Bildirim
millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (9. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: NovariX
Kimse kendini kandırmasın arkadaşlar!
Özellikle ve özellikle refah seviyesi Türkiye'nin çok çok üstünde olan ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız konuya dahil olmamalı. Çünkü kazın ayağı oradan göründüğü gibi değil!
___
Bu ülke öyle bir ülkeki, sıfırdan başlayıp böyle araçlara binmek çok ama çok zor! Imkansız demiyorum, yapılabilir ama çok zor!.. Çünkü zaten sıfırdan 200 bin liralık araba alabilecek seviyeye gelmiş adam inanın bana bir otomobile kolay kolay 200.000 lira vermez!! Çalışarak kazanılan paranın değerini bilir. Ki dediğim gibi çok büyük azınlıktır bu insanlar.
Sokaklarda AUDİ A6'lara - Q7'lere, Mercedes S500'lere binen zümre "genelde" babadan zengin tayfadır.
+1
Yaşım 32. Lise mezunuyum. Liseyi bitirdikten sonra askere gidene kadar işçi olarak çalışıp, mesleğimin püf noktalarını olabildiğince öğrendim. Askerden geldikten sonra kendi işyerimi açtım. ( kiralık dükkan )
Askerden 22 yaşında geldim, şu an 32 yaşındayım. 10 yıl geçmiş.
Bu 10 yıl içerisinde ; İşlerime haram karıştırmadan, elimden geldiğince dürüst çalışarak kendi işimde baya ilerledim.
İlk 5 yıl felan biraz birikim yaptım, üzerine kredi çektim, Antalyanın en işlek caddelerinden birinde kendime daire aldım. Şu an yaklaşık 500 TL kira getiriyor. ( Dairenin değeri yaklaşık 100.000 TL )
Kredi borcum yaklaşık 3 yıl önce bitti. Bu üç yılda biraz daha birikim yaptım. Bu birikimim üzerine geçen hafta krediye başvurdum, dün onaylandı. Nasip olursa yarın satış işlemlerini yapacaz. Kendime ait bir dükkanım olacak. ( dükkanın değeri yaklaşık 70.000 TL )
Kendime ait bir arabam var. Doğan SLX ( yaklaşık 10.000 TL ) Bu birikim yaptığım süreç içerisinde kendi imkanlarım dahilinde otomobil alıp satıyorum ama galerici bazında değil. Hesaplı gelen arabayı alıyorum, hem biniyorum, işimi görüyorum, müşterisi çıkarsa da üzerinden kar ederek satıyorum. Sonra yine hesabıma gelen bir arabayı alıp aynı şekilde hem binip hem satıyorum.... Tabii bu alıp sattığım araçların % 90 ı Şahin / Doğan. Avrupa arabalar olsaydı, bakımından, parçasından, bandrolünden, kaskosundan vs.. kar yapmayı bırak, zararına satardım ....
Yine kendime ait işyerinde kullandığım 1 Anadol pick up 3 adet de sıfır km scooter motorsiklet var.
Anadol 3.000 TL, motorsikletler de 3.000 er TL den 9.000 TL yapsaaa...
100.000 + 70.000 + 10.000 + 3000 + 9.000 = 192.000 TL yapar.
Bu paraya istesem BMW nin kralına binerim. Ama bir otomobile neden 10 yıllık birikimimi vereyim ki?
Hem şu an 10 yıllık birikimimin üzerinden hem hayatımı idame ettiriyorum, hem de üç beş kuruş birikim yapıp birşeyler sahibi oluyorum.
Peki o paranın hepsini bir otomobile gömsem ??? Ne verecek o otomobil bana??? Senelik 3000 TL bandrol, belki 3.000 TL bakım parası, 2000 Tl kasko vs.. derken her sene 8 -10 bin TL geri gidicem...
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: NovariX
Kimse kendini kandırmasın arkadaşlar!
Özellikle ve özellikle refah seviyesi Türkiye'nin çok çok üstünde olan ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız konuya dahil olmamalı. Çünkü kazın ayağı oradan göründüğü gibi değil!
___
Bu ülke öyle bir ülkeki, sıfırdan başlayıp böyle araçlara binmek çok ama çok zor! Imkansız demiyorum, yapılabilir ama çok zor!.. Çünkü zaten sıfırdan 200 bin liralık araba alabilecek seviyeye gelmiş adam inanın bana bir otomobile kolay kolay 200.000 lira vermez!! Çalışarak kazanılan paranın değerini bilir. Ki dediğim gibi çok büyük azınlıktır bu insanlar.
Sokaklarda AUDİ A6'lara - Q7'lere, Mercedes S500'lere binen zümre "genelde" babadan zengin tayfadır.
Bence bu şekilde değildir. Bana görede tam aksidir.
Bu tarz araçları alanları çoğu babadan zengin insanlar değiller,
Kendi imkanları ile biryere gelmiş ve bunun keyfini süren kişilerdir.
Ve en güzelinide yapıyorlar. Ve bende diyorumki bir insan şu dünyaya bir kere geliyor;
Gerektiği zaman savurganlıkta yapmalı. Ama kendini bilmeli. Kim alabildiği şeyin en iyisini en kalitelisini almak istemez?..
-
quote:
Orijinalden alıntı: vestigo
20'li yaşlardaki insanlar çalışarak o değerlerdeki arabaları alamazlar işi istediği kadar iyi olsun çünkü belli bir süreç gerekir,okuldan doktor avukat mühendis vs mezun olan kişi işe başlayıp pat diye paraya kavuşamaz kavuşan varsada milyonda birdir onuda anlından öpmek lazım.
tek açıklaması; miras kalmıştır aileden destek almıştır yada babasının arabasıdır, burda lüks diye tabir ettiğimiz arabası olan genç arkadaşların çoğunun arabası babasına aittir, bunda mana bulacak birşey yok, herkesin kaderi farklıdır,fakir olanında kaderi odur, herkes yazgısını yaşar.
niye ben 20 Yasimi bitirdiyimde ilk Yeni Aracimi almistim, simdi Yas 22 ve 2. Sifir aracima kavusacam. Istendikten sonra aliniyor ama sunuda söyliyeyim Allah aileme uzun ömürler versin Babamin ilk arabamda cok yardimi oldu
, 2. araba ise sadece Babam Pazarlikta vs.. yardim etti. Gerisi allah Annem ve Babam dan bin kez razi olsun. Aracin tüm Kredisini kendim ödüyorum, esek gibi calisiyorum ve Sifir Son Model aracida biniyorum 22 Yasimda
Allah insallah Olmayanlarada verir
NOT: Türkiye de ilerleme var herkez son Model Q7 binmesini biliyor ama, bizim orada 2 tane var.
Saygilar Yasin
-
quote:
Orijinalden alıntı: f85tr
Turkiyede cok ucuk maaş alanlar var bugun bir mankenin bir sunucunun veya Fatih Terim'in maaşlarını biliyormusunuz ? onlarıda mı kaçakçılıkla suclayacaksınız ?
Hadi onlar medyatik diyeceksiniz Benim universiteden bir arkadasım suan Fox Tv de genel yayın sorumlusu.. Bir aylık maaşıyla sıfır araba alabilecek konumda bu insan BMW ye biner tabi ki.. şimdi bu arkadasım yasa dışı bişey mi yaptı yani.. size aylık 25 000 den fazla para verseler hangi arabaya binersiniz ? merak ediyorum ...
mercedese veya bmwye binmeyin denmiyor ki sadece nasıl alınıyor bu arabalar -
quote:
Orijinalden alıntı: oeste
Sizde iyi bir üniversite bitirin iyi yerlere gelmek için uğraşın ya da iyi bir üniversite bitirmeyin doğruluk ve dürüslükten vazgeçmeden yılmadan çalışın çok ama çok çalışın görüceksiniz pek çok şeye sahip olucaksınız ..
Kısaca özetlersem şunlardan birine sahip olmak için yapıcağınız tek şey ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK....
Hepsine sahip olmak için ne yapmak gerekir
Şuan yaşım 18 , doğru ve dürüst çalışarak 30-35 yaşıma geldiğimde bir BMW 3.16 alsam bana yeter Ferrarilerde,Bugattilerde,S600de ,Q7 de gözüm yok .
-
Yaş oldu 44.
4.sıfır arabama biniyorum.
Eskiden herşey daha kolaydı.
Örneğin ben 5-6 bilezik parasına dükkan açmıştım.
İlerledik çok şükür arabamız evimiz dükkanımız var.
Ama kıçı kırık Vectraya binmeme rağmen Pazarda vs görenler tip tip bakıyor.
Görende 200 bin tl lik arabaya biniyoruz sanıcak.
İstesem gider Mercedesede vinerim ama aracımın sorunu yokken ne diye gidip araba alıcam.
Sırf ''desinler'' diye iş yaparsan başına gelmeyen kalmaz.
30lu yaşlardayken gidip sıfır Şahin aldım sırf ''desinler'' mantığı ile.
Ama kimler beddua ettiyse artık yapmadığım kaza kalmadı.
O günden beri insanların gözüne çok batmayacak arabalar tercih ettim.
İşin ucu kıskançlığada bağlanıyor aslında.
Şimdi benimle aynı yaşta oturacak adam gibi evi olmayan adamı,bana örnek gösteriyorlar.
Sanki benim para kazanmam anormalde,onun para kazanmaması normal gibi.
Bundan 15 sene önce iş yapamayan,bundan sonra asla sıfırdan başlayıpta mercedese binemez.
Zaman değişti,herşey zorlaştı artık arkadaşlar...
Allah herkesi kem gözlerden,kıskançlıktan korusun...
-
quote:
Orijinalden alıntı: VW_Passat
quote:
20'li yaşlardaki insanlar çalışarak o değerlerdeki arabaları alamazlar işi istediği kadar iyi olsun çünkü belli bir süreç gerekir,okuldan doktor avukat mühendis vs mezun olan kişi işe başlayıp pat diye paraya kavuşamaz kavuşan varsada milyonda birdir onuda anlından öpmek lazım.
tek açıklaması; miras kalmıştır aileden destek almıştır yada babasının arabasıdır, burda lüks diye tabir ettiğimiz arabası olan genç arkadaşların çoğunun arabası babasına aittir, bunda mana bulacak birşey yok, herkesin kaderi farklıdır,fakir olanında kaderi odur, herkes yazgısını yaşar.
niye ben 20 Yasimi bitirdiyimde ilk Yeni Aracimi almistim, simdi Yas 22 ve 2. Sifir aracima kavusacam. Istendikten sonra aliniyor ama sunuda söyliyeyim Allah aileme uzun ömürler versin Babamin ilk arabamda cok yardimi oldu
, 2. araba ise sadece Babam Pazarlikta vs.. yardim etti. Gerisi allah Annem ve Babam dan bin kez razi olsun. Aracin tüm Kredisini kendim ödüyorum, esek gibi calisiyorum ve Sifir Son Model aracida biniyorum 22 Yasimda
NOT: Türkiye de ilerleme var herkez son Model Q7 binmesini biliyor ama, bizim orada 2 tane var.
Saygilar Yasin
birader biz Türkiyede bunu yapmaktan bahsediyoruz, ayrıca konuşulan sıfır araba değil, lüks araçlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: suicide
quote:
quote:
Saygilar Yasin
birader biz Türkiyede bunu yapmaktan bahsediyoruz, ayrıca konuşulan sıfır araba değil, lüks araçlar.
hayatimda hic bir LÜKS arac görmedim, daha dogrusu gördüm ama sizin 200.000 TL´lik araclar burada nerdeyse hergün görmekteyim demekki Lüks degil, ama Türkiye icin LÜKS. Bir arac nasil LÜKS oluyor onuda anlatirsaniz sevinirim. Benim icin LÜKS arac Bentley, Rollce Royce vs... markalardir yani BMW ve Mercedes Lüks bir arac degildir saten, neredeyse herkezin sahip olabileceyi araclardir
-
Yazmayayım dedim ama dayanamadım.
Alan alır, binen biner, bunlara takılmayın.
Parayı nasıl kazanmış diye kafa da yormayın.
Hakkıyla kazanmıştır ya da bir yerden götürmüştür bu sizin probleminiz değil.
"Off arabaya bak, kaçakçı mıdır, soyguncu mudur, jigolo mudur nedir" demeyin, günaha girmeyin.
Haklı olma ihtimalinizin yanında, yüksek ihtimalle haksız olabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
Elinizden geleni yapın, çalışın, ama elinizdekine de şükredin.
Çünkü bu anlayışla insan, 20 bin lik arabası olup 100 binlik arabası olana böyle laflar söyleyebileceği gibi,
100 binlik arabası olduğunda 500 binlik arabası olana da böyle sözler söyleyebilir.
Benim gibi maaşlı çalışanlar açısından olaya bakarsak, 100 binlik arabalara binmemiz hayal gibi görünebilir.
Doğrudur da, maaşlı çalışan bir kişi, büyük bir firmada çok yukarılarda biryerde değilse veya teknik direktörlük, oyunculuk vs gibi işler yapmıyorsa büyük ihtimalle böyle bir araç alacak kadar para kazanamayacaktır.
Şahsen ben ancak eşimle beraber 10 bin lira civarı kazanıyorsam böyle bir araba alabilirim ki, o da sadece bir hayal benim için.
O yüzden eğer böyle araçlara binmeyi hayatınızın yegane gayesi haline getirdiyseniz ve maaşlı çalışıyorsanız, tek yol bir şekilde kendi şirketinizi kurmanızdır.
(Oyunculuk veya benzeri bir iş de olabilir tabi)
Klişe gelecek bazılarına, ancak gerçekten de "para ticarettedir".
Tabi ticaret yapmaya karar vermek için de mangal gibi bir yüreğe sahip olmak gerekir.
Allah`ın "yürü ya kulum" deme ihtimalinin yanında, işlerinizin kötü gidip en dibe vurma ihtimaliniz de vardır.
Zaten bu yürek olayından dolayı ticaret yapanlara çok saygım vardır.
Asla benim gibi aşırı sağlamcıların yapabileceği birşey değil.
Herşey bir yana hayat bir tercihler bütünüdür.
Aynı parayı kazanıp, yaklaşık aynı durumu olan iki insan birbirinin aynı şekilde yaşamaz.
Biri geleceği düşünüp ev, arsa vb almaya çalışırken, diğeri 10 sene boyunca aldığı Mercedes`in taksitlerini ödemeyi tercih edebilir.
Biri elindeki 30 milyarın 20 siyle 2. el bir araba alır, diğeri 30 unu peşinat verip 5-10 senelik takside girer.
Aracına bakıp çok parası var zannettiğiniz adamın sizden daha sıkıntılı yaşıyor olabileceğini,
arabası olamayan veya orta düzey bir arabası olan adamın aslında para içinde yüzüyor olabileceğini unutmayın.
Kimseyi tanımadan peşin hüküm vermeyin.
Bir ihtimal etrafınızdaki tüm zenginler, bir şekilde hile hurda ile servet edinmişlerse bile...
İnsanların hepsini tanımadığınızı unutmayın, milletin her söylediğine inanmayın.
Zengin insanları çekemeyen ve arkalarından yok silah kaçakçısı, yok vergi kaçakçısı, yok bilmem ne diyen çok insan var.
Benim ufacık tefecik aracımı bile bana çok gören, her yıkattığımda veya cilaladığımda çizen saçma sapan insanlar var
ve duyduklarınız benzer düşünce yapısında olan insanların uydurmaları olabilir.
Allah herşeyi kalbinize göre versin.
Kendinize iyi bakın.
Birkaç günlük yazmışım gibi geldi
-
quote:
hayatimda hic bir LÜKS arac görmedim, daha dogrusu gördüm ama sizin 200.000 TL´lik araclar burada nerdeyse hergün görmekteyim demekki Lüks degil, ama Türkiye icin LÜKS. Bir arac nasil LÜKS oluyor onuda anlatirsaniz sevinirim. Benim icin LÜKS arac Bentley, Rollce Royce vs... markalardir yani BMW ve Mercedes Lüks bir arac degildir saten, neredeyse herkezin sahip olabileceyi araclardir
hocam sen kendi olduğun yere göre değerlendiriyorsun olayı. Türkiyede 200.000 tl lik araç lükstür. -
türkiye'de lüks araçların %90'ı haram para ile alınıyor. -
40 yaşını geçmeyenler bazı şeyleri görmüyorlar değil mi abiciğim...?
Günlük tutarım, işe başladığımdan bu yana hem de. Şöyle eski defterleri karıştırdım. Herşey o kadar değişmiş ki. 20 Yaşındayken önemli olan şeyler yerini hayatın başka gerçeklerine bırakmış. Artık arabada müziği çok fazla açmıyorum. Sakin, rahat kullanıyorum. Spor-Kot-Shirt (Adidas-Lee-Fruit of the Loom) yerine siyah deri ayakkabı-kumaş pantol ve güzel gömlekler. Değişmeyen şeylerden birisi el çantam. Artık sağlık, aile, çocuklar, huzur, rahatlık önemli. Elbette bazı takıntılardan vazgeçmem (Heavy Metal, Uydu Yayınları, Vişne Suyu) ve 20 yıl önce olmayan teknolojileri de kullanırım (SMS-GSM-WWW-MP3-DVD) ve ara sıra bisiklete de binerim, maksat nefes açılsın. Fakat 40 yaşına gelmeden bazı şeyler somutlaşmıyor, MESELA HER ŞEYİ DERT ETMEMEK GİBİ.
Gençler, çok ince hesap yapmaya gerek yokmuş, 5 liraya ve 10 liraya bakmamak gerekiyormuş, iyilik yap ve unut demişler ve çok doğru demişler (!!!), asla kafanıza takmayın, salak rolünü de oynamayın, keriz değilsiniz, olmaya da gerek yok. Şundan sadece emin olun. Yaşlanıyorsunuz, ama ihtiyarlamayın. Çalışacağınız yerdeki amiriniz sizden daha iyi ve daha akıllı olmalı, sizin için bir CHALLENGE (MÜCADELE) olmalı, onun yerine geçecek kadar iyi olmalısınız, kendinizi geliştirmelisiniz, amiriniz salak değil, görecektir zaten ve üstlerine bildirecektir. Sakın başkasının ayağını kaydırmayın, karşıya başka insanları harcayarak veya kafalarına basarak geçmeyin. İyilik hatırlanmaz, ama kötülük ebediyen cildinizde ve ruhunuzda bir yara izi olarak kalır.
Ara sıra balkona çıkıp oturun, bir soda için, esen rüzgarın, uçan kuşların ve çiçek kokularının doğallığını takdir edin. Hayat doğadan ibaret, hiçbirşeyinizin olmadığını düşünün. Kitap okuyun, klavyeyi ara sıra rahat bırakın. Bir bardak suyun azizliğini takdir edin.
YOU ARE WHAT YOU KNOW...
Taner Göde
quote:
Orijinalden alıntı: OverDrıve
Yaş oldu 44.
İstesem gider Mercedesede vinerim ama aracımın sorunu yokken ne diye gidip araba alıcam.
Şimdi benimle aynı yaşta oturacak adam gibi evi olmayan adamı,bana örnek gösteriyorlar.
Bundan 15 sene önce iş yapamayan,bundan sonra asla sıfırdan başlayıpta mercedese binemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 26 Ağustos 2009; 20:58:45 >
-
Rahmetlinin affına sığınarak sevgili Aziz Nesin'den bir alıntı yapmak istiyorum;
"Bu ülkenin %60'ı aptaldır." -
tabiki gidipte bir yere askeri maaşla ve ya 3-4 bin lira maaşla işegirersen BMW, Mercedes alamazsın. Girişimci olmak lazım, doğru yere doğru yatırımı yapmak, riske girmek lazım, tabi şansta çok önemli. -
quote:
Orijinalden alıntı: OverDrıve
Yaş oldu 44.
Aynen. Ümraniye'de oturuyordum Passat'la geçerken insanların nefret kusan bakışlarını gördükten sonra artık iyi araba falan sürmem.
-
@VW_PASSAT yurtdışından yazıyorum diyorsun yok 20 yaşımda şu arabayı aldım yok benim için bentley lükstür falan türkiye'de yaşıyoruz biz buranın şartlarına göre konuşuyoruz farkında mısın? -
yıl 1982------------------ > aylarca el arabası ile bahçedeki maydanozlar satıldı ------------------- > ilk bisiklet alındı
yıl 1996-----------------> tıp fakultesi 6 sınıf intern dr ----- çukurova elektrikten burs------------> 1959 model vw 1200 araba
yıl 2001-----------------> vw hurda belgesi verildi ----------üniversite asistan -------------------- >dacia solenza 1.4
yıl 2004 ------------------> dacia solenza satıldı 7 ----------> asistanlık bitti -----------------------> dinamik megane 1.6
yıl 2006 ------------------> megane satıldı ------------------> amelelik devam --------------------> opel vectra comfort 1600
yıl 2006 -------------------> opel vectra satıldı -------------->amelelik devam ---------------> freelander hse td4 alındı
yıl 2007------------------------------------------------------ freelander takasa verildi ---------------- > bmw 1 alındı
2008 bmw satıldı ( geri alındı ) ------------------------------------------------------------> mercedes c 200 alındı
bu dönem içerisinde birkaç tane de taşınmaz edindim ve dolandırıldım :)
inanırmısınız ?
bu sitede görüştüğüm arkadaşlar var onların tavsiyesi ile foruma üye oldum
değil Tr de avrupada bile benim kadar mesai yapan yoktur
benden fazla yaşayan insan olarak benden fazla mesai yapan şu anda sadece astronotlar var
bazen hastanede çalışan personele gıpta ile bakıyorum yemin ediyorum ki
adam evinde barkında çolu çocuğu ile az parası var ama HUZURLU
benim huzurum yok
huzur
herşeyi kaybetmek ve kaybetme sebeblerini unutmak ile olur
huzur kazanmakla değil kaybedip dibini bulmakla olur siz bunu bilmiyorsunuz
mercedesmiş bmw miş bunlar zenginlik değil sadece zenginliği aksesurları
tenezzul etmeyin
hepimizin gözü delik onuda toprak doyurur ancak
neden mercedes aldığımıda yazayım
araba alırken kandırılıyorum ne yapabilirim
banko bir araç alıp bu defteri kapatmak istedim o yüzden
60 bin lira garajda yatıyor hava dolu 4 tekerin üzerinde
insanlar gemi limandamı değil mi ona bakar
açık denizde dümen kırmış yelken patlatmış kimse bilmez
gemi limandamı limanda o kadar
uykusuzluktan bayıldıgım günler oldu
kim gördü kim biliyor kim anımsıyor
kimse ağzında gümüş kaşıkla doğmuyor maalesef şu coğrafyada birkaç çok şanslı hariç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minarelli -- 26 Ağustos 2009; 22:33:50 >
-
Yalnız konuyu açan arkadaş 4 günlük tatile gönderilmiş...
tenceresapı
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 4 günü kaldı.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X