Şimdi Ara

millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PASSAT'ım var, PASSAT da lüks olduğuna göre ve esnaf olduğuma göre bu durumda ben de vergi kaçırıyorum (mu?). Vergi levhama hiç bakmak istemezsiniz, ben de anlamadım gitti, büyük şirketlerinkine yaklaştım, yine de Vergi Dairesi 10 yıldan sonra bana ikinci defa telefon açarak "Taner bey, ülkemiz zor durumda, bütçede açık var, sizi mümkünse ufak bir matrah arttırımına davet ediyoruz, tabi uygun görürseniz..." (hani konuşurken çenesi oynamayan, dudakları hareket eden ama dişleri üst üste ve birbirine yapışık olan tipler var ya, sırıtıyormuş gibi, aynı öyle konuşuyordu).

Ben de davete icap ettim, başka ne yapacaktım...?

Devlet fiş toplamayı ortadan kaldırdığı için bu yıl bu kadar bütçe açıtğı çıktı. Alışveriş merkezleri ve elektronik satış yapanlar dışında kimse fiş vermiyor artık. Milli sporumuz artık güreş değil, vergi kaçırmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

quote:

türkiye'de lüks araçların %90'ı haram para ile alınıyor.

Buyur burdan yak

%90 iddan ıcın cok astronomik bir rakam... Lüks araçlara binenlerın neredeyse tamamı haram para yıyor demek ??

Ben az mı söyledim diye düşünüyordum halbuki. Lüks araban varsa üzerine alınma. Sözüm meclisten dışarı. Herkes kendini bilir zaten.

En namuslu zengin bile vergi kaçırıyor en basiti. Ama maaşlı adam kaçıramıyor, takır takır alıyor devlet.

İftira atıyorsun..
    Çamur atıp durmayın..
    Kaç kere büyük bir şirketin muhasabesini inceledin..
    Şu an ben(sadece bir birey olarak) bile sana 2 tane milyondolarlık şirketin 0 kuruş vergi kaçırdığına dair belgeler sunabilirim..
    Anlatabildim mi?
    İnsanlara iftira atmayı bırakın..
    Sen burda internet başında vakit geçirirken nefes alamayan insanlar var...
    Para kolay kazanılmıyor..
    Elbette kaçırarak çalarak para kazananlarda var..
    Ama nefes almadan çalışıp, fabrikası olmasına rağmen sabah 6 da kalkıp işe giden insan biliyorum ben..

Boş konuşmayın..

Hayatta kendine yapabileceğin en büyük kötülük başkalarını kıskanmaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent-- -- 27 Ağustos 2009; 15:38:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şahbaba

quote:

quote:

quote:

xxx

Buyur burdan yak
    xxx

Ben az mı söyledim diye düşünüyordum halbuki. Lüks araban varsa üzerine alınma. Sözüm meclisten dışarı. Herkes kendini bilir zaten.

En namuslu zengin bile vergi kaçırıyor en basiti. Ama maaşlı adam kaçıramıyor, takır takır alıyor devlet.

Demekki Türkiyede maaşlı olmayan adamların %90'ı şerefsiz, maaşlı olanlar da namus abidesi, dürüstlük temsilcisi öyle mi? Vatanına o kadar yatırım yapan, yüzbinlerce vatandaşı istihdam edenler namussuz ve şerefsiz, onların yanında veyahut kamuda maaşlı çalışanlar sütten çıkmış ak kaşık? Ulan saçmalanın da bir sınırı var be!

Benim bahsettiğim küçük esnaf değil. Büyük para çevirenler. Bir bakkalın x6'ya ya da q7'ye bindiğini göremezsiniz pek.

• ramazan günü kimseye iftira etmek istemem ama çoğu kişi vergi kaçırıyor bu bi gerçek.

benim bi arkadaşım var(çocuk 5 vakit namaz kılar vs vs kısaca dini bütün bir insandır) o bile gelirini eksik gösteriyordu.

gerçi 50 bin liralık arabaya 40 bin lira,
    1 liralık benzine de 2.5 lira vergi veren insanların vergi kaçırmasından doğal ne olabilir ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent--

İftira atıyorsun..
    Çamur atıp durmayın..
    Şu an ben(sadece bir birey olarak) bile sana 2 tane milyondolarlık şirketin 0 kuruş vergi kaçırdığına dair belgeler sunabilirim..
    Anlatabildim mi?
    Ama nefes almadan çalışıp, fabrikası olmasına rağmen sabah 6 da kalkıp işe giden insan biliyorum ben..

Boş konuşmayın..

Aman hocam açıklama kim ne kaçırmış . Ben bir söz söyledim uyarı yedim

• Haklısın üstad,

Doğru söze ne denir?
    Tabi iktisat varsayımlara, tahminlere ve teorilere dayanan bir bilim ve kesin sonuçlar öngöremiyor.
    Bunu en kallavi iktisatçılar da söylüyorlar zaten.
    Çoğu da öyle zengin değil
    Sadece bazı insanlar bu işten para kazanabiliyorlar.

Borsadan zengin olanların çoğu kriz çıkacağını, hisselerini satmaları gerektiğini illegal olarak öğrenen insanlar.
    Aynı şekilde krizin bir gün öncesi mevduatını komple dövize çeviren, banka batmadan evvel aynı şekilde öğrenip çeken, gecenin bir yarısı banka banka dolaşıp, CEO larını ayağına çağırabilen insanlar da var.

Borsadan zengin olanların çok çok az bir kısmı da "denk getiren" ve "aşırı cesaretli" insanlar.

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde
    Arkadaşım

Borsa HİÇBİR ZAMAN kazandırmaz, sadede ÖDÜNÇ VERİR. Verdiğini her zaman geri alır. Borsa durmadan para üreten bir banknot matbaası değildir. Sistem itibariyle borsa kendi kendini spekülasyonlarla şişiren bir balondan farksızdır. Borsaya girip ÇOK ZENGİN olanlar tesadüf ve istisnalardan başka bir şey olamaz.

Düşün ki ıssız bir adada meyva veren tek ağaç var, 50 kişi de gemileri battığı için adaya düştü. O ağaç bu 50 kişiden önce değerli miydi? Değildi. Bu 50 kişi gelince birden ağaç değerlendi, çünkü insanlar ona değer verdi, çünkü ihtiyaç karşıladı, meyvası ile bu 50 kişiyi doyurdu. Meyva için kavgalar edildi, hırsızlıklar yapıldı. Sonra bu 50 kişinin yarısı öldü, kalanlara daha çok meyva düştü, sonra yine ölümler oldu, geriye 2 kişi kaldı, birden kavgaya ve hırsızlığa gerek kalmadı, son kişi de ölünce ağacın değeri de sıfıra indi.

Borsa da aynen böyle. Borsanın değerini arttıran insanların orada alınıp satılan hisse senetlerine verdiği değer. Ülkemizde de ekonomi çok fazla siyasetle içiçe olduğu için Başbakan öksürse borsa düşer, tatile çıksa yükselir. Yabancılar gelir, borsa yükselir, yabancılar gider, borsa düşer. Kâr edince bu başkasının cebinden çıkan para ile ediliyor. Borsaya taze para girmediği (balonun içine hava üflenmediğinde) ve o ağdalı, makyajlı ve şâşâlı sözcüklerle (teşekkürler CNBC-E!) insanların aklı bulandırıldığı sürece keriz silkeleme de çok olur, intiharlar da eksilmez, batanlar sıralanır ve aynı şarkı her zamanki gibi baştan çalınır.

Rahmetli babamın tekrarlamaktan imtina etmediği bir atasözü: "Eşeğini sağlam kazığa bağla!"

Lütfen bir borsacı gelsin ve açıkladıklarımın hepsini çürütsün. Çok memnun olurum.

Saygılarımla,

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE
    Abim çok demişti, ev almayalım, tam borsaya girme zamanı vs diye.
    Benim gibi garantici ailem kabul etmemişti.
    Etselerdi ben de 100 binlik bir arabaya biniyordum muhtemelen.
    Gerçi ben yine kıyamazdım gibi geldi birden

• bu görüşünüze kesinlikle katılmıyorum dediğiniz gibi bir matrahınız var idi ise defterinize belgenize güveniyor idi iseniz matrah artırmazdınız.(yada ben olsam artırmazdım diyeyim)
    sizede matrah arttırın denmezdi.
    (sizi suçlamak için yazmıyorum neden artırdığınızı anlamak için yazıyorum)

quote:

PASSAT'ım var, PASSAT da lüks olduğuna göre ve esnaf olduğuma göre bu durumda ben de vergi kaçırıyorum (mu?). Vergi levhama hiç bakmak istemezsiniz, ben de anlamadım gitti, büyük şirketlerinkine yaklaştım, yine de Vergi Dairesi 10 yıldan sonra bana ikinci defa telefon açarak "Taner bey, ülkemiz zor durumda, bütçede açık var, sizi mümkünse ufak bir matrah arttırımına davet ediyoruz, tabi uygun görürseniz..." (hani konuşurken çenesi oynamayan, dudakları hareket eden ama dişleri üst üste ve birbirine yapışık olan tipler var ya, sırıtıyormuş gibi, aynı öyle konuşuyordu).

Devlet fiş toplamayı ortadan kaldırdığı için bu yıl bu kadar bütçe açıtğı çıktı. Alışveriş merkezleri ve elektronik satış yapanlar dışında kimse fiş vermiyor artık. Milli sporumuz artık güreş değil, vergi kaçırmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: levent--

quote:

quote:

quote:

türkiye'de lüks araçların %90'ı haram para ile alınıyor.

Buyur burdan yak

%90 iddan ıcın cok astronomik bir rakam... Lüks araçlara binenlerın neredeyse tamamı haram para yıyor demek ??

İftira atıyorsun..
    Çamur atıp durmayın..
    Anlatabildim mi?

Boş konuşmayın..

bence biraz sakin olalim.

herkes sutten cikmis ak kasik degildir, istisnalar da kaideyi bozmaz.

bugun turkiye'nin en buyuk konserve sirketlerinden biri 2 seneye 1 zarar gostererek tek kurus vergi vermiyorsa;

buna kacirmak denmese de etik oldugu soylenemez.

bir de yil sonu bilancolari icin alinan onlarca sifir araba, plakasiz olarak spot satiliyor ya bunlarin hepsinin bir nedeni var.

kimseye ahkam kesmiyorum; babamda bir sanayici ve 98 yilinda vergi dairesinden aldigi plaketi var.

fakat sunu bilin ki bir cok sirket o kadar krediye bogulmus ki yasal olarak vergi tahakkuk etmiyor, hammaddeyle dokme uretim yapan tesislerin o kadar cok stok fazlasi gozukuyor ki dilediginiz kadar fatura kessenizde artiya cikamiyorsunuz.

bir ulke ortalama 5-6 seneye bir ekonomik kriz yasarsa %3,5 bence cok normal bir deger.

yanlisim varsa icimizde bu konuda uzman arkadaslar vardir; duzeltebilirler.

• Arkadaşlar;

Kural dışı olan bir mesaja yaptığınız alıntı ile kendi mesajınızı da sildirmiş oluyorsunuz.

Ayrıca bu forumdaki hiçbir üye diğerlerine 'lan' diye hitap edemez.

Bu da ayrı bir nedendir.

iyi forumlar.
  • il ismi hiç önemli değil rastgele bir il seçelim ve o ildeki gmsi, gelir ve kurumlar vergisi ödeyenlerin ödedikleri vergilere bir bakalım (matrah değil ödeme) sonra o ildeki fiyatı 100.000 ve üzeri olan arabların bir dökümünü alalım aradaki tezatı hepiniz göreceksiniz.(sizin bu dökümleri görme şansınız yoktur ama buna şansı olanlar ne demek istediğimi anlarlar)
    yani iş vergi ile açıklanacak bir iş değil.
    ama ben herkes anlasın diye bazı soruların net örnekle cevabını vermeye çalışayım.
    mükellef yıl sonuna doğru bir bakıyor ne yaptı ne ettiysede 200.000 lira kar var ne yapalım çekelim bir mercedes altımıza devlete o 200 liralık kar için 40 lira vergi vereceğimize mercedese binelim.(alın size vergi vermeyen ama mercedese binen adam nasıl oluyor diyordunuz ya işte açıklaması)
    şimdi seneye o araba 40.000 lira değer kaybettimi kaybetti ama adam açısından bir zarar varmı hayır çünkü o parayı zaten verecekti. eee baktı bu senede aynı durum, satılır eski mercedes alınır yeni mercedes nede olsa aradaki fark devlete verileceğine araba sıfırlanır (al sana senede bir araba değiştirmenin açıklaması)
    kaldıki bu arabalar şirket üzerine olduğunu için bunların bütün giderleri,amortismanları vesairesi direk firma lehinedir.
    yani benim şahsi olarak mercedese binmem ile şirket üzerine olan bir merecedese binmem arasında devlet açısından çok fark vardır.
    birde bazı arkadaşlar yukarıda anlattığım durumları vergi kaçırmak zannedebilir.
    vergi kaçırmak ile vergiden kaçınmak farklı şeylerdir benim verdiğim örnekler vergi kaçakçılığına değil vergiden kaçınmaya örnektir.
    vergiden kaçınmakta ideal insana göre yapılmaması gerekn bir şeydir.
    oysa iktisat ilmine göre homo economicus sadece ve sadece kendi iktisadi çıkarını düşünür ve vergiden kaçınmak homo economicus açısından asli ödevdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Arkadaşlar;

Kural dışı olan bir mesaja yaptığınız alıntı ile kendi mesajınızı da sildirmiş oluyorsunuz.

Ayrıca bu forumdaki hiçbir üye diğerlerine 'lan' diye hitap edemez.

Bu da ayrı bir nedendir.

iyi forumlar.

Doğru, herkes önüne gelene istediği kulpu takabilir ama. Tartışmaya açık mesajları silmiyorsunuz, tartışma mesajlarını siliyorsunuz garip. Bu ülkedeki insanların %90 haramzade denilince silmiyorsunuz, "lan" diyince siliyorsunuz. Ne demeli: Tebrikler..!
  • @Şahbaba;

Arkadaşım bahsettiğiniz mesajdan haberim bile yok,bu kadar mesajı nasıl takip edebiliriz,rahatsız olduğunuz mesajı şikayet edebilirsiniz bizde gerekiyorsa sileriz.

Bakın insanlar sizinkinden rahatsız olmuş,şikayet etmişler gerekeni yapmışız,siz de şikayet edin hemen ilgileneyim,çünkü bütün mesajları takip etmem imkansız ötesi

iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

bu görüşünüze kesinlikle katılmıyorum dediğiniz gibi bir matrahınız var idi ise defterinize belgenize güveniyor idi iseniz matrah artırmazdınız.(yada ben olsam artırmazdım diyeyim)
    sizede matrah arttırın denmezdi.
    (sizi suçlamak için yazmıyorum neden artırdığınızı anlamak için yazıyorum)

quote:

PASSAT'ım var, PASSAT da lüks olduğuna göre ve esnaf olduğuma göre bu durumda ben de vergi kaçırıyorum (mu?). Vergi levhama hiç bakmak istemezsiniz, ben de anlamadım gitti, büyük şirketlerinkine yaklaştım, yine de Vergi Dairesi 10 yıldan sonra bana ikinci defa telefon açarak "Taner bey, ülkemiz zor durumda, bütçede açık var, sizi mümkünse ufak bir matrah arttırımına davet ediyoruz, tabi uygun görürseniz..." (hani konuşurken çenesi oynamayan, dudakları hareket eden ama dişleri üst üste ve birbirine yapışık olan tipler var ya, sırıtıyormuş gibi, aynı öyle konuşuyordu).

Bu ülkede maliye sistemi o kadar saçma ki.. Bir yakınımdan biliyorum, adam matrah arttırmış, neredeyse bir önceki yılın iki katına çıkmış. Sonra adamı maliyeden çağırmışlar: Gel bakalım bu kadar parayı nasıl kazandın diye..

Burası Türkiye, her şey olabilir, yadırgamamak gerekir.

Yani diyeceğim şu: İki ucu "pis" değnek.. Matrahın az olur, vergi kaçakçısı damgası yersin.. Matrahın fazla olur, sen bu kadar parayı nasıl kazanıyosun sorusuyla karşılaşırsın.. Adam matrah arttırmış, devlete daha fazla vergi ödemeye başlamış, devlet neredeyse bundan rahatsız. Yuh artık diyorum bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahbaba -- 27 Ağustos 2009; 17:38:15 >

• işin ilginci ben şikayet etmedim allah allah
  • Kuşlar söylemiştir.
  • Evet, maaşlı adam vergi kaçıramıyor, kaçırması da mümkün değil.

Ama yollarını başka şekilde buluyorlar. Merak eden varsa 1 iş günü boyunca benimle takılsın, kendi gözleriyle görsün.

Ne iş yaparsa yapsın, yolunu bulmak isteyen yolunu buluyor. Genellemeler yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Rızkın 10'da 9'u ticarettedir diye buyurmuş Hazreti Peygamberimiz (S.A.V)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şahbaba

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Rızkın 10'da 9'u ticarettedir diye buyurmuş Hazreti Peygamberimiz (S.A.V)

O zamanlar ticaretten başka kaç tane iş kolu var ki?

Hizmet sektörü ne zaman ortaya çıktı ve gelişti?

Sanayinin gelişmesi ne zaman?

Hz. Muhammed hangi zaman diliminde yaşamış?

Gelişmiş ülkelerde nüfusun büyük bölümü hangi sektörde çalışıyor? Hizmet mi, ticaret mi?

Bence biraz daha geniş düşünmekte yarar var.
  • İnşaat yaptım. 470.000 nakit para* enflasyon kadar para harcadım. 450.000 lira geriye dönüşü oldu. 20.000 tl + 1,5 sene kaybettim. 15.000 lira vergi ödüyorum sadece bu inşaat için. Zarar ettim vergi ödüyorum. Sence ben vergi kaçırıyomuyum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.