Şimdi Ara

millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ahanda $ 1.150.000 a boğaza sıfır yalı. 1 milyonu canlı göster adama vermeyen irlandalı olsun.

http://www.sahibinden.com/sahibinden_sariyerde_lebiderya_yali-81WQQaXQQ13731106WQQpXQQdisplayitem

Beylikdüzü,pendik,kartal gibi yerlerde müteahhite 5 milyon $ canlıyı göster 5 apartman vermezse iki kere irlandalı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 27 Ağustos 2009; 23:36:05 >
  • Ben yalı diyince şöyle bir şey anlıyorum açıkcası;

http://www.sahibinden.com/istanbul_bogazinin_tarihi_yalisi_160_senelik_ihtisam-85WQQaXQQ14026143WQQpXQQdisplayitem&keyword=yal%C4%B1

210 M2 yerden yalı olmaz...
    quote:

Beylikdüzü,pendik,kartal gibi yerlerde müteahhite 5 milyon $ canlıyı göster 5 apartman vermezse iki kere irlandalı olsun.

Dikkat edersen "İyi semtler" demişim.

Etiler, Caddebostan vs. gibi yerlerde alamazsın...

quote:

Boşuna babam beni kolejde okuttu, Universite hazırlık kursuna gönderip Universiteye gönderdi. Universite bitti, askerden geldim, iş aradım 1 yıldan fazla.

Ben oğlumu işportacı yapıcam küçük yaşta. Ticareti ve hayatı öğrensin. Zenginlere bakın , hiç biri okumamıştır. Çocuk yaşta iş hayatına başlamışlardır.

Şu an malalrını ihrac ettiğim çorap fabrikasının sahibi adam da bu ise Mahmutpaşa'da elinde turistlere çorap satarak başlamış. Sonra makine almış. Zamanla makineleri arttırıp bir çorap fabrikası sahibi olmuş adam

Şimdi daha öncede açıkladığım gibi, şans işi.

Ona bakacak olursak, insanlarda dışarıdan hep der "Ulan çalış Öss'yi, gir Üniversiteye, şu kadar maaş al". Evet uzaktan demesi kolay, ama kaç kişi giriyor kaç kişi adam gibi bölüm bitiriyor. Buda buna benziyor. Dışarda işportacı yapan herkes zengin olsaydı, bu gün 30-40-50 yıllık küçük esnafların hepsi yok olmuş olurlardı ve yerlerinde olmazdı. Çok küçük bir yüzdeden bahsediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 27 Ağustos 2009; 23:42:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Ben yalı diyince şöyle bir şey anlıyorum açıkcası;

http://www.sahibinden.com/istanbul_bogazinin_tarihi_yalisi_160_senelik_ihtisam-85WQQaXQQ14026143WQQpXQQdisplayitem&keyword=yal%C4%B1

Osmanlı paşa torunu olsan anca miras kalır öyle bir yalı parayla satın alınabilecek şeylerden bahsediyorum :) Maşallah yalı beğendiremiyoruz 210m2 olsun boğaza sıfır olsun benim olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 27 Ağustos 2009; 23:45:42 >

• Benim yalı diye gördüğüm/bildiğim/iliklerimde hissettiğim/hayal ettiğim şey EŞŞEK kadar bir evdir, hatta ne evi saraydır, saray.

Tabi herkesin seçimi farklı olacaktır.

Artık 9.000.000 TL alan vatandaş düşünecek nasıl bir ev alacağını. Ama tahminim Ferrari, Aston Martin vs. gibi araçlara yönelmez.
  • Ticaretle uğraşıyoruz . 100.000 deil 200.000 tl verip araç alıcak kapasitemiz var . Ama nedendirki hiçbir zaman bir arabaya 100.000 tl bağlamak aklımıza gelmedi . 100.000 tl veripde araba alanlarada hayret ediyorum . O paraya gayrimenkul almayı yada işimizde kullanmayı seçiyoruz .
    50.000 tl lik araçda fevkalade işimizi görüyor.

bi arkadaşıma babası 3 ay once 70.000 euro verdı araç aldı . Bundan dahada otesi yok bu işler böyle yürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Ben yalı diyince şöyle bir şey anlıyorum açıkcası;

quote:

Dikkat edersen "İyi semtler" demişim.

Etiler, Caddebostan vs. gibi yerlerde alamazsın...

quote:

Boşuna babam beni kolejde okuttu, Universite hazırlık kursuna gönderip Universiteye gönderdi. Universite bitti, askerden geldim, iş aradım 1 yıldan fazla.

Ben oğlumu işportacı yapıcam küçük yaşta. Ticareti ve hayatı öğrensin. Zenginlere bakın , hiç biri okumamıştır. Çocuk yaşta iş hayatına başlamışlardır.

Şu an malalrını ihrac ettiğim çorap fabrikasının sahibi adam da bu ise Mahmutpaşa'da elinde turistlere çorap satarak başlamış. Sonra makine almış. Zamanla makineleri arttırıp bir çorap fabrikası sahibi olmuş adam

Şimdi daha öncede açıkladığım gibi, şans işi.

Ona bakacak olursak, insanlarda dışarıdan hep der "Ulan çalış Öss'yi, gir Üniversiteye, şu kadar maaş al". Evet uzaktan demesi kolay, ama kaç kişi giriyor kaç kişi adam gibi bölüm bitiriyor. Buda buna benziyor. Dışarda işportacı yapan herkes zengin olsaydı, bu gün 30-40-50 yıllık küçük esnafların hepsi yok olmuş olurlardı ve yerlerinde olmazdı. Çok küçük bir yüzdeden bahsediyorsunuz.

Bunu alıp dizi,film,reklam ajans vs. yapımcılara kiralasak yolumuzu bulurmuyuzki?

• 2007 yılında burada buna benzer bir foruma yaptığım yorumum kopyala yapıştır yapıyorum:
    sıralama yapmak lazım
    1-)en iyisini yemek en iyisini giyebilmek+yeterince gezebilecek para bulabilmek
    2-)biriken paralarla ev alabilmek+en iyisini yemek en iyisini giyebilmek+yeterince gezebilecek para bulabilmek
    3-)esnaf olduğum için oldukça birikmiş parayla işyeri satın alıp kira derdinden kurtulabilmek+en iyisini yemek en iyisini giyebilmek+yeterince gezebilecek para bulabilmek
    4-)varsa borçları(46 ay sonra inşallah) sıfırlayabilmek....(bu arada araba hayali kurabiliyor olmak)(bir taraftan da çocuk oldu bu ev biraz küçük mü kaldı ne diye düşünmeye başlamak)+en iyisini yemek en iyisini giyebilmek+yeterince gezebilecek para bulabilmek
    5-)borçlar kapandıktan sonra büyük ihtimalle yeni bir ev almak+)+en iyisini yemek en iyisini giyebilmek+yeterince gezebilecek para bulabilmek
    6-)varsa borçları sıfırlayabilmek(bu arada araba hayali kurabiliyor olmak)+en iyisini yemek en iyisini giyebilmek+yeterince gezebilecek para bulabilmek
    7-)sonunda alınabilecek en iyi arabayı almak :))
    işimde 4. yılım ve şu anda 4 numaralı aşamada bulunuyorum henüz
    aşama 1 de iken 2.el 98 mercedes e serisi alabilmiştim.ne az geldi ne de çok geldi bana.
    öncelikler çok önemli ne olursa olsun 'en iyisini yemek en iyisini giyebilmek+yeterince gezebilecek para bulabilmek'bunlardan ödün vererek hiç bişey alınmaz....
    bu öncelikleri bir aşsam çekecem bir tane range sport altıma

şu an yaş 28 olmuş sadece 2. ev yerine araba tercih etmiş oldum. borçlarımı kapatalı çok oldu.
    2. ev için acele etmek istemedim gidip bu ayın başı 520d aldım 150 bin tl
    çalışınca herşey oluyor şans da çok önemli para yönetimi de.
    şu an 2. evimi alabilecek paramda var.kimseye 5 kuruş borcum da yok.
    ve var yemez insanları hiç sevmem.parayı harcayacaksın ki bereketi artacak ondan bundan kısıpta alınan hiç bir şey hayretmez insana sinmez.
    yılda 2 gün kendine vakit ayırmıyosun yatırım yapmaya çalışıyosun binemezsin tabi sen hiç birşeye..(hayatını idame ettirenler için değil var olupta yemeden yatırım yatırım diye gözü aç olanlaradır lafım)

• quote:

Orijinalden alıntı: selim82

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

türkiye'de lüks araçların %90'ı haram para ile alınıyor.

Buyur burdan yak

%90 iddan ıcın cok astronomik bir rakam... Lüks araçlara binenlerın neredeyse tamamı haram para yıyor demek ??

hehe bence bu fikirin doğru olma ihtimali % 90 :)

Ozaman bu %90 dan kalanın bi kismi hırsızlık yapsa bi kismi oz kızına kardesine tecavuz etse bi kısmı cinayet gibi suclar islese vsvs demek bu ulkede seref sahibi kimse yaşamıyo demektir..Yolunu bulup alana helal olsun haramsa zaten biyerlerden cıkar ama bazıları boyle konusunca cıkacagı varsada cıkmaz o yuzden devam ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Yaş 35, bakın ben nasıl araba aldığımı anlatayım. 2003 yılında daha yeni evliyim, araba alıcaz para yok. Düğün altınlarından 7.000TL civarında bozdurduk bunu 98 model 2. el Corolla için galericiye verdik. Aracı aldık. Bir hafta sonra da alım satım sırasında annem ve babam (öğretmen) birer maaşları verdiler, 2000- 3.000 TL civarı da biz sıkıştırdık kendimizi, dededen de 1000-2000 arası aldık. Tolamda 14.300 TL ye aracımızı aldık. Sonra dedeye olan borcumuzu ödedik, babadan aldığımızın üzerine yattık
    Aradan 1 sene geçmedi sayılır hurda indirimi çıktı, ben 2000 TL civarı bir paraya hurda bir 124 aldım, aracımızı bayiye 14.000 TL ye sattık, yine az miktar daha katıp 9.000TL de kredi çekip 26.000 TL ye imzamdaki aracı sıfır km olarak aldık.
    Bu araç da artık 6 yaşına girdi, eşimle karar verdik kendimizi zorlasak da artık iyi bir şey alıcaz ki benim iş de öyle ahım şahım değil.Memurdan biraz daha hallice kazanıyorum sayılır.Seçenekler 1-2 yaşında 2. el Forester ya da yine en fazla 3-4 yaşında 2. el Mercedes C ben hatta forumda bu araçları baya bir araştırdım. Bazı arkadaşların eşleri bu konularda aksilik çıkarabilir ama benim ki sağolsun şimdi binmezsek ne zaman bineceğiz dedi ve cesaretlendirdi beni. Yani bütçeyi ite kaka 50.000TL seviyesine çekmiştik ama bu arada başka bir gelişme oldu ve çok istediğimiz bir yerde bir ev bulduk ve onu almaya karar verdik. Böylece ben mecburen Corollamdan en az 5 yıl daha ayrılamayacağım 5 yıl sonra başınızı ağrıtırım artık 320d mi mercedes c mi diye

işte hayat böyle birşey

• GÖZ ÇUKURU

Halinden yoksul olduğu anlaşılan bir adam, deniz kenarında oltayla balık tutuyordu Tesadüfen oradan geçmekte olan ülkenin padişahı bu

gariban adamla ilgilendi ve ona, "Oltana ben burada iken ilk takılan şey ne olursa sana onun ağırlığınca altın vereceğim" dedi Biraz sonra oltaya takıla takıla ortası delik bir kemik takıldı Hükümdar balıkçıya, "Ne yapalım, şansın bu kadar, oltana ağır bir şey takılmadı" diyerek alıp sarayına götürdü Saraya varınca adamlarına, balıkçıya elindeki kemiğin ağırlığınca altın vermelerini emretti Kemiği terazinin kefesine koydular, öbür kefesine de altın koymaya başladılar Beş, on, yirmi, elli diyerek altınları koydular ama kemik yerinden oynamıyordu Görünüşte dört beş altını zor tartar göründüğü halde, tahminlerin on misli üzerinde altın koydular kemik bana mısın demedi Altını doldurmaya devam ettiler, terazinin kefesi doldu taştı ama kemik tarafı yerinden kımıldamıyordu Bunda bir sır olduğunu anladılar Bir bilgeyi çağırıp bu sırrın ne olduğunu sordular Bilge kemiği eline alıp şöyle bir baktıktan sonra şu açıklamada bulundu:"Bu kemik açgözlü bir insanın göz çukurudur Siz bunu tartmak için bütün hazineyi koysanız yine yerinden oynamaz Çünkü doymaz Ama bir avuç toprak bunu doyurur"

Nitekim bir avuç toprak alıp terazinin kefesine koydu ve kemik yukarı kalkıverdi

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

GÖZ ÇUKURU

Halinden yoksul olduğu anlaşılan bir adam, deniz kenarında oltayla balık tutuyordu Tesadüfen oradan geçmekte olan ülkenin padişahı bu

gariban adamla ilgilendi ve ona, "Oltana ben burada iken ilk takılan şey ne olursa sana onun ağırlığınca altın vereceğim" dedi Biraz sonra oltaya takıla takıla ortası delik bir kemik takıldı Hükümdar balıkçıya, "Ne yapalım, şansın bu kadar, oltana ağır bir şey takılmadı" diyerek alıp sarayına götürdü Saraya varınca adamlarına, balıkçıya elindeki kemiğin ağırlığınca altın vermelerini emretti Kemiği terazinin kefesine koydular, öbür kefesine de altın koymaya başladılar Beş, on, yirmi, elli diyerek altınları koydular ama kemik yerinden oynamıyordu Görünüşte dört beş altını zor tartar göründüğü halde, tahminlerin on misli üzerinde altın koydular kemik bana mısın demedi Altını doldurmaya devam ettiler, terazinin kefesi doldu taştı ama kemik tarafı yerinden kımıldamıyordu Bunda bir sır olduğunu anladılar Bir bilgeyi çağırıp bu sırrın ne olduğunu sordular Bilge kemiği eline alıp şöyle bir baktıktan sonra şu açıklamada bulundu:"Bu kemik açgözlü bir insanın göz çukurudur Siz bunu tartmak için bütün hazineyi koysanız yine yerinden oynamaz Çünkü doymaz Ama bir avuç toprak bunu doyurur"

Nitekim bir avuç toprak alıp terazinin kefesine koydu ve kemik yukarı kalkıverdi

samanyolunun ya da kanal 7 nin hikayeleri tadında olmuş hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

GÖZ ÇUKURU

samanyolunun ya da kanal 7 nin hikayeleri tadında olmuş hocam

Ne izliyorum ne görüyorum hatta tiskiniyorummm.

• quote:

Ne izliyorum ne görüyorum hatta tiskiniyorummm.

izleyenler olunca zorla bakıyorum arada
    neyse hikayenin mesajı güzel
    iyi sabahlar otomobil genel
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.