Şimdi Ara

millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstediklerine binsinler bize ne?Haram yiyen de hesabını verir.
  • Bana göre maaşlı bir işte çalışıp gidip sonrada kendine 100bin liralık araba almak imkansızmış gibi geliyor.Örnek:bir kişi 18 yaşında 2bin lirayla işe başlasa 30 yaşına geldiğinde 24 bin tl parası olur.Nerde bu paraylada bir bmw,audi vs alıcak.O yüzden babadan,dededen para kalırsa işte lüks segmentte arabalara binersin.Bizde de öyle bir şey olmadığı için elimizdeki imkanları en güzel şekilde kullanmak,bunlarla mutlu olmak kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FERRARI

İstediklerine binsinler bize ne?Haram yiyen de hesabını verir.

Katılıyorum... Umrumda değil kımın ne sekılde aldıgı eğer helal yolla aldıysa gerçekten kafası calısıyormus delıkanlı adam derim bende bi helal çekerim.
  • Şimdi öncelikle, "lüks otomobillere binmek maaşla çalışanlar için hayaldir, kendi işini kurmadan olmaz" tezi yanlış.

Tıp sektörünün içinde olduğumdan dolayı buradan örneklerle anlatayım.

Bir tıp doktoru ya da ne bileyim bir diş hekimi eğer kendisini iyi pazarlayabilmişse yüksek meblağları görebilir.

Uzman doktorlar, örneğin bir genel cerrah part-time çalıştığı bir özel hastaneden ayda yirmibin lira alabilir. bunun 7-8 bini fiks olabilir.

bir doçent, kalp-damar cerrahının ay sonunda yine part-time çalıştığı kurumdan yüz milyarın üzerinde ödeme aldığını biliyorum.

uzman olmak bile şart değil, bir özel kurumda yönetici pozisyonunda bulunan bir pratisyen hekimin on bin lira maaş ile çalıştığını ve ek gelirlerinin de olduğunu biliyorum.

tabii ki yaş ve deneyim meselesi önemli. bu sektörde işin başındayken x lira kaznıyorsanız yıllar geçip kendinizi geliştirdikçe, daha iyi pazarladıkça veya kendi sabit müşterinizi oluşturunca xxxxx lira kazanırsınız .

bir başka örnek; uzman bir genel cerrah' ın "yöneticilik bilimi" gibi bir başlık altında adının önüne "profesör" eki eklettikten sonra, (kendini pazarlamak böyle başlıyor) birçok cerrahi branş profesörünün çalıştığı yüzlerce milyon dolarlık hastanenin yöneticiliğini yapması mümkün. aldığı ücretin yüksek, hayli yüksek olduğunu belirtmeme gerek yok.

herşeyin ötesinde genel anlamda bir gerçek boyutu var işin;

yola başlarken araştırıp, her köşeyi yoklamak gerekiyor. bulduğunuz ilk köşeyi de kapmanız gerekiyor. malesef bu ülkede insanlar çalıştıkları kadar yükselmiyor, senelerce vefa ile çalışıp madden hiçbir yere gelemeyen milyonlarca örnek olması bunun ispatı. kendi işiniz olacak yok efendim üretim yapacaksınız / ticaret yapacaksınız yatırım yapacaksınız vs. hikaye.
    böyle genel kurallar ve mutlak doğrular yok. her sektörde her pozisyonda "para kazanmak" mümkün. köşe kapmayı bileceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

Yahu size ne kim nasıl alıyor? Sağlığınız sıhahtiniz yerinizdeyse şükredip, işiniz neyse o konuda çok çalışıp iyi yerlere gelmeye çalışın. Mutlu olduktan sonra daha ne istiyorsunuz ki?

Herkes ister ailesinden kalan para ile ekstrem araçlara binmeyi ama olmazsa da canımız sağolsun mantığıyla yaklaşın olaya. Hem annesi-babası tarafından alınan araçlara binen insanlara niye kafir gibi bakıyorsunuz onu da anlayamadım? Sonuçta o insanlar çocukları için çalışmıyorlar mı?

Ben de üniversite bitirdim, inşallah güzel de bir yüksek lisans bölümüne yerleşeceğim, babamla beraber kullandığımız C sınıfı orta halli bir araca sahibiz ve ileride çalışıp kendime, eşime, çocuklarıma iyi bir yaşam sunmayı planlıyorum. İmkanım olduktan sonra çocuklarıma onlar için en iyi arabayı almaya çalışırım

yemişim çocukları ne halleri varsa görsünler
    ben maserati grancabrio alıyorum

Bence Maybach'a çarpan 4porte'yi al.

Havan olur.

sonra ilana yazamam ama;
    "kazası değişeni yok"

• quote:

Orijinalden alıntı: Şahbaba

quote:

Orijinalden alıntı: levent--

Benim söylememle nasıl kazanacağını öğreneceksen zaten kazanamassın..

Öyle düşünürsen seninde altında araba var değil mi?

Araba alamayan insanlarda sana aynı soruyu sorabilirler o zaman..

Dünya da herkesin imkanları, yaşam tarzı farklı..

Kimisi 100 milyarlık arabaya hayatı boyunca binemez, kimisi ehliyetini alır almaz 300 milyarlık arabaya biner..

Bana sorarsanız böyle şeylere kafa yorup da üzmeyin kendinizi.. Mutlu olmaya bakın..

Hep daha fazlasını iste, çalış çabala.. Ama bunları yaparken elindekiylede mutlu olmasını bil..

%100 katılıyorum.

Nokta koyulmuş , dünyaya saplanan ve hayatta edineceklerinden başka beklentisi olmayan zihniyette hafif de olsa bir servet düşmanlığı oluyor. Ama gizli , ama açıktan...

• Zengin çoçugu olmayı ne sanıyorsunuz siz ? Babanızın 101 milyon doları olurda bu dolarlardan 1 i sizin değil

Ayda 20.000ytl harca, 300.000ytl lik arabaya bin bunların hiç biri senin değil hiçbiri

Annen babana boşanır baban tekrar ewlenir 2 çoçuk peydahlar birdaha göremessin o paraları

Zengin çoçuğu olmak size kolay baban bir batar arabayı bırak herşeyinizi kaybedersiniz

Sanıyorsunuz zenginlerin dnya umrunda değil hele zengin çoçugunun dünyadan haberi yok

Bütün zengin çoçukları aslında çirkinde kuaförleri güzel kıyafetleri güzel, aslında hepsi aptalda işte baba parası ile bir yere geliyor

Zengin çoçukları hem güzeldir hem zekidir, bir zengin çoçugu fakir ailenin çoçugundan her zaman seleksiyon bakımından yüksek basamaktadır

Zengin adam demek zeki adam demektir zeki olmayıp zengin olanlar zengin nüfüsün küçük bir kısmını oluşturur

Bu adamda zengin yani alfa oldugundan bulacagı eşte güzel olucaktır para warsa güzel kadınla ewlenirsin çoçugunda güzel olur

Ama eşini kendin seçiyorsan anlaşabileceğin zekadada seçersin

Eğer görücü usulü ewleniyorsan zaten "dawul dengi dengine" diye sana bu seferde başka bir zengin adamın güzel kızını werirler

Sonuçta zengin olmak seleksiyonda yüksek basamakta olmayı gereksitiryor, orada olup orada eş buluncada dolayısı ile bu çıkan çoçuk

Her halukarda daha DONANIMLI oluyor birde dogdugu çevrede aldıgı eğitim imkanları ile dünyadada kendini geliştirdiğinde ortaya

Zengin olma potansiyeli yüksek biri çıkıyor

Ha 20 sine 28 ine kadar yatar ama çalışmaya başladıgı aman tozu dumana katar bu adamlar

Kısacası bu adamlar sadece zengin oldukları için değil toplum içinde alfa oldukları için bu arabalara biniyorlar güzel kızlarla çıkıyorlar yakışıklılar kendilerine bakıorlar

Buna yapabileceğin bişi yok, aslanlarda ulan bu türün yelesi ne parlak biz napsakta böyle olsak der Q7 fln yok tabi ormanda

I. si anlıyalım ortalamada ne kadar zenginsen okadar iyisin

II. olarak zengin çoçukları sizin sandıgınız gib güllük gülüstanlık yaşamaz şimdi kendinize iş kurup sürünebilirsiniz

Yada babanızın işini yapabilirsiniz ama erkek erkektir wede 20inden sonra baban ile ilişkin farklı olur işini yapmak istemezsin

Her geminin 1 kaptanı war ben babası ile çalışıpta mutlu olan adam görmedim hepsinin sorunları war babası kökenli

Milyonlar kazansada ulan keşke kendi işimi kursaydım diyende war kapıyı çekip gidip pişman olanda

Kendi başınıza çalışsanız alıcagınız para hafada harcadıgınzı paradan az düşünsene işe gidermisin ?

İşe gitmeden iş nerde öğrenilir ? Diğer tarafta biri babasını 12sin kaybetmiş yazları çalışmış kışları okumuş

Sen yazları fransada kışları ingilterede geçirmişsin bir sorumluluk bilincin gelişmemiş

Kısacası;

Zengin çoçugu olmak uzaktan hawalı gözüksede içinden kötü birşey siz nasıl özeniyorsanız kimse fakir olalım diye özenmez ama onlarda hayatlarından memnun değil

Para ile saadet olmaz ama başkasının parası ile hiç olmaz, babası başkasımı ? başkasının daniskası oluyor çoçuk 20 lerine geldiğinde

O yüzden neyin ne oldugunu bilin bence kimenin hayatı toz pembe değil

Son olarak gayet tabi bir insan 20 sinde dahi MB yada BMW alır aklı olan alı bu ülkede para kazanmak kolay

14 ünde karar weren adamın 2100 günü war önünde hergün bir tuğla taşısan ew yaparsın

Onuda bırak aklı olan adam girişken olan adam her zaman para kazanır ha gözü erken açılır geç açılır ama kazanır

Şimdi 20 ne gelip yaşıtlarım Q7 ye biniyor ben nasıl binicem demek war

14 ünde ulan 20 sinde olupta Q7 ye binen adam war bak oglum 6 yılımız kaldı çalışım kazanım bineyim binen nasıl biniyor demek war

Birde 30 yıl yaşayıp, ulan millet 20 sinde biniyor bunların hepsi war ya zengin çoçugu demek war

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

Katılıyorum... Umrumda değil kımın ne sekılde aldıgı eğer helal yolla aldıysa gerçekten kafası calısıyormus delıkanlı adam derim bende bi helal çekerim.

iyide o haramlar bir şekilde diğer vatandaşların sırtından çıkıyor, neden banane olsun ki?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

levent, cabrio'larda üstünü açma tuşu da var.

Biz bilmeyiz ama Coşkun bilir, adam cabrio kompetsnı oldu.

E93'ten sonra SL ile sınıf mı atladın Coşkun?

aahaahahhaha

galeriye gidip bakmaya kalksam güvenlikçi abiler ağzımı burnumu kırar. ben kim o yazdıkların kim

• Üniversite son sınıftayım, okul bitmeden iş hayatına girdim. Peyzaj şirketimiz var ve bende peyzaj mimarlığı okuyorum. Direkt olarak kendim bulduğum işlerle okullar tatil olduğundan bu yana (3 ay civarı) 10.000TL'ye yakın bireysel ciro yaptım.
    Yaşım 21; şimdi ben illa bir mal kaçırdım, fiyat şişirdim veya dolandırdım değil mi?
  • quote:

sonra ilana yazamam ama;
    "kazası değişeni yok"

Maybach'a tıkladı, tampon boyandı dersin.

Of be havaya bak!

• quote:

aynen adamın parası varmış ki almış bize ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

XXX

Zaten güncel hukuk sistemlerinde miras olayı hiç yok.

Ne kadar zenginsen o kadar akıllısın, öyle mi?

Bence sen modifiye harici fazla konuşma, çünkü çok saçmalıyorsun.

Baba parasının eleştirilmesine ne kadar sinirlensem de ağır saçmalamışsın, kusura bakma.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bu konunun açılması tartışılması bile tamamen KISKANÇLIK ÇEKEMEMZLIK gibi duygulardan kaynaklanıyor , bu goruse sahip olanların çogunun karsısına gece arabalarımızı çıkarmayı nasip etmesin allah sonunu siz düşünün artık neler olur???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tjodalv

Çoğu babadan dededen zengin. Bazı insanlar doğarken şanslı doğarlar.
    Sanmıyorum 30'lu yaşlarda alın teriyle çalışıpta 60 binlik 100 binlik araba alsınlar. Bu tip kesim genelde 20-25 bin'lik araçlar tercih ediyorlar krediyle.
    Sokaklarda giden lüks arabaları kullanan gençler neyle para kazanıcakta alıcak. Tabii ki baba, dede parası yiyorlar.
    Benimde bi tanıdık var o şekilde 23-24 yaşlarında, dedesinden miras kalmış bi ton, şimdi altında 500 milyarlık araba var.
    Benim dedem öldüğünde bırak mirası, bana borç sokarak gitti öteki tarafa

ağzını topla

Deden daha ölmemiş galiba

• ben çok beyendim özellikle son kısmını
  • quote:

quote:

XXX

Baba parasının eleştirilmesine ne kadar sinirlensem de ağır saçmalamışsın, kusura bakma.

+1905 , ilk satırı okuduktan sonra kalanında saçmalayacağı anlaşılabiliyor...

Copycat Reserved 2009 ©
  • 100 milyarlık arabada ne var ?

üniversite mezunu mühendis birkaç sene içinde 3 milyar maaşa ulaşsa ki kendini geliştiren rahat ulaşır, ayda 36 milyar yapar. evin giderlerini eşinin maaşından rahatlıkla karşılar her sene de kenara 35 milyar atarsınız ailecek. 10-15 sene sonra da hem güzel evin olur hem de araban, ki fazla bile olacaktır bu para çocuğun için harcarsın vs..

yani şunu diyorum, okuyup adam gibi işini yapan için hiç de imkansız değil

ha sen lise mezunu olup hayata atılayım biran önce para kazanmaya başlayayım dersen ömür boyu asgari ücret alır bmwlere de bakmakla yetinirsin.
  • Af buyurun ama bir kac sey yazmak istiyorum. Yasim 22, ilk aracim "0" 2007 Model Volkswagen Passat Sportline Sedan 2.0 TDI 140HP 36.000 €uro´ya aldim. Ve bugün Saat 09:48 gece Allahin C.C. izniyle ikinci "0" 2010 Volkswagen Passat Variant Highline araba sahibi oldum su an Kasa bölümü Robotlar tarafindan Emden´de kaynaklaniyor , daha sonra Boya Banyosuna girecek vs.... aracin fiyati 42.000 €uro. Allaha cok sükür calisiyorum, ev kiram yok Allah Anneciyime ve Babacigima uzun ömürler versin zamaninda bizi düsünmüsler ve birseyler yapmislar, ev kiram olmadigi icin Sifir araba alabilme gücüm var maasim Profesör vs... Maasi olmasa bile yinede Allaha sükür yetiyor. Zengin cocugu degilim, Ickim Sigaram yok, o parayi Sigaraya yatirim yapip Marlboro´ya ortak olacagima gidip kendime Araba aliyorum hic olmazsa saglikim tehlikeye girmiyor . Avrupada arabayi daha cabuk alabiliyorsun, Türkiye de bilmiyorum nasil.

Saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: 09nanometer

quote:

quote:

XXX

+1905 , ilk satırı okuduktan sonra kalanında saçmalayacağı anlaşılabiliyor...

Copycat Reserved 2009 ©

Aynen +1903. Ömrümden 3 dk çaldı

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.