Şimdi Ara

millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Yaş 35, bakın ben nasıl araba aldığımı anlatayım. 2003 yılında daha yeni evliyim, araba alıcaz para yok. Düğün altınlarından 7.000TL civarında bozdurduk bunu 98 model 2. el Corolla için galericiye verdik. Aracı aldık. Bir hafta sonra da alım satım sırasında annem ve babam (öğretmen) birer maaşları verdiler, 2000- 3.000 TL civarı da biz sıkıştırdık kendimizi, dededen de 1000-2000 arası aldık. Tolamda 14.300 TL ye aracımızı aldık. Sonra dedeye olan borcumuzu ödedik, babadan aldığımızın üzerine yattık
    Aradan 1 sene geçmedi sayılır hurda indirimi çıktı, ben 2000 TL civarı bir paraya hurda bir 124 aldım, aracımızı bayiye 14.000 TL ye sattık, yine az miktar daha katıp 9.000TL de kredi çekip 26.000 TL ye imzamdaki aracı sıfır km olarak aldık.
    Bu araç da artık 6 yaşına girdi, eşimle karar verdik kendimizi zorlasak da artık iyi bir şey alıcaz ki benim iş de öyle ahım şahım değil.Memurdan biraz daha hallice kazanıyorum sayılır.Seçenekler 1-2 yaşında 2. el Forester ya da yine en fazla 3-4 yaşında 2. el Mercedes C ben hatta forumda bu araçları baya bir araştırdım. Bazı arkadaşların eşleri bu konularda aksilik çıkarabilir ama benim ki sağolsun şimdi binmezsek ne zaman bineceğiz dedi ve cesaretlendirdi beni. Yani bütçeyi ite kaka 50.000TL seviyesine çekmiştik ama bu arada başka bir gelişme oldu ve çok istediğimiz bir yerde bir ev bulduk ve onu almaya karar verdik. Böylece ben mecburen Corollamdan en az 5 yıl daha ayrılamayacağım 5 yıl sonra başınızı ağrıtırım artık 320d mi mercedes c mi diye

Çok guzel. Hayırlısı olsun diyelim

quote:

Orijinalden alıntı: hacı_yatmaz

quote:

Orijinalden alıntı: sedefb

Bu konunun açılması tartışılması bile tamamen KISKANÇLIK ÇEKEMEMZLIK gibi duygulardan kaynaklanıyor , bu goruse sahip olanların çogunun karsısına gece arabalarımızı çıkarmayı nasip etmesin allah sonunu siz düşünün artık neler olur???

+1

Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış derler , arkadaşlar herkes bu kişileri muhatap alıp baba dede jigolo vs parasıyla almadıgını ispat etmeye çalısıyoruz , Allah KALBI YUREGI TEMIZ Olanada versin fesat olanlar oylece devam etsin demekten kendimi alamıyorum..

• Ulan Jaguardan vazgeçtim yemin ediyorum
    milletin bedduasından sırtın yerden kalkmaz
  • quote:

Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış derler , arkadaşlar herkes bu kişileri muhatap alıp baba dede jigolo vs parasıyla almadıgını ispat etmeye çalısıyoruz , Allah KALBI YUREGI TEMIZ Olanada versin fesat olanlar oylece devam etsin demekten kendimi alamıyorum..

yazdıklarınızdan kendinizi zengin olarak düşündüğünüzü varsayıyorum, eğer öyle ise bu nasıl bir ego şişkinliğidir, kıskanıyorlarmışta, çekemiyorlarmış ta vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 26 Ağustos 2009; 3:23:38 >
  • Orijinalden alıntı: desci

Orijinalden alıntı: funkmaster

Orijinalden alıntı: tjodalv

Çoğu babadan dededen zengin. Bazı insanlar doğarken şanslı doğarlar.
    Sanmıyorum 30'lu yaşlarda alın teriyle çalışıpta 60 binlik 100 binlik araba alsınlar. Bu tip kesim genelde 20-25 bin'lik araçlar tercih ediyorlar krediyle.
    Sokaklarda giden lüks arabaları kullanan gençler neyle para kazanıcakta alıcak. Tabii ki baba, dede parası yiyorlar.
    Benimde bi tanıdık var o şekilde 23-24 yaşlarında, dedesinden miras kalmış bi ton, şimdi altında 500 milyarlık araba var.
    Benim dedem öldüğünde bırak mirası, bana borç sokarak gitti öteki tarafa

ağzını topla

Diyecek birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

yazdıklarınızdan kendinizi zengin olarak düşündüğünüzü varsayıyorum, eğer öyle ise bu nasıl bir ego şişkinliğidir, kıskanıyorlarmışta, çekemiyorlarmış ta vs.vs.

Kendimle alakalı bi tek kelime etmedim ben yanlış okumussun galiba EGO falan demişsin ama.. Sadece konuyu açan ve gerisini getiren kişilerin uslubuna cevaben yazılmıs yazılardır dikkatli okursan , anladıgım kadarıyla sende bu forumdaki bazı arkadaslar gibi konu olsada tartıssam bi iki sey yazsam gibi dusunen arkadaslardansın ama ben o aradıgın tartısacak kişi degilim once yazılanları duzgunce oku.

Millet nası alıyo yav nası oluyo yav bizede soylesede bizde yapsak yav gibi yazı yazan ve onları destekleyen kişilerden hiç bi zaman haz etmemekle beraber yazdıgım yazılarda bunu soylemek istedim sadece okadar. Adam dogru soyluyodur ama uslubu aklıbasında insan uslubu degildir o ayrı bence boyle bi konu acılması bile cok gereksiz .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Kendimle alakalı bi tek kelime etmedim ben yanlış okumussun galiba EGO falan demişsin ama.. Sadece konuyu açan ve gerisini getiren kişilerin uslubuna cevaben yazılmıs yazılardır dikkatli okursan , anladıgım kadarıyla sende bu forumdaki bazı arkadaslar gibi konu olsada tartıssam bi iki sey yazsam gibi dusunen arkadaslardansın ama ben o aradıgın tartısacak kişi degilim once yazılanları duzgunce oku.

Millet nası alıyo yav nası oluyo yav bizede soylesede bizde yapsak yav gibi yazı yazan ve onları destekleyen kişilerden hiç bi zaman haz etmemekle beraber yazdıgım yazılarda bunu soylemek istedim sadece okadar. Adam dogru soyluyodur ama uslubu aklıbasında insan uslubu degildir o ayrı bence boyle bi konu acılması bile cok gereksiz .

önce milleti kıskan, çekemeyen olarak yaftala sonra dön tartışma çıkarmak isteyen diye beni yaftala vay anasını sayın seyirciler...
    kusura bakma ilk cevabı yazarak hata etmişim sana.

• başka kapıya ozaman ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GT3

emtue, yazdıklarım abartı değil birebir gerçeklerdir, yazdığım 3 madde içinde bir çok akrabam ve tanıdığım var. İnan hiçbir şey göründüğü gibi değil

bu sefer olmamış!

yanlış düşünmüşsün,bunun dışında olmaz diyorsan olur güzel kardeşim.

herkesin herşeyi ortaya dökmesine gerek yok ama olur
  • çok kazanınca çok harcıyor insan,ve hayat sıtandartlarıda paralel olarak yükseliyor doğrudur size katılıyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: aadrty

Aylık kazancımız eşimle birlikte 4000 TL ama arabam yok yaşım 28 kredi çekmeye gözüm yemiyor yemesinde zaten,çoğu borç harç içinde alıyor kimse kusura bakmasın gösteriş seven bir milletiz hacizli rehinli araba dolu etrafımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: murat3218

aklım almıyor ne iş yapıyorsunuzda bu kadar para kazanıp alıyorsunuz forumda da görüyorum yok 60 binlik yok 100 binlik nasıl kazanıyorsunuz söyleyinde bizde kazanalım şu külüstürden kurtulalım

bir kere el emeği ile alınmıyor onu baştan söyleyim sana.....anlatacağım bir kaç olay var bunlar aklında kalsın, bu yollardan birini seç ne istiyorsan seninde olur.....

yakın bir dostum vasıtası ile tanıştığım 35 yaşında bir abi var, adam ilk okul mezunu; AYLIK GELİR 55 milyar.......bu abi sadece ilk okul mezunu olarak ayda ortalama olarak 55 milyar gibi bir gelire sahip........nasıl mı ??? bu abinin 35 yaşına gelmesine mucize gözü ile bakılıyor; hayatıda aksiyon filmi tadında yaşıyor.......gerisini sen hesap et.......

yaşın kaç bunu bilmiyorum ama; eğer yaşında 17-18 ise ve rahat para kazanmak istiyorsan,(yukarıdaki abi gibi uç noktalarda gezmek, allahın harbiden ´´yürü ya kulum´´ demesi örneğidir.....yaşam tarzını kesinlikle tavsiye etmem) okumana bak önce.......oku ama ne ???? diye soracak olursan; FİNANS oku....mali sistemler konusunda kendini yetiştir, genç yaşta kıytrıkta olsa ailenden bağımsız olarak elinde 50-60 milyar gibi ufak ama işletilebilecek para miktarı olsun.......bu ufak parayı eğer yaşında 18 felan ise ve 25 yaşına kadar okuyacağını varsayarsak 7 sene içinde kazanabilirsin.......bu 60 milyar senin finans sistemlerine giriş sermayen olsun......gerisi senin uzamanlığına ve alabileceğin risk boyutuna kalmış.......örnek vermek gerekirse douche bank tr piyasasına 450 MİLYON EURO para soktu ocaktan itibaren; ve o parayı şu an 2.5 MİLYAR EURO YAPTI.....diyeceksinki o banka kardeşim; bende sana diyorumki sende elindeki 60 kağıdı koy; 7-8 ayda el emeği yapmadan parayı 330 kağıt olarak geri al.....yani işin özü FİNANS VE MALİ İŞLER...

ha birde finansla ilgili son tavsiyelerim olarak; finansın kalbi wall street tir; eğer sen GERÇEKTEN İŞİ BİLEN VE ELİNDE SERMAYESİ OLAN BİR İNSAN OLURSAN; ayda 100 BİN DOLAR PARA SENİN İÇİN KOMİK BİR RAKAMDIR........ÇÜNKÜ ORANIN BORSASI ´´SINIRSIZ´´ HAREKET EDER......BİZİMKİ GİBİ ´´%10 SINIRLI´´ DEĞİLDİR.......yani günlük bazda batışında, kalkışında limiti yoktur.....

loto,toto vb......

tipin varsa eğer, los angeles ta şansını denemeni tavsiye ederim.......herhangi bir film sektörüne kapak atabilirsen (adult dahil çünkü dünyadaki pek çok filmin ve yapımcının çıkış noktası los angeles) kendini baya baya kurtarırsın ama; 1)yaşın genç olacak (eğer yaşın büyükse bir film sektörüne giriş işi lobi durumu gerektirir amerikada) 2) oralara gidecek donanım ve bütçe olacak.....
    tabi bu seçenekte her şeyden önce tip olacak...

amerikaya git, biraz para kazan, petrol istasyoncularından oluşan bir çevren olsun....onlar hep işi büyütmeyi ister ama büyük işletmede de GÜVENİLİR ORTAK çok önemlidir........çok sermayen olmasa bile GÜVEN durumu başlı başına sermayedir..... bu şekilde 47 yaşında olupta ayda 30 bin dolar para kazanan türk bir abim var (kendisi aynı zamanda benim yurt dışı sponsorumdur)........buradan amerikaya ilk gittiğinde 23 yaşındaymış; yellow cap (taxicilik) ten duvar boya işine kadr her türlü işe girmiş; sonunda GÜVENİLİR OLMASI onu petrol işine ortak ettirmiş.........şu an NY da 3 BENZİN İSTASYONUN ORTAĞI.....kriz dönemi kazancı daha öncede belirttiğim gibi aylık 30 bin dolar.....

eğer yaşın 14-15 felansa; ve dövüş sporları ilgini çekiyorsa; hemen yarın ilk işin everlast box entrenman takımı alıyorsun; kas yapmak için steroit konusunda bana pm atıyorsun; seni tr nin en büyük vucutçuları ile buluşturabilirim; kas konusunu dert etmene gerek yok; sen dövüşmeyi öğretecek hoca bul......mike tyson 20 yaşındayken 100 MİLYON DOLAR NAKİT BANKA HESABINA SAHİPTİ VE BOXA 12 YAŞINDA ÇOCUK HAPİSHANESİNDE BAŞLAMIŞTI.....dediğim gibi yapın varsa ve yaş 14-15 felansa geç kalmadın......

son tavsiye olarak hangi alana hangi yaşta kanalize olduğun çok önemli...... sen bana; ´´bunlardan hangisinde yürüyorsun??´´ dersen; ben sana tavsiye ettiğim finans sektöründe yürüyorum.....ve kısa zamanda kendimi bu ülkeden sponsorumun diplomatik yardımları sayesinde çıkarmaya çalışıyorum........benim yolum bu......sende bunlardan sana uygun olan birini seç bence.......çünkü işi bir defa el emeğine dökersen; istediğin parayı kazanamazsın.......bkz:mankenler,oyuncular,pro seviye uluslar arası sporcular, işini bilen brokerlar, girişimciler,hayatından vazgeçipte aksiyona soyunanlar VB.......bunların hiç birinde EL EMEĞİ FAKTÖRÜ YOKTUR.....BU İŞLERDE MAAŞTA YOKTUR.......DÜNYADAKİ HER İŞTE OLDUĞU GİBİ BY İŞLERDE EMEK VARDIR; FAKAT EL EMEĞİ YOKTUR.......BU İKİSİNİ BİR BİRİNE KARIŞTIRMADIĞIN SÜRECE YANLIŞ DÜŞÜNMEZSİN.......

hayatta başarılar sana.... umarım her şey gönlünce olur ve hedeflerine ulaşırsın......sözü son olarak BÜYÜK ÜSTAD ÖMER HAYYAMDAN BİR DÖRTLÜK İLE KAPATIYORUM...

Paramız yok ki güzel sevelim
    Bademiz yok ki içip de haykıralım
    Madem günaha girmenin başka yolu yok
    Çaresiz kalkalım namaz kılalım

Ömer Hayyam

Plantamax,

Bu yazdıkların copy paste değilse ben 60.000 TL koyacağım sen bunu nasıl 330.000 TL yaparız anlat 100.000 TL si senin olsun

Herkes buraya birşeyler karalamış. Sanki para kazanmak çok basit bir iş gibi. Ben para kazanmanın zor olduğunu düşünüyorum. Yada bilmiyorum

• Nasıl olduguna kafa patlatmak yerine biraz vizyonunuzu genişletseniz nasıl olur acaba ?

Nasıl oldugunu anlamaya kafa yormakla beraber oldugu ıcın düşmanlık etmek niye onu anlamıyorum ben ?

Hele hele aranızda cok mal haramsız olmaz diyenler var ki akıllara zarar...

Herkez kendi yolunu kendisi seçiyor aslında doguyoruz buyuyoruz kımısı memur oluyor

bazısı ısletme vb. bitirip bir iş yerinde calısıyor hayatta mucadele etme zorunlulugumuz bizlere sahip oldugumuz meslegi yaptırıyor

Aydan aya maaşı bekleyip kaderine razı olup sonrada oturup bu ınsanlar nasıl kazanıyor demeyin.

Bu düşmanlık bu on yargı gerçekten ıyı yerlere gelen ınsanların emegine calısmasına hakarettir.

Şuan bindigim aracımı kendım calıstım kazandım aldım. Demek calısınca ugrasınca mucadele edince oluyormuş degil mi ?

Ama bunların bedeli var gerek saglıgından gerek ailenden eşinden dostundan odun vermek zorundasın.

Kısmet olursa şimdi ki bindigim aracımı degiştirip yerine güzel bir superspor araç almak istiyorum.

Calısıp harcamak oyle monitorunuzden baktıgınız gibi matah bişey degil. İnsan kendinden cok odun vermek zorunda kalıyor

Bir cogu hiç birşeyinden geri kalmayıp her türlü tatilini eglencesini yapıp gelip buralarda ahkam kesiyor.

O süreçte calısan emek harcayan emek harcayan karsılıgını alıyor. Ha kolay mı oluyor kolay iş yok arkadaşlar

köşe basında oturup simit satsan bile kolay degil rahatsız edenı var belediyesi var bilmem neyi var.

Rahat calısıp para kazanmak diye birşey yok arkadaşlar hayatta ınsanın odedigi bir bedel oluyor hep bunun ıcın

Daha yaşım 35 olmadı ama dün gittigim hastanede kalp rahatsızlıgım oldugunu ogrendim.

Saçlarım yavaş yavaş dokulmeye başladı. Sinirlerim yıpranmıs durumda. Çevremde birçok iyi yere gelmiş insanın durumu benden farklı degil

O yuzden bilgisayar basında oturup boylesine luzumsuz soruların cevabını forumlarda arayacagınıza

bilgisayar basın da geçirdiginiz saatlerin ardından inek gibi bakan bilgisayar aptalı bir tip olacagınıza cıkın biraz dışarıya bakın çevrenizi inceleyin

Ama bunu yaparken evinizin penceresınden bakmayın keza o kucucuk yerden gordugunuz alan dusundugunuz hayat degil.

Sürekli okuyun gezin ufkunuzu açın vizyonunuzu genişletmeye çalısın.

Hergün oturup dandık bır gazetenin ekonomi sayfasını bile okumuş olsaydınız

Topicte sorularn aptal bir sorunun cevabını aramak ıcın bu konuda sıg fıkırlerınız beyan etmek ıcın bılgısayar basında zaman harcayıp cevap yazmaya

ugrasmazdınız...

• konuyu açan arkadaşın yaşını merak ettim aslında, genç olduğunu tahmin ediyorum, hayatın tezgahından geçtikçe, kimin mercedese bmwye bindiğinin hiçbir önemi kalmayacak gözünde...karınlarını doyurabilsinler diye çöp karıştıranları, gün içinde gezip "muz da alsaydık, kivi neden almadık" diye serzenişte bulunduğumuz halk pazarlarında akşam 7-8de gelip ezik-çürük domatesleri, biberleri, patatesleri o yığınlardan toplayıp evine götüren insanları gördükten sonra, benim hiç ama hiç umrumda değil, isterse bugattiye binsinler...çizginin ortasındayız, kimimiz çizginin diğer tarafında rahat yaşam koşullarına sahipken, kimimiz de çizginin diğer tarafında karnını doyurmak için takla atıyor hayatı boyunca...biz de burda bmw ye mercedes e nasıl biniyorlar diye tartışıyoruz...
  • quote:

Yaş 35, bakın ben nasıl araba aldığımı anlatayım. 2003 yılında daha yeni evliyim, araba alıcaz para yok. Düğün altınlarından 7.000TL civarında bozdurduk bunu 98 model 2. el Corolla için galericiye verdik. Aracı aldık. Bir hafta sonra da alım satım sırasında annem ve babam (öğretmen) birer maaşları verdiler, 2000- 3.000 TL civarı da biz sıkıştırdık kendimizi, dededen de 1000-2000 arası aldık. Tolamda 14.300 TL ye aracımızı aldık. Sonra dedeye olan borcumuzu ödedik, babadan aldığımızın üzerine yattık
    Aradan 1 sene geçmedi sayılır hurda indirimi çıktı, ben 2000 TL civarı bir paraya hurda bir 124 aldım, aracımızı bayiye 14.000 TL ye sattık, yine az miktar daha katıp 9.000TL de kredi çekip 26.000 TL ye imzamdaki aracı sıfır km olarak aldık.
    Bu araç da artık 6 yaşına girdi, eşimle karar verdik kendimizi zorlasak da artık iyi bir şey alıcaz ki benim iş de öyle ahım şahım değil.Memurdan biraz daha hallice kazanıyorum sayılır.Seçenekler 1-2 yaşında 2. el Forester ya da yine en fazla 3-4 yaşında 2. el Mercedes C ben hatta forumda bu araçları baya bir araştırdım. Bazı arkadaşların eşleri bu konularda aksilik çıkarabilir ama benim ki sağolsun şimdi binmezsek ne zaman bineceğiz dedi ve cesaretlendirdi beni. Yani bütçeyi ite kaka 50.000TL seviyesine çekmiştik ama bu arada başka bir gelişme oldu ve çok istediğimiz bir yerde bir ev bulduk ve onu almaya karar verdik. Böylece ben mecburen Corollamdan en az 5 yıl daha ayrılamayacağım 5 yıl sonra başınızı ağrıtırım artık 320d mi mercedes c mi diye

Ev çok güzel bir haber, hayırlı olsun.

Araba işi bir şekilde halledilir ama insanın kendi evinde oturması çok başka bir olay.

• Bir yolu olsa herkes binerdi. Şans meselesi.
  • Aslında problem şurda.

Bizim insanlarımız fıtratı gereği alma isteği var.

Şöyle deyim : Aman iyi bir üniversiteden mezun olsunda bir ev alsın.Kurtulsun.

Arabada alsın tamamdır.

Şimdi hal böyle olunca ev ve araba alınınca misyon tamamlanıyor.

Peki bu süre zarfında toplumun yararını gözeten ne yapılıyor.

Artık kimse güzel bir yer okusun vatanına ve milltine yararlı olsun demiyor.

Her insan bir toprak parçası vs almanın peşine düşmüş

Diyebilirsiniz ev almadan nasıl yaşıcak nerde oyurucak.

Tamam ev alsın ama bu tür şeyler amaç olmasın.

Amaç insanlara yardımcı olmak , paylaşımcı olmak olmalıdır,toplumun yararını gözeten birtakım birşeyler

yapmaktır.

Bir arkadaşın dediği gibi başarılı olmaktır. Eğer bir işte başarılı olursak hem kendimize

hem yanımızdakilere yararımız dokunur.

Eğer bu zihniyet olursa herkes işine sadık olur. Ne patron çalışanı ne çalışanda patronu kazıklar.

Günümüzdeki gibi herkes üçkağıt peşinde olmaz. (Tabi Allah korkusu olanlar için birşey demiyorum )

Bakıyorum 7 den 77 ye herkes birbiribi kazıklama derdinde. En büyüğünden en küçüğüne .

Amaç kazıklama olmuş anlıyacağınız. Konu ile ne alakası var demeyin .

Çok alakası var. Sebep herkesin amacının maddi birtakım nesneler olmasından kaynaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Çok guzel. Hayırlısı olsun diyelim

benim şahsi fikrim:her alış-satış büyük zarar.
    keyfi sebeblerle eşya değiştirilmemeli.
    ihtiyacını iyi belirleyip, o eşyayı uzun süre kullanmalı.
    senede araç değiştirenlere hayret ediyorum.
    burda arkadaşımız o araba maceralarından sonra ev alması çok büyük isabet olmuş tebrik ederim.
    araçlarımız amaçlarımız olmamalı.
    bu dünyada insanı mutlu kılan, ne kadar çok şeye sahip olduğun değil, ne kadar az şeye ihtiyaç duyduğundur.
    açgözlü olmak iyi birşey değildir.
    varsın o ferrariye binsin. sen şahinlede işini görebilirsin.
    en iyi araba kullandığın arabadır.

• Allah herkese gönlüne göre versin.
    Ama bizim ülkede zenginlerin yarısından fazlası rant zengini.
    Elbette küçüklükten itibaren canını dişine takan, girişimci olup iş kuran bir sürü insan da var.
    Ama çoğunluk ya arsası var önceden tarlası var sonradan imar geçmiş kaç daire almış, ailesinden kirası çok yüksek bir dükkan kalmış, miras olarak bir kaç daire kalmış vs. vs.

Özellikle konut talebinin patladığı 2002-2008 döneminde karnını zor doyuran bir çok köylü trilyoner oldu.
    Elbette bu adamlar çalmamış çırpmamış kimse bir şey diyemez.

Ama benim demek istediğim zenginlerin çoğu öyle didinerek iş kurarak, becerisiyle bu noktaya gelmemiştir. Öyleleri azınlıkta. Ki bu adamların batma riski var, ama rant zenginleri genelde artan şekilde kazanıyorlar.

Sonuçta nasip meselesi.
    Önemli olan hayırlı olanıdır. O kadar çok zengin olup da haline ağlanacak insan var ki. Yaşlandığında çocukları tarafından ölümü iple çekilip malına sağken göz dikilen, çocukları tarafından taksim edilecek bir altın külçesi muamelesi gören, kendi ailesiyle mahkemelik olan çok insan var.

Hep birlikte gördük H. Garipoğlunun yeğenini günlük 3 milyar harçlık olup şimdi barbar bir katil ve ülkeye adım atamıyor.

Zenginlik her zaman saadet getirmeyebiliyor.

Zengin olup zenginliğiyle adam oldum sanıp kibirlenenler, hak ederek zengin olmuş insanlara haset ile bakan insanlar sorunlu insanlardır.

En zengin insan hakederek kazanıp elindekilerle mutlu olabilendir.

• bir ev, bir araban olduktan sonra bunların daha iyisini yada daha fazlasını almanın bi anlamı yok.
    haa bi de çocukların eğitimi için para gerek. çocuğuna ev yada araba bırakacam die uğraşma para biriktirme.
    çocuğunu eğitmek için çok para harca ama.
    o çocuk o eğitimi alınca, zaten ihtiyaç duyduğu hemen hemen herşeye kendisi sahip olur zaten.
    işte ana ihtiyaçlar bunlardır.
    bunlardan daha fazla parası olanın parasını toplum için harcaması büyük sewaptır.
    konudan sapıyorum gibi, hemmen susuyorum
    hoşkalın. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Ulan Jaguardan vazgeçtim yemin ediyorum
    milletin bedduasından sırtın yerden kalkmaz

Ne güzel aksesuar seçmiştik o kadar
  • bu konuya yazmayayım yazmayayım diye kendimi çok kastım ama iki kelamda ben edeceğim.
    zira belli bir gelir grubunun üstündeki bir kaç arkadaşın yorumu ve olaya bakışı her mercedes bmw ye binen hırsız uğursuz tavrı kadar yanlış bir tavır.
    şunu unutmayın hayat aslında sadece sizin bütün değişkenlerini kontrol edebildiğiniz bir olay değil.
    çalışma didinme bir yere kadardır.
    kimse kimseye ben çok çalıştımda sende çok çalışsaydın seninde bu kadar paran olurdu demesin.(zira benim gelir durumumda türkiye ortalamsının üzerindedir yani bu lafı üzerime alındığım için söylemiyorum) bu mantık sakat bir mantıkdır
    arkadaşımız demiş ki ben 35 yaşındayım şu şu hastalıklarım oldu.
    senin yaşadığın hayat şartlarının %de 1 ini yaşamamış hayatı boyunca senden daha fazla çalışmış ve senden daha ciddi sağlık sorunu olan binlerce insanda var. Ayrıca çok geçmiş olsun...
    (bu arada bendede ciddi sağlık sorunları var daha yaşım 29)
    Zeka ve çalışma tek başına zenginliği getirmeyeceği gibi zenginlikte her zaman bir zeka ve çalışma sonucu oluşmaz.
    şu bir gerçektir çok çalışarak herşey bir noktaya kadar getirilebilir insan. ancak sadece bir noktaya kadar...
    şöyleki herkes çok çalışarak piyano çalabilir ama herkes bir fazıl say olamaz ne kadar isterse istesin bu mümkün değildir çünkü başta dediğim gibi hayat sizin bütün değişkenleri kontrol edemediğiniz bir denklem.
    onun için ne gözünüz başkasının malında mülkünde olsun nede sizden daha az geliri olanların sizden daha az zeki ve az çalışkan olduklarını düşünün.
    herkes kendi şartları içerisinde elinden geleni yapmaya çalışıyor bunu unutmayın.
    SON SÖZ : geliriniz ne kadar artarsa artsın değişecek şeyler evinizin metrekaresi ve arabanızın markasıdır.
    ve hayattaki önemli şeyler sıralamsında emin olun bence ilk 20 ye girecek şeyler kesinlikle bunlar değil.
    saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.