulda. Ne yanlışlıklar var çevremizde eksiklikler. Bazen bize işte istanbul insanı işte Türk insanı dedirten şeyler. Kaçımız bunları düzeltmek için bir girişimde bulunuyor. belki bu tür eksiklikleri kapatmak için girişimde bulunan biri köşeyi dönecek ne malum.

Umarım okursunuz arkadaşlar bu kadar yazacağımı tahmin etmemiştim. Ve umarım sıkmadım sizleri

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo
    benim şahsi fikrim:her alış-satış büyük zarar.
    keyfi sebeblerle eşya değiştirilmemeli.
    ihtiyacını iyi belirleyip, o eşyayı uzun süre kullanmalı.
    senede araç değiştirenlere hayret ediyorum.
    burda arkadaşımız o araba maceralarından sonra ev alması çok büyük isabet olmuş tebrik ederim.
    araçlarımız amaçlarımız olmamalı.
    bu dünyada insanı mutlu kılan, ne kadar çok şeye sahip olduğun değil, ne kadar az şeye ihtiyaç duyduğundur.
    açgözlü olmak iyi birşey değildir.
    varsın o ferrariye binsin. sen şahinlede işini görebilirsin.
    en iyi araba kullandığın arabadır.

Hocam ben keyfiyen araç değiştiren birisi değilim. Araba lazımdı ve o anda bütçeme göre ihtiyaçlarıma en uygun ve temiz aracı aldım ( aldığım fiyata da sattım) 1 sene içinde satma sebebim hurda teşviki ve kredi faizlerin düşmesiydi. Böylece hem 0km hemde hava yastıklı, klimalı aracımız oldu.
    Araç işinde macera arayan adamın ne işi olur Corolla ile

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

burda arkadaşımız o araba maceralarından sonra ev alması çok büyük isabet olmuş tebrik ederim.
    bu dünyada insanı mutlu kılan, ne kadar çok şeye sahip olduğun değil, ne kadar az şeye ihtiyaç duyduğundur.

Hocam ben keyfiyen araç değiştiren birisi değilim. Araba lazımdı ve o anda bütçeme göre ihtiyaçlarıma en uygun ve temiz aracı aldım ( aldığım fiyata da sattım) 1 sene içinde satma sebebim hurda teşviki ve kredi faizlerin düşmesiydi. Böylece hem 0km hemde hava yastıklı, klimalı aracımız oldu.

İlker bey,
    2000 TL ye aldığınız araba ne işinize yaradı ben onu anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

İlker bey,
    2000 TL ye aldığınız araba ne işinize yaradı ben onu anlayamadım.

Hurda indiriminden yararlanmıştır 4 bin hurda indirimi yapmışlardır 2 bin lira kar .

• Borsada 60 bin'i 330 bin yapmak çocuk oyuncağı geliyor heralde bazılarına.
    Borsada gözü kapalı 60 bin koyan bi adam zaten zengindir, o parayı düşünmez bile.
    60 bin'in 330 bin olma ihtimalinden çok 60 bin'in 0 olma ihtimali daha çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: murat3218

aklım almıyor ne iş yapıyorsunuzda bu kadar para kazanıp alıyorsunuz forumda da görüyorum yok 60 binlik yok 100 binlik nasıl kazanıyorsunuz söyleyinde bizde kazanalım şu külüstürden kurtulalım

bir kere el emeği ile alınmıyor onu baştan söyleyim sana.....anlatacağım bir kaç olay var bunlar aklında kalsın, bu yollardan birini seç ne istiyorsan seninde olur.....

yakın bir dostum vasıtası ile tanıştığım 35 yaşında bir abi var, adam ilk okul mezunu; AYLIK GELİR 55 milyar.......bu abi sadece ilk okul mezunu olarak ayda ortalama olarak 55 milyar gibi bir gelire sahip........nasıl mı ??? bu abinin 35 yaşına gelmesine mucize gözü ile bakılıyor; hayatıda aksiyon filmi tadında yaşıyor.......gerisini sen hesap et.......

yaşın kaç bunu bilmiyorum ama; eğer yaşında 17-18 ise ve rahat para kazanmak istiyorsan,(yukarıdaki abi gibi uç noktalarda gezmek, allahın harbiden ´´yürü ya kulum´´ demesi örneğidir.....yaşam tarzını kesinlikle tavsiye etmem) okumana bak önce.......oku ama ne ???? diye soracak olursan; FİNANS oku....mali sistemler konusunda kendini yetiştir, genç yaşta kıytrıkta olsa ailenden bağımsız olarak elinde 50-60 milyar gibi ufak ama işletilebilecek para miktarı olsun.......bu ufak parayı eğer yaşında 18 felan ise ve 25 yaşına kadar okuyacağını varsayarsak 7 sene içinde kazanabilirsin.......bu 60 milyar senin finans sistemlerine giriş sermayen olsun......gerisi senin uzamanlığına ve alabileceğin risk boyutuna kalmış.......örnek vermek gerekirse douche bank tr piyasasına 450 MİLYON EURO para soktu ocaktan itibaren; ve o parayı şu an 2.5 MİLYAR EURO YAPTI.....diyeceksinki o banka kardeşim; bende sana diyorumki sende elindeki 60 kağıdı koy; 7-8 ayda el emeği yapmadan parayı 330 kağıt olarak geri al.....yani işin özü FİNANS VE MALİ İŞLER...

ha birde finansla ilgili son tavsiyelerim olarak; finansın kalbi wall street tir; eğer sen GERÇEKTEN İŞİ BİLEN VE ELİNDE SERMAYESİ OLAN BİR İNSAN OLURSAN; ayda 100 BİN DOLAR PARA SENİN İÇİN KOMİK BİR RAKAMDIR........ÇÜNKÜ ORANIN BORSASI ´´SINIRSIZ´´ HAREKET EDER......BİZİMKİ GİBİ ´´%10 SINIRLI´´ DEĞİLDİR.......yani günlük bazda batışında, kalkışında limiti yoktur.....

loto,toto vb......

tipin varsa eğer, los angeles ta şansını denemeni tavsiye ederim.......herhangi bir film sektörüne kapak atabilirsen (adult dahil çünkü dünyadaki pek çok filmin ve yapımcının çıkış noktası los angeles) kendini baya baya kurtarırsın ama; 1)yaşın genç olacak (eğer yaşın büyükse bir film sektörüne giriş işi lobi durumu gerektirir amerikada) 2) oralara gidecek donanım ve bütçe olacak.....
    tabi bu seçenekte her şeyden önce tip olacak...

amerikaya git, biraz para kazan, petrol istasyoncularından oluşan bir çevren olsun....onlar hep işi büyütmeyi ister ama büyük işletmede de GÜVENİLİR ORTAK çok önemlidir........çok sermayen olmasa bile GÜVEN durumu başlı başına sermayedir..... bu şekilde 47 yaşında olupta ayda 30 bin dolar para kazanan türk bir abim var (kendisi aynı zamanda benim yurt dışı sponsorumdur)........buradan amerikaya ilk gittiğinde 23 yaşındaymış; yellow cap (taxicilik) ten duvar boya işine kadr her türlü işe girmiş; sonunda GÜVENİLİR OLMASI onu petrol işine ortak ettirmiş.........şu an NY da 3 BENZİN İSTASYONUN ORTAĞI.....kriz dönemi kazancı daha öncede belirttiğim gibi aylık 30 bin dolar.....

eğer yaşın 14-15 felansa; ve dövüş sporları ilgini çekiyorsa; hemen yarın ilk işin everlast box entrenman takımı alıyorsun; kas yapmak için steroit konusunda bana pm atıyorsun; seni tr nin en büyük vucutçuları ile buluşturabilirim; kas konusunu dert etmene gerek yok; sen dövüşmeyi öğretecek hoca bul......mike tyson 20 yaşındayken 100 MİLYON DOLAR NAKİT BANKA HESABINA SAHİPTİ VE BOXA 12 YAŞINDA ÇOCUK HAPİSHANESİNDE BAŞLAMIŞTI.....dediğim gibi yapın varsa ve yaş 14-15 felansa geç kalmadın......

son tavsiye olarak hangi alana hangi yaşta kanalize olduğun çok önemli...... sen bana; ´´bunlardan hangisinde yürüyorsun??´´ dersen; ben sana tavsiye ettiğim finans sektöründe yürüyorum.....ve kısa zamanda kendimi bu ülkeden sponsorumun diplomatik yardımları sayesinde çıkarmaya çalışıyorum........benim yolum bu......sende bunlardan sana uygun olan birini seç bence.......çünkü işi bir defa el emeğine dökersen; istediğin parayı kazanamazsın.......bkz:mankenler,oyuncular,pro seviye uluslar arası sporcular, işini bilen brokerlar, girişimciler,hayatından vazgeçipte aksiyona soyunanlar VB.......bunların hiç birinde EL EMEĞİ FAKTÖRÜ YOKTUR.....BU İŞLERDE MAAŞTA YOKTUR.......DÜNYADAKİ HER İŞTE OLDUĞU GİBİ BY İŞLERDE EMEK VARDIR; FAKAT EL EMEĞİ YOKTUR.......BU İKİSİNİ BİR BİRİNE KARIŞTIRMADIĞIN SÜRECE YANLIŞ DÜŞÜNMEZSİN.......

hayatta başarılar sana.... umarım her şey gönlünce olur ve hedeflerine ulaşırsın......sözü son olarak BÜYÜK ÜSTAD ÖMER HAYYAMDAN BİR DÖRTLÜK İLE KAPATIYORUM...

Paramız yok ki güzel sevelim
    Bademiz yok ki içip de haykıralım
    Madem günaha girmenin başka yolu yok
    Çaresiz kalkalım namaz kılalım

Ömer Hayyam

Şöyle bir türedi son zamanlarda;

Babasının ağzıyla konuşmak.

Genelde 17-18 yaşlarındaki erkek çocuklarında görülen bir durumdur.

Kaç yaşında olduğun önemli değil. Dediğim gibi 17-18deki çocuklarda görülen bir durumdur.

Bu şekilde konuşarak çevrelerinde kaliteli akıllı bir çocuk gibi görüneceklerini düşünürler.

Hayat çok kolay madem, parayı para yapmak bu kadar kolay madem biz ölmüşüz. Hiç birşey bilmeyen bunları daha önce düşünenemiş birer insanız...

Finans finans finans...Söylemesi kolay olan şeyleri uygulaması bu kadar kolay mıdır?

Sana hayat ne kadarda kolaymış böyle...

• 20'li yaşlardaki insanlar çalışarak o değerlerdeki arabaları alamazlar işi istediği kadar iyi olsun çünkü belli bir süreç gerekir,okuldan doktor avukat mühendis vs mezun olan kişi işe başlayıp pat diye paraya kavuşamaz kavuşan varsada milyonda birdir onuda anlından öpmek lazım.
    tek açıklaması; miras kalmıştır aileden destek almıştır yada babasının arabasıdır, burda lüks diye tabir ettiğimiz arabası olan genç arkadaşların çoğunun arabası babasına aittir, bunda mana bulacak birşey yok, herkesin kaderi farklıdır,fakir olanında kaderi odur, herkes yazgısını yaşar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

quote:

bilmiyorum siz nerede calisiyor ve yasiyorsunuz, ben istanbulda kirac koyunden tutunda bagcilara, gungoren, gop, besiktas, maltepe ve kartal dahil 15 ten fazla degisik hastanede nobet tuttum, yari zamanli calistim ve su an da 2 hastane de nobet tutuyorum.

bu bilgileri de haliyle calistigim yerlerden aliyorum. 30 binlik hasta bakip 40 binlik ameliyat yapildigini tabiki eklemedim oraya.

Tus sinavindaki kazanma orani da %10 degil, %20 dir. her sene ortalama 3 bin kadro acilir, 15-16 bin kisi sinava girer;

sevilen bolumlerin kadrosu 500'dur, bunun yarisi dogu yarisi batidir. bati da duzgun bir uzmanlik isteyen % 2-3 luk dilime girmek zorundadir. ben kimseye kolay bir sey demedim.

yasal temel tip egitiminin 6 yil, yasal asistanlik suresinin 4 yil oldugu bir ortamda 7 yil temel egitim almak ve 7 yil asistanlik yapmak yine kisinin becerisine kalmistir. benim atladigim tek nokta askerlik ve mecburi hizmettir, ona da yeni yasa tasarisi onaylanirsa uzman arkadaslar daha cok sevinecektir.

ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum fakat yeni yasada uzmanlara devlet hastanesinde aylik 15 bin, pratisyen hekimlerine 9 bin lira maas ongoruluyor. tabiki de mecburi hizmeti doguda cikanlara ekstra ikramiyelerle.

bence siz calisma sartlarinizi krizin etkileri gectikten sonra tekrar gozden gecirin zira ben buyuk hastanelerin verdigi fixten bahsetmedim. orta halli ve kotu hastaneler bu sekilde. medical parkta calisan bir doktorun 5-10 bin TL ye talim etmesi size de komik geliyordur. hastalarin odedigi muayene farki ne kadar artarsa doktorun ucreti de o kadar artar.

yanlisim varsa duzeltin lutfen.

ekleme: biz bu baslikta geneli konusmuyoruz, fark yaratmayi konusuyoruz ve cok calisarak bu farkin yaratilabileceginden bahsediyoruz. 1 milyonun ustunde kazanabilen varsa bu yolun basindaki insan da bunu hedeflemelidir.

sayın emtue,
    fark yaratan kişilere örnek veriyorsanız eğer kimse birşey diyemez.
    fakat öyle şeyler yazıyorsuniz ki, maşallah sağlık bakanının uç nokta örneklerini geçtiniz. bu tip örneklerle ancak sağlık bakanının yaptığı gibi doktora olan düşmanlığı artırırsınız.
    sizin söylediğiniz rakamlar çok ama çok ekstrem örneklerdir.çoğu doktor hakettiğinin çok altında parayla çok fazla çalışarak görev yapıyor.
    asistanlığım süresince istanbul'un en iyi bilinen,elit hastanelerinde nöbet tuttum. o söylediğiniz paraları büyük hocalar kazanabiliyor, onların da branşı iyi olanları. çoğu da hastaneye belli bir miktar para kazandırmak zorunda, bunun için çoğu cerrah abuk-subuk endikasyonlarla gereksiz işler yapmakta.
    1 ay önceki tüzüğe göre çoğu branş 5 yıldı(r)), üst uzmanlık 3 yıl ,askerlik 1 yıl....
    yeni tam gün yasasına göre öngörülen bir uzmanın ya da pratisyenin eline geçebilecek maksimum para örneğini ( bunun böyle olmayacağına, sağlık bakanın yanıltıcı açıklamalarından biri olduğuna siz de hak verirsiniz) verirken aylık gelirden bahsediyorsunuz sanırım.. kavram karmamşası olmasın... pratisyen maaşının 2000 tl, uzman maaaşının 2500 tl olması öngörülüyor..... ayrıca tam gün yasası çıktıktan sonra potansiyeli olsa bile, bir doktorun istifa etmediği takdirde ömür boyu alabileceği maksimum gelirinin bu düzeyler olacağını da unutmayın.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 26 Ağustos 2009; 18:50:30 >

• Kimse kendini kandırmasın arkadaşlar!

Özellikle ve özellikle refah seviyesi Türkiye'nin çok çok üstünde olan ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız konuya dahil olmamalı. Çünkü kazın ayağı oradan göründüğü gibi değil!

___

Bu ülke öyle bir ülkeki, sıfırdan başlayıp böyle araçlara binmek çok ama çok zor! Imkansız demiyorum, yapılabilir ama çok zor!.. Çünkü zaten sıfırdan 200 bin liralık araba alabilecek seviyeye gelmiş adam inanın bana bir otomobile kolay kolay 200.000 lira vermez!! Çalışarak kazanılan paranın değerini bilir. Ki dediğim gibi çok büyük azınlıktır bu insanlar.

Sokaklarda AUDİ A6'lara - Q7'lere, Mercedes S500'lere binen zümre "genelde" babadan zengin tayfadır.
  • Sizde iyi bir üniversite bitirin iyi yerlere gelmek için uğraşın ya da iyi bir üniversite bitirmeyin doğruluk ve dürüslükten vazgeçmeden yılmadan çalışın çok ama çok çalışın görüceksiniz pek çok şeye sahip olucaksınız ..

Kısaca özetlersem şunlardan birine sahip olmak için yapıcağınız tek şey ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK....

• quote:

Orijinalden alıntı: oeste

Sizde iyi bir üniversite bitirin iyi yerlere gelmek için uğraşın ya da iyi bir üniversite bitirmeyin doğruluk ve dürüslükten vazgeçmeden yılmadan çalışın çok ama çok çalışın görüceksiniz pek çok şeye sahip olucaksınız ..

Kısaca özetlersem şunlardan birine sahip olmak için yapıcağınız tek şey ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK....

bu adamında foyası ortaya çıktı evlerimiz iman gücüyle ayakta duruyor demişti .nasıl o paraları kazandığını gördük

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Doğru
    Artık nasıl bir hışımla yazdıysam
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.